Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

CSorBA őstag 
- 

whited addikt kis javítás után most már kiirja ha kihagytam valamit viszont ezt dobja ki hibának minden valtozo utan 
 Notice: Undefined index: nev in C:\wamp\www\proba.php on line 15
 Call Stack
 # Time Memory Function Location
 1 0.0022 381984 {main}( ) ..\proba.php:0<?php 
 // feldolgozás
 if (isset($_POST["nev"]) && isset($_POST["email"]) && isset ($_POST["tel"])&& isset($_POST["pcim"])&& isset($_POST["inap"])&& isset($_POST["vszam"])&& isset($_POST["afog"])&& isset($_POST["ufog"])&& isset($_POST["egyeb"])){
 $adatok = "nev: ".$_POST["nev"]."email: ".$_POST["email"]."tel: ".$_POST["tel"]."pcim: ".$_POST["pcim"]."inap: ".$_POST["inap"]."vszam: ".$_POST["vszam"]."afog: ".$_POST["ufog"]."egyeb: ".$_POST["egyeb"];
 }
 else{
 $adatok = "";
 }
 ?>
 <html>
 <head><title>Űrlap és feldolgozás (2 az 1-ben!)</title></head>
 <body>
 <?php
 // feldolgozott adatok kiírása
 print "Nev: ".$_POST["nev"];
 print "Email: ".$_POST["email"];
 print "Tel: ".$_POST["tel"];
 print "Posta cim: ".$_POST["pcim"];
 print "Indulas nap: ".$_POST["inap"];
 print "Vendeg szam: ".$_POST["vszam"];
 print "Allo fog: ".$_POST["afog"];
 print "Ulo fog: ".$_POST["ufog"];
 print "Egyeb: ".$_POST["egyeb"];
 ?>
 <br /><br />
 <form method="post" action="">
 <CENTER>Név: <input type="text" name="nev" value="" />
 <br /><br />
 Email cím: <input type="text" name="email" value="" />
 <br /><br />
 Telefonszám: <input type="text" name="tel" value="" />
 <br /><br />
 Postázási cím: <input type="text" name="pcim" value="" />
 <br /><br />
 indulás napja: <input type="text" name="inap" value="" />
 <br /><br />
 Vendégek száma: <input type="text" name="vszam" value="" />
 <br /><br />
 Álló fogadás<input type="radio" name="afog" value="1" />
 <br /><br />
 Ültetett fogadás<input type="radio" name="ufog" value="1" />
 <br /><br />
 Egyéb fogadás<input type="radio" name="egyeb" value="1" />
 <br /><br />
 Egyéb megjegyzések<br /><br /><textarea name="azonosító" rows="5" cols="20">Hosszabb szövegbekérő mező</textarea>
 <br /><br /><?php 
 if ($_POST) {
 if (empty($_POST["nev"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
 if (empty($_POST["email"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg emailt?<br />";
 if (empty($_POST["tel"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg telefont?<br />";
 if (empty($_POST["pcim"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg posta cimet?<br />";
 if (empty($_POST["inap"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg indulas napot?<br />";} 
 ?>
 <input type="submit" value="Elküldés" /></CENTER> 
 </form>
 </body>
 </html>
- 

whited addikt válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreMegejtettem a változtatást, 
 <?php
 // feldolgozás
 if (isset($_POST["nev"]) && isset($_POST["email"]) && isset ($_POST["tel"])&& isset($_POST["pcim"])&& isset($_POST["inap"])&& isset($_POST["vszam"])&& isset($_POST["afog"])&& isset($_POST["ufog"])&& isset($_POST["egyeb"])){
 $adatok = "Név: ".$_POST["nev"]."E-mail: ".$_POST["email"]."fnev: ".$_POST["fnev"];
 }
 else{
 $adatok = "";
 }
 ?>
 <html>
 <body>
 <?php
 print $adatok;
 ?>
 <br /><br />
 <br /><br />
 <br /><br />
 <br /><br />
 <br /><br />
 <br /><br />
 <br /><br />
 Úticél:<p>
 <br /><br />
 <br /><br />
 <br /><br />
 Egyéb megjegyzések<br /><br /><textarea name="azonosító" rows="5" cols="20">Hosszabb szövegbekérő mező</textarea>
 <br /><br />
 <?php
 if ($_POST) {
 if (empty($_POST["nev"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
 if (empty($_POST["email"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
 if (empty($_POST["tel"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
 if (empty($_POST["pcim"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
 if (empty($_POST["inap"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
 if (empty($_POST["vszam"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
 if (empty($_POST["afog"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
 if (empty($_POST["ufog"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
 if (empty($_POST["egyeb"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";?> 
 </form>
 </body>
 </html>és a hibaüzenet: 
 Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\wamp\www\proba.php on line 58
- 

Tele von Zsinór őstag válasz  Brown ügynök

üzenetére Brown ügynök

üzenetéreMutass kódot! 
- 

riska1982 aktív tag Sziasztok! Sajnos nem találtam jobb topikot, ezért írok ide. 
 Nem tud véletlen valaki olyan webshop cms rendszert ami kifejezetten érintőképernyőre van optimalizálva, azaz mobil eszközökre? Mert van egy webshopom és szeretném egy kicsit "mobilositani". Jelenleg Oscommerce fut nálam, de én arra gondoltam, hogy m.domain.hu-ra egy külön engine-t felteszek és a jelenlegi shopomból adatbázis szinten átviszem a "mobil" shopba az adatokat. Erre tud valaki valamilyen jó motort?Köszi! 
- 

Brown ügynök senior tag válasz  Tele von Zsinór

üzenetére Tele von Zsinór

üzenetéreKöszönöm. Utánanéztem és már látom, hogy a namespace-t a tartalmazó mappára kell hivatkozni nem pedig a namespace mappára. Úgy, ahogy írtad. Most viszont ezt a hibát kapom. Pedig semmi nincs deklarálva a namespace előtt. Fatal error: Namespace declaration statement has to be the 
 very first statement in the script
 in ...\System\Controller\PageRouteController.php on line 3
- 

Tele von Zsinór őstag válasz  Brown ügynök

üzenetére Brown ügynök

üzenetére$loader->registerNamespaces(array( 
 'System' => __DIR__,
 ));A teáltalad írt kóddal a System/System/Controller/PageRouteController.php-t kereste. 
- 

Brown ügynök senior tag A Symfony 2 ClassLoader-t próbálom a saját projektembe beüzemelni de valamit nem jól csinálok. Könyvtárszerkezet: index.php 
 |
 |-- System
 | |-- plugins
 | |-- Controller
 | |-- PageRouteController.phpindex.php require_once __DIR__.'/System/plugins/Symfony/Component/ClassLoader/UniversalClassLoader.php'; 
 use Symfony\Component\ClassLoader\UniversalClassLoader;
 use System\Controller\PageRouteController;
 $loader = new UniversalClassLoader();
 $loader->registerNamespaces(array(
 'System' => __DIR__.'/System',
 ));
 $loader->register();
 $c = new PageRouteController();
 $c->getRouteAction();PageRouteController.php namespace System\Controller; 
 class PageRouteController { }Hibaüzenet: Fatal error: Class 'System\Controller\PageRouteController' not found in ...\index.php on line 17 Ötleteket szívesen fogadok.  
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreJa jó, akkor biztos az én felfogásom nehézkes...  
- 

válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreÉn sem téged soha  
- 

Speeedfire félisten válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreAhh, hagyom inkább.  
 Mi sosem fogjuk egymást megérteni, jobban mondva te engem. 
- 

CSorBA őstag Köszi.  
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  Brown ügynök

üzenetére Brown ügynök

üzenetéreVagy empty()-vel, ahogy írtam. (#9284) CSorBA : persze, hogy foglalkoznék. Nem szeretem, ha a kódom működése nem kiszámítható. (#9283) Speeedfire: ha jobban tudod, minek kérdezed?  
 Egyébként nem magyaráztad el jobban semmivel. 
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreNa jó, csak globálisan akarom használni.  
 Nem, erre hivatkozik szerintem $this->kategorianev
- 

CSorBA őstag válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreHát ez nem jó hír, most igazából nem érdekelhetne a notice, de most végig ott fog motoszkálni a fejemben, hogy valahol előfordulhat. Most örülök is neki meg nem is  Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmet 
- 

- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreIgen, izé. Várj most duplán belekavarodtam. Postolok "valami1"-et. if ($_POST) { 
 if (!($_POST["valami1"])) print "hehe";
 if (!($_POST["valami2"])) print "haha";
 }Ebben a kódban, a valami2-re kapok notice-t, attól függetlenül, hogy magát a POST-ot nézem. De a valami2 nem volt postolva, így azindefined. Igaz? 
- 

Sk8erPeter nagyúr Mondjuk az is igaz, hogy most nézem, Te előtte nyomatsz egy if ($_POST), ami miatt tulajdonképpen csekkolod, hogy egyáltalán valami $_POST érték be van-e állítva, de az előbb írtak attól még állnak (az empty()-vel ellenőrzés), mert pl. ha a júzer egy checkbox-ot nem választ ki, akkor abban az esetben nem is állítódik be a hozzá tartozó $_POST változó. Szerk.: ne aggódj, ezzel én is így vagyok, meg kábé mindenki, aki fejleszti magát programozásból, én is fogom a fejem és pirulok a régi kódjaim láttán.  Szerk. 2.: 
 (#9277) Speeedfire:
 én már onnantól kezdve nem értem, hogy nem látom, milyen globális függvényt írtál, és hol is hívod meg.
 " $kategorianev->kategoria; sorra kiírja, hogy nincs az xyz controllerben $kategorianev változó, ami érthető mert én nem is raktam oda..."
 Hogy mi? Nem a $kategorianev-en belül nem létezik a public $kategoria mondjuk? Nem a $kategorianev-en belül nem létezik a public $kategoria mondjuk?Na mindegy, "dögöljek meg, ha ebből egy szót is értek".  
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreIgazad van, erre nem is gondoltam, valahogy mindig megfeledkezek a noticeről. Köszönöm  szer.: Basszus, most elkezdtem gondolkodni, hogy hol lehettem hanyag még a kódjaimban. Ehh  
- 

Speeedfire félisten Egy egyszerű dolgot szeretnék csinálni, de nem akar összejönni. Csinálni szeretnék egy globális függvényt, ez pipa. Ezt a függvényt meg is hívom az oldal elején. Ki is írja, viszont ennek az osztálynak a 2. függvényével már gondban vagyok. class TemakClass { 
 public $kategorianev;

public function Kategoria() {
 if(!isset(Yii::app()->session['kategoria'])) Yii::app()->session->add('kategoria',2);
 }

public function KategoriaNev($pk) {
 $kategorianev = Kategoriak::model()->findByPk($pk);
 $this->kategorianev = $kategorianev->kategoria;
 return $this->kategorianev;
 }
 }Amikor egy másik controllerben hívom meg ezt a TemakClass::kategoriaNev(1) függvényt, akkor a $this->kategorianev = $kategorianev->kategoria; sorra kiírja, hogy nincs az xyz controllerben $kategorianev változó, ami érthető mert én nem is raktam oda... 
 Hogy lehetne ezt máshogy megoldani? Lényegében én ezt minden egyes oldalon meg akarom hívni.Igazából el is hagyhatom a $this->kategorianev értéket, mert nem fontos, csak kíváncsi vagyok a miértekre.  
- 

Sk8erPeter nagyúr "Az isset elhagyható." 
 A hsz.-ed nagy részével egyetértek, de ezzel nem.
 Ha ezt csinálod, és az oldal úgy töltődik be, hogy a felhasználó még nem küldte el a formot, akkor a következő kód hatására:
 if (!($_POST["nev"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
 szépen kapsz egy notice-t:Notice: Undefined index: nev in ......... on line ........ Akkor már érdemes átereszteni egy empty()-n, ez elméletileg az ellenőrzéshez először végez egy isset()-et amúgy is, és ha ez hamis, egyből visszatér, tehát ezzel nem kapsz notice-t: if (empty($_POST["nev"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />"; 
- 

CSorBA őstag 1, Kód beillesztésére a Programkód tageket használd, akkor nem esik így szét. 
 2, A Center elég elavult HTML tag.
 3, A semmi is valami. Szóval te az isset-el figyeled, hogy beállításra kerül-e, és a semmi is beállítja (value=""). Az isset elhagyható. Sőt még annyit is lehet egyszerűsíteni, hogy !-jellel negálható, így nem kell az else ág:if ($_POST) { 
 if (!($_POST["nev"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?<br />";
 if (!($_POST["email"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg emailt?<br />";
 if (!($_POST["tel"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg telt?<br />";
 if (!($_POST["pcim"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg cimet?<br />";
 if (!($_POST["inap"])) print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg indulas napot?<br />";
 }
- 

whited addikt Sziasztok 
 Van 1 php kódom ami űrlapként bekér adatot, amit kitöltök és utána kiírja a képernyőre, és vannak IF-ek amik megvizsgálják, hogy adott-e meg értéket az adott mezőbe, és ha nem akkor hibát ír ki, viszont a progi nem ír ki, hanem kiírja az if-eket, mi a baja a programnak?   <?php 
 // feldolgozás
 if (isset($_POST["nev"]) && isset($_POST["email"]) && isset ($_POST["fnev"])){
 $adatok = "Név: ".$_POST["nev"]."E-mail: ".$_POST["email"]."fnev: ".$_POST["fnev"];
 }
 else{
 $adatok = "";
 }
 ?>
 <html>
 <body>
 <?php
 print $adatok;
 ?>
 <br /><br />
 <br /><br />
 <br /><br />
 <br /><br />
 <br /><br />
 <br /><br />
 <br /><br />
 Úticél:<p>
 <br /><br />
 <br /><br />
 <br /><br />
 <br /><br />
 <?php
 if (isset($_POST["nev"])){
 }
 else{
 print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg nevet?";}
 if (isset($_POST["email"])){
 }
 else{
 print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg emailt?";}
 if (isset($_POST["tel"])){
 }
 else{
 print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg telt?";}
 if (isset($_POST["pcim"])){
 }
 else{
 print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg cimet?";}
 if (isset($_POST["inap"])){
 }
 else{
 print "Mégis hogy gondolod azt, hogy nem adsz meg indulas napot?";}?> 
 </form>
 </body>
 </html>
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  InfiniteReality

üzenetére InfiniteReality

üzenetéreSzívesen, örülök, hogy működött.  Az utóbbi kérdésről itt egy link: 
 http://stackoverflow.com/a/6472150/517705"After using session_destroy(), the session cookie is removed and the session is no longer stored on the server. The values in $_SESSION may still be available, but they will not be on the next page load." 
 A másik:
 If you need to clear the values of $_SESSION, set the array equal to an empty array:
 $_SESSION = array();
- 

InfiniteReality őstag válasz  InfiniteReality

üzenetére#9260-ra valaki? Nagyon köszi  Nagy segítség volt ez a session-ös dolog, én is utáltam hogy @ jellel kellett elnyomni. Nagy segítség volt ez a session-ös dolog, én is utáltam hogy @ jellel kellett elnyomni.
- 

CSorBA őstag válasz  Dave-11

üzenetére Dave-11

üzenetéreA linken elolvashatod miért, de tömören: Kiválasztod az adatbázisból AHOL a felhasználó="beírt név" és jelszó="beírt jelszó". Ha mondjuk valaki beírja jelszónak h. valami" OR "a"="a 
 Akkor kikeresi a felhasználót és jelszót, VAGY pedig az a egyenlő a-val, ami mindig igaz. Tehát mindig teljesül a feltétel.Vagy még komolyabb, beírja h. DROP table, stb stb. És akkor kitöröl minden felhasználót a táblával együtt. Szóval igen nagy felelőtlenség. Ez a függvény röviden véd az ilyenek ellen, szóval speciális karaktereket, mint például a ' és " kiszedi abból, amire alkalmazod (most konkrétan nagyon sarkítottam). A lényeg, ha ezt alkalmazod egy változóra, akkor utána már szerepelhet az SQL parancsban. Nem kell minden változóra, csak az SQL parancsban lévőkre, és azt is elég csak a parancsban. Szóval pl.: $lekeres = mysql_query("SELECT * FROM tagok WHERE name = 'mysql_real_escape_string($username)'") 
 ;Ha már itt tartunk, akkor véleményem szerint nem kell utána 3 ágra bontani (belépés, hibás jelszó, nincs felhasználó) Ilyennél elég kettő, belépés és hibás adatok. Mert ha rájön, hogy legalább a felhasználónevet eltalálta, akkor próbálkozhat a jelszóval. És így legalább a jelszót egyből bele is rakhatod a lekérésbe. De ez lehet csak személyes agymenés. 
- 

Dave-11 tag válasz  PazsitZ

üzenetére PazsitZ

üzenetéreJó, igen azért mert közbe átírtam, hogy hátha <html> -en belülre kéne. Most viszont teljesen elől van, de ígyse jó  CSorBA 
 Ott mi a probléma? Tehát azt mondod ezáltal könnyen megtámadható lesz az adatbázisom, de miért? És annyit még megtennél hogy elmagyarázod mire jó a mysql_real_escape_string? A php kód végén minden változóra alkalmazni kell, és nem lesz visszakövethető?
- 

CSorBA őstag 
- 

Dave-11 tag Köszi, tényleg köszi mindenkinek!  
 Na itt vannak a fájlok becsomagolva. Akkor már el is mondom a projektet, hogy min dolgozok.
 Szóval regisztrálsz egy felhasználót, közben kiválasztasz magadnak egy hátteret, és amikor bejelentkezel akkor a fiókodban ez lesz a háttér.
 Most kérlek titeket a háttér beállításának megvalósításával ne foglalkozzatok, arra már meg van a módszerem, csak ez a fránya session kéne már és minden jó lenne 
 [link]
- 

Brown ügynök senior tag válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreEz hasznos! Kösz. 
- 

Dave-11 tag Igen azt már láttam máshol is, és úgy is van beállítva. A dokumentum rögtön ezzel kezdődik: 
 <?php
 session_start();
 ?> Nem értem. És ez idegesít Nem értem. És ez idegesít Kipróbáltam egy teljesen új dokumentummal. Van 2 fájl, legelől session, bekéri az adatot egy input tag, elküldi, és a másik oldal kiírja. Itt viszont nem tudom mit rontottam el Kipróbáltam egy teljesen új dokumentummal. Van 2 fájl, legelől session, bekéri az adatot egy input tag, elküldi, és a másik oldal kiírja. Itt viszont nem tudom mit rontottam el Esetleg töltsem fel valahova és átnéznétek a forráskódot? Esetleg töltsem fel valahova és átnéznétek a forráskódot?
- 

InfiniteReality őstag válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreKöszönöm, ISTEN vagy! Ezt betettem az AJAX-szal és include-dal vegyesen meghívott file elejére és tökéletesen működik! Nincs e_notify, nincs hiba, megy a kilépés, belépés, minden. Akkor már csak azt árulja el valaki, 
 session_unset();
 session_destroy();Ez a két parancs miért nem zárja be a sessiont? Azaz ha ezt használom a kiléptetésre, nem léptet ki, de hiba sincs. Ellenben ha nullázom a session változókat $_SESSION['változónév']=''; formában akkor megtörténik a kiléptetés. 
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreMár nem azért, de ezt kicsit nem értem, most ezt pl hol használnád? Úgy értem mondj vmi olyan szituációt, ahol be akarom állítani a sessiont, de csak ha nincs header és nincs session. Véleményem szerint a, ezt próbálnám elkerülni, mondjuk úgy h. tényleg nem küldök ki semmit sem addig. Ha nagyon nem megy, akkor ob-val várakoztatom. 
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreif(!headers_sent && !isset($_SESSION)) 
 a gyors gépelés közben itt természetesen lemaradt a zárójel a headers_sent után, tehát így lenne jó:
 if(!headers_sent() && !isset($_SESSION))
- 

PazsitZ addikt válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreHozzárendeled egy könyvtárhoz a létező üres repo-t. 
 Bemásolod, add-olod, majd commit-olod a fájlokat.
- 

üzenetérePazsitZ előttem már szépen elmondta, vannak alternatív módszerek annak elkerülésére, hogy több fájlban is kelljen sessionöket küldözgetni. Meg lehet template-ezni is, stb. Alapvetően a keretrendszerek, CMS-ek felhasználásakor nem kell ilyesmivel szívnod. 
 De hogy lehetséges megoldást mondjak arra is, amiről Te beszélsz, lehet ellenőrzéseket is végezni:
 1.) headers_sent() függvény segítségével megtudhatod, a HTTP fejlécek el vannak-e már küldve - azt is meg lehet vele tudni, konkrétan hol.Ilyen módon nem használtam még, de ez működhet: 
 if(!headers_sent && !isset($_SESSION)){
 session_start();
 }2.) AJAX problémára: 
 a jQuery pl. beállít egy fejlécet az XMLHTTPRequest-kérésekre (lásd [link]), így a jQuery-s AJAX-függvények használata esetén ez is teljes biztonsággal ellenőrizhető (sokszor tesztelve, valóban működik):define('IS_AJAX', ( isset($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) && strtolower($_SERVER['HTTP_X_REQUESTED_WITH']) == 'xmlhttprequest' ) ); 
 if(IS_AJAX){
 session_start();
 }Valószínűleg más JS-library-k, frameworkök is beállítanak valami plusz headert, hogy konkrétan mit, az könnyen kideríthető. 
 Mivel elsősorban AJAX-os problémáról beszéltél Te is, utóbbi megoldás lehet a jobb a kettő közül. De alapvetően inkább egyik sem - jobb adni egy "keretet" a programjaidnak, amiben bizonyos szabályok szerint működnek a dolgok, mindennek megvan a helye, és nem mindenféle fájlban indítgat az ember sessiont - valami olyasmi a megoldás, amit előttem PazsitZ leírt.Alapvetően a hibák elnyomása a @ karakterrel egy nagyon rossz szokásra ösztönöz. 
 Az elnyomott hibák felderítése pedig egy kódban maga a pokol.
 NEM képzelhető el olyan eset, amikor a hibák elnyomását ne lehetne elkerülni valami előzetes vizsgálattal. Ha pedig van rá lehetőség, akkor azt kell alkalmazni.
- 

Speeedfire félisten válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreHopp-hopp, importra most elkezdett dolgozni.  
- 

Speeedfire félisten TortoiseSVN-el, hogy lehet feltölteni a kezdő repo adatait? 
 Sehogysem akar összejönni. Akár a checkout-ra megyek, akár az exportra nem tölt fel semmit, se csak lefele akar...
- 

PazsitZ addikt válasz  InfiniteReality

üzenetéreSzóval legyenek controllerként viselkedő fájlok, ők küldjenek session, theadert. 
 Legyenek modul/komponens fájljaid, amik adatot szolgáltatnak.
 Ez lehet akár csak DB adatprovider, de kész html tartalmat is adhat, ha úgy jobb neked.
 Ezeket, azután akár mindkét controller fájlban használhatod.
- 

PazsitZ addikt válasz  Dave-11

üzenetére Dave-11

üzenetéreHa jól értem az ellenorzes.php-ra áriráníítod a user, nem pedig includolod más fájlba. 
 Nézd, meg, hogy nincs-e whitespace a <?php nyitó tag előtt.
 Ha nincs, gondolom ez az eset áll fenn, akkor én BOM karakterre tippelek. [link](#9249) InfiniteReality: 
 A kukac használata nagyon egyszerű, de hatalmas szíváshoz vezethet a későbbiekben, amikor majd órákig keresed, valami miért nem működik. Ha egy runtime során kétszer hívsz session_start-ot, akkor szvsz gondold át a kódodat, még párszor. Ha jól értelmezem a problémád: 
 ajax, nem ajax, az index.php-tól kérem a tartalmat.
 Hogy ajax kérést szolgálok-e ki azt mondjuk akár a kódban is eldönthető, de paraméterből is vezérelheted.
 Így az oldalak.php-be nem kell session.
- 

InfiniteReality őstag válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreAz nem hiba, hogy a másik fileban is kell a session start. Viszont az kreténség, hogyha a másik filet includálod a php e notify cuccokkal teszi tele a logot. Ez egy olyan "hiba" ami elrejthető. Az a headers already sent üzenet is megszüntethető "idióta" módon, de azt tényleg én sem szeretem, mert ott valóban átszervezéssel megoldható a dolog. DE! Vegyük az alábbi példát: az oldal 2 fileból áll index.php 
 oldalak.phpAz oldalak.phpben van az összes oldal, az index.php pedig a "keret". Mindkettőbe kell session kezelés ha a menüket az index tartalmazza. Az oldalak.php-t pedig 2 féleképpen lehet megjeleníteni a keretben: 
 1. include (vagy get file contents de az csúnyább ha az oldalak.php-ben egyébként egy switch-el csapod szét hogy melyik aloldalt akarjuk látni).
 2. ajax-szal bele egy divbeEbben az esetben mindkét file elejére kell a session start de értelemszerűen a második session startnál dob egy e_notify-t. 
 Megoldás? Ha nem @ akkor micsoda? 
- 

üzenetére Brown ügynök

üzenetére
- 

üzenetére"Továbbá ha egyéb php file-okat is include-álsz amiben szintén szükség van a session-re akkor @session_start(); és nem okoz E_NOTIFY üziket a php error logban." 
 Na ezt NE!!! Főleg ne egy viszonylag kezdőnek... Főleg ne egy viszonylag kezdőnek... 
 Mi értelme van annak, hogy van egy ordas nagy hiba, de inkább úgy csinálsz, mintha nem tudnál róla/nem lenne?
 Tudom, van egy olyan mondás, hogy "amiről az ember nem tud, az nem is fáj", de ez sajnos a programozásnál nagyon nem igaz. A hibajelzéseket nem elrejteni kell, hanem megszüntetni a hiba okát. 
- 

Dave-11 tag Sziasztok! A következő lenne a gondom: 
 Készítettem egy honlapstruktúrát, mely a következőkből áll:
 -index.html (két link van itt, belépés és regisztráció)
 -registration.php (két adatot kér be, felhasználónév, jelszó majd berakja az adatbázisba és kiad egy linket a belepes.php -ra)
 -belepes.php (bekéri a felhasználónevet és jelszót)
 -ellenorzes.php (ez dolgozza fel a belepes.php adatait, kikeresi a felhasználónevet az adatbázisból és a hozzá tartozó adatokat, ad egy linket a felhasznalo.php -ra)
 -felhasznalo.php (kiírná a felhasználó adatait)
 A gond a következő:
 Szeretnék egy sessiont indítani az ellenorzés.php -ban, de mindig hibát ír ki 
 Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at D:\AppServ\www\gdverseny\01 gyakorlas\ellenorzes.php:1) in D:\AppServ\www\gdverseny\01 gyakorlas\ellenorzes.php on line 2
 Azt nem értem, hogy amire a hiba hivatkozik, az maga a php nyitó záró tag, és a session_start(); .
 <?php
 session_start();
 ?>
 Nem értem Tudnátok segíteni? Nagyra értékelném! Tudnátok segíteni? Nagyra értékelném!
- 

PazsitZ addikt válasz  Brown ügynök

üzenetére Brown ügynök

üzenetére$c->{$route["action"]}(); 
 De Sk8erPeter megoldása is tökéletes.Személy szerint azért egy method_exists vizsgálatot el tudnék oda képzelni még. 
- 

Brown ügynök senior tag válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreNa, én is ki akartam ezt próbálni. Függvényként meghívni a változó / a változó értékét. Ez bejött!  PazsitZ Ilyesmi megoldást csak egyszer láttam SOAP lekérdezésnél. A { } mire szolgál? 
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreJa, utólag rájöttem.  
- 

üzenetére Brown ügynök

üzenetérePróbáld nem ilyen tömbszerűen meghívni, szerintem az lehet a baj. 
 Pl. van egy Drupal-modul, az Ubercart, ami egy elég régóta fejlesztett webshopmodul, ott van egy hasonló példa:
 [link]if ($image_widget) { 
 $image_widget_func = $image_widget['callback'];
 $output .= $image_widget_func($rel_count);
 }Szóval próbáld így: $controller = $route["controller"]; 
 $action = $route["action"];
 $c = new $controller();
 $c->$action();Nem garantálom, hogy így menni fog, de esélyesebb. === (#9239) Speeedfire : 
 úgy tuti nem jó. 
 OK, már eltüntetted. 
- 

Speeedfire félisten válasz  Brown ügynök

üzenetére Brown ügynök

üzenetérePedig nem is olyan rég én is hasonlóval szívtam...  
- 

Brown ügynök senior tag válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreNa szóval, lehet nem voltam elég világos.  $route["controller"]; //Osztály neve, pl.: IndexController 
 $route["action"]; // Eljárásának neve, pl.: IndexAction()Ha meg akarom hívni a $route["action"] értékében meghatározott osztály eljárását (  ), akkor ez történik: ), akkor ez történik:c->$route["action"]; IndexController::$indexAction() de ezt szeretném: IndexController->indexAction() 
- 

válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreSzerintem csak egy értéket tartalmaz a tömb. Gondolom az a gond, hogy változóként hívná a függvényt és nem így. Hanemnemértem. 
- 

Speeedfire félisten válasz  Brown ügynök

üzenetére Brown ügynök

üzenetéreforeach ($routes as $route=>$key) { És akkor a $key a változó, ha nem erre gondolsz, akkor...  
- 

Brown ügynök senior tag Szükségem lenne egy csipetnyi rálátásra.  Van nekem egy útvonalakat tartalmazó tömböm. Azt szeretném, ha a kért url benne van a tömbben akkor hajtsa végre a hozzá tartozó eljárást. Íme a kód: foreach ($routes as $route) { 
 if ($this->uri == $route["uri"]) {

$c = new $route["controller"];
 $c->$route["action"];
 }Sajnos ez nem hajtódik végre mert a hivatkozáskor nem a változó értékére hivatkozik, hanem magára a változóra. Van valakinek ötlete, hogyan lehetne rábírni, hogy a megfelelő eljárás lefusson? 
- 

válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreMost nézd meg "működés közben". Kikapcsoltam a homokozó módot, továbbá csinosítottam a nézeten  
- 

válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreElfelejtettem, hogy "Sandbox" módban van  
- 

üzenetére Speeedfire

üzenetéreEzek a PHP-ben alapból meglévő, előre definiált konstansok, neked semmit nem kell megírnod, erről beszéltem eddig is, nem véletlenül linkeltem be a php.net-es példákat tartalmazó kommentet is...  Szerk.: 
 de ha nem hiszed, akkor próbáld ki ezt egy tesztoldalon:<?php 
 function my_var_export($stuff, $text = '...'){
 return '<p>'.$text.':</p><pre>'.var_export($stuff, TRUE).'</pre>';
 }

echo my_var_export(IMAGETYPE_GIF, 'gif');
 echo my_var_export(IMAGETYPE_JPEG, 'jpeg');
 echo my_var_export(IMAGETYPE_PNG, 'png');
 echo my_var_export(IMAGETYPE_BMP, 'bmp');Mivel PHP-s konstansokat használnál fel, így a kódod hordozható is lenne... 
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreEgy szám cseréje, kb 20mp, azt most szorozd be 4-el. Már nem is olyan kevés szerintem. Ennyi idő elmegy azzal, hogy ha megírom a konstansokat. Arról nem is beszélve, hogy futási időben mire a konstansokat visszafejti a szerver... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
- 

üzenetére Speeedfire

üzenetéreJa értem, és azt a 4 számot lecserélni a fentebb felsorolt teljesen egyértelmű konstansokra biztos rohadt nagy meló...  De ha szereted a misztikus kódokat, úgy minden más..... De ha szereted a misztikus kódokat, úgy minden más.....
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreEzt a pár képet, fel tudom sorolni.  
 Működjön, a többi...úgy se nagyon fogok ehhez hozzányúlni, meg csak jpg, jpeg, gif és png mehet az oldalra. A bmp csak egy plusz volt már.Bár még csiszolgattam a scriptet egy kicsit, hogy ha kisebb a kép, mint amekkorát szeretnék én. [link] 
- 

üzenetére Speeedfire

üzenetéreJa, vágom, hogy a getimagesize visszaadott tömbjének 2. indexe IMAGETYPE_XXX konstanst ad vissza, ami egy szám. 
 Éppen ezért jobban járnál, ha a semmitmondó számok helyett egy kicsit egyértelműbb jelzést használnál:switch($type){ 
 case '6': $img = imagecreatefromwbmp($src); break;
 case '1': $img = imagecreatefromgif($src); break;
 case '2': $img = imagecreatefromjpeg($src); break;
 case '3': $img = imagecreatefrompng($src); break;
 default : return "Unsupported picture type!";
 }HELYETT: switch($type){ 
 case IMAGETYPE_BMP: $img = imagecreatefromwbmp($src); break;
 case IMAGETYPE_GIF: $img = imagecreatefromgif($src); break;
 case IMAGETYPE_JPEG: $img = imagecreatefromjpeg($src); break;
 case IMAGETYPE_PNG: $img = imagecreatefrompng($src); break;
 }Szerk.: 
 itt láthatsz jó hosszú listát ezekről a konstansokról: [link].
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetére Fussunk neki újra.  if(!list($w, $h) = getimagesize($src)) return "Unsupported picture type!"; 
 $type = strtolower(substr(strrchr($src,"."),1));
 if($type == 'jpeg') $type = 'jpg';
 switch($type){
 case 'bmp': $img = imagecreatefromwbmp($src); break;
 case 'gif': $img = imagecreatefromgif($src); break;
 case 'jpg': $img = imagecreatefromjpeg($src); break;
 case 'png': $img = imagecreatefrompng($src); break;
 }Ebből lett ez: $gis = getimagesize($src); 
 $w = $gis[0]; $h = $gis[1];
 $type = $gis[2];
 switch($type){
 case '6': $img = imagecreatefromwbmp($src); break;
 case '1': $img = imagecreatefromgif($src); break;
 case '2': $img = imagecreatefromjpeg($src); break;
 case '3': $img = imagecreatefrompng($src); break;
 }Az alap nem számokként kezeli hanem meg vannak adva az értékei, hogy jpg, bmp, png, de a tmp_name csak az értékeit használja. pl a jpg a 2-es. A png az a 3-as és így tovább. Maga a source az egy array-t tartalmaz. pl: array 
 0 => int 720
 1 => int 480
 2 => int 2
 3 => string 'width="720" height="480"' (length=24)
 'bits' => int 8
 'channels' => int 3
 'mime' => string 'image/jpeg' (length=10)
- 

üzenetére Speeedfire

üzenetére"Annyi, hogy a tmp fájl máshogy declarálja a dolgokat, ott kicsit máshogy van." 
 Hát ez most nagyon sejtelmes válasz volt. Pont a konkrétumokra lettem volna kíváncsi, hogy mit kellett változtatni... Pont a konkrétumokra lettem volna kíváncsi, hogy mit kellett változtatni... "A type-ot írtam át és illetve az array-ből adtam meg neki a magasságot és a szélességet." 
 Mit írtál át a type-on?
 Milyen array-ből? 
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreHahaj, de nem is jót linkeltem az előbb.  Annyi, hogy a tmp fájl máshogy declarálja a dolgokat, ott kicsit máshogy van. 
 A type-ot írtam át és illetve az array-ből adtam meg neki a magasságot és a szélességet.
- 

üzenetére Speeedfire

üzenetéreElfelejtetted bekapcsolni a PHP-s szintaktika-kiemelést.  
 Konkrétan mit írtál át? Most nincs időm áttanulmányozni az egész kódodat. 
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreÁtírtam a kódot, most okés.  
- 

üzenetére Speeedfire

üzenetére[link] ? 
- 

Speeedfire félisten Van egy ilyen kódom, fura dolog van vele. Ha directbe megadom neki a képet (teszt.jpg), akkor okés, de ha már egy teltöltött kép tmp_name az értéke, akkor kiírja, hogy unsupported, holott a getimagesize() ugyan azokat az értékeket dobja vissza. public function img_resize($src, $dst, $width, $height, $crop=0){ 
 if(!list($w, $h) = getimagesize($src)) return "Unsupported picture type!";
 $type = strtolower(substr(strrchr($src,"."),1));
 if($type == 'jpeg') $type = 'jpg';
 switch($type){
 case 'bmp': $img = imagecreatefromwbmp($src); break;
 case 'gif': $img = imagecreatefromgif($src); break;
 case 'jpg': $img = imagecreatefromjpeg($src); break;
 case 'png': $img = imagecreatefrompng($src); break;
 }
 // resize
 if($crop){
 if($w < $width or $h < $height) return "Picture is too small!";
 $ratio = max($width/$w, $height/$h);
 $h = $height / $ratio;
 $x = ($w - $width / $ratio) / 2;
 $w = $width / $ratio;
 }
 else{
 if($w < $width and $h < $height) return "Picture is too small!";
 $ratio = min($width/$w, $height/$h);
 $width = $w * $ratio;
 $height = $h * $ratio;
 $x = 0;
 }
 $new = imagecreatetruecolor($width, $height);
 // preserve transparency
 if($type == "gif" or $type == "png"){
 imagecolortransparent($new, imagecolorallocatealpha($new, 0, 0, 0, 127));
 imagealphablending($new, false);
 imagesavealpha($new, true);
 }
 imagecopyresampled($new, $img, 0, 0, $x, 0, $width, $height, $w, $h);
 switch($type){
 case 'bmp': imagewbmp($new, $dst); break;
 case 'gif': imagegif($new, $dst); break;
 case 'jpg': imagejpeg($new, $dst); break;
 case 'png': imagepng($new, $dst); break;
 }
 return true;
 }
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  vakondka

üzenetére vakondka

üzenetéreHali! Ilyet nekem is kellett még ötezer éve csinálnom, én akkor ez alapján csináltam, és működött: How do I convert a .pfx to be used with an Apache server? Lényegében hasonló ahhoz, amit Te írtál, csak -nokeys kapcsoló nélkül. Meg mondjuk ez igazából https-kapcsolathoz kellett Apache-ra. 
 Tényleg nagyon rég volt, de nekem úgy rémlik, mintha szükség is lett volna arra a kulcsra, amit a tanúsítvány kibocsátója adott, de nem adnám rá a nyakam... 
 Mondjuk tudom, ezzel aztán rohadt sokat segítettem... 
- 

vakondka őstag Sziasztok, SOAP-on kellene adatokat lekérnem egy szerverről. 
 A csatlakozáshoz kaptam egy pfx fájlt az authentikációhoz, de ezt php-ból nem tudom használni, át kellene alakítani pem fájllá.Az éles weboldal szerverén nincs parancssori php hogy le tudjam futtatni az átalakítást, 
 localhoston az openssl-t telepítettem, de ott meg jelszót kér.Ezt küldték nekem segítségképp, de nekem ez nem segített, hátha nektek mond valamit: PFX konverzió PEM-re. https://redmine.zenta.iarm.in/issues/381" \l "PEM Certificate 
 openssl pkcs12 -in ide_jön_a_kiadott_tanúsítvány_neve_kiterjesztéssel -nokeys -out cert.pemPEM Private key: 
 openssl pkcs12 -in ide_jön_a_kiadott_tanúsítvány_neve_kiterjesztéssel -nocerts -nodes -out private.keyOpenSSL> version 
 OpenSSL 1.0.0c 2 Dec 2010Tudtok esetleg valami megoldást?  
- 

Speeedfire félisten válasz  Tele von Zsinór

üzenetéreKöszi, ez igen hasznos dolog.  
- 

Tele von Zsinór őstag válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreObjektumokat referenciaként passzolgat ide-oda a php. Neked a klónozás kell: $this->valami = clone $this->megvalami; 
- 

Speeedfire félisten Adott 1 objektum amit másolni szeretnék. Ez megy is. Viszont ha abba, amiből másoltam belerakok még valamit, akkor a másoltba is belemegy. $this->megvalami = 'ecet'; 
 $this->valami = $this->megvalami; //ecet mind a kettő
 $this->megvalami = 'nem ecet';
 //ekkor már mind a kettőnek nem ecet az értéke, pedig azt szeretném, hogy a $this->valami értéke ecet maradjonIlyet lehet csinálni? 
- 

Sk8erPeter nagyúr 
- 

válasz  Tele von Zsinór

üzenetéreTalált. Notepad. 
- 

válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreTe se érted de nem baj. Az index.php elejére bökik, ami <?php így kezdődik mint minden php fájl. Ja hogy még semmit se csinált! Mellesleg pontosan jól tudom mikor küldi el a fejlécet és az objektum példánya után sokkal  
- 

- 

válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreÉn meg írtam, hogy az index.php első sorára hivatkozik. (Szerintem idáig én is eljutottam  ) )
- 

Sziasztok! Erre nem találok megoldást. (Még mindíg a facebook cuccos ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) , de most más lesz a gond gondolom) , de most más lesz a gond gondolom)Szóval: 2012-04-09 22:04:55 --- ERROR: ErrorException [ 2 ]: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/balazsmo/public_html/blog/index.php:1) ~ APPPATH/classes/controller/index.php [ 241 ] és az index.php első sora: <?php Szerk.: UTF-8 és BOM nélkül. 
- 

Speeedfire félisten válasz  Tele von Zsinór

üzenetére2 okból kifolyólag. 
 Ugye itt postolt adatok vannak és ha vissza akarok mondjuk menni a találati listára akkor újra el kellene postolni. A másik, hogy van a yii-nek egy jó kis lapozó függvénye, aminek az első oldala maga az, ahonnan a kérés indult. Tehát ha a kereses-ről indult akkor oda is megy vissza, így meg akkor a találati lista elvész. A session jó lehet, maximum annyi, hogy csak a keresési feltételeket mentem el. 
- 

válasz  Tele von Zsinór

üzenetéreKöszi! Csak azt hittem, van valami külön jelölése is. 
- 

Tele von Zsinór őstag válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreRedirectelsz -> új request a böngésző felől -> teljesen új objektum, nem létezik az előbbi már, ahova mentettél. Megoldás lehet, ha sessionben tárolod, de itt potenciálisan sok adatról beszélünk, azaz lassú lesz. Miért akarod két actionbe szétválasztani? Szerintem a keresés és az eredmények megjelenítése összetartozik. mobal: még php4-es időkből származó konvenció a mai private és protected tulajdonságok, függvények jelölésére. Sokan használják ma, php5-ben is. 
- 

válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetérePassz. Nem tudom mit művel a kereső metódusod, ennek mennie kéne. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Okos Otthon / Smart Home
- Filmvilág
- Windows 10
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3624
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Nitro 5 AN515 I7 9 gen 32 gb 1650
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Kipróbáltam egy teljesen új dokumentummal. Van 2 fájl, legelől session, bekéri az adatot egy input tag, elküldi, és a másik oldal kiírja. Itt viszont nem tudom mit rontottam el
 Kipróbáltam egy teljesen új dokumentummal. Van 2 fájl, legelől session, bekéri az adatot egy input tag, elküldi, és a másik oldal kiírja. Itt viszont nem tudom mit rontottam el 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)