- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
BProgrammer #14888 üzenetére
Isten hozott a nematomi műveletek világában
Meg kellene nézni, hogy pont mire fordul le a kódod, de simán lehet, hogy a num++ nem egyetlen utasítás, hanem valami olyasmi, hogy a numot betölti egy regiszterbe, megnöveli a regisztert és azt írja vissza a memóriába: ha itt az első és a második vagy a második és a harmadik lépés között történik meg a duplázás, akkor a végén pont kétmilliót kapsz, mert a harmadik lépés felülírja a duplázás eredményét.
-
Silεncε
őstag
válasz
BProgrammer #14888 üzenetére
Race condition. A két szál teljesen véletlenszerű, mikor jut CPU-hoz, így a végkimenetele is véletlenszerű, hogy éppen mikor mi lesz az eredmény. Megoldás: mutex-szel le kell zárni a valtozót
-
Ispy
nagyúr
válasz
BProgrammer #14736 üzenetére
Mobil i7 talán 30%-kal erősebb max., cserébe sokkal jobban melegszik, szóval csak olyan gépbe szabad megvenni, ami le is tudja hűteni, mert különben vettél egy drága i3-at. De mihez kell ennyi power?
-
válasz
BProgrammer #14736 üzenetére
Akkor mi a kérdés?
-
martonx
veterán
válasz
BProgrammer #14723 üzenetére
Munkához, csakis AMD procis gépet szabad jelenleg választani, abból is az új 4XXX procisokat. 16GB memória kelleni fog, ahogy az 512GB SSD is. Aztán, hogy ezen peremfeltételek mentén pontosan melyik gyártó melyik gépét fogod választani, az szerintem kb. mindegy.
-
Ispy
nagyúr
válasz
BProgrammer #14732 üzenetére
5 év sok idő, a laptopok minősége erősen lefele tendál, még az 500k-s gépeknél is, megy a spórolás 1000x, sajnos. Egy 5 éves thinkpaddal vagy 6000-es latitude-el agyon lehetett verni egy embert, egy mai gépet hozzávágnál lehet meg se érezné.
-
válasz
HP Pavilion bölcsészcicáknak van, mert olyan széééép.
Az igazi programozó minimum Dell Latitude 5xxx vagy 7xxx et használ, ha van elég büdzsé akkor XPSt vagy Lenovo ThinkPadet.
Azok nem törnek szét egy év után, és nem is olvad ki belőlük a forrasztás a gyenge hűtés miatt.MacBookot most hagyjuk. A szoftverrel még nem is lenne nagy baj, de az a billentyűzet az kínzás.
Ha nem fontos a grafika, akkor dedikált videokártya sem kell.
Ami minimum az egy i5 de inkább i7 proci, 16 GB RAM, és legalább 512 GB NVME SSD.
-
Ispy
nagyúr
válasz
BProgrammer #14725 üzenetére
Szívesen.
Csak egy pár dolog: hűtés, anyaghasználat, merevítés, kijelző, billentyűzet, garancia. Ezek után lehet ramról, meg prociról beszélni. 250k-ból már szerintem kapsz használt garis dell 5-ős latitude-őt, ami bucira veri ezt a pavilont, pedig az is messze van a csúcstól, kb. belépő szint az üzleti gépek között.
Mondjuk az asztali gépre: egy jó bill 50k, egy jó egér 20k, pad hozzá 10k, egy rendes monitor 100k és még gépet nem vettél. Így kell értelmezni mire elég 250k.
Én egy használt 7490-et vettem, dokkolóval, táskával volt 300k, 1.5 év garival, még új szaga is volt, amikor átvettem, szóval ki lehet fogni, csak utánna kell járni.
-
Silεncε
őstag
válasz
Mondjuk én tuti nem vennék laptopot fejleszteni, ha nem lennék rákényszerítve, hogy hordozzam. Melegszik, kicsi a billzet (ráadásul a legtöbb gépen sz*r is), vagy gyenge a proci vagy ha nem, akkor throttlingol, ráadásul egy 500k-s laptop árán már olyan asztali gépet lehet venni, ami a világból kivisz (nekem az asztali az adatlapomon 250k-ban állt meg, ennyiből nem kapsz normális laptopot se, nem hogy olyat, ami teljesítményben pariban van vele). De ha mindenképpen noti, nekem most a munkahelyi gép egy Elitebook 840 G6 illetve van egy saját ThinkPad T450s-em, a HP-t tudom ajánlani, az újabb Lenovokra sok a panasz
Szerk: #14727: nekem az előző X230-am és a T450s-em is használt volt (laptopra nem akartam sok pénzt kiadni), az X230 megdöglött de az eladó gond nélkül cserélte, emez gyönyörűen működik. Annyi a titka, hogy jó értékelésű eladótól kell venni legalább fél év garival
-
opr
nagyúr
válasz
Topikban fognak tudni segíteni, el fogják mondani ők is, hogy paviliont nem veszünk, de a lényeg:
Programozásra akarod, akkor kritikus fontosságú a jó billentyűzet. Ha használt gép játszik, inkább legyen valami használt üzleti/ws lapos, ennyi pénzért zseniális, minőségben összehasonlíthatatlanul jobb gépeket lehet venni.
A többi paraméter kb stimmel, bár a 16gb ram akár lehet nagyon kevés is. -
Ispy
nagyúr
válasz
Ez lesz a topikod [link]
Ránézésre az a pavilon elég bili műanyag, a billentyűzete ránézésre is felér egy kínzással. Notebooknál sok minden paraméter fontos, a processzor, ram, ssd a legvégén van a listának.
-
Silεncε
őstag
válasz
BProgrammer #13862 üzenetére
Most lehet hülyeséget mondok, de szerintem erre az A* pont erre van. Az heurisztikát kell állítgatnod a szabályaid alapján
Szerk: áh elkéstem
-
opr
nagyúr
válasz
BProgrammer #13862 üzenetére
Ha MI nelkul akarod megoldani (amugy ez tipikus peldaja annak, amit ne akarj, kb erre talaltak ki az egeszet), akkor egy sulyozott A* lesz a baratod. Siman rakeresel, hogy wighted A* algorithm, es a gugli kisegit.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest