- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- sziku69: Szólánc.
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yolan
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy Openelec 6.0.3 alatt a rpi a+ 700mhz-n 2.08 bogomips-et teljesit. Nem keves ez? Valami gebasz lehet? Google-ban ilyen több százat eredményeket latok, a rendszer viszont nem lassú.
-
yolan
őstag
válasz
korcsi #16150 üzenetére
Ez tiszta sor. A recept a kulcs, nem az elméleti alap. Nem értek ezekhez, nem is áll szándékomban, de idegesítő, hogy az egyik leírás régi, a másik dvb-t leírás címszó alatt dvb-s-ről szól. A tvheadend wiki kaki. Parancssoros leírással sem vagyok előrébb ami asztali os-en mutatja be a dolgokat.
-
yolan
őstag
Sziasztok!
Ismét megakadtam az élő tv mókolással. Egyik leírás régebbi a másiknál, sehogysem sikerül jól beállítani.
A Tvheadend szerver fut, böngészőből elérem, tuner támogatott, DVB-T, muxes, services, frekvenciák, minden kín.
3.17.8-as kernel, OpenELEC 5.0.8, Kodi 14.2, HTS Tvheadend 3.9.2765~g0294882, Tvheadend HTSP Client 1.9.40.
Budapesten a Kálvin térnél lakom.
A multiplex ábécé nekem kínai, 498Mhz-t próbáltam, semmi.
A tuner működik, win vlc/mpc alatt ugyan ezen a helyen vesz adást.
Kéremszépen segítsetek buta fejemnek, valami óvodás step-by-step módon. -
yolan
őstag
válasz
Celtis #16030 üzenetére
Szuper! Ezek szerint ez átállítható.
Próbáltam a tv portjáról, de úgy tűnik, hogy kevés volt az amper a Pi meghajtásához. Külső hdd-t is válogatósan kezel.
Jelenleg a Pi-be van dugva a külső hdd, illetve a tv tuner lenne a második eszköz. A Pi-t 750-1500mA között tudom táplálni. A tv usb-be pedig a Chromecast van, annak elég a delej. -
yolan
őstag
válasz
MaCS_70 #16025 üzenetére
Fogyasszon ha szeretne, ez nem zavar. Lehet a beállításban szúrtam el valamit, de egy film után ha a tv kikapcsol, rántja magával a Pi-t is azt hiszem. Ezért gondoltam, hogy ez a fícsör nem zavar, de akkor tudjam a Pi-t távolról indítani/ébreszteni és akkor már kapcsolja is egyből a tévét.
-
yolan
őstag
Egy eléggé összetett terv született meg a fejemben, de nem igazán tudtam úgy kivitelezni ahogy elgondoltam, valószínűleg én hibázok, illetve nincs elég időm beleásni magát a fórumok bugyraiba. Hátha akad itt olyan aki tud segíteni.
Adott egy Raspberry Pi B modell. DHCP-vel kábelen keresztül kap netet, előtte a router pedig wifi-n a upc modemtől. Van net, eddig minden pipa.
A Pi-n jelenleg Kodi v14 fut, HDMI-vel egy Sony tv-re kötve, HDMI-CEC működik.Amit szeretnék de elvéreztem:
Egy IT9135 típusú USB-s DVB-T csoda tunerrel szeretnék élő tv adást, DVR nem feltétel.
Elvileg kernel szinten már támogatva van a tuner. Tvheadend PVR-el próbáltam, de hibát kapok a kliens indítása közben.
WOL paranccsal szeretném ébreszteni a Pi-t, ami bekapcsolja a tv-t a CEC segítségével. A Pi bekapcsolása nem minden esetben kapcsolja be a tv-t, random működik. Kábel csere megvolt, a beállítások is jónak tűnnek. Esetleg telefonos app ami tudja ébreszteni a Pi-t ami a tv-t. Álmaimban még NFC tag is szerepelne a bekapcsolástól kezdve akár az adott tartalom indításáig, de ebben a Windows Phone nem a barátom.
Netflix. Van hozzá direkt VPN elérésem, ahhoz is van add-on a Kodi-hoz. Add-on feltelepül, beállítások után nem tud elindulni mégsem a háttérszolgáltatás.
Tartalmak elérése Windows Phone rendszerű telefonokon.Remélem nem megvalósíthatatlan és tudtok segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged