Hirdetés
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Elbizonytalanodtam.
Olvastam itt, hogy ugye Trim csak ahci módban van. Stimmt.
aztán láttam egy hsz-t, amiben azt írják, h esetleg, talán, bizonyos driverek képesek Trimmelni raid módban is.Van egy ssd-m, ich10-en, és továbbá két különböző hdd-m.
Terv, h az egyik hdd-vel azonosa(ka)t szerzek be, és raid 0-nát csinálok.
Az ssd-nek csak annyi köze lenne az egészhez, h azonos vezérlőn lóg, ich10.
A raid kötet csak az adott hdd-kből állna.Egyértelmű hátrány a Trim létkérdése, ez oké. Van még más buktató is a dologban?
AHCI módról RAID-re állítva a bios-t a win7 be fog bootolni?Van már olyan driver, ami raid módban is kiküldi a Trim parancsot?
Google gyors keresés nem járt eredménnyel, ha van vkinek erről tapasztalata, akkor elsőkörben titeket kérdezlek, mielőtt egy egész délutánt töltenék nyomozással!
Másik, első ötletem az lett volna, h a lapon lévő drive xpertet használom, de ezt elvetettem a neten fellelhető mérési eredmények után, meg hát eleve csak 2 meghajtót lehet rákötni - ha minden jól megy, én három azonos meghajtóból csinálnék raid 0-át.
szerk: a drive xpertes portok is képesek ahci-ra? Mármint "kikapcsolt" vezérlő mellett, tehát ha csak az ssd-t kötném rá szólóban. Erre nincs utalás a kézikönyvben.

Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- 3D nyomtatás
- Sorozatok
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- PlayStation 5
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- TCL LCD és LED TV-k
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest