Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KB.Pifu

tag

sziasztok!

Tovább játszok a szimulátorral, jelenleg szeretnék egy folyamatosan növekvő/csökkenő értéket előállítani az idő függvényében. A szimulálás célja, írni egy olyan kódot, amivel a hiszterézissel tudok barátkozni. Mondjuk 120-nál kapcsol be emelkedő érték esetén, de csak 108-nál kapcsol ki a bit mikor csökken az érték.

a tervem az volt, hogy az OB38-al hívom a funkció blokkot és a program minden egyes lefutásánál növelek egy integert ( vagy csökkentek ugye ha elérte a maxot, ez az érték a tervek szerint kb 3000-ig futna, mintha egy analóg jel lenne és ezt osztom, hogy egy adott skálázásba beleférjen ami 0-200)

A gondom, hogy a lefutásonként növelt érték minden alkalommal mikor eléri a 256-t nullázódik. Kipróbáltam, hogy esetleg a kódban van-e a hiba, de az ob35 (amiben CSAK az integert növelem minden alkalommal) is újrakezdi a számlálást ha eléri a 256-t.

valami felett elsiklottam valószínű :(

Azt olvastam, hogy gondok lehetnek, egy Cyclic_Interrupt blokkal, ha önidejénél nagyobb idejű funkcióblokkot hívunk meg, szerintem ezzel nincs probléma, de meg szeretném nézni, hol látom, hogy egyes blokkoknak mennyi a lefutási ideje?

Köszi előre is

Új hozzászólás Aktív témák