Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
R
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
de ahogy értelmezem összesen van 1 beülőnyi pénze!

-
Pá
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Így van.
-
-
regent
aktív tag
válasz
literkóla
üzenetére
Minél jobb terem? Meg mi a jó terem definíciója? Ha kezdöö vagy, és NL10-en nyomod, akkor ha egy terem 10% rake-et vesz le a szokásos 5% helyett, akkor az szerintem neked rosszabb. Tehát a teerem ilyen szempontból rosszabb, mint az ahol csak 5%-ot vesznek le.
Persze ha nálad többet számít a szoftver, vagy az ellenfelek, vagy a nagy név, akkor más lehet a helyzet.Gratulálok a 100$-al NL50-en való sikeres játékhoz. Szerintem a többségnél ennek tönkremenés lenne a vége.
Nézz át az OPHU-ra (de mintha onnan lenne ismeröös a nicked), alonso NL10-es kísérleténél a 11. naphoz szóltam böövebben hozzá, ott leírtam, hogy miért, és hogy hogyan játszom NL10-en.
-
literkóla
csendes tag
De most hogy jön az ide hogy az FT nl10en 10% rake ? Attol meg jobb terem.
En Everesten elbuktam mindent, utan freerollbol es sngbol felhuztam magam 50dollara, nagynehezen nl10en nagy lemakolas nelkul duplaztam, beultem nl50re es ma mar 500nal tartok, es teljesen nyugodt vagyok. Igaz csak fel beulozok, de sokkal stresszmentesebb es konnyebben kilehet szurni a maniac/szerencsetlen jatekosokat. Bar itt is lattam eleg crazy move-ot.
de regent akkor mit teszel ha akarmid van, AA-24o, akarmennyit emelsz akkor is tartjak. Ha nem talal el a flop, akkor buko van Everesten. Calling station hada....
Persze azota sokat valtozott a jatekom, olvastam Harringtont, most jon a Supersystem.
Megyek, kiprobalom magam NL2.
-
regent
aktív tag
válasz
literkóla
üzenetére
FullTilten még nem játszottam, de úgy tudom, ott 10% a rake a microlimiten. Ez pont a duplája mint máshol szokásos. Eröösítsetek meg, hogy így van.
Nem is azt írtam, hogy géniuszok játszanak NL4-en, akiktööl sokat lehet tanulni, de ha valakinek csak mondjuk 100$-ja van a pókerre, akkor már inkább itt kezdjen el tanulni mint NL10-en, ahol lenne 10 BI-je. Ráadásul tapasztalataim szerint, ha összehasonlítunk két termet, egyikben a legkisebb tét NL4, a másikban NL10, akkor a két limiten játszó ellenfelek tudása kb. egyenlöö. Azaz a tudás nem a limittööl függ, hanem az adott teremben elérhetöö minimális limiten pont ugyanolyan tudású, általában kezdöö játékosok fognak játszani.
így NL10-en pont ugyanolyan 38-al fognak lemákolni.
De a régi igazság még most is igaz. Ha nem tudsz nyerni NL10-en a gyenge ellenfelek ellen, akkor miért gondolod, hogy feljebb majd nyeröö leszel? -
literkóla
csendes tag
Tudod milyen játék folyik NL2-NL4 ? Minden második alkalommal 38o és tsaival megeszik a top párodat, akármennyit emelsz, mert a 10fos asztalon mindig lesz 2-3 szerencsetlen, aki Gus Hansennek hiszi magát.
Nalam a jobb pokerterem: FullTilt, PokerStars, Party. Ilyen iPoker es tarsait kerulom...
-
regent
aktív tag
válasz
popey37
üzenetére
A bwin szerintem az egyik legrosszabb terem. Bónusz alig van (legalábbis nekem folyton ilyen 5-10$-os bónuszokat ajánlgatnak, nevetséges feltételekkel), rakeback nincs. Contributed a pontgyüüjtés, amit aztán a shopban használhatsz el, de igazán jó cuccok nincsenek, vagy nagyon drágák. Igaz, mindig van elég asztal, de akkor már inkább bármelyik másik terem az ongame hálózatból.
Viszont NL10-en negyon gyengék az ellenfelek. Igaz ez itt a legkisebb szint, máshol van akár NL4-is. Ha valakinek nagyon kicsi a bankrolja, tényleg nem akar sokat befizetni, akkor szerintem érdemes egy NL4-es termet keresni, és oda betolni 100$-t. Még teljesen kezdööként is elég biztonságos bankroll. -
popey37
addikt
a pokertermek bonuszaira ne építs nagyot: álltalában ugynevezett pokerpontokat kell összegyüjteni ahhoz, hogy megkapd. az meg nem könnyü.
persze van pár terem ami kivétel és az első befizetésedre egyből hozzáteszi az igért bonuszt. de az ilyen terem kevés.
a jobb pokertermek:pokerstars, bwin,partypoker, -
literkóla
csendes tag
válasz
concret_hp
üzenetére
hang az nem is kell
kosz -
lajo
senior tag
Sziasztok!
Az everest jó? Érdemes ott játszani? Mit jelent a 100 dolláros belépési bónusz, hogy kapom meg mit kell tenni?
A ladbrokes jó/jobb? Nekem úgy tűnik kevesen játszanak.

Köszi (nem tudom hol kellene kezdenem...
) -
adalbert1
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Igaza van Pá-nak... Azok közül akikkel játszok senki nem gondol bele ilyenekbe.
Na megy kb. 1 óra után már van elég pénz mindenki előtt az asztalon (vagy 1-2 valaki előtt sokkal több
), onnan már mehet a normális 100bb-os játék.
Főleg hogy általában elég gyorsan pörögnek a rebuyok. Pl.: múltkor is az egyik preflop emelésemre valaki visszaemelt, azt callolta valaki, arra pedig visszatoltam az all in-t AK-val kézben. Mindketten instacall, mutatás: Qs8s és Js9s. A flopnál már azt hittem hogy ez nem lesz meg, lévén 567 lett a flop, de szerencsére turn K, river blank.Na meg ilyen 2k-s beülőkkel is sikerült 3 srácnak egy 26k-s potot összehozni az este vége felé.

-
wampa1
tag
Neten hol a legjobb játszani, hol szoktatok? Én még soha nem toltam online

-
Pá
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Úgy látom, még nem nagyon toltad élőben.
Comitted meg 3bet? Muhahhahahahaha, ott elkezdenél ilyeneket mondani kinéznének a helyről.
Call van, call, call aztán rebuy. Meg néha mák. Kb ennyi.Amúgy én az élőpokert nem arra használnám, hogy ott építsem a bankrollom, hanem az csak szórakozás.
-
concret_hp
addikt
én nem állok le csak úgy kártyázni
csak szóba került, hogy a tegnapi 25/50-hez hasonló játék nyílván nincs bp-n, de 50/100van-e? 
(50/100 az ugye kb. nl50, azért elég durva fissek kellenének, hogy hozzon annyit, mint mondjuk 6 asztal nl50 online, gyakorlatilag legalább 10szer akkora bb/100at kéne hozni) bár azt mondják élőben ilyen 100/200 meg 200/400 téteken amilyen playák vannak, simán lehet annyit nyerni mint online. (bpo alatt hallottam milyen figurák cg-ztek, hát szívesen játszottam volna, csak 5000/10000-re nem volt meg a bankroll
)amugy a beülőkről amiket írtok, azért ilyen 40bb-s beülővel tolni elég mókás lehet. örökké ribáj vagy mi? preflop 3bettel gyakorlatilag comitted vagy meg ilyenek... (mondjuk tegnap sikerült ilyen 250bb átlagstackes asztalt összehoznunk, ezek után nagyon durva belegondolni...
) -
wampa1
tag
válasz
concret_hp
üzenetére
50/100-ra már sztem azért érdemes elmenni 10k-val a zsebben
Nálunk(Dunaujváros) minden hétfőn szokott torna torna lenni(kb 15 fő), kb ugyanennyien meg cash-ezni megyünk le. Vakok 50/50, min beszálló 2k. Jó szokott lenni, de hétvégente Bp-n vagyok és azért ott is elnéznék 1-2 helyre
-
adalbert1
veterán

Mondjuk akkor legkorábban jövőre lesz látható, de legalább lesz.
Remélem valahogy bekerül Jamie Gold is... Az poén volt hogy mennyit beszélt Farha-nak KK-val a kézben, meg az is ahogy a végén már a kezében fogta a bankjegyeket és úgy kezdett el százasonként leszámolni egy pár k-s hívást.
Sőt remélem Farha is csak véletlen maradt ki a listáról, rajta is lehet borulni és a játéka is tud érdekes lenni. -
Pá
addikt
-
adalbert1
veterán
Ezért jó hogy bármikor hazamegyek Szentesre otthon mindig van játék az ismerősök körében. Igaz csak 25/50 (és azt is 2k beülővel nyomják
), viszont alkalmanként párk-t könnyedén össze lehet szedni.
Pl. legutóbbi 3 hétvége mikor otthon voltam: +11k (igaz nagyrészt five card draw), +12k (csak HE), +21k (HE+five card draw). -
Pá
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Ha ilyen kisebb téten akartok játszani, akkor azt magatok között kell megszervezzétek.
Rendes körülmények között nem lehet, mert a rakeből nem futná osztóra meg miegymásra. Vagy annyira aránytalanul magas lenne, hogy nektek nem tetszene. -
[Anduriel]
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Januárban(jan 3.) nyílik a Fórumban egy pókerterem ami valószínűleg a város legjobb terme lesz(, de van játék még a Fontanaban, a Barbárban(itt lehet h. főként versenyek), Neonban. Több így hirtelen nem ugrik be, de tudom, hogy nagyon sok kisebb pókerterem van kocsmákban stb. helyeken.
-
Pá
addikt
2000+1000 second chance --> 3000ft-ba kerül a nevezés, ebből 2000 megy a díjalapba, 1000 pedig a szervező zsebébe. A second chance azt jelenti, hogy ha kiesel akkor 1x (de csak egyszer) visszavásárolhatod magad. Gyakorlatilag van egy rebuy lehetőséged.
deep stack --> nagyobb indulózsetonnal kezdesz, így több tér van játékra, mivel később "zabálnak meg a vakok". Ez általában a tapasztaltabb játékosoknak kedvez, így ha kezdő vagy inkább nem javaslom egyelőre
freezout --> igen, ez a sima torna. Mondjuk általában az első ~10%-ot szokás díjazni, de ezt szervezője válogatja, végül is akár 30% is lehet.
#9270: shit happens
-
ktg3
őstag
-
wampa1
tag
Sziasztok, biztos lama kérdés, de sehol nem találtam rá választ. Alapbol a póker szabályokkal, stb-vel tisztában vagyok, de ezek valahogy kimaradtak. Mit jelentenek az alábbiak? Pl.
2000+1000 second chance
Deep Stack 30.000+3000
3000+1000 Freezout- Ez a sima torna, no rebuy, no addon, nevezettek kb 30%-a dijazva ugye?
Elöre is kösz a segítséget
-
Pá
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
A 100%-os nyerést ki tudom hozni 21 játékosból.
Viszont innentől túl bonyolúlt lenne vizsgálni, hogy lehet-e tovább szűkíteni. Szóval ezt már rátok hagyom.
szerk: nah, közben le tudtam vinni 19-re de ez már tényleg a vége.
-
Pá
addikt
Küldjétek már el nekem is, mert nem tudom elképzelni, hogy lehet 11 alá szorítani.
-
wilkyx
tag
nekem végül is nyóc.... remélem ez már kielégítő szám
ment privi az elmélettel -
Pá
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Nekem van egy megoldásom arra, hogy ha 11-en vannak, akkor totál dead legyen valaki. Nem írom be egyelőre,hogy a többiek is sakkozhassanak. Ez amúgy jó, vagy van kevesebb is?
-
adalbert1
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Most küldtem újat a teljesen dead-re, ezután nem küldök akkor.
Viszont ez már szerintem jó, elméletileg annak az 1 handnek semmi esélye sincs már splitre se.A 100% nyerési esélyen el se kezdek gondolkozni, mert ott már tényleg nagyon sok szereplő kellhet hozzá...
-
concret_hp
addikt
félmegoldásokat ne küldjetek már plz

még adallbert és slym is elég messze jár a jó megoldástól
-
SLYM
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
ez marha egyszerű. külöm is a részletes megoldást

-
adalbert1
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
A 7 fős esetnél annyira figyeltem arra hogy egymást fogják a lapok, hogy az az eset már kimaradt.
A 4 fős esetnél meg szintén ez volt a szitu...
Na majd még gondolkozom rajta.
-
adalbert1
veterán
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Tényleg, lehet olyan hogy mind a 4 splitel...
Akkor viszont a 7 se jó, annál is több kell. -
adalbert1
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Inkább priviben írtam, ahhoz hogy totál dead legyen egy hand kellhet 7 ember az asztalnál.
szerk.: 4 játékos is elég ahhoz hogy valaki totál dead legyen. -
wilkyx
tag
válasz
concret_hp
üzenetére
10....
jó?
mondhatnánk hogy így lehet az AA 100%
(majdnem) 
-
concret_hp
addikt
módosítottam kicsit a feladatot: [link]
-
ktg3
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
ha úgy kell h splitre se legyen esély akkor kvasok kell bizony..
de egyébként sem kevés...szal tipp olyan 18

mod:pübe jöhet h mennyire nem találtam
-
concret_hp
addikt
ide is beteszem, mert szerintem poén

- hány játékos kell ahhoz minimum, hogy valaki pf allinben totál dead tudjon lenni, azaz 0% nyerési esélye legyen (splitre se legyen esélye)? ill. ugyanez 100% nyerési eséllyel ? (szerintem egyenlőre ne írjatok konkrét szitut érdekesebb, ha egy darabig csak számokkal tippelünk)
a 100%os nyerési esélyre valószínűleg nem lesz elég a 10 fős asztal így figyelmen kívül hagyhatjuk, hogy 10nél több fős asztal nem szokott lenni.
(holdemről van szó)
-
mat-
csendes tag
-
ktg3
őstag
na ennyi is volt ...
2. szorra is belenyaltam az AKo val az AA ba
szégyen 50 leosztáson belül 2 ilyet szopni..
egy ilyen touron.. -
ktg3
őstag
szurkolni nekem

bosson 100K eur gar
802 ből első 100 fizetősmost kezdődött

pff jól kezdődik AKs v KK
nem a golyós oldalon álltam
-
B-L-A-C-K
titán
Hali.
Nem tudjátok Debrecenben hol lehet pókerezni, mikor, hol?
-
L|zsidoboz
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Az nagyon jó lesz, köszi.

-
regent
aktív tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Mondjuk ez érdekes dolog, mert eredetileg ongame-en kezdtem pókerezni (pont a bwin-en) akkor persze nem tüünt fel semmi, aztán ahogy átmentem a cake-re furcsán sokszor segítet az rng a gyengébbeken, meg volt sok lapütközés is. Aztán megszoktam a dolgokat. Most hogy visszajöttem a bwin-re megint úgy érzem, hogyy cinkelt az rng. Alighanem ez csak valami pszichikai dolog. De hogy miért van?? Azért nem kellene hogy feltüünjön, hogy melyik terem rng-jével játszunk, vagy nem?
-
concret_hp
addikt
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
pokerstars adja egyfolytában
de amugy felvettem, majd nemsokára fel lesz töltve valahova 
-
L|zsidoboz
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Fent van valahol a Final table?
Link pls.
-
regent
aktív tag
Mindenkinek csak ajánlani tudom a bwint így szombat este. Persze csak a NL10-rööl tudok nyilatkozni, még mindig tart a tesztem, alonso módra én is kb 100$-al indultam, ma nyertem hozzá majdnem 60-at. Hihetetlenül fogalmatlan játékosok vannak, de úgy tüünik furcsán sokszor segít az rng a rosszabb helyzetben lévöön. Persze ez néha jól jön, de többször káromkodna miatta az ember. Felviszem a bankrollt úgy 300$-ig (ha tudom), aztán feljebb lépek.
-
Pá
addikt
Ha valaki fent van még és van kedve drukkolni, breeth masszív chipleader full tilt 40k garantált ft-n
-
adalbert1
veterán
Cash Game : NL és PL Hold 'em és omaha, néha omaha hi/lo.
Sng-t ritkán, általában 5 max. 10 főseket, esetleg néha dupla vagy semmi típusúakat.
Versenyt még ritkábban, türelmetlen és láma vagyok hozzá.
Amúgy most értem haza a szokásos kis baráti pókerpartiról... 2 emlékezetesebb szitu volt, egyiknél egy KK-t sikerült 33-mal lestackelni 1043 boardon (ez olyan 300bb-os pot volt), másiknál már sh-ra fogyatkozott az asztal és egy AK ellen sikerült alacsony boardon egy 150-180 bb-os potot vinni 66-al.
-
SLYM
veterán
Ott, hogy 5k-val beülsz 100+k-s stackek közé.
Lehetsz akármilyen jó, még ha zsinórban 3x fel is duplázol, ami már önmagában is szép teljesítmény, még mindig olyan pici a sztekked, hogy lazán allin hívnak bármivel, előbb utóbb lemákolnak és akkor oda a vagyonodezt komolyan írtad? lol

-
Eagl3
veterán
Ti mit játszotok leginkább?
Cash game: No-limit, pot-limit
Sit & Go
Verseny?
-
Pá
addikt
Starson most megy breeth SM final table replay-e ha valakit érdekel.
-
misirulez
senior tag
válasz
misirulez
üzenetére
Jó mind1, nem kell elmagyarázni én voltam a noob, h ennyi cashelt ültem be egy ilyen asztalhoz.

Maradok a kis versenyeknél, héten 3-or voltam versenyen, átlag 70-80 indulóból 2-er döntő asztalnál ültem, ebből egyszer fizetős 5.-ik, egyszer meg bubi. Úgy látszik egyelőre ez az én világom. Nem a cashgém.Csak azért tényleg egy este alatt 4 monsterrel kézben bukni, kicsit zavaró.

szerk.:
közben le is írtad ugyanezt.
Annyit még hozzáfűznék, hogy amit reggel írtam, hogy hosszútávon lehetne ez , akkor a monster megjátszásra gondoltam, nem pedig arra, hogy nekem eszem ágába lenne egyáltalán még egyszer ezt a hatalmas baromságot elkövetni, hogy 5e-l üljek be 100+ os cashgémbe. -
Pá
addikt
válasz
misirulez
üzenetére
Ott, hogy 5k-val beülsz 100+k-s stackek közé.
Lehetsz akármilyen jó, még ha zsinórban 3x fel is duplázol, ami már önmagában is szép teljesítmény, még mindig olyan pici a sztekked, hogy lazán allin hívnak bármivel, előbb utóbb lemákolnak és akkor oda a vagyonod. Arról nem is beszélve, hogy egy idő után már számodra(gondolom) kényelmetlenül nagy összeggel kéne játsszál, ami szintén nem előnyös. -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek mai élményemet, hogyan is kell 20e-t bukni 30perc alatt a legtutibb kártyákkal.

8körül indultam versenyen rebuyyal együtt 8k öltem bele, és buborékban estem ki AK-val, ellenfél JJ, flop J.

Ideges lettem így hát erre ilyenkor a legrosszabb megoldás ha leülök cashgémbe (élő poker, nem net), úgyh. meg is tettem.
5-el ültem be mikor beültem akkor láttam már, hogy kár volt mert átlag zseton olyan 100e körül volt.

első leosztásban kijön kézbe egyszínű AK, 100/200 vak élő vak 600, rám kerül a sor, ugye vagy 800-at fizetek, vagy nem megyek be, mivel előttem sokan bementek, így ráhúztam 2000.-ig kezdésnek, hogy azért ne ijesszek meg senkit nagyon. zsetonokkal meg elkezdtem játszani, h ne nagyon lássák, sok 100-as volt közte én meg takargattam, így nem lehet feltűnő, h a stackem majdnem felét hívtam.
Utánam következő (volt nekik kb. 140e bent), vigyorogva kéri az osztót, h számolja meg mennyim van, mondom nem kell, maradt három. Oké, akkor ötig. én megadom all in ba
Mindenki eldobálja amije van, maradunk ketten lecsapom a pikk AK-t, erre ő lecsap pikk 8 2 -t.
Flopp?
8 8 2.
Mondom ilyen nincs, kértem még 8e-t zsetonban.vegetálok-vegetálok, néha viszek, néha nem néha kiemelek, felmentem úgy 20.-ig mikor megint lejött nekem az AK,(káró, kör.).
Hívok picit, visszahívnak picit, megint visszahivok kicsit többek, visszahívnak kicsit többet, stb. míg eljutok odáig, hogy preflop 10em van bent. 3an játékban.
flop?
5pikk, 5tref, 4pikk.
utánam lévő megint számolást kér, nekem mennyim van, osztó mondja, sacc 10, oké akkor hív 12-t. utánalévő ember eldobja, én is eldobom, mert éreztem, h van 5 öse vagy flush huzó pikk.
marad 10e.-m fasza.
köv leosztás AA jön nekem kézben.
Még egyszer ugyanez ment mint előzőben azzal a különbséggel, hogy a kedvenc kis fazonom, megint kérte osztót, h számoljon mennyim maradt, és betett annyit, hogy nekem all-in kelljen mondanom preflop.
Meg is tettem all-in. ő mutat 8 9-et és meg az ász párokat csapom ki.flop:
7 K 6river:
Aturn:
10.Sejthetitek milyen jókedvem van most.
Bár ilyenkor az a vígasztalás, hogy hosszútávon nyerő egy stratégia, (nem mintha ilyen monsterekkel nehéz lenne)
De valahogy ez engem most nem vígasztal
-
Pá
addikt
Azt tudja, hogy a híresebb magyar játékosok milyen nicken tolják, illetve főként melyik termekben?
bélabát, breethet, meg iteot tudom, sőt asszem luigit is. A többi pokerarc? Más híresneves?
Tényleg, Ruttkai játszik online?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Samsung Galaxy A71 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

kosz

), viszont alkalmanként párk-t könnyedén össze lehet szedni.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)