Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Peter Kiss őstag válasz  trisztan94

üzenetére trisztan94

üzenetérePrepared statement-et kell használni, ahogyan azt már kb. egymilliószor elmondtuk. 
- 

trisztan94 őstag Sziasztok! 
 Nem olyan rég tértem át a PDO-ra a mysql_x függvények helyett. Na most, ugye a mysql_real_escape_string helyett x->quote(); függvényt kell használni a szekuriti miatt és azt belenyomni az adatbázisba?
 A kérdésem az lenne, hogy hogy tudom úgy visszakérni az adatot amit beraktam, hogy nincsenek idézőjelek körülötte. Konkrétan egy "hírfeltöltő" rendszert próbálok "építeni". Adatbázisba megy a cím, törzs, amit ugye feltöltöttünk. Amikor visszakérem, hogy listázzam, akkor viszont idézőjelekben vannak a quote miatt. Na, ezt szeretném eltűntetni, úgy, hogy ne kompromizáljam a biztonságot Fél órája bújom a zinternetet de nem találtam konkrét megoldást Fél órája bújom a zinternetet de nem találtam konkrét megoldást  
- 

Sk8erPeter nagyúr "Jó ötlet-e, hogy a felhasználókkal egy táblában tárolom a hírlevél címzetteit?" 
 Nem, a felhasználók táblában a felhasználókat és adataikat tárold. 
 A hírlevélre feliratkozók meg szintén felhasználók, de nagyon csúnya lenne, ha a hírlevélre NEM feliratkozók mindegyikénél NULL érték lenne; DE lehetnek a hírlevélre feliratkozók adott esetben az oldaladon accounttal nem rendelkezők is, akik csak megadták az e-mail-címüket, mert érdekli őket a téma, viszont nem regisztráltak. Akkor meg már jól látható, hogy a kettő nem vegyíthető (és amúgy sem).
 Tehát a hírlevélre feliratkozók listája legyen egy külön tábla.
 Egyébként kezdetben én is féltem több táblát létrehozni feladatok szerint, mert valamiért az volt az érzésem, hogy egybe kéne erőszakolni, de aztán rájöttem, hogy szebb, ha minden feladatot lehetőleg különválasztasz adatbázis szintjén is, ez a query-ket is rugalmasabbá teheti adott esetben, és nem kell szétszemetelni egyetlen táblát sok, oda nem tartozó, vagy felesleges adattal.
- 

CSorBA őstag válasz  Peter Kiss

üzenetére Peter Kiss

üzenetéreJahhogy így. Okok, megnézem és kipróbálom, majd hétvégén jelzek. Köszönöm. 
- 

üzenetére Peter Kiss

üzenetéreÉs ezt hogy vitelezem ki, azaz hogy csinálok ilyen proxyt? 
- 

CSorBA őstag válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreGondoltam visszadebuggolod nekem  
- 

üzenetére Speeedfire

üzenetéreÉs elmondod mi az?  
- 

üzenetére Speeedfire

üzenetéreNem, azt akarom megnézni, hogy mi a weboldal url-je  Így küldtem ki eddig az emailt, de cron esetén ez nem jó: Így küldtem ki eddig az emailt, de cron esetén ez nem jó:<a href="http://'.$_SERVER['HTTP_HOST'].'/megrendelesek"> 
- 

SektorFlop aktív tag Valaki megtudná mondani, hogy mikor érdemes zárni az adatbázis kapcsolatot? Mikor lenne a gyorsabb a dolog és leghatékonyabb. 
 Eddig sose zártam, de feltűnt hogy egy összetettebb oldal már egy kicsi lassulást mutat, gondolom én hogy ez lehet ennek az oka.
- 

CSorBA őstag Cron jobnál nincs SERVER tömb, hogy tudom akkor kinyerni a HTTP_HOST-ot? 
- 

Tartalmaz egy install.php fájlt a framework, ami ellenőrzi a meglévő környezetet, hogy eleget tesz-e minden kritériumnak. Más.: Jó ötlet-e, hogy a felhasználókkal egy táblában tárolom a hírlevél címzetteit? 
- 

válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreCsak a directory neve a "wp-admin", bár véletlen de köze nincs a közkedvelt és népszerű blogmotorhoz!  Kohana 3.2.2 
- 

válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreNem. 5.2.1 (Szerinted passed lett volna az install PHP4 -gyel? ) 
- 

DuDicsento csendes tag válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreSzia, köszönöm válaszod. Jó hogy ráébresztettél, de sajna nem oldotta meg a problámát és rendesen volt amúgy írva, de most be is kapcsoltam. Na mind1 már kijöttem a gyakorlatból. Egyébként nagyon klassz kis dolog, annó szedegettük meg írkáltuk össze: 91.146.138.47/info.rar 
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  DuDicsento

üzenetére DuDicsento

üzenetéreshort_open_tag-eket használsz a kódodban, miközben az a szervereden ki van kapcsolva (phpinfo-ból is kiderül). 
 Tehát kerüld a <? használatát, írd ki rendesen, hogy <?php, és akkor jó lesz. (Vagy ha ragaszkodsz előbbihez, kapcsold be az említett opciót.)
- 

DuDicsento csendes tag Sziasztok! Segítségeteket kérném, van egy ilyen problémám:...http://212.16.145.119/info/ Kiír pár infót a gép állapotáról, ram/cpu/tárhely... miután újra raktam a wint, és új is a xampp-om ezt csinálja -.-" flush on(php.ini) és ugyan az... http://212.16.145.119/phpinfo.php/ Van valami ötletetek? Köszönöm! (nyilván nálam fut a webserver, ha épp nem elérhető akkor fordf50@freemail.hu -ra is írhat valaki akinek van ötlete, illetve időt szakít a problémámra) 
- 

válasz  Peter Kiss

üzenetére Peter Kiss

üzenetéreEnnyire: [link] 
- 

Peter Kiss őstag válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreKohana-t nem ismerem, így azt sem, mennyire van kötve a $_FILES-hoz a saját feltöltője. 
- 

válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreSzia! Most úgy csináltam, hogy egy ideiglenes $files tömbbe bemásolok mindent, átadom neki és jó. Igen, furcsa, hogy csak szimpla feltöltés esetén jó, több topik is van erről a fórumukon. Így működik frankón a validálás! mobla, 
- 

Speeedfire félisten válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreHát más keretrendszer se nagyon használhat mást cikluson kívül.  
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  Peter Kiss

üzenetére Peter Kiss

üzenetéreNo de gondolom abban egyetértünk, hogy nem illik ilyen, szerver által beállított változókat ($_POST, $_GET, $_FILES, stb.) írni. Adja át másik változónak inkább, mert ha hozzászokik, akkor később elég káoszos lehet a kódja. (#11464) mobal: 
 hmm, hát ez fura, hogy ezt nem oldották meg.
 Vagy azt csinálod, hogy végigszaladsz foreach-csel a tömbön, és a megfelelő indexeket használva nyomatod át ciklusban a metódusnak (hát "evvan"), vagy másik változónak adod át szintén foreach-csel végigrohangászva rajta, vagy a frontenden változtatod meg az input mezőket, szétbontva (hát ez sem túl jó).
 Ez tényleg fura, hogy nincs megoldva. 
- 

válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreA Kohana saját Upload osztályával szeretném elvégeztetni a feltöltés, viszont az csak szimpla elemeket "tömböket" kezel. Lényegében a validálást és a mentést - mindent megcsinálna, de én a több fájl feltöltését szerentém + ezt egyszerre. mobal, 
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreJogos! Fordítva van.  Az utolsó a ciklusváltozó. Az utolsó a ciklusváltozó. 
- 

Sk8erPeter nagyúr Igazából mi a célod? Így első ránézésre valószínű, hogy valami feladatot rosszul közelítesz meg, mert ezen egy foreach-csel vagy for ciklussal végig tudsz rohangászni, és úgy bepakolni másik tömbökbe, de nem biztos, hogy túl sok értelme van. (#11461) Speeedfire : 
 Így nem lesz jó. 
 Legfeljebb:
 $_FILES['uploaded_files']['name'][0]
 $_FILES['uploaded_files']['name'][1]
 ...
 $_FILES['uploaded_files']['size'][0]
 $_FILES['uploaded_files']['size'][1]
- 

Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy egyszerre több fájlt szeretnék feltöltnei PHP -val és HTML5 -tel. Így néz ki a $_FILES tömb: array (size=1) 
 'uploaded_files' =>
 array (size=5)
 'name' =>
 array (size=8)
 0 => string 'Chrysanthemum.jpg' (length=17)
 1 => string 'Desert.jpg' (length=10)
 2 => string 'Hydrangeas.jpg' (length=14)
 3 => string 'Jellyfish.jpg' (length=13)
 4 => string 'Koala.jpg' (length=9)
 5 => string 'Lighthouse.jpg' (length=14)
 6 => string 'Penguins.jpg' (length=12)
 7 => string 'Tulips.jpg' (length=10)
 'type' =>
 array (size=8)
 0 => string 'image/jpeg' (length=10)
 1 => string 'image/jpeg' (length=10)
 2 => string 'image/jpeg' (length=10)
 3 => string 'image/jpeg' (length=10)
 4 => string 'image/jpeg' (length=10)
 5 => string 'image/jpeg' (length=10)
 6 => string 'image/jpeg' (length=10)
 7 => string 'image/jpeg' (length=10)
 'tmp_name' =>
 array (size=8)
 0 => string 'C:\wamp\tmp\phpB5EB.tmp' (length=23)
 1 => string 'C:\wamp\tmp\phpB5EC.tmp' (length=23)
 2 => string 'C:\wamp\tmp\phpB5FC.tmp' (length=23)
 3 => string 'C:\wamp\tmp\phpB60D.tmp' (length=23)
 4 => string 'C:\wamp\tmp\phpB60E.tmp' (length=23)
 5 => string 'C:\wamp\tmp\phpB61F.tmp' (length=23)
 6 => string 'C:\wamp\tmp\phpB620.tmp' (length=23)
 7 => string 'C:\wamp\tmp\phpB630.tmp' (length=23)
 'error' =>
 array (size=8)
 0 => int 0
 1 => int 0
 2 => int 0
 3 => int 0
 4 => int 0
 5 => int 0
 6 => int 0
 7 => int 0
 'size' =>
 array (size=8)
 0 => int 879394
 1 => int 845941
 2 => int 595284
 3 => int 775702
 4 => int 780831
 5 => int 561276
 6 => int 777835
 7 => int 620888Ezt hogy tudnám szétszedni fájlonként tömbökre legegyszerűbben? mobal, 
- 

pvt.peter őstag egy érdekes kérdésem lenne, 
 van-e lehetőség arra, hogy miután egy formot továbbítok POST metódussal egy másik oldalra, akkor a a másik oldalon a $_POST változóból vhogy kinyerjem a formban levő pl. beviteli mezők típusát? pl. text, date, email stb.
- 

lakisoft veterán válasz  19.Norbika

üzenetére 19.Norbika

üzenetéreKöszönöm. 
- 

19.Norbika tag 
- 

KKope tag igazából az lenne a kritérium, hogy olyan cikkszámot ne adjon hozzá a mozgastetel táblához, ami már szerepel az utolsó bizonylatszámmal 
 (az mozgastetel tábla utolsó bizonylatszámát változóba tettem ->$lastid)<?php 
 include("connect.php");
 //LEGÖRDÜLŐMENÜHÖZ SZÜKSÉGES QUERY
 $lek="SELECT * FROM eszkoztorzs";
 $eredmeny = mysql_query($lek);
 //UTOLSÓ BIZONYLATSZÁMHOZ SZÜKSÉGES QUERY
 $eredmeny2 = mysql_query ( " SELECT MAX(bizonylatszam) AS lastid FROM MOZGASFEJ ");
 while ( $s = mysql_fetch_array ($eredmeny2))
 $lastid = "$s[lastid]";
 if ( isset( $_POST["hozzaad"] )) {

$cikkszam = mysql_real_escape_string($_POST["cikkszam"]);
 $bizonylatszam = mysql_real_escape_string($_POST["bizonylatszam"]);

$lek2= "INSERT INTO `mozgastetel` ( `cikkszam` , `bizonylatszam` ) VALUES ( '$cikkszam', '$bizonylatszam'); ";
 mysql_query ( $lek2 ) or die();
 header('Location: index.php?eszkozmozgas');

}
 ?>
- 

RootRulez félisten Sziasztok! Valóban a régi PHP verzió volt a gáz. Köszi a segítséget! 
- 

lakisoft veterán Zend Frameworkhöz létezik valami friss "tananyag" amiből szépen meg lehet tanulni a php alapokat is? 
- 

Soak veterán Akkor valami ilyesmivel kéne 
 SELECT cikkszam FROM mozgastetel WHERE cikkszám IN ( szerk: Persze hogy nem a létezőket írod ide, hanem azokat amiket épp be akarnak írni, bocs ) ,ha ez ad vissza valamit akkor tudod hogy már létezik és ki is tudod iratni a hibakezelőddel mivel visszadja a létezőket . 
- 

KKope tag válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreEmlítettem, hogy a hibakezelést a végére teszem. Lassan kész vagyok az oldalammal és utána nekiállok a hibakezelésnek. Egyébként köszi, a helpet. 
- 

KKope tag Ezt miért csinálod : 
 $eredmeny = mysql_query($lek) or die ("HIBA!");
 ?Az a FORM-on lévő legördülő menühöz kell. Igazábol nekem az kell, hogy ha egynél többször hozzá akarom adni a cikkszámot akkor eldobja egy üzenettel. (pl: "ezt a cikkszámot már hozzáadtad!") 
- 

Soak veterán Ha jól értem amire gondolsz akkor http://php.net/manual/en/function.array-unique.php , ez kiszedi a dupla cikkszámot, de szó nélkül . Érdemes elolvasni a doksiját is, hogy mit tekint egyenlőnek. Ezt miért csinálod : $lek="SELECT * FROM eszkoztorzs"; 
 $eredmeny = mysql_query($lek) or die ("HIBA!");? 
- 

KKope tag Sziasztok, Segítsetek abban, hogy tudok olyan kritériumot írni a kódba, hogy ha két azonos cikkszamot ne tudjak felvinni a táblába. Maga a táblában lehet két azonos cikkszám, csak a jelenlegi feltöltésnél ne lehessen két azonost hozzáadni. <?php 
 include("connect.php");
 $eredmeny = mysql_query($lek) or die ("HIBA!");
 if ( isset( $_POST["hozzaad"] )) {

$cikkszam = mysql_real_escape_string($_POST["cikkszam"]);
 $bizonylatszam = mysql_real_escape_string($_POST["bizonylatszam"]);

$lek2= "INSERT INTO `mozgastetel` ( `cikkszam` , `bizonylatszam` ) VALUES ( '$cikkszam', '$bizonylatszam'); ";
 mysql_query ( $lek2 ) or die();
 header('Location: index.php?eszkozmozgas');

}
 ?>
- 

üzenetére Peter Kiss

üzenetérePontosan. 
- 

Speeedfire félisten válasz  Peter Kiss

üzenetére Peter Kiss

üzenetéreValó igaz.  
- 

üzenetére Peter Kiss

üzenetéreMondjuk számtípusoknál én cast-olnék vagy filtereznék, nem escape-elnék. +1 
- 

Peter Kiss őstag válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreHa így van összeállítva a query, akkor az escape mit sem ér aposztróf nélkül, támadható lenne a cuccos. Mondjuk számtípusoknál én cast-olnék vagy filtereznék, nem escape-elnék. 
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetéreHonnan tudod, hogy string lesz-e, vagy sem? 
 Eleve úgy kell megírni a kódot, hogy a rosszabbik esetre is fel legyen készítve.
 pl. ha a delete.php?product_id=asdasdads címet hívod meg, és úgy használod, ahogy fentebb javasoltad, hogy ne használjunk aposztrófot/idézőjelet, akkor majd kapsz egy MySQL-errort az orcádba, szintaktikai hibára hivatkozva. 
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreHa jól láttam az előző form-ot, akkor ott számok voltak a sorokban, mint azonosító. 
 De valóban, ahogy írod ha sztring akkor kell a ' jel.Viszont ettől még nem lesz megoldva a gondja, mert az adatkapcsolatnál van neki a gond.  
- 

Sk8erPeter nagyúr válasz  Speeedfire

üzenetére Speeedfire

üzenetére"általában"... 
 És ha épp nem az "általában" esete forog fenn? 
 Ne felejtsd el, itt most query-konkatenálgatásokról beszélünk, nem prepared statementekről... (szerk.: ...sajnos)
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreAz ID általában egy szám, amit sql-ben nem kell sztingként kezelni. Így szerintem teljesen felesleges az aposztróf oda.  
 RootRulez: Regeljen godaddy-nél domaint és kap hozzá tárhelyet is.
- 

RootRulez félisten válasz  Sk8erPeter

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreDe igen, én ott vagyok, ezt a mókolást cimbinek csináltam volna.  Tudtok egy ingyenes tárhelyet, ahol működik ez a file_put_contents()  
- 

CSorBA őstag válasz  RootRulez

üzenetére RootRulez

üzenetéreElsőnek nézd meg, hogy milyen php verzió fut. Csinálj egy fájlt ezzel a tartalommal, majd futtasd: <?php phpinfo(); Lehet még 4-es php fut, azon pedig ez a funkció nem támogatott. Nekem mintha úgy rémlene, hogy lehet változtatni vmi admin menüben, hogy melyik php fusson. Bár erre nem esküdök meg, régen láttam uw-s oldalt. 
- 

üzenetére Peter Kiss

üzenetéreAzt nem is néztem. Igazából erőm sincs az egészet nézni  
- 

RootRulez félisten Sziasztok! Anno csináltunk egy php fájlt, ami egy txt-ből kiválaszt egy sort, annak a tatlmát megnyitja a böngészővel és törli a sort a txt-ből. Na most ez megy a saját szerveremen, de most egy uw szerveren, Fatal Errort ír.  Egy olyan sor nem tetszik neki, hogy file_put_contents("linkek.txt", implode("\n", $linkek); Fatal error: Call to undefined function: file_put_contents() Mi lehet a gáz, lehet az uw szervere nem támogatja ezt a parancsot vagy máshogy kéne megírni? Köszi: RR 
- 

üzenetére Peter Kiss

üzenetéreÉn sem értem, miről beszélnek.  
- 

üzenetére Peter Kiss

üzenetéreHmm, köszönöm, ez hasznos infó volt, elgondolkodtató, simán lehet tényleg a normális GC hiánya. 
 Akkor érdemes eltöprengeni a szolgáltatóváltáson, oda, ahol újabb PHP-verzió van, mert a Drupal tényleg igen erőforrás-igényes, tehát sok hasonló probléma jelentkezhet még, ha nem váltunk időben.
- 

CSorBA őstag Logikus, a die azért van benne, ha nem sikerül, akkor "haljon meg/lépjen ki" és ne csináljon semmit. Ha ezt kiszeded, akkor nem lép ki, de nem is tud mit csinálni, mert már előtte van valami hiba  mondtam már, hogy ne csak táblázatba rakd, hanem vmi inputba is: írd át azt a sort erre: <td><?php echo "<input type=\"hidden\" name=\"mozgastetel\" value=\"" . $sor['mozgastetel_id'] . "\"/><a href=\"inc/teteltorles.php?id=" . $sor['mozgastetel_id'] . "\">Törlés</a>";?></td> De ebbe a ronda kódba már kezdek belezavarodni, szóval inkább erre: <td><input type="hidden" name="mozgastetel" value="<?=$sor['mozgastetel_id']?>" /><a href="inc/teteltorles.php?id=<?=$sor['mozgastetel_id']?>">Törlés</a></td> 
- 

KKope tag válasz  Lacces

üzenetére Lacces

üzenetéreHallod ezt nem hiszem el. Ha így használom: 
 mysql_query("DELETE FROM mozgastetel WHERE mozgastetel_id='" . mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'") or die(mysql_error());Akkor az eredmény: Access denied for user ''@'localhost' (using password: NO) Ha kiveszem az or die(mysql_error()) akkor meg lefut a lekérdezés. Bár a sort továbbra sem törli ki  Ahogy átadom a kódot az helyes? <td><?php echo "<a href=\"inc/teteltorles.php?id=" . $sor['mozgastetel_id'] . "\">Törlés</a>";?></td> 
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetéreEzt csak tudom. 5.3 alatt nem nyúlok PHP-hoz. 
- 

üzenetére Peter Kiss

üzenetéreHuhh, köszi! Ezekre még nem gondoltam, de jó gondolatmenet. 
 Az a gáz, hogy az éles szerveren ez a verzió adott, és nem úgy néz ki, hogy váltanak. Akkor lehet, hogy megpróbálom rábeszélni a megrendelőt a szolgáltatóváltásra, bár nem hiszem, hogy egykönnyen belemegy... a korábban linkelt szolgáltató árai elég kedvezőek egy 2 GB-os csomagra, most épp 5760 Ft-ot fizet évente ennyiért, szóval ez elég jó ár. Mondjuk azt nézem, hogy Tárhelyparknál jelenleg 1 GB 3900 Ft-ért kapható. Bár tény, még mindig előbbi jön ki arányaiban olcsóbbra.Egyébként Te is tapasztaltál már korábban valamelyik program flow-nál ilyen jellegű problémát, hogy ez így kapásból eszedbe jutott? 
- 

Lacces őstag Tipp, nálam bevált az elején: 
 Amikor bármilyen lekérdezéset csináltam, akkor először a phpmyadmin-ban csináltam meg, ott mindig rinyált a mysql ha valami nem volt jó... és ha jó volt a kód, akkor szimplán csak kimásoltam, aztán meg csak kiegészítettem a php kódokkal.
 Aztán a végén már hozzászoksz és ebből nem lesz baj. Meg így fel lehet fogni, hogy mit miért ír ki...Másik, én nem tudom, hogy a többiek hogy vannak vele, de inkább használnék mysqli-t vagy pdo-t. Ha jól láttam anno, ezt a sima mysql-es dolgot a php.net sem ajánlja. Link itt. 
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetére5.3 alatt mondhatni, hogy nincs normális GC, ezért pl. a self references (internal handler) megöli, mert nem képes felszabadítani semmilyen memóriát, pl. a tiéd lehet, hogy elmenne 1 GB-ig is. Válts PHP verziót, minden megoldódik. 
- 

üzenetére Peter Kiss

üzenetéreHali! Igen, konkrétan 5.2.17-es verzió. 
 Lehet valami bug ebben a verzióban, vagy miért?
 Egyébként teljesen jogos a kérdés, ezt elfelejtettem mondani, localhoston pedig 5.3.8 van fent.(#11411) KKope 
 szívesen!
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetérePéter neked is köszönöm! Sokat tanulok tőletek! 
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetérePHP 5.3 előtti? 
- 

Soak veterán Direkt írtam neked az előbb, hogy a prepared statementeket használj (mondjuk nem reagáltál rá semmit  ) , mert így még mindig elfogod felejteni escapelni a dolgokat, plusz ha kezdő vagy akkor legalább a jó módszert tanulod meg és nem kell 2 hónap mulva átállni/átírni mindent . ) , mert így még mindig elfogod felejteni escapelni a dolgokat, plusz ha kezdő vagy akkor legalább a jó módszert tanulod meg és nem kell 2 hónap mulva átállni/átírni mindent .
- 

Sk8erPeter nagyúr Nem ártana, ha a webraktar egy string lenne. Egyébként hogy elkerüld a parákat, még ezt is javítsd: mysql_query("DELETE FROM mozgastetel WHERE mozgastetel_id=" . mysql_real_escape_string($_GET['id'])) or die(mysql_error()); erre mysql_query("DELETE FROM mozgastetel WHERE mozgastetel_id='" . mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'") or die(mysql_error()); Gyakorlati példa: ha a $_GET['id'] egyenlő ezzel: asdasd DELETE FROM mozgastetel WHERE mozgastetel_id=asdasd 
 helyett ez lesz:
 DELETE FROM mozgastetel WHERE mozgastetel_id='asdasd'Így meg nem fog legalább szintaktikai para miatt sírni a MySQL. Ahogy a többiek mondták, szokj rá még időben a PDO-ra. (Mármint minimumként, aztán jöhet egy ORM később.) Szerk: 
 most látom, Lacces is így escape-elte.
 A magyarázat meg itt van, hogy miért jó így.
- 

üzenetére Sk8erPeter

üzenetére<?php 
 $conn = mysql_connect("localhost" , "root" , "jelszó")or die(mysql_error());
 mysql_select_db(webraktar);
 ?>
- 

Lacces őstag mysql_query ("DELETE FROM mozgastetel WHERE mozgastetel_id=". mysql_real_escape_string($_GET['id'])) or die (mysql_error()); én ilyesmivel próbálkoznék: mysql_query("DELETE FROM `mozgastetel` WHERE `mozgastetel_id`='".$_GET['id']."' "); 
 Csak így szimplán. használva a ` és ' jeleket. Így talán nem zavarodik bele a mysql sem, lehet phpmyadmin-ban is tesztelni kellene a query-t amit írsz hogy ott működik-e... Ennyit tudok segíteni. Ennyit tudok segíteni.
- 

- 

Lacces őstag Szia, Nem tudom, hogy mit használsz (de ha jól láttam mysqli) PDO vagy Mysqli, de írd be azt a keresőbe amit használsz, és egy 'example' szót melléje és nézd meg őket, hátha az úgy jobban segít. De itt a csatlakozással van a gond. Tudsz az adatbázishoz kapcsolódni (terminál, vagy a Windows parancssoron) keresztül?  De gondolom igen. De gondolom igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Ingatlanos topic!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 2in1 WUXGA Touch i5-1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE 4G LTE W11 Pro Garancia
- XBOX Series X 1TB // Számla+Garancia //
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fél órája bújom a zinternetet de nem találtam konkrét megoldást
 Fél órája bújom a zinternetet de nem találtam konkrét megoldást 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)