- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Banyasz papa: segitség kérés
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Jogos, egy fontos dolgot nem tettem hozza: a gumikacsa akkor jo, amikor maga az algoritmus vagy a spec. esetek/hibaagak lefedettsege a kerdes. Ha a hiba a kod megirasaban van, azt nagyon nehez eszrevenni [sajat] szemmel, hiszem mar 50x elolvastam ugyanugy (pl. valtozo nem eleg szelektiven kulonbozo nevu).
A "csak" kodhibara a debug vagy review jo (pl. random de lekovetheto nagysagu input belso reszeredmenyeit megnezni). A rendszerszintu mint a token, na hat az mar rendszerismeretet (vagy jobb esetben ha van log-olva a korabbi tipikus hibak listaja, akkor annak ellenorzeset) igenyli.
Ahogy az a mondas van a megvaltoztathatorol es beletorodesrol, itt is az a harmadik is nagyon fontos, hogy meg tudja az ember a fentieket kulonboztetni, es annak megfeleloen tovabb nyomozni. Ha nem a sajat hibambol van benne a problema, akkor me'g elvezetes is ez a felgongyolitesi folyamat, szerintem. -
axioma
veterán
Gumikacsa. Az elmagyarazassal rajossz, hogy hol van a lyuk a gondolatmenetben, mert a "masik" fel elott meg akarod vedeni. (En neha a ferjem hasznalom gumikacsanak, mert tul logikus az agyam es igy segit hogy o erti mirol beszelek, igy akar valoban segithetne is - de kb. egy kivetel volt hogy erdemben hozzaszolt, minden mas esetben maga a magyarazas oldotta meg, nem az o kerdesei vagy foleg tippje.) Egyebkent ezt mar vezeto tanartol is hallottam, odamegy a tanulohoz, magyarazd el nekem, es ahol elkezd lelassulni a gondolatmenet eloadasa, ott rakerdez, hogy miert is? Ugy hogy kozben oda se figyelt a tartalomra. Erdekes dolgai vannak az emberi agynak.
Mas kerdes hogy nem mindent old ez meg sajnos. Peldaul a specifikacioban (az adott esetben raadasul prog.verseny feladatszovegben, azok mestersegesek igy ritka a hiba vagy aluldefinialatlansag) egy benne rejlo ketertelmuseg nem tunt fel, es vadul kerestem a ket reszeredmeny kozul a masikban a hibat, holott az elsoben volt 2 sor kodnyira... szoval nem eleg biztosnak lenni hogy jo az algoritmusod, annak is biztosnak kell lennie, hogy a ke'rt feladatot oldja meg. -
Meg amikor valaki Skype-on keresztul kuld el valaki masnak egy bash script-reszletet, amit beraknak a production szerverre valahova. Minden szetesik, de senki nem talalja, hogy mi a fene lehet. A prod szerverek egy szeparalt datacenterben vannak (ez jopar eve volt, meg a cloud elott), es screenshotot kuldenek a scriptrol. Semmi gyanus.
Persze az volt, hogy OSX-es Skype client-bol masoltak ki szkriptet, es a ' karakter (szimpla idezojel) ki lett cserelve egy pont ugyanugy kinezo, de masik Unicode karakterre.
-
Most nem értem, hogy mi a baj azzal, ha nem akarok keretrendszert használni.
nem az érdekel, hogy gyorsan meglegyen, hanem, hogy tanuljak, gyakoroljak vele. Annak sok értelmét nem látom, hogy az előre megírt fv-eket használom, aztán azt se tudom, hogy mi mit csinál, miért csinálja. -
Silεncε
őstag
Assemblyben is lehet weboldalt írni. Kurta nehéz lesz, de lehetséges
Egyébként szerintem semmivel sem lehet többet tanulni, mintha valaki elkezd ASM-el legalábbis minimális szinten megismerkedni. Nekem volt ilyen kurzusom, azóta ezerszer jobban átlátom mi is történik pontosan
Create.: semmi gond nincs azzal, sőt jobban is jársz (én anno úgy kezdtem az Angulart, hogy még a JS-t is csak alap szinten ismertem, pokolian szenvedős volt). Csak poénkodnak
-
Ezekiell
veterán
Az ilyen elearning siteok mindegyike hulladék. A cégnél/banknál, ahol dolgozom is van ilyen site, mert kell a GDPR/PCI tréning, de fos az egész - pedig ez egy szoftverfejlesztő cég
Ebből messzemenő következtetést még nem vonnék le - ettől függetlenül gondolom, hogy nem lesz egy nagy valami. -
Ezekiell
veterán
Én igazából még a Green Fox és társaira lennék kíváncsi, hogy onnan milyen arcok jönnek ki. Nem vagyok pesti (ahol ezek vannak többségében), így nem dolgoztam még ilyen code academyből kikerült emberrel (a jelenlegi munkahelyemen tutibiztos nem is fogok, mert senior szint alatt senkit se veszünk fel, de ez más téma), de marha kíváncsi lennék, hogy milyen szintű a képzésük.
Persze tudom, ez is emberfüggő: lehet a képzésük nagyon jó, szarból akkor se lehet várat építeni, és lehet szar is a képzés, ha egy isteni tálentumot tanítanak, abból akkor is Bill Gates #2 lesz
-
janos1988
addikt
Engem kiráz a hideg a C nyelvtől. Annyira fapados, de legalább cserébe, ha nem figyelsz nagy az esélye, hogy elbaszol mindent
De kell foglalkozni vele, ha az ember a Java nyelvre akar koncentrálni (Android).
Ezekiell: Köszi a listát, ráállok majd.
-
y@g4n
tag
Részben az érdekesebb melók részre reflektálván, részben pedig általánosan;
Jelenleg mérnökinfót hallgatok, már valamennyire látszik a vége, androiddal még nem kellett foglalkoznom eddig, (lesz tárgy kövi félévben elvileg) viszont a webes ((bármi)) eddig képtelen volt megfogni. És reménykedem hogy nem kellesz front/back endhez , android alkalmazásfejlesztéshez nyúlnom.Probléma-e ez?
Azért is kérdezem mert álláshirdetések/szakmai gyakorlati helyek 80-90 százaléka az
/android app developement/jscript/php/angular/css/html/sql/hasonló mókákra keres embereket, hardver, mikrokontroller, netalán machine learning témakörben alig találok spotokat, és számomra ezek az érdekes dolgok.Üdv!
-
Ezekiell
veterán
Tényleg ijesztoen sok egy junior kovrtelmenylista, de azért azt tudatosítani kell, hogy ez nem egy egyszerű szakma, nem 5 perc megtanulni. Meg lehet csinálni, ahogy mi is mrgcsinaltuk, de ez inkább hónapok munkája. Aki hirtelen akar váltani, az csalódni fog, mert sehova se kell, és feladja. Jobb az elején tudni, hogy miket kell tudni egy sikeres allasjelentkezeshez, mert így nem csalódik.
-
opr
nagyúr
Igy visszaolvasva ez (meg Ezekiell kollega hozzaszolasa) eleg ijesztore sikeredett. Szoval az van, hogy teny, hogy sok nagysagrenddel nehezebb a C++, plane az elejen, iszonyat meredek tud lenni a tanulasi gorbeje, plusz ha oszintek akarunk lenni, C++ melobol is par nagysagrenddel kevesebb van, mint JAVA/C#-bol, de ha megvan hozza a kitartasod, ne hagyd, hogy ez eltantoritson, mert cserebe azert boven vannak elonyei is a dolognak:
- A legerdekesebb melok eleg nagy resze C++ (robotika, jatekfejlesztes, konzolok, urkutatas, auto/repulo pilota kepzo szimulatorok stb), cserebe kell bo 10 ev, mire egy tenyleg erdekes melot be tudsz zsakolni, es ott adnak is olyan feladatot, ami nem unalmas
- C++rol a legkonnyebb mas nyelvre valtani, utana sokkal konnyebb mas nyelvet megtanulni
- A szakmai megbecsulese is eleg magasan van, gyak ugy van kezelve interjukon, hogy ha azt tudod, azt is fogod, ami kell nekik, vagy ha nem, pikkpakk megtanulodTegyuk hozza azt is, hogy bar C++-rol onmagaban szokas beszelni, nem szokas kiemelni az ezer masik dolgot, amit tudni kell mellette (mint pl feljebb JAVA-hoz a leirtakat), attol meg onmagaban a C++-al nem ersz sokat, csak epp a nyelv nehezsegehez kepest a tobbi szukseges dolog eltorpul, plusz -ismet- ugy van vele mindenki, hogy ha C++ ment, azok is fognak.
Szoval En szemely szerint nagyon szeretem, egy percre se bantam meg, hogy vegul a C++ mellett dontottem, pedig be kell vallanom, eleinte sokszor a halalba kivantam az egeszet mindenestol. Sokszor alltam kozel hozza, hogy azt mondjam, hogy hagyom a picsaba az egeszet es kezdek inkabb valami massal, de igy utolag nagyon orulok neki, hogy kitartottam mellette.
Persze, nincs azzal se baj, ha inkabb, mint ahogy altalaban ajanljak, valami massal kezdesz, nagyon nem valo ez mindenkinek, legtobb programozo haverom bele is orulne, hogy C++-al kene szivnia, Ok ruhellik a "bitvadaszatot/bitlapatolast", En meg imadom. Ez is egyfajta elmebetegseg, tudtommal gyogymod sincs ra, dehat ilyen az elet.
-
t256
őstag
Sziasztok!
Hasonló cipőben járok, mint Smith ügynök.
Én C++ tanfolyamot kezdtem el az Udemyn. Eddig mindent értek. Igaz a tömböknél (Arrays) tart a lecke.
Az jó hír, hogy az itt megszerzett tudással lehet mit kezdeni.Tehát érdemes csinálni egy saját programot referenciának? Egyenlőre még nincs ötletem. Porosodik itthon egy Raspberry Pi2. Talán arra kéne fejleszteni valamit.
C++ után szeretnék belevágni a Java-ba, vagy a Pythonba. Úgy tudom érdemes legalább két programnyelvet tudni. Ezeken kívül SQL adatbázis kezelés?
-
törölt tag
Oké, átfogalmazom, miben lehet legegyszerűbben olyan frontendet írni, amit emberek használnak, beírnak dolgokat amire kapnak válaszokat, ilyesmi. Nem az beuszós effektes hipszter szar, ahol az egész honlapon van két sor, és bármi érdemi dologért a pdf-ben csatolt doksikat kell letölteni.
-
martonx
veterán
"Oszinten szolva engem leginkabb a react iranti hatalmas rajongas lep meg." -
ebben nincs semmi meglepő. A react nem jó, de annyira meg nem rossz, hogy akinek nincs szerteágazó tapasztalata azt eltántorítsa magától, mint anno a szintén agyon hypeolt, de bűn szar Angular 1.
Anno a jquery-s nagyon nehezen reaktivizálható oldalakhoz az Angular 1 tűnhetett a megoldásnak. Csak az annyira szar volt, hogy hype ide vagy oda, előbb-utóbb mindenki sikítva menekült tőle.
Aztán színre lépett a react, aki előtte Angularozott, az megváltásként tekinthetett rá, noha ez se jó, de ahhoz képest, hogy az Angular 1 mennyire bűn szar volt, ez azért élhető. És ott van a másik nagy csoport, akinek semmi MVVM / webes tapasztalata nincs, most kezdenek js-ezni (vagy vastag kliensről webre átállni), őket sem tántorítja el magától, mert annyira nem rossz. Sőt sok esetben ami nem is a react előnye, de aki elsőre találkozik a webpack-el, HMR-el, az még rá is csodálkozik, hogy jé, hát ez sokkal jobb, mint amit előtte vastag kliensekhez használtam. És az ő fejükben nem válik el, hogy ezek az előnyök nem is a react, hanem a webpack előnyei(tudok több ilyen java-s ismerőst mondani, akik a react óriási előnyének a HMR-t mondják).
Ergo a sok fenti okból kifolyólag, a react tök jól el van, és népszerű. Szerintem.
-
Ispy
nagyúr
Nálunk mindenki ír backendet és frontendet is, szóval nem javítja az esélyeket, amikor igényként felmerül az SQL használata is. Aztán jönnek a nagy arcok, hogy hát .NET-ben programozni mekkorra oldscool (mintha delphiről beszélnénk), de egy 1 napos munkát 2 hét alatt csinál meg, azt is szarul, és a macskám szebbet pisál, mint a kódjai.
Mindegy, mindig jókat szoktunk elmélkedni a főnőkömmel, hogy mekkora szar dinoszauruszok vagyunk. De most már legalább megírtam az első php és js kódjaimat, büszke is vagyok magamra, hogy mekkorát léptem előre a technológiában.
Az meg, hogy nem kell a szar változókat deklarálni, meg nem csak sima = jel van, hanem ==, az meg maga a kánaán.
-
Silεncε
őstag
-
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
Ahogy dabadab is írja, nem a fizura értettem, hanem a munkahelyek számára.
Egyébként ha már előjött a senior/junior téma: hol vannak ezeknek a határai, honnan lehet mondani, hogy valaki senior? Van erre valami íratlan szabály, vagy mindenki döntse el magának aztán majd rájön ha téved?
-
fabri07
aktív tag
Igen értem, igazad van
. Csak arra voltam kíváncsi, hogy van-e olyan irány ahová legjobban megéri szakosodni, de gondolom mindegyiknek megvannak a maga előnyei-hátrányai.
Így nehéz válaszolni a kérdésre, hogy mit szeretnék, mert nem sokat programoztam még.
De jobban belegondolva, alkalmazás és játékfejlesztés leginkább telefonokra(android,ios), valamint webfejlesztés. -
bandi0000
nagyúr
Hàt ha valaki feljebb akar jutni annak biztos ez kell, ambíciózusnak kell lenni, én is úgy vagyok vele, hogy ha a cégnél a napi feladatokat el tudom látni, akkor persze pl hêtvêgente esetleg más nyelvet is tanulhatok, de nem vagyok benne biztos, hogy meló után lenne kedvem, pláne, hogy nem szeretek félbehagyni semmit, mert akkor képest vagyok felkelni hajnalba és próbàlkozni vele :D
-
bandi0000
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
Gyakorlatilag benyom a terminálba vagy 10 sornyi inicializálást, ami gondolom azért kell mert debug módban fut. Aztán néha jön az a hibaüzenet, amit írtam és utána indul el a programom.
Most direkt beírtam a main első sorába egy "start" string kiiratást, ami látszik is lent.vmmap[54250]: [fatal] child process status could not be determined; exit code unavailable.start
Arra tippelek, hogy tényleg valami VS bug lehet Mac-en, mert most előjött, de az előző 10 run során nem. Más korábbi projekt esetén is előjött, szóval nem ehhez a kódhoz kötődik. -
Ispy
nagyúr
Igazából valami öszvér kéne, mert játék is van, meg munka is, de 4k-t nem akarok, a mostani 29 colos viszont 21:10-es, amihez képest a 32 col lenne előrelépés, de vagy 4k vagy görbe vagy nincsen vesa rajta vagy ezek valamilyen kombója. Néha azért nagy ritkán szoktam kisebb ikonokat szerkeszteni ai-ban, nem tudom mondjuk egy egyenes vonal mennyire kihívás egy ilyen monitoron.
Régen két 24-es volt, de sokszor nem szerettem, mert az egyik mindig távolabb volt a látóterembe és ezért lett egy nagyobb.
-
Drizzt
nagyúr
Mondjuk szamlak tipusa. Van betet, hitel, meg mittuodmenmilyen. Termeszetesen ez se tokeletes pelda, mert akar kesobb is keletkezhetnek uj tipusok. Es akkor kodhoz kell nyulni, ha konstansba rakta az ember az erteket. Egyebkent ha valaminek a zart ertekkeszletet akarja megadni az ember, mint az en peldam is, akkor meg inkabb enum. Az is egyfajta konstans. Ami a te peldadban van, az tipikusan property-bol konfiguralhato ertek kellene legyen, legalabbis javaban. Viszont pl. az, hogy melyik property-bol kell felolvasni, meg mi a property default erteke, azt mar tipikusan konstanskent szokas eltarolni.
Vagy jo konstans pl. a honapok szama egy evben. Azert az egeszen ritkan valtozik. :D
-
Akkor most jegyezzük meg, hogy JavaScriptben ez egy kicsit másképp működik
Ott a konstans az egy konstans pointer, tehát nem lehet neki újra értéket adni, VISZONT, ha ez a pointer egy nem primitív adatra mutat, tehát objektumra vagy tömbre, akkor annak a TARTALMA módosítható konstans változó esetén is.
Kezdőknek ez elég zavarbaejtő lehet.
Meg sem említem, hogy az objektum összefűzés is shallow.
-
Tigerclaw
nagyúr
Annak hogy változót használ konstans helyett, semmi köze nincs a clean code-hoz, vagy a SOLID elvekhez, a laza csatoláshoz, vagy hogy hova rak kommentet, mennyire beszédesek a változó nevek, vagy épp hogy az abban a nyelvben divatos naming conventiont alkalmazza-e.
A konstanst kiválthatja a változó, de fordítva ez jellemzően nem működik. Ezért javasoltam, hogy kezdetben nyugodtan használjon változót.
-
bandi0000
nagyúr
Annyi kiegészítés, hogy az if let-re azért van szügség, mert swiftben csomó változó optional tipusú, és ezáltal csak akkor tudod használni ha kicsomagolod, ezáltal el lehet kerülni a hibákat, amik a null miatt lehetnek
Amúgy ennél egyel jobb megoldás a guard, mert ezzel kiküszöbölhető a sok if let
És arra én sem emlékszek, hogy lehet e érték nélkül létrehozni konstanst, de szerintem igen, és nem null lesz hanem nil
Amúgy annyira nem rossz ez a nyelv, igaz én közvetlenül az Android programozáshoz hasonlítottam, sok okos dolog van benne, viszont ami idegesítő, hogy logika nélkül adtak más neveket benne pl:
Null helyett Nil
Interface helyett ProtocolNyilván ezek megszokhatók, csak felmerül az emberben a kérdés, hogy miért, jah és ugye kizárólag OSX-en lehet fejleszteni, ez is bosszantó, hogy OSX-en talán minden nyelven lehet fejleszteni, viszont apple termékre meg csak OSX-en lehet
-
> Milyen olyan vegzettseg/alkalmazas letezik, ahol megduplazodik a fizetesed, ha megtanulsz angolul, de
> a) eddig is el tudtad latni angol nyelv ismerete nelkulA feltetelezesem az, hogy eddig nem tudtad olyan minosegben ellatni nyelvtudas nelkul. Sokkal nagyobb piacon versenyzel angoltudassal, mint anelkul. Konkretan ha _semmihez nem ertesz_, akkor angoltudassal mar brutto 400k korul el lehet helyezkedni ufsz-oskent.
Egyebkent nem tudok peldat mondani, mert szerintem ez annyira altalanosan igaz, hogy felesleges lenne konkretan kiszurni egy szakmat. Talan ahol nem igaz ez, az a jogi terulet.
-
sztanozs
veterán
Nem lehet, hogy maga a memory manager tart ott valamit és azért enged oda allokálni.
Én kis foglalásokkal kitesztelném, hogy melyik az a tartomány, amit nem lehet foglalni (biztos van valahol egy tiltott rész) és utána próbálnék rájönni, hogy mi foglalja (vagy miért nem sikerül felszabadítani.
Ha valami realtime cuccot csináltok, akkor simán lehet, hogy valami memória-allokátor
bugfeature lesz. -
-
samujózsi
senior tag
-
samujózsi
senior tag
A processzor és a programnyelv is titok?
Látom, más is írta: kisebb darabokban mennyit tudsz allokálni? Illetve lehet-e 128MB-nál többet egyben? Valami olyan érzésem van, hogy talán a 128MB-1 lehet a felső korlátod valamiért. C-ben/processzor szinten nem tudok ilyen korlátról, de pl. PHP-nél mintha lenne ilyen.
-
samujózsi
senior tag
Nem írtad, milyen nyelv, milyen processzor stb., így csak egy nagyon hülye ötlet: nincs mondjuk 128MB-ra vagy kevesebbre korlátozva az egyszerre allokálható terület? Nem használta fel a processz/a user az össz engedélyezwtt memóriát? Akár nyelv, akár processzor, akár op.rendszer által? Linuxon megnézném, ulimit -a mit mond, nem lógsz-e ki a limitekből.
-
Silεncε
őstag
Én most 3 évre "beleragadtam" (duális képzés) a webes fejlesztésbe, kipróbáltam magam backend-frontend oldalon, de már várom, hogy vége legyen. Nem az én világom. Arra viszont jó volt, hogy szereztem egy csomó kapcsolatot + egy csomó más olyan tapasztalatot, amit majd máshol tudok alkalmazni. De az biztos, hogy nem csinálnám éveken keresztül.
-
martonx
veterán
-
bandi0000
nagyúr
Nekem sem a szívem csücske, de igazàból kezdésnek úgy vagyok vele, hogy bàrmit elvàllalok :D
Az egész Frontend szakmàra gondoltál, hogy nem jó?
Mi fele kellene akkor menni? Mert eléggé azt mondják hogy a krossz plattform lesz a jövő, és ha jól tudom pl Angularba is lehet fejleszteni droidra is
+ Mostanàba nézem jobban az àllásokat, lehet rossz helyen keresem, de alig alig talàlni gyak/junior pozíciót Java stb-be
-
Csaby25
őstag
Megy az angol, de nem úgy mint a magyar
. Nem mindegy, hogy az új fogalmakkal először angolul találkozol, vagy magyarul, legalábbis nekem. A legtöbb dolgot amit tanultam (python, java), magyar dokumentáció volt hozzá. Az Odoo-hoz például nincs, úgyhogy azt angolul tanultam és úgy éreztem többször át kell vegyek bizonyos dolgokat, hogy megértsem, ezt az angol nyelvnek tudtam be...
-
Des1gnR
őstag
Amit leírtam, az csak egy általános leírás arról, hogy mit szeretnék. Az tény, hogy most osztott memóriát használok a processek közötti kommunikációra. De az osztott memória önmagában még nem hiszem, hogy a válasz lenne a problémára. A kérdés az, hogy ha a main processből lockolom bármely másik processemet, akkor mindenféle pollozás nélkül hogyan lehetnék abba biztos, hogy a lockolt státuszból nem lépett-e ki?
Értem én, hogy az osztott memóriában ő közölheti a státuszát, de mi van akkor ha épp nem tud a memóriába írni egy hiba miatt, de a hibakezelő se kapja el, mert valami végzetes hiba történt? Persze, jöhetne a válasz, hogy értesülnöm kell arról ha egy processem leáll, de ezt is az osztott memóriából? Vagy ezt már valaki teljesen más kezelje?Szóval sok bennem a kérdés és bíztam benne, hogy hátha tudok egy jó patternt, amit ha nem is tudok erre teljesen ráhúzni, de nem kell nulláról mindent kitalálni és ötleteket tudok meríteni.
-
Mert nem igazán lehet röviden összefoglalni ami teljesen visszaadja a mondandóját, az egészet leírva elolvasni meg semmivel sem rövidebb idő, mint megnézni a videót, de akkor csinálok most neked egy rövidítést:
Azt mondja, hogy junior szoftverfejlesztő állás megszerzéséhez 2 évet kell tanulni nulláról, egyetem nélkül, de van egy másik út is, az adatbázis szakértő, amihez elég annyi, hogy 2 hónap alatt elsajátítja az ember a SQL-t, és mellette 1 hónap alatt egy adat vizualizálót pl Tableau, azaz 3 hónap alatt, napi 6 óra tanulással elér arra a szintre, amivel az embert már felveszik egy állásra. Utána onnan majd később átugorhat a szoftverfejlesztés területre, ha közben képezi magát Java, Python és egyéb nyelvekkel, de mindezt úgy, hogy közben már van állása ahonnan fizetése is, és ott is fejlődik.
-
MATEO6600
őstag
Én is ezt gondoltam
Egészen jól kezelhető, kivéve a problémás részeket. Na de épp azok az érdekesek...De egyébként ez egy általánosan kiterjeszthető probléma is:
Adott egy detektáló algoritmus, ami bizonyos inputokon jól működik, adott paraméterekkel.
Azonban jelentősen eltérő inputra jelentősen eltérő paraméterekkel ad megfelelő eredményt.
Kérdés, hogy akkor hogy paraméterezze az ember az algoritmust? Mivel túl nagy a szórás az inputok között, ezért nem létezik "joker", mindenre jó eredményt produkáló paraméterkészlet. Véleményem szerint ilyenkor jönne be az AI a képbe, csak nem tudom pontosan milyen téren keresgéljek. Genetikus algoritmussal már próbálkoztam, működik, de nem adot elég robosztus eredményt.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Samsung Galaxy S22 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fókusz, tér, élmény Dell U2913WM Ultrawide monitor
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest