Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
setup
tag
A standard B450 chipset jól tudom, hogy csak 4db sata3-as csatornát tud ugye? Az én alaplapom (B450 pro4) olyan, hogy a két M2 foglalat helyett is lehet még két sata3-at használni.
Összesen tehát 6-ot egyszerre, csak le van IF-ezve, tehát ha van bent egy M2, akkor nem látja az ötödik és a hatodik SATA-t.
Felteszem a chipset mellé az alaplapra integrált (PCI-E?) SATA vezérlő kettőt tud és passz és az vagy két M2 vagy két sata.
A kérdésem, hogy amikor így van drótozva egy lap, akkor élettartam szempontjából számít hogyan kábelezem?
Ha mondjuk 4db SSD-t szeretnék összefűzni, hogy ne legyen annyi meghajtó, akkor figyelni kell arra, hogy mind a chipsetre legyen kábelezve, vagy tökmindegy? Az ötödik és a hatodik sata dugalj az egy PCI-E-re drótozott alaplapra integrált extra SATA vezérlő "kártya" igaz?
Honnan jobb, ha fut a rendszer?
A chipsetről, vagy a "kártyáról"? Kipróbáltam, bootolni mindkettőről tud. Ha mondjuk beteszem a rendszer SSD-t meg egy adat HDD-t a "kártyára", a chipsetre meg 4db SSD összefűzve?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- SSD-k,2,5"-3,5" merevlemezek,80GB-3TB-ig,számlával,garanciával
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest