Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• setup

tag

A standard B450 chipset jól tudom, hogy csak 4db sata3-as csatornát tud ugye? Az én alaplapom (B450 pro4) olyan, hogy a két M2 foglalat helyett is lehet még két sata3-at használni.
    Összesen tehát 6-ot egyszerre, csak le van IF-ezve, tehát ha van bent egy M2, akkor nem látja az ötödik és a hatodik SATA-t.
    Felteszem a chipset mellé az alaplapra integrált (PCI-E?) SATA vezérlő kettőt tud és passz és az vagy két M2 vagy két sata.
    A kérdésem, hogy amikor így van drótozva egy lap, akkor élettartam szempontjából számít hogyan kábelezem?
    Ha mondjuk 4db SSD-t szeretnék összefűzni, hogy ne legyen annyi meghajtó, akkor figyelni kell arra, hogy mind a chipsetre legyen kábelezve, vagy tökmindegy? Az ötödik és a hatodik sata dugalj az egy PCI-E-re drótozott alaplapra integrált extra SATA vezérlő "kártya" igaz?
    Honnan jobb, ha fut a rendszer?
    A chipsetről, vagy a "kártyáról"? Kipróbáltam, bootolni mindkettőről tud. Ha mondjuk beteszem a rendszer SSD-t meg egy adat HDD-t a "kártyára", a chipsetre meg 4db SSD összefűzve?

Új hozzászólás Aktív témák