- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeltaPower
addikt
válasz
Peter Kiss #9899 üzenetére
Jó ez a tömör forma miatt, csak vigyázni kell a zárójelezésével ha többet ágyazunk egymásba, mert más az asszociativitása mint ahogy logikus lenne.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #9897 üzenetére
A ternary operator nagy királyság, az egyszerűsített még jobb. Persze vigyázni kell, mire használjuk, a tömbös mutatványt már említettem régebben.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Speeedfire #9897 üzenetére
Nem hiszem, hogy bármiféle performasz jelentősége lenne, mármint amit bármilyen szinten képes vagy érzékelni.
Most az, hogy tegyük fel egy millás iterációban egy ezreddel lassabb hagyjuk.
Bizonyos esetekben teljesen praktikus dolog. Persze agyatlanul felhalmozni, komplex kifejezéseket közé sűríteni értelmetlen, csak arra jó, hogy olvashatatlanná teszi a kódot.A tömör formája kiváltképp megnyerő szvsz. Bár ez csak 5.3+ feature.
$var = $value ? : $otherValue; -
Speeedfire
félisten
válasz
PazsitZ #9895 üzenetére
Azt tudom, hogy mit csinál, illetve csak a végeredményt.
De, hogy ilyen : ? szerkezetet még nem láttam...főleg, hogy nem is olyan rég erről írt itt a fórumban valaki, hogy ezt ugyan úgy még a php előtte átírja if elseif else változatra is...ergó mégtovább tart a php-nak ezt feldolgozni.
Sk8erPeter: +1 -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9894 üzenetére
Ez olyan fejlesztőnek az idióta agyalmánya, aki azt hiszi, az a jó programozó, aki minél tömörebben, helyspórolósabban ír minél átláthatatlanabb és követhetetlenebb kódot.
Orbitális nagy sallert érdemel.
-
PazsitZ
addikt
válasz
Speeedfire #9894 üzenetére
Hát, hogy pontosan mi akar lenni az jó kérdés, de minimum erre jó a kód törés indentálás.
De mondjuk ilyen szintű dolgot, már sokkal értelmesebb lenne normál if szerkezetre bontani, De talán leginkább máshogy kezelni a problémát szvsz.(($field->widgetView($profile))
? $field->widgetView($profile)
: CHtml::encode(
(($field->range)
? Profile::range(
$field->range,
$profile->getAttribute($field->varname)
)
: $profile->getAttribute($field->varname)
)
)
) -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #9893 üzenetére
Semmi, megoldva.
Kis érdekesség. Ezt valami nem tudom milyen dev csinálta egyik mondulban, de ez mi akar lenni?
Van itt annyi ? meg :, hogy...(($field->widgetView($profile))?$field->widgetView($profile):CHtml::encode((($field->range)?Profile::range($field->range,$profile->getAttribute($field->varname)):$profile->getAttribute($field->varname))))
-
Speeedfire
félisten
Nemrég beszéltünk róla, hogy lehetne megoldani egy mainteance oldalt.
Végül a főcontrollerbe tettem ezt.
public function beforeAction($action) {
$model = Maintance::model()->findByPk(1);
if($model->aktiv == 1 && Yii::app()->getModule('user')->isAdmin() == false) {
if($this->id != 'admin' && $this->route != 'admin/login' && $action->id != 'maintance') {
Yii::app()->user->logout();
$this->redirect(array('/site/maintance'));
} else {
return true;
}
} else {
return true;
}
}2 domainen fut a yii motor amit csináltam, ha ez nem aktív, akkor remekül működik mind a 2. Viszont ha ez aktív akkor a 2. domainen már nem jó valami miatt. Betudok lépni a rendszerbe, de ha már egy másik action/controller meg van hívva akkor kidob.
Valakinek valami ötlete? -
sonar
addikt
válasz
Sk8erPeter #9881 üzenetére
Ritkán PHP-zek, úgyhogy ez nekem teljesen új volt.
Kösz a tájékoztatást. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #9890 üzenetére
Ja, végül is az igaz.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #9888 üzenetére
Nem mondta, kérdezte.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9885 üzenetére
Legközelebb így használom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Peter Kiss #9886 üzenetére
Ahogy Korcsii mondja.
Igazából egyébként nagyon nem passzol ide a filozófiai felvetésed, mert ez egy szakmai fórum, itt létezik pontos megfogalmazás, pl. ha azt mondod, hogy UTF-8 BOM nélkül, akkor az eléggé kifejezi a lényeget.
-
Korcsii
őstag
válasz
Peter Kiss #9886 üzenetére
A pohár tartalma 50% víz és 50% levegő.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Sk8erPeter #9885 üzenetére
Melyik kérdés a helyes?
1: A pohár félig teli van?
2. Félig üres a pohárm? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9884 üzenetére
Nem, nem akartam belekötni, de annak semmi értelme nincs, hogy "BOM-olva", mivel pont, hogy a BOM nélküli változat a megfelelő webes használatra...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9879 üzenetére
Erre gondoltam, de szerintem te is tudod, csak valamibe bele akartál kötni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Korcsii #9882 üzenetére
Ja, valszeg tök feleslegesen zabál úgy, mert gondolom a file_get_contents() is a háttérben valójában a fentihez hasonló módszerrel megy végig a fájlon (kb. C-s szintaktika), ez csak egy "wrapper" ahhoz, hogy még kényelmesebb legyen ilyen ismétlődő feladatok elvégzése (ne kelljen szarakodni a fájllezárással, stb.), meg hogy némileg beszédesebb legyen a függvény neve.
Ráadásul az nem feltétlenül egyértelmű, hogy milyen sortörés van a fájlban (Windows-os CRLF, vagy Linux-ra jellemző sortörés, stb.), így azzal is szarakodnod kéne, hogy azt megoldd.
Tehát ha kifejezetten a fájl soraira vagy kíváncsi, akkor nem érdemes ezt a függvényt használni, akkor a sonar által mutatotthoz hasonlót érdemes inkább alkalmazni, már csak erőforráskímélés érdekében is. -
Korcsii
őstag
válasz
Sk8erPeter #9881 üzenetére
file_get_contents()-t is lehet explode()-olni soronkként, és akkor csak azon a többön kell végigmenni... azt mondjuk csak sejtem, hogy egy fokkal több erőforrást kíván ez a megoldás...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem egy tömbbe "szippantja", hanem sima stringbe.
Az a különbség, amit írtál, meg hogy könnyebben áttekinthető és kezelhető, plusz hogy nem soronként olvas be, hanem egyszerűen mindent berak egy stringbe, ömlesztve, azt' kész.
DE természetesen ha neked kifejezetten arra kell az fgets függvény, hogy soronként olvasd be a fájlt, akkor NEM felejtős a dolog, csak ha egyszerű fájlbeolvasás/kiíratás kell, akkor jóval könnyebb használni a file_get_contents()-t. -
sonar
addikt
PazsitZ - Big THX
Sk8erPeter - Nézegetem ezt az általad javasolt fv-t. Holnap majd elmélyedek benne egy kicsit. Egyébként mi a nagy különbség a kettő között? Ha jól látom ez egyből felszippantja az egész file-t egy tömbbe és onnan tudok mazsolázni, plusz nem kell open / close-ra figyelni. Van még valami ezeken túl? -
Sk8erPeter
nagyúr
PazsitZ már leírta az esélyes megoldást.
Szerintem ezt a fájlbeolvasási módszert nyugodtan elfelejtheted (hacsak nincs valami különleges okod rá, hogy így használd), nyugodtan használhatod a file_get_contents()-et.
Akkor az ennyi:
$filename = 'e.txt';
$filecontent = file_get_contents($filename);
echo $filecontent;======
(#9876) Speeedfire:
"BOM-olva"
az meg milyen? -
PazsitZ
addikt
válasz
Speeedfire #9876 üzenetére
Szerintem csak egy utf-8 header kellene.
header('Content-type: text/plain; charset=utf-8'); -
sonar
addikt
Sziasztok,
Egy kis karakter táblás problematikában szeretném a segítségeteket kérni. (vélelmezem, hogy az lesz a gond)
Adott egy magyar nyelvű text file amit beolvasok és szimplán kiirok a kijelzőre egy PHP scripttel.<?php
$file = fopen("e.txt", "r") or exit("Unable to open file!");
//Output a line of the file until the end is reached
while(!feof($file))
{
// echo fgets($file). "<br />";
$strTemp=fgets($file);
}
fclose($file);
?>
És mondjuk a Pécs helyett Pécs jelenik meg.
Mit kellene csinálnom, hogy jól kezelje a PHP? -
válasz
Sk8erPeter #9872 üzenetére
Hát nem tudom. De vagy te vagy én valamit félreértünk!
-
Sk8erPeter
nagyúr
...és akkor jól átirányítja egy általa megadott oldalra, annak megmutatja a tartalmát, és csak a lényeg nem történik meg, amit szeretett volna: "egy konkrét általam létrehozott weboldalra rakja ki azt aki elküldi ezt a form-ot".
Akkor már átirányítás előtt nem ártana legalább session változóba lementeni a küldő nevét vagy egyéb adatát, és azon az oldalon kiírni ennek a session változónak a tartalmát, ahova átirányítottad.Szerk.: (#9873) alapján ezek szerint mégsem olyan fontos neki a küldő neve...
-
válasz
ILLUMINALI #9870 üzenetére
Ezt: echo "Köszönjük hogy kapcsolatba lépett velünk."; cseréld le erre: header("Location: http://www.google.com");. A "www.google.com" url -t pedig cseréld ki amire akarod. [link]
-
ILLUMINALI
csendes tag
Hello lenne egy olyan problémám hogy van egy nagyon egyszerű php file-om ami így néz ki:
<?php
$email_cim = $_POST['email'];
$targy = $_POST['subject'];
$uzenet = $_POST['message'];mail("*******@gmail.com", "Tárgy: $targy", $uzenet, "from: $email_cim");
echo "Köszönjük hogy kapcsolatba lépett velünk.";
?>ebből szeretnék egy olyan végződést megcsinálni hogy ne a köszönjük hogy... szöveget írja ki egy fehér oldalon hanem egy konkrét általam létrehozott weboldalra rakja ki azt aki elküldi ezt a form-ot
Tuti hogy valami egyszerű megoldás csak nem találom sehol azt hogy hogyan lehetne ezt megoldani, ha nincs rá megoldás akkor valaki tudna ajánlani egy alternatívát?
A választ előre is köszi
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9865 üzenetére
Közben választ kaptam a régi admintól, hogy az ftp-ről elérhető a .htaccess, de ftp elérhetőséget nem mondott, a régi már nem működik...
Megnéztem a 193.*** IP címet, ha arra irányítom a hosts fájlomban a domaint, akkor továbbra is működik a régi site, viszont az FTP kliensnél az a hiba lép fel, hogy a kapcsolat felépül, a felhasználónév megadása után viszont OFFLINE hibaüzenettel elszáll.Valakinek valami ötlete van, hogy hogyan érhetem el az FTP-t?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
papa019 #9864 üzenetére
Uhh, hát az nem egyszerű... ezzel együtt törölték is az összes fájlt? Mondjuk valszeg igen, de azért kérdezz rá. Esélyes, hogy nem lesz egyszerű újraírni a .htaccess fájlt. Mondjuk az is lehet, hogy csak simán ráfuttatja az index.php-re az összes elérési utat, és átadja egy $_GET változónak, és akkor már meg is oldódott, de a mintát akkor is ki kell deríteni a meglévő fájlokból, meg elképzelhető az is, hogy bonyolult regexpeket használt.
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9863 üzenetére
Leszedtem a régi tárhelyről FTP-n az összes anyagot és feldobtam erre a tárhelyre.
Igen, közben rájöttem, hogy a htaccess rejtett, de a letöltés után megszüntették az ftp elérést... -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9861 üzenetére
Közben megvan a lehetséges hiba.
A .htaccess fájl nem került birtokomba a korábbi szerverről, ennek hiányában pedig nem működnek ezek a linkek...
A tegnap esti néhány perces/órás jó működés még a korábbi host miatt volt. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
papa019 #9860 üzenetére
Biztos megtudták, hogy hazajöttél a fociból.
Ha pingelem a domaint, az alapján ez a két különböző IP-cím jön vissza:
SCREENSHOT193.23.138.90
79.172.211.3A kettő között eltelt kb. 10 perc. Vagy annyi se.
Most megint pingeltem, kétszer is, és ismét az első IP-címet kaptam. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9859 üzenetére
Hát én ezt komolyan nem értem... Most megint HTTP Error 500 - Internal server error van
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9857 üzenetére
Írtam a host cégnek, de választ még nem kaptam...
Én focizni voltam...
Gondolom ők ütyködtek valamit. -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9855 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, kezd működni az oldal.
Jelenleg a login és az elfelejtett jelszó nem jön még be (mindkettő popup).
Amúgy már minden aktív. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #9854 üzenetére
Ezazzzz, "végre" nálam is.
Chrome, főoldal
Chrome, /terms
Firefox, főoldal
Firefox, /termsKár, hogy korábban nem néztem, milyen IP-ről jött helyes tartalom.
(#9840) papa019 :
akkor sorry, most már nálam is bekövetkezett a krach.
Akkor most már nem ártana tudnunk tényleg valamit a szerveroldali beállításokról. -
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #9853 üzenetére
Neked másik host jöhet be. Nekem ugyanaz a szöveg látszik az ingatlanpiac.hu főoldalon, amit a thumbalizr-ről belinkeltél.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #9852 üzenetére
Erre gondolsz? >> Not found
Vagy a korábbi szerveren tárolt szarság?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #9851 üzenetére
Ez az index.html tartalma lehet.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #9849 üzenetére
Biztosan csalsz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9848 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #9841 üzenetére
Na igen, igazad van, ez simán lehet, előbb eszembe sem jutott ez a lehetőség!
(#9840) papa019 :
igen, nálam úgy tűnik, minden aloldal is helyesen jelenik meg, böngészőtől teljesen függetlenül.
Szerintem tényleg az a hiba oka, amit fordfairlane írt imént. -
Siriusb
veterán
válasz
fordfairlane #9846 üzenetére
Az Iron tényleg 500-as hibát dob, az Opera meg: Remote server or file not found.
-
Siriusb
veterán
válasz
fordfairlane #9841 üzenetére
Nálam csak egy teljesen üres oldal jelenik meg, a forrás is üres.
-
fordfairlane
veterán
válasz
papa019 #9840 üzenetére
Egyébként az ez alatt lévő kommentben írt DNS cache dologra azt tudom írni, hogy a mai nap folyamán lett átirányítva a domain a másik szerverre... Lehet ez a gond?
Egyikünknél jól megy az oldal, míg ugyanaz egy másik felhasználónál hibát dob. Gondolom a régi host is működik még. Gyanítom, hogy az új host az, amin nem működnek az oldalak.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9838 üzenetére
Nézem!
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #9839 üzenetére
DNS cache frissülési probléma lehet, nekem ez a link 500 (Internal Server Error)-t dob.
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9839 üzenetére
Tehát neked minden funkció működik?
Nekem semmi nem jön be (internal server error a supportra is)... Az én készülékemben lenne a hiba?Egyébként az ez alatt lévő kommentben írt DNS cache dologra azt tudom írni, hogy a mai nap folyamán lett átirányítva a domain a másik szerverre... Lehet ez a gond?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
papa019 #9836 üzenetére
Ha nálam nincs para a /supporttal sem, akkor valamit rosszul csinálok?
>> screenshot -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9835 üzenetére
Ez nem jó? >>> [link] (meg a köv. hsz.)
-
Speeedfire
félisten
válasz
Peter Kiss #9834 üzenetére
Ő! Nem tudom, hogy tud-e ilyet vagy sem.
-
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9833 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9832 üzenetére
Azért, mert így a login rész okés.
Oda el lehet menni, legalábbis még most.
Meglátjuk mi lesz belőle. -
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #9831 üzenetére
A Yii nem tud semmilyen routingos megoldást erre? Degáz...
Gondolok ilyenre:
login route engedélyezve van
minden más route elmegy a maintance oldalra. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
papa019 #9830 üzenetére
"Jelenleg az a baj, hogy az indexen kívül nekem nem működik egyik php fájl sem.
A linkek mind errort dobnak."Linkelj már be egy ilyen PHP-fájlt, vagy legalább a hibaüzenetet, így nem tudjuk kitalálni, mi a pálya.
Kicsit több infó kéne az egészről, abból, hogy "errort dobnak", nem tudjuk kitalálni, mi a hibajelenség.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9831 üzenetére
"De belépni már nem tudom így"
Pedig ott van a belinkelt függvénynél az erre való megoldás is.lásd ezt:
if (user_is_anonymous()) {
switch ($path) {
case 'user':
// Forward anonymous user to login page.
drupal_goto('user/login');
case 'user/login':
case 'user/password':
// Disable offline mode.
$menu_site_status = MENU_SITE_ONLINE;
break;
default:
if (strpos($path, 'user/reset/') === 0) {
// Disable offline mode.
$menu_site_status = MENU_SITE_ONLINE;
}
break;
}
}Szóval ha az elérési út épp a belépésre szolgáló formé, akkor úgy viselkedik, mintha a site "online" módban lenne.
Persze ezzel óvatosan, figyelj oda, hogy ez esetben ne nyúlkálhasson olyan dologhoz a bejelentkeztető oldalon, amihez nem kellene tudni hozzányúlni offline esetben.===
Szerk.:
"Szerk:
No para, a logincontrollerbe ezt írtam (most már jó):
public function init() {
}"Ezt mind?
És ez miért is megoldás?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9822 üzenetére
Mégsem jó ez így, hogy a fő controllerben van.
Kiléptet, ez így okés is. De belépni már nem tudom így.Ennyi van a főcontrollerben.
public function init() {
$this->karbantartas();
}
public function karbantartas() {
$model = Maintance::model()->findByPk(1);
if($model->aktiv == 1 && !Yii::app()->getModule('user')->isAdmin()) {
Yii::app()->user->logout();
//redirect
}
}De most akkor minden egyes kontrollerben hívjam meg ezt? Az sem jó szerintem....
Vagy csak most nem jut eszembe más.Szerk:
No para, a logincontrollerbe ezt írtam (most már jó):public function init() {
} -
papa019
senior tag
válasz
Sk8erPeter #9826 üzenetére
Jelenleg az a baj, hogy az indexen kívül nekem nem működik egyik php fájl sem.
A linkek mind errort dobnak.Elképzelésem nincs, hogy miből és hogyan lett összedobva az oldal, én csak "megörököltem".
Hol találok error.log fájlt?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9822 üzenetére
Ez így nagyon hasznos.
Akkor egyszerűen csak a főcontrollerben lecsekkolom ezt mindig, aztán kidobom ha nem admin és offline állapotban van a lap.A regexben meg igazad volt. A fene gondolta volna, hogy az a hülye szóköz bezavar nekije...
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
papa019 #9823 üzenetére
Ennyi alapján semmit nem lehet mondani. Nézz bele az error logba, ott legalábbis egy ötletet találsz, merre keresd a hibát.
Vakon tippelve valami php modul hiányozhat, vagy a php verzió nem stimmel, vagy fix útvonal van valahova beégetve ami ezen a szerveren már nincs, vagy jogosultsági probléma - hogy csak a legvalószínűbbeket említsem.
Amúgy nálam az oldalad karakterkódolása sem stimmel.
szerk.
Sk8erPeter: nálam főoldal kb. ugyanez, a második linked pedig 404. -
papa019
senior tag
válasz
fordfairlane #9824 üzenetére
És ha én ezeket nem tudom állítani a tárhely admin oldalon, akkor hogyan tudom aktiválni?
Csak a support segítségével lehet? -
papa019
senior tag
Sziasztok!
A mai napon költöztettünk weboldalt egy szerverről egy másikra.
Az adatbázist sikeresen átraktam, a fájlok is felkerültek az ftp-re, de valami orbitális nagy hiba van, mert az index.php kivételével egyik php fájl sem elérhető, mindegyikre server errort dob.Valakinek van valami ötlete?
Az oldal: [link]
(jelenleg az index.html az alapértelmezett, ezért adtam így a linket!) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9821 üzenetére
"Amúgy van arra mód, hogy ilyenkor minden aktív felhasználót kidobjak az oldalról?"
A legegyszerűbb, ha lecsekkolod, a site "offline" állapotban van-e, ha igen, akkor nyomatsz egy session_destroy()-t.
Szóval konkrétan akkor jelentkezteted ki a felhasználót, amikor ráfrissít az oldalra.
Hogy a Drupal példáját vegyük elő megint, itt egy elég érthető kódrészlet, rögtön a függvény elején, a 7-es verzióból:
user_menu_site_status_alter()if ($menu_site_status == MENU_SITE_OFFLINE) {
// If the site is offline, log out unprivileged users.
if (user_is_logged_in() && !user_access('access site in maintenance mode')) {
module_load_include('pages.inc', 'user', 'user');
user_logout();
}
..............
}Regex:
Szerintem azért, mert a kifejezések közé szóközt tettél, és a kifejezésben a szóköz is releváns karakter. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9820 üzenetére
Ahha, na akkor már majdnem megvan a megoldás.
Annyi, hogy csak az adminnak engedem ilyenkor a belépést. Amúgy van arra mód, hogy ilyenkor minden aktív felhasználót kidobjak az oldalról?Illetve +1 kérdés.
Sehogysem akar összejönni egy reg. kifejezés.
Konkrétan azt akarom megnézni, hogy adott "szópár" van-e a kifejezésben vagy sem.
pl ((blog\.hu) | (uw\.hu) | (fw\.hu) | (blogspot\.com))
Elvileg ha van a sztringben ezek közül akár 1 is akkor ki kellene, hogy dobja, hogy hahó!! De nem, semmit sem tesz. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9819 üzenetére
Admin mindent lát ugyanúgy, akkor is, ha site maintenance mode-ban van.
Ha módosítottad a szöveget, és adminként be vagy jelentkezve, akkor egy éppen aktív sessionöd van, tehát a probléma megoldva, ugyanúgy mindent látsz továbbra is.
Ha mondjuk törlöd a session cookie-t, akkor nyilván újból be kell jelentkezni, tehát a bejelentkező oldalt site maintenance mode ellenére ugyanúgy mutatod, admin vagy egyéb tartalommódosító szerepkörben lévő felhasználó meg is tudja ezt tenni, átlagfelhasználó nem.A Drupal is így működik.
-
Speeedfire
félisten
Ki, hogy szokta megoldani a webhely most üzemen kívül van, később visszajövünkös szöveget?
Olyasmit akarok, mint amit a drupal is használ. De!
Felmegyek adminként, megadom a szöveget de mi van ha vissza akarok menni?
Alapból arra gondoltam, hogy a controllereket irányítom át egy statikus oldalra. Ötletek? Tippek? -
ArchElf
addikt
válasz
[pod]Diablo #9816 üzenetére
Ha pedig nem egyidőben futnak le akkor ildomos eltárolnod (adatbázisban, fájlban, vagy kliens oldalon hidden form-on, vagy cookie-ban)...
AE
-
válasz
[pod]Diablo #9816 üzenetére
Mondjuk ha a nevek.php fájlod így néz ki:
<?php
$nev = "Béla";
echo $nev;
?>Akkor egy másik php fájlban, mondjuk masik.php így fog menni a kiíratás:
<?php
include("nevek.php");
?> -
[pod]Diablo
őstag
Udv!
Lenne egy kerdesem,remelem jo helyen teszem fel,mert tobb topicba is illik igazabol.
Van egy mondjuk nevek nevu php-fajlom,benne mondjuk egy $nev valtozoval.Ezt az $nev valtozot szeretnem kiirni egy <p> </p> - tagen belul egy masik php fajlba.Keresgeltem,de nem igazan talaltam ra megoldast.Valaki tudna nekem erre egy megoldast?
Elore is koszonom a segitseget!
-
válasz
Sk8erPeter #9814 üzenetére
Végre!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez sokaknak hasznos lehet, akik Windows-on fejlesztenek:
Megjelent a GitHub windowsos kliense -
válasz
Speeedfire #9812 üzenetére
Továbbá nagyon erősen javasolt a teszelés Phpunit -tal. Tényleg! Valakinek van valami jóféle tutorialja hozzá?
-
Speeedfire
félisten
ArchElf & mobal: Thx, megnézem őket.
-
válasz
Speeedfire #9809 üzenetére
Nem csak pubon tudod letesztelni. [link]
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #9809 üzenetére
Itt nézz körül.
AE
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9808 üzenetére
Még nincs kint pábon.
Valami local tesztre gondoltam, de valami csak van... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9807 üzenetére
Kérj meg 3-400 embert, hogy nézzék már meg egyszerre az oldaladat most.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9805 üzenetére
Oks, legközelebb kiírom neked.
Én is erre gondolok, hogy akkor már gázos lehet. Valami local tesztet kellene nézni, hogy mennyivel lehet lassabb ezen adatok kiszolgálása.
Egyszerre szerintem max 300-400 ember nézi majd az oldalt. -
InfiniteReality
őstag
Képek védelmére egy egyszerű megoldás: Single File PHP Gallery
Különállóan (és egy régebbi változata oldalba beépítve) használható.
A képeket még levédtem egy rewrite rule-al (.jpg van az URL-ben akkor átirányit).
Emellett még hasznos lehet a képek fölé helyezni egy átlátszó png-vel kitöltött DIV-et.
Innentől kezdve csak printscreen-nel lehet lenyúlni a képeket (de egyrészt azok nem az eredetik, másrészt vízjelezhető, harmadrészt az már nem is érdekel mivel megakadályozhatatlan).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9804 üzenetére
Hát mittudomén, úgy, hogy "közben módosítottam, nézzed má megfele".
"Érdekes, hogy elég gyorsan lefut az egész itt a gépemen, ahogy beírom a kérést egyből berakja a vízjelet is."
Ez viszont már sokszáz egyszerre aktív felhasználónál már nem biztos, hogy így lesz. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9803 üzenetére
Hogy kellett volna szólni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9802 üzenetére
Vazze, a "Szerk2."-t csak most látom, hát szóhattá' vóóna, hogy módosítottad közben még egyszer a hsz.-edet.
Na, hát akkor ezek szerint ez megoldódott. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #9801 üzenetére
RewriteEngine on oké volt, flagek okésak.
De fentebb már leírtam, hogy mi volt a gond.
A fene a pofáját, hogy mindig okosabb akar lenni a yii...sokszor megszívatott már ilyennel. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #9800 üzenetére
RewriteRule ^kepek/(.*)$ index.php?r=watermark/watermark&file=$1 [L,QSA]
Ha megnézed a végét:
[L,QSA]==
Nyomatsz az elején RewriteEngine on -t?
Nincs másik RewriteRule, ami előbb illeszkedik, és "elnyomja" ezt?
Mivel írtad, hogy "manuálisan" beírva a címet, tehát RewriteRule nélkül működik, ergo mintha nem lenne hatásos a címátírás. Nem azt kapja meg a Yii, amire átalakítod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Milyen notebookot vegyek?
- Star Trek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest