Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7700) Dorian


Dorian
félisten

Kellemes Ünnepeket, szükségem van némi segítségre:

Zyxel NSA325 v2-t használok filmek tárolására, és csekély mennyiségű torrentre. Már régóta probléma volt, hogy időnként a nagyobb filmek lejátszás során fagyasztották a lejátszó PC médialejátszóját (MPCHC, Kodi, tök mindegy). Azóta felderítettem, hogy valószínűleg ez a NAS gyenge, és ha komolyabb bitsűrűségű filmet játszok le és emellet valaki épp letölt rólam, azt már együtt nem bírja. Ezt kijátszottam úgy, hogy a fel-letöltést tiltottam este 8-12-ig.
Viszont mostanában már így is fagyogatnak bizonyos nagyobb filmek, a lejátszóprogi ki is írja, hogy a forrás sebessége nem elegendő a lejátszáshoz. Sőt ha át akarom másolni a HTPC-re (hogy majd onnét lejátszom akkor), az nem lehetséges, mert egy idő után megszakad adatkapcsolati hiba miatt.

- Ez a NAS ennyit tud, így cserélnem kell komolyabbra? Ha igen, milyenre, mennyiért? A benne lévő 2 TB-os HDD úgy emlékszem valami zyxel által használt formátumra van formázva, egy más típusú NAS-sal hogy lehet ezt megoldani?

- Ha maga a NAS-nak ezt bírnia kéne, akkor ilyen problémát okozhat-e:
* A benne lévő HDD full tele van.
(* Az adatkapcsolat egy UPC által biztosított modem-routeren keresztül jön, esetleg lehet szűk keresztmetszet. Bár amikor direkt a HTPC-re kötöttem, akkor is fordult elő hasonló dolog)
* Esetleg előfordulhat nálam valami más hálózati hiba, rossz beállítás is, de semennyire sem értek hozzá, ha a nasnak bírnia kéne és a teli vinyó sem lehet gond, akkor hívok egy informatikust, hogy nézze át a rendszert.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.