Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pedig ajánlott. Egy jól működő bevált rendszert nem lehet visszahozni az op.rendszer újratelepítésével. Az op.rendszer beállítási(a gép neve, a háttérkép, az energiaprofil, a hálózati megosztások a felmappolt meghatók,...., a programok és azok konfigurációja,... gyakran több hét/hónap alatt alakul olyanná ahogy neked éppen jó. Arról nem is beszélve, hogy pl. én elég sok akciós programot használok(nem warez, hanem valódi akciós programok), amiket általában csak az akció ideje alatt lehet ingyen telepíteni, beregisztrálni. Ezeket nem tudnám visszatenni bármikor.
Ha nem is minden héten, de havonta egyszer, vagy új program telepítése előtt érdemes lementeni az egész lemezképet. Ha valami félre megy, vagy HW hiba lép fel, 1 óra alatt vissza lehet hozni egy olyan belakott állapotot programokkal beállításokkal, amiben éppen volt. Ezután már csak az adatokról készült mentést kell visszatölteni, ha szükséges.Persze te tudod, de soha nem lehet tudni mikor jönne jól ;-)
Itt mutatnak pár tippet, hogyan tudod kilistázni a frissítések telepítési dátumát.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Vicë
tag
kb. 30 éve van PC-m, egy ideig volt teljes mentésem, de idővel teljesen feleslegesnek tartottam vesződni vele. Túl sokszor cserélek hardvert az asztali gépben, hogy stabil mentésem legyen, a notebookon pedig sajnálom rá a tárhelyet.
Kb. 10 éve még volt teljes mentésem, azóta nincs, és nem is hiányzik. És jelen esetben nem is lenne értelme, mert a notebook kb. 2 hetes, még be sem laktam.
Emellett nem szeretem mindenféle haszontalan, vagy ultraritkán használt cuccal teleszemetelni a windowsomat csak azért mert ingyen volt, a warezről meg már régen leszoktam.
"A szemet-szemért vakítja meg az egész világot." - Mahátma Gandhi
-
Vicë
tag
-
Gaben92
őstag
-
-
Vicë
tag
QNAP Tech Support:
"Sorry for the trouble caused, this Qsync Windows client is a known issue on Win11 and it's been confirmed and fixed in our lab. Next version of Qsync will fix the issue."Várjuk, várjuk.
"A szemet-szemért vakítja meg az egész világot." - Mahátma Gandhi
-
Squirrel
őstag
Én nem tudok semmit installálni a NAS-omon úgy, hogy működjön. Firmware upgrade sehogy se megy. Próbáltam automatikusan, manuálisan, hdd-k ki úgy frissíteni, hard boot-tal, sehogy nem megy. Malware removal felteszem, elindul, scan-re rányomok, semmi. Antivírus ugyanígy. Nem scannel. Viszont a tartalmat lejátsza, torrent megy. Nem értem. Tech support se.
-
Squirrel
őstag
Persze. Még azon gondolkodok, lehet a 4.3.4-es firmware-ről nem lehet a legújabbra frissíteni. Viszont korábbit nem tudok sehonnan se letölteni, most épp ezt kérdezem a supporttól, hogy tudnak-e linket adni mondjuk a 4.3.5-ös vagy 4.4-es verziókhoz. Lehet ezért nem megy a malware removal se, mert túl régi a firmware. Más ötletem nincs.
Ha semmit se tudok csinálni, ts-231p-ről mire érdemes váltani?
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni! A TS-228-as NAS-om firmware-je frissült. Megállt a működésben a régi jó 2.94-es Transmission rajta. Leszedtem, felraktam a 3.0.3-ast, ami viszont nem hajlandó semmit letölteni. Mi lehet a gond?
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz martonx #8615 üzenetére
Vaklárma volt, sikerült végül beindulnia.
Viszont most meg olyan problémám van, hogy sikerült két különböző mappába letölteni torrenteket. És valahogy adminként sincs jogosultságom törölni mappákat?
Hogy lehet QNAP-éknál elérni, hogy adminként legyen jogosultságom mappát törölni?A Public/Torrent mappának kellene megmaradnia, ebbe mindent át is másoltam. De ezzel a külső Torrent mappával semmit nem tudok kezdeni, se a benne lévő 200GB adattal
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
-
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy 228-as Nas és 2 tv. 1 Philips és 1 Lg. Ha újraindítom a Nas-t akkor szépen látszanak rajtuk a DLNA-s megosztások. Az a gond, hogy mindkét tv 2-3 nap után egyszerűen nem látja a Nas-t. Ha megint újraindítom, akkor megint pár napig jó.
Mi lehet a gond? Azt próbáltam, hogy a csak DLNA szervert indítom újra, de az nem használ.
Köszi: Pribi
A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.
-
bomizo
csendes tag
Sziasztok!
Átköltöztettem a NASt (TS-251D-2G) a szoba egyik sarkából a másikba, ezért leállítottam (normálisan a QTS felületén).
Újraindítás után kiírta, hogy nem tiszta a lemez, ezért ellenőrizni kell. Ezt jóváhagytam, ekkor elkezdett dolgozni:
kb. 1 óra alatt 100% volt, majd ezt követően (lassan 10 órája) nem érem el a nast. A hdd folyamatosan pörög, villog, de sem a nas portján, sem a telefonról, sem a Qfinder -el, sem a számítógépről (a felcsatolt hálózati mappákat) nem lehet elérni.
3 TB -os hdd -n a felén vannak adatok (5 db film, a többi családi kép, videó)
Meddig várjak, mikor reseteljem (mert gondolom sajnos az lesz a megoldás)?Köszönöm!
-
DeadBolt Ransomware
Megjelenés dátuma: 2022. szeptember 3
Biztonsági azonosító: QSA-22-24
Súlyosság: Kritikus
Érintett termékek: Egyes QNAP NAS-ok, amelyek Photo Stationt futtatnak internetes elérhetőséggel
Állapot: megoldvaÖsszegzés
A QNAP egy új DeadBolt ransomware kampányt észlelt szeptember 3-án reggel (GMT+8). Úgy tűnik, hogy a kampány a Photo Stationt futtató, internetes megjelenéssel rendelkező QNAP NAS eszközöket célozza meg.
A következő verziókban már javítottuk a biztonsági rést:
QTS 5.0.1: Photo Station 6.1.2 és újabb
QTS 5.0.0/4.5.x: Photo Station 6.0.22 és újabb
QTS 4.3.6: Photo Station 5.7.18 és újabb
QTS 4.3.3: Photo Station 5.4.15 és újabb
QTS 4.2.6: Photo Station 5.2.14 és újabbSzóval aki eddig nem frissített, az most tegye meg!
-
Már miért kellene resetelni? Max kikapcsolni, vagy újraindítani érdemes. A reset még adatvesztést is okozhat.
Az erőforrás figyelőben (kb mint a Windows-os feladatkezelő) láthatod éppen mivel van elfoglalva.
[ Szerkesztve ]
-
Fix IP-je van, vagy a router adja neki DHCP-n?
A csatlakozás rendben van (fizikailag jól be van pattintva a csatlakozó? A LAN csati melletti LED-ek villognak? Ugyanazt a kábel dugtad vissza? a routeren látszik, hogy csatlakozatva van?
Pingre válaszol?
Bármit is csinál a WEB-es felületen el kéne érned, ahogy a Qfinder-nek is meg kellene találni.
Ha mégis kikapcsolnád, ne áramtalanítsd, csak nyomd a power gombot, amíg nem csippan egyet. Ezután rendben kikapcsolja magát.[ Szerkesztve ]
-
beef
őstag
Van egy TS-230 ami tegnap este óta néhány percenként újraindul az alábbi hibaüzenettel:
App Name: Power
Category: NAS Power Status
Message: [Power] The system was not shutdown properly last time.
Először tápra gyanakodtam, de másikkal is ugyanez.
A web felületen, amíg újra nem indul, minden elérhető. Ami látszik, hogy tölti be a különbözö programokat és mindig a QuFirewall-nál történik a gond.
Hogy lehet megoldani, hogy ne induljanak el ezek az appok?
Mivel amíg nem fut a tűzfal, addig eltávolítani sem engedi.
Persze lehet nem a tűzfal okozza a problémát, de valahol el kell kezdenem... -
Gaben92
őstag
Nem a QuFirewall a ludas csak az indítási sorrend miatt a log center kb akkorra lesz kész és akkor írja be a hibát.
A "The system was not shutdown properly last time." előtt ha nincs semmi akkor teljes rendszer crash volt és mikor indul a cucc beírja, hogy volt valami gond.
Ismert QNAP gond amúgy, csak senki se tudja mi okozza és seni se tudja mi oldja meg. Support pingvinezik, nekem mikor ilyen volt RMA-zni akarták a NAS-t. Aztán végül le kellett darálnom nullára az egészet és úgy újrahúzni az oprendszert, hogy semmit nem állítottam vissza backupból, azóta rendben van. Nekem amúgy napi 1 rendszer crash volt mindig hajnali 2 és 5 között. Legtöbb embernél - ha nincs hardware hiba - akkor ez szokott előjönni. Ha néhány percenként újraindul akkor ott viszont simán benne lehet egy HDD elhalálozás.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
beef
őstag
válasz Gaben92 #8632 üzenetére
Eddig ez történt:
A NAS 10-12 percenként újraindult, nagy nehezen sikerült a legújabb stabil firmware-t rátöltenem.
Ezután megszünt a restart.
A RAID tömb kb. 4 óra alatt szépen újraépítette magát és stabilan működik minden szolgáltatás.
Egyedül a QuFirewall nem indítható és nem távolítható el.
Újratelepítettem, utána már elindult, de semmi profilt nem volt hajlandó megjegyezni és bekapcsolni sem lehetett.
Kapott egy eltávolítást majd egy újabb telepítést.
Így már a profilok aktívak, módosíthatók, viszont ha be akarom kapcsolni, azonnal ugyanaz a helyzet, hogy újraindul a NAS. Szerencsére már kerül bootloop-ba.
Szóval, ha tűzfalat nem indítom stabil minden, ha bekapcsolom reset.
Még annyi, hogy a QuLog Center-ben az eseménynaplót meg akarom nézni, akkor "Kivétel történt a szolgáltatás oldalán. (500)" hiba ablak. -
Gaben92
őstag
-
beef
őstag
válasz Gaben92 #8634 üzenetére
Nem tudom mi történhetett, mivel a logokat nem tudom visszanézni. FW frissítés biztos, hogy nem történt.
Egyedül az appokra van engedélyezve az automata frissítés, lehet az cseszett el valamit tegnap éjjel.
Ami különbséget látok egy másik ugyanilyen NAS között, hogy azon a firewall 2.2 verziója fut, ezen meg az 1.6.
Letölteni persze csak az 1.x vonalat lehet. -
beef
őstag
Nyomoztam egy kicsit és a QuFirewall 1.6 (vagy 2.3.0) - 2022.09.05-én jött ki és pont utána kezdődtek az újraindulások.
Egyébként úgy látom ezzel nem vagyok egyedül. -
beef
őstag
Alakul a történet, küldtem nekik ticketet a problémáról és kérdeztem, hogy lehet korábbi verziót letölteni.
Utóbbira nem kaptam választ, de az app centerben már vissza is vonták az 1.6-ot és az 1.5.1 érhető el. Ami letöltés után azonnal hibátlanul működik.
Szóval jól okoskodtam, hogy az 1.6-os tűzfalban van valami ordas bug. -
gahor72
aktív tag
Sziasztok!
A nason futó Transmissionnal torrentezek már régóta.
A TM remote gui-ban jelölöm ki a mappát ahova menjen a letöltés.
Az 5 különböző mappábó 2-be nem tudok letölteni,mert helyhiányra panaszkodva leáll a töltés,A többi mappa oké.
Eddig ment évek óta,pár hete megzavarodott.
Mi lehet a gondja?
köszi a segítséget -
Vesa
veterán
Sziasztok,
Vettem egy TS-453D-t amit direktben szeretnék összekötni a PC-vel. A PC egyik portjába menne a NAS, a másikba a Router/Net. A kérdésem az, hogy meg tudom ezt tenni az első setup előtt, vagy előbb a routeren keresztül setupoljam a NAS-t, és ha már minden működik, csak akkor adjak neki statikus IP-t és toljam át a direkt LAN portra?
A tudomány a valóság költészete!
-
bogabi
senior tag
Az egyszerűség kedvéért mindenképp a második opciót javaslom. És ha már kész, amikor rádugod a gép egyik lan portjára, akkor pedig a Windows (vagy Linux, stb.) helyes hálózati konfigjára kell ügyelni.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Vesa
veterán
Köszönöm!
Helyes konfig alatt mit értesz? Statikus IP-t tervezek adni a második Ethernet kártyának, és a NAS-nak is. Van még valami más is, ami fontos lehet? Nem csináltam még ilyet, nem vagyok otthon a témában (egy FreeNAS volt korábban, saját építés, de az routeren keresztül csatlakozott). Link is jó lenne, ha esetleg létezik ilyen leírás.[ Szerkesztve ]
-
bogabi
senior tag
-
Vesa
veterán
Egy újabb kérdés, illetve probléma. Készen van a NAS -még routeren keresztül csatlakozik-, elkezdtem átmásolni a fájlokat rá, de elég lassú. Átlag 30-70mb/sec körül viszi (csak néha ugrik meg 100 körülre). CAT5e kábellel van összekötve, CAT 6 nyilván jobb lenne, de ez így is irreálisan lassú. A 250-270-es sebességtől amit a tesztekben láttam, nagyon messze vagyok. 2db WD RED Plus 10TB (CMR) HDD van a NAS-ban.
A PC lapon is 2,5Gbe LAN portok vannak, szóval nincs ötletem.Hol keresgéljek szerintetek?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest