Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• And

veterán

válasz darkengurry #7368 üzenetére

Szia,
    Ennek én nem sok értelmét látom, a gyakorlatban ráadásul (majdnem) dupla munka, hisz a végeredményt így is, úgy is be kell majd vinned a cél PLC-hez tartozó programba.
    "Feltételezem a létra diagramnak az alapelvei mindenhol ugyanazok."
    Az elv nagyon hasonló, csak épp a megvalósítás nem, és ez ismét csak bonyolítaná a munkádat. Minden egyes fizikai címet át kellene fordítani a végleges CPU-hoz, vagy tisztán szimbolikus címzésnél létre kellene hozni a szimbólumtáblát mindkét programban. A működésről is csak a legvégén tudsz megbizonyosodni, még ha támogatott is valamilyen szintű szimuláció mindkét keretprogramban. Amit szeretnél, egy kicsit olyan, mintha - PLC-től kissé elvonatkoztatva - neked nem lenne szimpatikus például a C++ nyelv, ezért először mondjuk Pascal-ban írnád meg a szükséges programot. Lehet, hogy hasonlatnak nem az igazi, de mégis.
    Tény, hogy nem találkoztam még a GX Works programmal, de jó néhány más PLC-s környezettel igen, amelyek esetenként még egy adott gyártó különböző sorozatainál is elég nagy eltérést mutattak használhatóságban, kinézetben, célszerűségben. De az semmiképp nem jutott volna eszembe, hogy egy másikban írjam meg a szükséges alkalmazást csak azért, mert a célgéphez tartozó szoftver valamiért nem fekszik nekem. Amelyekkel találkoztam, mindig biztosítottak lehetőséget a gyors használatra (egerészés helyett például gyorsbillentyűkkel), és mindegyikben volt valami olyan, ami a többiekhez képest kevésbé szimpatikus volt, más tulajdonságában pedig jobb. El kell fogadni, hogy nem létezik olyan általános fejlesztőkörnyezet, amely minden hardverhez jó, és mindenkinek maximálisan megfelel.

Új hozzászólás Aktív témák