Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• laca500
    aktív tag

OK, ezekből lesz egy 4.5TB-s storage pool. Ezen létrehozol egy 2TB-s mirror virtual disk-et. (nagyobbat nem lehet ugye) Kiesik a 2TB-s lemez és minden megy tovább. Beraksz egy új 2TB-s lemezt, hozzáadod a pool-hoz és újraépíted a virtual disk-et, kész.

Ha simple disk-et használsz akkor bármelyik lemez kiesésekor ugrott az egész virtual disk. (Nem a pool száll el csak a simple virtual disk.)

HUfantom: A virtuális meghajtó meg gyakorlatilag a particionálást jelenti.

Nem. A virtual disk-en még tudsz partícionálni és ahhoz rendeled a betűket, nem a virtual disk-hez.

Hát ez így nagyon jól hangzik. Elméletileg ezt kerestem. :C :R
    És akkor ez ráadásul még bővíthető is plusz lemezekkel!?
    Még annyi, hogy ugye nem csak a 2-es, hanem az 1 vagy a 1,5-es is kieshet? Ez ugye mindegy? Csak pótolom, újra építem és örülök.

(#8918) HUfantom
    "Hát most nem nagyon értem mire gondolsz..."

Az járt a fejemben, hogy a különböző méretű lemezeimen hogyan tudom megvédeni az adatokat. A raid5 látszott a legjobbnak, csak itt 3-4 lemeznél sok az elvesztett kapacitás, mert a legkisebb a mérvadó. Ez így tehát elvetve. És amikor megtaláltam a belinkelt oldalt kezdtem el örülni, hogy nem kell elrohanni és venni egyforma lemezeket, csak nem volt teljesen egyértelmű. Ezért jöttem és inkább kérdeztem.

Új hozzászólás Aktív témák