Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KB.Pifu
tag
sziasztok!
Tovább játszok a szimulátorral, jelenleg szeretnék egy folyamatosan növekvő/csökkenő értéket előállítani az idő függvényében. A szimulálás célja, írni egy olyan kódot, amivel a hiszterézissel tudok barátkozni. Mondjuk 120-nál kapcsol be emelkedő érték esetén, de csak 108-nál kapcsol ki a bit mikor csökken az érték.
a tervem az volt, hogy az OB38-al hívom a funkció blokkot és a program minden egyes lefutásánál növelek egy integert ( vagy csökkentek ugye ha elérte a maxot, ez az érték a tervek szerint kb 3000-ig futna, mintha egy analóg jel lenne és ezt osztom, hogy egy adott skálázásba beleférjen ami 0-200)
A gondom, hogy a lefutásonként növelt érték minden alkalommal mikor eléri a 256-t nullázódik. Kipróbáltam, hogy esetleg a kódban van-e a hiba, de az ob35 (amiben CSAK az integert növelem minden alkalommal) is újrakezdi a számlálást ha eléri a 256-t.
valami felett elsiklottam valószínű

Azt olvastam, hogy gondok lehetnek, egy Cyclic_Interrupt blokkal, ha önidejénél nagyobb idejű funkcióblokkot hívunk meg, szerintem ezzel nincs probléma, de meg szeretném nézni, hol látom, hogy egyes blokkoknak mennyi a lefutási ideje?
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sorozatok
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest