- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
milyen php-s utasítással tudnám azt beállítani, hogy helyes legyen a karakterkódolás?
jelen pillanatban chromeban helyesen, ie-ben ékezetes betűk helyett kérdőjelek jelennek meg -
Speeedfire
félisten
.
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #11194 üzenetére
Megnézem, köszi.
Azt hogy lehet megoldani PHP-vel (vagy az inkább a szerver software dolga?) ,hogy bizonyos adatokat (bizonyos feltételek teljesülése után) más HDD-re mentsen mint a gyökérkönyvtár?
-
Soak
veterán
válasz
Peter Kiss #11192 üzenetére
Nekem sem tetszik mert szinte 0 a módosítható paraméter, és magától sem talál ki sok mindent (ez igaz a többi példájukra is) , hiába csak ez példa, értelme így semmi sincsen.
-
Peter Kiss
őstag
Nekem bűzlik ez a példa, mert ránézve hard code-olt az egész.
Maga a configuration injection is elég nehézkes, de itt főleg, gyakorlatilag tesztelhetetlen configfájl nélkül. Biztosan nem tenném bele a Settings::getInstance(); hívást, hagyni kell a getFactorynak (vagy másnak) egy olyan pontot, ahol kódból bele tudom tolni az aktuális lehetséges válaszokat. (Ez a Settings cucc azért nincs itt, mert a factory-k mellett nincs nagy jelentősége, minden látható, ami kell belőle.) A másik, ami problémás lehet, az a switch-case; ha valaki ilyet lát, akkor gondolkodjon el azon, hogy ezt biztosan lehet máshogyan is.
Például, ha én csinálnám, akkor valószínűleg egy Activator vagy valamilyen más osztályt írnék, ami a konfigurációban szereplő adatok alapján tudna létrehozni objektumokat, nem pedig így hard code-olva switch-case-zel, ezt nagyon nehéz módosítani.
Factory se static lenne szerintem, hanem egy DI container-től el tudnám kérni az összes elemet, ami kellene.
DB_Abstraction_AbstractFactory-nak private constructor-t rak, de ennek ellenére pár sorral lejjebb példányosítja, aha.
A require hívásokról ne is beszéljünk...
-
Soak
veterán
válasz
Brown ügynök #11188 üzenetére
Lejárt a szerk. idő
Az oldalt ami írsz én is megtaláltam, köszönöm. Azért nézek egyszerre több oldalt mert nem akarok olyan hibába esni, hogy egy adott fejlesztő esetleg (akár önhibáján kivül) rossz megoldását tanulom/integrálom a saját appomba.
-
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #11187 üzenetére
Gondolod, hogy ennyit nem tudtam magamtól kihámozni belőle?
Itt ebben nem sok jelentősége van szerintem.
Tényleg nem sok, csak épp ez alapján határozza meg, hogy milyen adatbázis kezelőt használ.
Brown ügynök :
Ezzel mind tisztában is vagyok, a kérdésem arra irányult, hogy esetleg a default php classokbóé hiányos-e a tudásom vagy egyszerűen nem látom a function definiálva sehol.
A válaszod megerősített abban, hogy csak a példa kedvéért van ott és a megnevezett fv.-t nem részletezik. -
Brown ügynök
senior tag
A Settings osztály getInstance() metódusa egy statikus fv. amit anélkül meghívhatunk, hogy előtte példányosítanánk az osztályt.
Itt ezt úgy sikerült meghívni, hogy vagy egy fájlban van a két osztály vagy include-tuk az osztályt tartalmazó fájlt, esetleg használtuk a namespace importálás szolgáltatását egy kis __autoload()-dal megtámogatva.
Szerk: design patternre én ezt találtam: [link]. Érthető példákat hoz.
-
Soak
veterán
Valaki elmagyarázná nekem, hogy a Settings::getInstance(); hogyan kerül oda? Nem értem a logikáját.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
19.Norbika #11183 üzenetére
Használható lenne ott, ahol azt mondtam, hogy a Render()-nek paraméterként át kellene adni valamit, ami HTML-t állít elő.
-
19.Norbika
tag
válasz
SektorFlop #11179 üzenetére
Cím alapján lekéred a GEO code-ot ( [link] )
Aztán google maps-nek átpasszolod és már készen is van. Célszerű a geo code-ot a sql insertnél rögzíteni, mert lassú az api.
Kérdés esetén írj PÜ-t
-
pvt.peter
őstag
válasz
Speeedfire #11178 üzenetére
kb. félórát elszöszmötöltem vele mire sokadjára is rájöttem hogy mindkettő jó csak vmiért nem fogadta el...
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Speeedfire #11180 üzenetére
okés, köszönöm
-
Speeedfire
félisten
válasz
SektorFlop #11179 üzenetére
Talán a javascript, weblapkészítés vagy jquery topicban mutatott rá példákat Brian.
A lényege, hogy elment a google maps 2 koordinátát, ami utána vissza lehet fejteni helyre. Én még csak kicsit foglalkoztam vele, de keresd meg azt a hsz-t, mert elég jó példák vannak benne. -
SektorFlop
aktív tag
Hali! Nem tudja valaki van mód lakcím szerinti helymeghatározásra? Adatbázison tárolt címeket szeretném meghatározni, megjeleníteni. Mondjunk egy példát, google térképen. Nem tudom hol lenne a helye ennek a hozzászólásnak, lehet nem pont a PHP-nál.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Van vkinek ötlete arra, hogy ez miért nem akar működni?
$this->_result .= "</form>";
Hibaüzenet: "Parse error: syntax error, unexpected '=' in D:\*****\*****\Form.php on line 44"Így viszont jó:
$this->_result = $this->_result. "</form>"; -
Soak
veterán
válasz
Speeedfire #11170 üzenetére
Ezt mondjuk tudja a DW is, tehát ezzel nem több, inkább azzal több a NB hogy ingyenes.
-
Dave-11
tag
válasz
Speeedfire #11170 üzenetére
Utánna is néztem, jó kis IDE-nek tűnik, szerintem kipróbálom
-
válasz
Speeedfire #11165 üzenetére
A NetBeans egy igen jó IDE, a formázás is átlátható de igen, a PHP_EOL -ra gondoltam!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #11165 üzenetére
Sztem a PHP_EOL-ra gondol.
-
válasz
Speeedfire #11157 üzenetére
Te is nyugodtan használhatod azt, nem véletlenül van
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11162 üzenetére
A fene gondolta volna, hogy ilyen funkció is van benne.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #11161 üzenetére
Meglepő, mi?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #11160 üzenetére
utólag is lehet formázni kimenetet NetBeans-szel.
Na necsináld! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
pvt.peter #11153 üzenetére
Szívesen! Tényleg nagyon hasznos, a PHP-s kódformázó a szintaktikai hibákat is kidobja egyből.
(#11159) Speeedfire :
utólag is lehet formázni kimenetet NetBeans-szel.Úgyhogy PazsitZ jól mondta, NetBeans ugyanúgy alkalmas kódformázásra, mint az előbbiek. Pl. létrehozol egy új (akár PHP-s) fájlt, bedobod a kimeneti HTML-kódot, és megnyomod a formázást, aztán megvan.
(#11157) Speeedfire :
azért lehet jobb a PHP_EOL, mert az adott platformnak megfelelő sorvége-jelet fogja kimenetként adni, pl. \n-t vagy a Windows-os \r\n-t. -
PazsitZ
addikt
válasz
Speeedfire #11157 üzenetére
Valóban még nem árt egy mentést nyomni a formázás után.
Na most, én egy html kimentet láttam. Az, hogy ezt php-val, java-val, vagy bármivel tolod ki lényegtelen. Nem is látok konkrétan semmiféle echo vagy php említés a hozzászólásban.
A \n, \t, whitespace az a kódban eredményez sortörést, tabulálást ..., a korábban általad említett <br> pedig a böngésző értelmezésében új sor/sortörés.
Én úgy láttam kódformázásról van szó és azt akarja sortöréssel ellátott-identált formába hozni.Szóval nem értem a problémádat.
-
válasz
Speeedfire #11151 üzenetére
Inkább PHP_EOL -t fűznék a végére
-
pvt.peter
őstag
válasz
Sk8erPeter #11152 üzenetére
köszi, ez profi
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
pvt.peter #11150 üzenetére
JS-kódra, HTML-kódra:
http://jsbeautifier.org/PHP-kódra:
http://beta.phpformatter.com/ -
pvt.peter
őstag
tud vki olyan progit, ami szépen tagolná a HTML kódot?
tehát pl. adott ez a kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"><html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"><head><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /><title>Untitled Document</title></head><body><form action="action.php" method="post" name="elso"></form></body></html>és csinál belőle ilyet:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
<body>
<form action="action.php" method="post" name="elso">
</form>
</body>
</html> -
CSorBA
őstag
válasz
Brown ügynök #11148 üzenetére
Akkor csak én nem voltam figyelmetlen, elnézést. Majd előbb utóbb fogja gondolom.
Őszintén? Nem tudom, csak rossz emlékek, és tudom, hogy valahol megoldotta már a nyűgöm, azóta úgy van mindig.
-
CSorBA
őstag
válasz
Brown ügynök #11142 üzenetére
Igen, tudom. 4 validator van, az unicorn mind a négyre ellenőrzi. Természetesen a markup hibátlan. Csak kiváncsi voltam, emezt miért írja, hátha tudja valaki. Nálam minden jó, meg minden működik. Csak érdekel, miért kapok warningot. Egyébként ha nincs a header sor a kódban, akkor is ugyanúgy kapom a warningot.
szerk.: ini_set zavarta meg. Szóval
Ha van header v. ini_set UTF-8 és html5 féle megadás van a meta tagnél, akkor warningol az Internationalization Checker. Ha csak html5 féle megadás van, akkor nem. De én ebben nem bízok annyira, a header biztosabbnak tűnik
-
Soak
veterán
válasz
SektorFlop #11144 üzenetére
header , nem jöhet elötte semmilyen HTML (üres sorok sem és az sem amit PHP-val iratsz ki).
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
Peter Kiss #11143 üzenetére
meta tagben, hogy tudom ki küldeni headerrel? megpróbálnám úgy.
CSorBA hozzászólásából vettem: header("Content-Type: text/html; charset='UTF-8'");
valami ilyesmi kellene nekem? és ezt mindegy hol helyezem el az oldalon?
-
Peter Kiss
őstag
válasz
SektorFlop #11139 üzenetére
A kliensfelé a kódolást hogyan adod meg? Meta tagben vagy kiküldöd headerben? Utóbbi ajánlott.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
CSorBA #11070 üzenetére
Tipp: ha minden fájl UTF-8, az adatbázisban és a html head-ben is beállítottad, akkor minek kell még egy header ami beállítja ami már be van?
Egyébként én a sima validatorral szoktam ellenőrizni.
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
CSorBA #11140 üzenetére
Ha már akkor se ha URL-t másolok be... végig néztem ANSI, UTF-8, UTF-8 BOM nélkülibe eggyik se stímel... a meta elemeket nem jól jeleníti meg
javítom: ügyebár fb-n link beszúrásánál az oldal a title és a meta description elemeit jeleníti meg, nálam ezeket rossz kódolással.
-
CSorBA
őstag
válasz
SektorFlop #11139 üzenetére
Kicsit bővebben írd le. Mi az, hogy fb-n nem klappol? Mikor pl megosztasz egy cikket? Vagy alkalmazást írtak erre külön? Vagy akkor sem passzol, mikor az url-t bemásolod és megosztod?
Ha itt tartunk, akkor erre valaki: 11070
-
SektorFlop
aktív tag
Segítsetek pls!
Készen vagyok az első "komolyabb" oldalammal. UTF8-BOM nélküli kódolást használtam miközbe írtam, viszont a hosztra való költözés után, problémák voltak a karakter kódolással, UTF8-ra van most állítva így tökéletes minden, de a tulaj kampány tervébe benne van hogy fb-n is hirdesse az oldalát. Csak hogy ott láthatóan nem klaffol az utf8-as kódolás. Kérdésem kérésem az lenne hogy mit tehetnék ez ellen? -
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #11136 üzenetére
Jah hogy az a teljes, és nem a public_html-ig. Értem. Köszönöm, működik
-
CSorBA
őstag
válasz
Peter Kiss #11132 üzenetére
Ne haragudj, nem értelek.
Ha teljes útvonallal adom meg, akkor a cron-ban jó lesz. Viszont közvetlen megnyitva a fájlt, nem.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
CSorBA #11131 üzenetére
A kérdésedet már megválaszoltad: teljes útvonallal
A csavar csak annyi, hogy az első még nem teljes útvonal, vizsgáld meg mondjuk a $_SERVER tömb tartalmát, utána össze tudod rakni a teljes útvonalat, és nem lesz elérési problémád.
Egyébként, ami még jó megoldás lehet, hogy építesz egy autoloader-t, nem nehéz. Ha ez megvan, nem kell manuálisan include/require hívásokat kiadni.
-
CSorBA
őstag
Lehet már volt, vagy csak én nem figyeltem rá. De elérési útvonal megadása érdekelne.
Pl, ha be akarok húzni egy fájlt, akkor az így néz ki:
require_once('phpmailer/class.phpmailer.php');
De cron esetében ez nem jó, helyette teljes útvonal kell, pl.:
require_once('public_html/csorba/mail/phpmailer/class.phpmailer.php');
Hogy tudom úgy megadni, hogy mindét esetben jó legyen? Azaz ha én nyitom meg, vagy a cron nyitja meg, akkor is működjön, és megtalálja.
-
meone
tag
válasz
Sk8erPeter #11038 üzenetére
Sorry az 1.8.1 benne maradt.
Az volt a probléma nálam, hogy a legújabb kódban az egyik JS-ben az egyik függvény (amelyik a tool tipet a box alá tenné közvetlenül) nem jól inicializálódik, így nem jön létre.
Az eredeti oldalról szedtem én is a kódok ezen részét. -
válasz
SektorFlop #11123 üzenetére
SektorFlop és Soak köszi! Másik kérdésem, hogy azt is htaccess -szel kéne megoldani, ha a saját oldalamon akarok egy képet megnézni, akkor egy megjelenítő oldalra irányítson át?
mobal,
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
SektorFlop #11125 üzenetére
tévedtem... csak ennyit ír: "/forum.php"
-
Sziasztok! (Rég jártam erre
)
Hogy tudnám azt megoldani, hogy a képeket direktbe ne lehessen linkelni más oldalra?
mobal,
-
SektorFlop
aktív tag
válasz
SektorFlop #11120 üzenetére
nem tudom kiszedni valahogy a linkből csak ezt a részt?
"forum.php?topic=3"
vagy a kérdőjel utáni részt?
"topic=3" -
SektorFlop
aktív tag
ezt szúrtam ki magamnak:
$pageURL = (@$_SERVER["HTTPS"] == "on") ? "https://" : "http://";
if ($_SERVER["SERVER_PORT"] != "80")
{
$pageURL .= $_SERVER["SERVER_NAME"].":".$_SERVER["SERVER_PORT"].$_SERVER["REQUEST_URI"];
}
else
{
$pageURL .= $_SERVER["SERVER_NAME"].$_SERVER["REQUEST_URI"];
}csak ezzel egy probléma van pont a lényeges résznél két linket is tárol(az előző oldal, és az aktuális oldalt). Pl mint ez:
"http://valami.eu/forum.php?tema=1http://valami.eu/forum.php?topic=3"
-
CSorBA
őstag
válasz
Dave-11 #11116 üzenetére
Nálam még van egy ilyen az index elején:
header("Content-Type: text/html; charset='UTF-8'");Illetve bevallom őszintén, nem tudom pontosan mire jó, de anno volt valami ilyesmi problémám, azóta benne van a db kezelésemnél az alábbi pár sor és kész:
mysql_query("SET NAMES 'UTF8'");
mysql_query("SET CHARACTER SET 'UTF8'");
mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION='utf8_general_ci'");
mysql_query("SET character_set_results = 'UTF8'");
mysql_query("SET character_set_server = 'UTF8'");
mysql_query("SET character_set_client = 'UTF8'");Majd egy okosabb megmondja, hogy mi mire jó.
-
Dave-11
tag
Ez visszatérő probléma nálam, mikor az sql táblámba viszek fel adatot, például egy hoszabb szöveg esetében, akkor az ékezetes karakterek helyett más, érdekes karakterek jelennek meg. (Gondolom ez a probléma már a könyökötökön jön ki, de muszáj megkérdeznem)
Ti ilyenkor hol és milyenre állítjátok a karakterkódolást? (ezalatt magát a .php fájlt és az adott tábla rekordját értem)
Én így állítom:
- a .php fájl kódolását notepad++ -ban UTF-8 BOM nélkülire (a session miatt)
- megint csak a .php fájlban beillesztem az elejére a <head> részbe: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=UTF-8">
- a rekord kódolását hagyom alapértelmezettben: utf8_general_ci -
pvt.peter
őstag
válasz
Peter Kiss #11110 üzenetére
Köszönöm szépen.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy PHP-ban való fejlesztésre ki milyen környezetet használ?
Illetve pl. Te mit használsz? -
j0k3r!
őstag
válasz
Peter Kiss #11087 üzenetére
a zartsagon gyorsan lehetne segiteni meg a private dolgokon is. ha a rekurziv mukodesen azt erted, hogy vannak olyan elemek, amelyek mas elemeket tartalmazhatnak (pl.: div), akkor azoknak esetleg lehetne irni egy HtmlElement-bol szarmaztatott ContainerElement osztalyt, amibol szarmazik mondjuk a Div, de ennyire nem akartam belemenni. a builddel kapcsolatban igazad lehet, hogy a rendereles mar nem igazan tartozik egy elem feladatai koze. kijavitani most nem fogom, mert nem igazan van most idom erre, raadasul, ha jol lattam, a kollega mar egy masfele megoldast hasznal.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #11103 üzenetére
Azt most inkább figyelmen kívül hagyom, hogy ebben a hsz-odban is van némi személyeskedés. Egyébként végigolvastam a hsz-okat, sőt, kicsit visszább is. A döntésem ez alapján született meg. És jól látod, türelmes ember vagyok.
Emellett felhívnám a figyelmed, hogy ha problémád van a moderációval, akkor azt a Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések-válaszok [Mielőtt írsz, olvasd el az 1. hozzászólást!] topicban kell jelezned, semiképpen sem szakmai topicban vagy privátban.
-
Peter Kiss
őstag
-
Soak
veterán
válasz
SektorFlop #11107 üzenetére
Egyszerűnek egyszerű, de jónak semmikép nem jó, nem rég beszélgettünk róla, hogy mindenképpen ellenőrizd le mielött oda irányítod őket (az elöző hsz.-emben direkt nem írtam a http_refferrert) , mert így nagyon könnyű hackelni az oldalad, magyarul ha egy másik oldalról jön a látogatód akkor oda fogja visszairányítani ami elég nagy biztonsági rés.
-
Soak
veterán
válasz
SektorFlop #11105 üzenetére
Attól is függ, hogy milyen szervert használsz (gyors google keresés alapján) . Ez hasznos lehet.
-
SektorFlop
aktív tag
-
Soak
veterán
válasz
SektorFlop #11102 üzenetére
Echozod a HTML kódot?
Mármint azt a linket ahol épp a user mozog?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
#65675776 #11095 üzenetére
daa-raa, már ne haragudj, de azért az előzményeket jobban elolvashattad volna: nem hiszem, hogy csak nekem kéne csiszolni a stílusomon. Emlékszel, hogy legutóbb is ki miatt szóltatok rám? Gondolom már sejted: akkor is Athlon64+ rohant hozzátok nyöszörögni segítségért, mert képtelen - férfiként viselkedve - elviselni, hogy valaki vitába száll vele. (Látom, már mást is bemártott, aki szintén szeret vitázni, és szerintem tök jól lehet vele polemizálni személyeskedés nélkül is. Athlonnak úgy tűnik, akkor sem sikerült kibírnia, hogy valaki más véleményen van.)
Azt írja, zavarja a "tudálékosság" szakmai topicban? daa-raa, kérlek, egyszer fuss át a hozzászólásain, csak a kedvemért. Ha nem áll fel a hátadon a szőr a stílusától, akkor biztosan türelmes ember vagy.
Azt észrevetted, hogy ő minden vitát elvisz a személyeskedés irányába, és nem lehet vele ténylegesen szakmai alapon vitatkozni? Őt miért nem részesítetted "megrovásban"? Bocs, de zavar ez a teljesen egyoldalú moderálás: ha én mentem volna hozzátok sírni, akkor most Athlon64+ kapott volna dádát? Valószínűleg igen. Köszönöm a megértést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BMW topik
- Építő/felújító topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest