Új hozzászólás Aktív témák

• petyus_

senior tag

Sziasztok!

Van egy angular app-om amit Azure blob-on hostolok. Még hónapokkal ezelőtt összeraktam egy CI/CD pipeline-t, ami ment rendesen.

A build pipeline betölti as node js-t, futtat egy npm i-t, aztán egy ng build-et, ez publisholja artifactként. Ez triggereli a CD-t, ami annyit csinál, hogy AzureBlob File Copy-val (v4) átmásolja a $web containerembe.

Ez így szépen működött, viszont most 3 hónapja nem volt új deploy, tegnap este toltam fel egy kis változtatást, és sajnos nem úgy működik, mint eddig.

Először kaptam egy 403-as hibát, ennek utána néztem, sikerült megoldani (service connectionnek kellett permissiont adni).

Ezek után sikeresen lefutott a copy step, viszont ugyanúgy a régi verzió volt elérhető az oldalból. Először azt hittem, valami cache probléma lesz, de végül észrevettem, hogy ugyan működött a file copy, de nem a $web mappába másolt mindent, hanem a $web/prod-ba. És mivel a $web-ben nincs index.html, ezért jön a 404 (töröltem a régi tartalmat).

Itt van a pipline-ok idevonatkozó része, ez a build pipeline:

- task: PublishBuildArtifacts@1   
    inputs:     
        PathtoPublish: '$(System.DefaultWorkingDirectory)/dist/prod'     
        ArtifactName: 'prod'     
        publishLocation: 'Container'     
        displayName: 'publish prod'

Itt pedig a release pipeline (a sourcepath-t úgy kell kiválasztani, tehát nem lehet benne elírás)
    - task: AzureFileCopy@4   
        displayName: 'AzureBlob File Copy'   
        inputs:     SourcePath: '$(System.DefaultWorkingDirectory)/_angularApp CI/prod'
        azureSubscription: '***'
        Destination: AzureBlob
        storage: angularApp
        ContainerName: '$web'

Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi változhatott, hogyan kellen átírni?

Új hozzászólás Aktív témák