- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
válasz
elodman #14645 üzenetére
Ha választanotok kéne, h. Java v. C# coderré képezzenek, melyik mellet döntenétek és miért?
Amelyikkel az adott városban jobban el tudsz helyezkedni. Ennyi, semmi egyéb nem számít kb. Én .NET fejlesztőnek indultam, abban is írtam a diplomamunkám MsC-n (ami kicsit túlvállalt cucc volt, de sebaj, legalább sokat tanultam), az első munkahelyem is .NET volt, utána lettem iOS fejlesztő, majd JAVA, és azóta JAVAzok (10+ éve). Szóval teljesen mindegy, ígyis-úgyis képezned kell magad a szakmában - szóval azt tanuld elsőnek, amivel több helyre be tudod adni a CVd/jobb eséllyel felvesznek. -
-
fatal`
titán
válasz
elodman #14645 üzenetére
"Manapság gondolom ezek a fejlesztő területek léteznek - hazánkban keresett tudás szerinti sorrendben:
- web
- DB
- hw, embedded, automation
- játék
- tudományos cuccok, AI, op-rendszerek"
Attól függ, hogy nagy vagy kis céget nézel. Kis cégnél szerintem "DB" külön nem létezik. Még backend és frontend külön is ritkán, de utóbbi esetben is a DB egyben van a Backenddel általában (illetve szokott lenni Architect, aki tervez). De gondolom ez is változó."Ha választanotok kéne, h. Java v. C# coderré képezzenek, melyik mellet döntenétek és miért?"
Szerintem kb. mindegy, rengeteg dolog hasonló. Ha érted, hogy mi miért és hogyan van, akkor simán átképzed magad a másikra (szigorúan a nyelv szempontjából vizsgálva a kezdeti szinten). -
disy68
aktív tag
válasz
elodman #14639 üzenetére
"No és ált. a web-es dolgok és OOP prog. nyelvek (java, c#) élvezetesebbek munka során mint pl. a monoton CRUD azaz Database coding?"
Nem tudom hol van olyan, hogy non-stop crud hegesztés, szerintem sehol. Ha nem is full stack-el az ember, akkor is tud elég változatos lenni a backend is és a frontend is. Nekem az a tapasztalat, hogy a legtöbb projekt tud lehetőséget adni érdekesebb, izgalmasabb problémákra és feladatokra, de az biztos, hogy lesz előbb utóbb némi monotonabb favágómunka, illetve feladatok, amiket kevésbé élvez az ember.
-
Silεncε
őstag
válasz
elodman #14639 üzenetére
Messziről ránézésre... Aztán amikor vadászol, hogy mi az istennyiláért néz ki máshogy az oldal az egyik böngészőben mint a másikban és kiderül hogy az egyik nem támogat egy neked fontos CSS property-t, szóval hackelheted körbe, ugyanez egy csomó browser API-val, akkor azért elgondolkozol, hogy tényleg olyan egyszerű-e a frontend. De feladattól függ: ha egy totál 90-es évekbeli fullHTML oldalt kell csinálni, az jóval egyszerűbb, mint egy full reszponziv webapp. De persze backend oldalon is lehet csinálni egy minimál adatfeldolgozot SQLite-al meg teljes REST APIt. Nem lehet rájuk mondani, hogy egyik egyszerűbb mint a másik.
-
haxiboy
veterán
válasz
elodman #14628 üzenetére
Főállásként Dynamics NAV fejlesztő vagyok egy közepes méretű cégnél budapesten, a saját vállalkozásom pedig a hobbi projektjeim, otthon automatika hardverek/szoftverek és minden ami web (frontend/backend vegyesen).
Főleg a webes projektekből van bevételem most, bérkiegészítésnek elmegyUhh, mibe érdemes vágni ama fejszét kezdő Coderként, szerintetek?
Nem azért mondom mert konkurencia lennél, de a befektetett idő/ár a frontendes projekteknél nem a legjobb. Ha annyi projektem lenne hogy nem győzném, biztos hogy a backendesekkel foglalkoznék inkább. De ez csak az én véleményem, nem szeretek frontendezni mert túlságosan szubjektív a dolog, nehéz meggyőzni az ügyfelet hogy amit kitalált az nem szép/nem jó. Pl. lebeszélni az automatikusan induló zenélő videóról.
-
Ezekiell
veterán
válasz
elodman #14609 üzenetére
TPascal, IBM RPG, Assembly
Az, hogy ezekben mennyire vagy jó, 0 relevanciával bír egy "modern" nyelvben való kódoláshoz.Alkalmazás üzemeltetés nem idomított majom meló, elég távol van tőle. Sok helyen így hívják a devops-ot (tévesen), ami egy marha komplex szakterület.
Én is azt tudom mondani, mint a többiek: nézz utána, mi egy junior fejlesztő elvárt tudása (én is leírtam már ebben a fórumban, keress rá), és a szerint képezd magad otthon.
-
Silεncε
őstag
válasz
elodman #14606 üzenetére
Ha sok pénzed van meg lehet próbálni, megtanitanak kódolni meg még valamk munkát is kapsz a végén (bár em múltkor nézegettem, a GreenFoxnal az ajánlott minimum 200k bruttó...), jobb mint az OKJ, de az se az igazi. Neki kell állni otthon tanulni meg közben gyártani a referenciákat és azzal pályázni munkára.
Más: az mennyire normális, hogy 1-1 cégnél a felvételi körök között ilyen másfél-két hónapos szünetek is vannak? Már a második ilyenbe szaladok bele, én értem hogy hogy van más dolguk is, de minden visszajelzés nélkül ez sztem nem annyira korrekt...
-
fatal`
titán
-
Chrystall
senior tag
válasz
elodman #7827 üzenetére
Angol fórumokon néztem megjelent ilyesmi kérdés, úgy hogy lehet-e szerezni Apple által elismert vagy certifikált programozói képesítést, de mindenütt azt írják ilyen nincs. Szóval itt erről a Developer Membership-ről mehet a ködösítés, nade az mégse egy hivastalos munkaviszony
Még mint Oracle fejlesztő mutatja be ezen kívül magát az úr, na kíváncsi vagyok abból ezek után mi igaz. Valamihez írt egy plugint, vagy mi...
-
Chrystall
senior tag
válasz
elodman #7825 üzenetére
Ezt a certified developert megtaláltam én is, de ez csak egy sima developer membership cucc, én is be tudok ide regisztrálni, meg bárki, az úriember viszont úgy tünteti fel magát az irományában, mintha az apple hivatalos programozói alkalmazottja lenne. De mikor ma felhívtam az Apple-t, ott azt mondták a mérnöki osztályon vannak náluk programozók, de titoktartás kötelezi őket, tehát elvileg nem nyilatkozhatnak arról mi a státuszuk, egyébként ilyen titulus nem létezik cégen kívüli részére. Szóval gyanítom a szóban forgó személy a Developer Membership-et akaja beállítani úgy, mint Hivatalos Apple Programozói munkakör.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged