- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Azt hiszem érthető voltam, de akkor leírom érthetőbben: amikor refaktorálod (átírod, javítod) a kódot, nem fogod tudni, hol dobtad az exceptiönt, amíg tényleg nem dobtál egyet.
Például van a form validáló osztályod, ami dobhat 4féle exception-t, te meg szeretnéd tudni, hol dobja, akkor legjobb esetben is ctrl+ffel keresel rá. Ha pedig a stacktrace-t akarod használni, ahhoz generálnod kell egy olyan hibát, ami ezt az exceptiont dobja."
Azt hiszem, én is érthető voltam, amikor leírtam, hogy egy általános jellegű Exception elkapásával minden kivételt el lehet kapni, és a kivétel keletkezésének módjáról mindent meg lehet tudni. Ha azt szeretnéd megtudni, hol dobja, és egész addig nem tudod, amíg nem keletkezett egy pontosan olyan specifikus hiba, akkor valóban az a megoldás létezik, hogy generálsz olyan hibát, vagy rákeresel. És? Nem értem a logikádat, ez miben tér el attól, ha te mondjuk ragaszkodsz a hibatömbös megoldásodhoz. Ha a hibatömbös hibakezelés forrásaira szeretnél rátalálni, akkor még a klasszikus exceptionökre vonatkozó backtrace-es megoldás sem áll a rendelkezésedre, de szerencsére mivel a PHP elég kényelmes nyelv, még erre is igénybe lehet venni egy plusz segítséget (kicsit mintha a bal kezeddel vakarnád meg a jobb füledet a tarkód mögül): debug_backtrace().
Még egy dolog: ha definiálsz saját exception osztályokat, akkor azoknak többnyire elég normális, egyedi neve van.
Pl. legyen épp ValidationException a neve.
Mondjuk ennek eldobása egy egyszerű globális fv.-en belül így néz ki:function blabla(){
// .......
if( $hiba_van ){
throw new ValidationException( 'ezért meg azért' );
}
// .......
}a Te megoldásod meg valami ehhez hasonló:
function blabla(){
// .......
if( $hiba_van ){
$errorArray['status'] = FALSE;
$errorArray['msg'] = 'ezért meg azért';
return $errorArray;
}
// .......
}Ha már Te mindenhol az ugyanilyen jellegű hibatömbös megoldást alkalmazod, és Ctrl+F-es módszer, akkor szerintem több esély van gyorsan megtalálni a throw new ValidationException részt.
De a tömbös megoldást továbbra sem kínál beépítetten backtrace megoldást."Nyilván, ha valaki idiótán programoz, arra nincsen mentség."
Ez önmagában igaz. De arra, amire reagáltál, ez valahogy kicsit sántít. Pl. ha már újrafelhasználásról beszélünk, nem tudom, valakinek miért kellene kitalálnia, hogy a kódot elkészítő illető pontosan milyen tömbindexeket használt. Ja, hát nézze át az egész kódot, ha már szar a dokumentáció, hisz' bár a függvényt készítő ember nem ért rá odaírni három sort, ha három kivételt dob a fv. elejére, de a kódot felhasználó illető majd nyilván rá fog érni átnézni a komplett kódot. Itt pedig ez az indexeléses módszer nem biztos, hogy olyan intuitív megoldás, hogy ránézésre, már az első példa láttán lehet tudni, hogy mi is a helyzet többféle alkalmazásnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Ingatlanos topic!
- Filmvilág
- Parfüm topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest