- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
zsolti72837 #3148 üzenetére
Néztem és nem örültem az eredmények többségének.
E percben Gerwen vs. Wade meccs megy. -
zsolti72837
addikt
Mai meccsek.
11:10 Anderson G.-van Barneveld R
11:50 Lewis A.-Wright P.
12:30 van Gerwen M.-Chisnall D.
13:10 Wade J.-Taylor P.
-
zsolti72837
addikt
A szárak hosszát mettől meddig mérik?
-
zsolti72837
addikt
válasz
DonThomasino #3143 üzenetére
Okés, de ahogy írták előttem is egy kicsit többet.
-
BBéci
legenda
válasz
DonThomasino #3143 üzenetére
Jó állapotú, használt táblát kapni 5-6000 forintért, annyit érdemes rászánni, mert a linkelt vacaktól még az a kevés lelkesedésed is nullára csökken, amivel elkezded a dobálást.
-
DonThomasino
veterán
válasz
zsolti72837 #3142 üzenetére
Most kezdek ismerkedni a dologgal így
túl sok pénzt nem feccölnék a projectbe. -
zsolti72837
addikt
válasz
DonThomasino #3141 üzenetére
Ilyen árba nehéz jó táblát találni.
Amúgy, miért nem veszel egy jót amivel elvagy egy csomó évig?
-
DonThomasino
veterán
válasz
zsolti72837 #3140 üzenetére
Akkor valaki mutasson már egy pár megvehetőt
lehetőleg hasonló árfekvésben... -
zsolti72837
addikt
válasz
DonThomasino #3137 üzenetére
Ezt meg ne vedd.
-
bosmajor
tag
válasz
Csatlakozom az előttem szólóhoz: hengeres drótozású kapcsos táblát semmi pénzért nem vennék.
-
adrian360
őstag
válasz
ilyen drótozásút én a mai világban tuti nem vennék, ez 10 évvel ezelött még talán elment
-
DonThomasino
veterán
válasz
DonThomasino #3136 üzenetére
Illetve még ezt néztem ki.
[link]
Mit szóltok hozzá? -
DonThomasino
veterán
Érdekelne a hozzáértők véleménye a külföldről fellelhető
3-4 e HUF os kínai tábla mennyire megvehető egy kezdőnek ? -
f(x)=exp(x)
őstag
Nyilván nem kell nagy dolgokra számítani, csak egy kis kedv csinálót szeretnék írni.
Nem egy darts kézikönyv kettőre kell gondolni feltétlen, csak gondoltam rosszat nem csinálok vele.
Az ötletet az adta, hogy ismerősi körömben sokan kérdezkednek elég alapvető dolgokat, hát mondom akkor összeszedek már egy két gondolatot.
Ahogy látom kritikusokból nem lesz hiány! -
BBéci
legenda
válasz
f(x)=exp(x) #3133 üzenetére
Nagy fába vágtad a fejszédet.
24 éve dartsozom, 17 éve vagyok újságíró, mégsem vállalom egy olyan cikk publikálását, amilyenről szó van. -
Baaraanz
tag
válasz
f(x)=exp(x) #3131 üzenetére
Én tegnap szereztem be a kezdő szettet, tudna valaki segíteni abban, hogy hogy lenne érdemes elindulni? A céltalan dobálásnál gondolom van célravezetőbb is. Köszi
-
f(x)=exp(x)
őstag
Kicsit elkezdtem céltudatosabban edzeni. Összeállítottam magamnak egy gyakorló feladatsort, amin próbálok végigmenni.
Sajnos még nem mindig jön össze, mert a zárás az 2 kis bull, majd 2 bull, amit nem mindig tudok bedobni (mármint a 2 bullt). -
BBéci
legenda
válasz
Amarton #3129 üzenetére
Ebben teljes mértékben egyetértünk. Ha a megszokott összeállításon változtatunk, ahhoz hozzá kell szokni, eleinte zavaró lesz. Nekem sem tetszik a tegnap érkezett tollak mérete, ha tudom, hogy ekkorák, eszembe nem jut megrendelni. Kidobtam az ablakon kemény 534 forintot. Viszont valami hasonló formájú tollat kipróbálnék, persze nagyjából akkora felülettel, mint a normál Vision.
A Dellert kipróbáltam, hatalmasat csalódtam benne, de ezt már írtam. Tegnap a klubban volt a kezemben, nem dobtam vele egyet sem. Ellenben a Harrows Retina meglepően kellemes fogású, súlypontú darab. [link]. Második szériára olyan szorosan egymás mellé dobtam őket, hogy a második kettőről lerepült a toll. -
Amarton
tag
Szerintem, ha a PDC játékosok, akik szélesebb tollal dobnak, mint a standard (MvG, Chisnall, Lewis, stb.) és elkezdenének dobálni Taylor tollaival, nekik is lógna a nyil.
Változott a dobásom és a Bunting elkezdett kicsúszni a kezemből. Olyanra váltottam, ami nem csúszik, de a formája hasonló. Így lett Deller nyil. Angliából rendeltem még egy garnitúrát, hogy legyen tartalék. 1 hete rendeltem, de még nem ért ide. Elfelejtettem az ajánlott csomagot beikszelni, így csak normál levélként jön. Kicsit izgulok, hogy ideérjen. -
BBéci
legenda
válasz
Amarton #3126 üzenetére
Részben egyetértünk, de a tollak nem csak a szöget befolyásolják, lehetnek nemkívánatos mellékhatásai is.
Azt már korábban is írtam, hogy magától értetődően (fizika-aerodinamika) a nagyobb felületű toll meredekebb becsapódási szöget eredményez. De ez elérhető a dobás technikájának megváltoztatásával is. Ugyanis szerintem a lógás egy rossz, hibás technika következménye. Természetesen vannak kivételek, például Taylor, aki lógó nyilakkal is a világ egyik legjobbja.
Tavaly február óta titán gyűrűket használok, de nem a súlya, hanem a tartóssága miatt. A titán fajsúlya (sűrűsége) másfélszerese az alumíniuménak. 2700 vs. 4500 kg/m3.
Tegnap feltettem egyet ebből a tollból [link], sokkal kisebb, mint gondoltam, de simán tudok úgy dobni vele, hogy ne lógjon a nyíl. Este másfél órát gyakoroltam.
Ilyet is vettem, de ki sem bontom, annyira apró.Mire cserélted a Bunting nyilakat és miért?
-
-
Amarton
tag
Szerintem meg azért gyártanak annyi fajta tollat, hogy mindenki be tudja állítani a dobás szögét. A toll és a szár együttesen befolyásolják a szöget. Taylor toll nagyon pici. Így a felhajtó erő is pici. Ezért lóg. Taylor toll nálam is lóg. Én a standardtól egyel nagyobbat használok.
Sőt nekem már az befolyásolta a szöget, hogy alumínium gyűrűről átváltottam titánra. Nem tudom mennyivel nehezebb a titán, mint az alumínium, mert nincs itthon ékszer mérlegem. Minden esetre minden bele számít a röppályába és a légellenállásba. -
BBéci
legenda
válasz
f(x)=exp(x) #3122 üzenetére
A nagyobb felületű toll magától értetődően növeli a becsapódási szöget, de lassítja is a nyilat. Akinek az jön be, egészségére. Valóban befolyásolja a szár hossza is a szöget, de mindezek ellenére állítom, hogy Taylor esetében a dobástechnika az elsődleges oka a lógásnak.
Nézzétek meg szuper lassításban a nyilak röppályáját! Az elengedési pontot és azt, hogy akkor éppen hogyan áll a nyíl. Simán tudok ugyanazzal a nyíllal lógós és meredek becsapódást produkálni.
Igazából éppen azon vagyok, hogy csökkentsem a meredekséget és visszaálljak az egy-másfél évvel ezelőtti derékszögre. Akkoriban lényegesen jobb volt a találati pontosságom is. Pár hónapja még a 140 is ritka, pláne a 180. Azelőtt dobtam napi 4-6 140-et, mostanában megesik, hogy 3-4 napig egyet sem, pedig 2-3 órát biztosan gyakorlok.Megette a fene, ha csak nagyobb tollakkal tudja az ember leküzdeni a lógást. Legalábbis szerintem.
-
bosmajor
tag
Ha lehetőséged van rá, próbáld ki a Red Dragon Scorpiont!
-
f(x)=exp(x)
őstag
Taylornál együttesen okozzák a lógást. Nála extrémen lógnak a nyilak, a dobástechnika és a toll miatt.
Nem régen tesztelték a mostani nyilát a már egyszer linkelt Youtube oldalon, ott először a gyári tollal dobált a srác, szinte mindig merőlegesen csapódott be a nyíl, valamint sokszor lógott. Utána rárakott egy nagyobb felületű és más formájú tollat, amivel +15 fok körül álltak a táblába a nyilak.
Egyébként a páros vb-n látottak alapján az új Unicorn gyártmányú táblák (Eclipse HD 2) sem jobb minőségűek az elődjeiknél. A bull van egy kicsit jobban kialakítva, más nem nagyon változott (bár sok dolgot írnak újításnak, max. még a drótozás lett jobb). -
adrian360
őstag
-
BBéci
legenda
válasz
f(x)=exp(x) #3118 üzenetére
Nem hiszem, hogy Taylor nyilai a toll miatt lógnak, szerintem egyértelműen a dobástechnikája okozza. Múlt héten rendeltem két garnitúrát az új tollaiból, ha helyes az elméleted, akkor nálam is jelentkeznie kell a lógásnak. [link], [link].
2 éve gyakran lógtak a nyilaim, azóta csak a technikám változott, a nyíl ugyanaz, tollak mérete és formája is. Előbb 90 fokban csapódtak be, mostanában + 5-10 fok között. -
BBéci
legenda
válasz
f(x)=exp(x) #3118 üzenetére
Mindkét Harrowst próbáltam, nálunk a klubban, a Supergrip eleje sima, ezért esik ki, az Atomic egy fokkal jobban illik a kezemhez, de nem az igazi. A következő esélyes az Aero, elméletileg már megérkezett csapattársamhoz, ma vagy hétfőn fogom kipróbálni.
Számomra az is fontos, hogy ne legyen sokkal rövidebb 50 mm-nél. -
f(x)=exp(x)
őstag
Igen, nekem is feltűnt, hogy a fogás nem minden, amikor rosszul választottam meg a nyilamat.
Most a Harrows Supergripet (érdekes név, elsőre a száruk jutott eszembe róla) vagy a Harrows Atomicot szeretném beszerezni, mindkettőnek jó a kialakítása és a súlyeloszlása (számomra).
Ami még feltűnt, hogy szár hossza és a toll formája is mennyit befolyásol. A legjobb példa erre Phil Taylor szinte összes nyila (mármint az utolsó kettő), melyek a toll miatt "lógnak" ki a táblából. Bár ez nagyon alap fizika, de akkor is érdemes megjegyezni.
____________________________________________________A múltheti Austrian dartson nagyon örültem volna, ha Taylor belehelyezi azt a 9. nyilat is a táblába, a győzelem mellett nagyot szólt volna egy 9 nyilas is.
-
BBéci
legenda
válasz
f(x)=exp(x) #3116 üzenetére
A fogásnak is komoly jelentősége van a nyílválasztásnál. Például nekem nem váltak be az olyanok, amiknek az eleje sima: Harrows Ice 21 g, mert a középső ujjam a hegyhez közeli 1 centis szakaszon támaszt. Eladtam 2 hónap után, pedig a hátsó harmadban lévő recézés biztosította, hogy mindig ugyanott fogjam meg mutató és hüvelykujjal. Folyamatosan töröm a fejemet, milyet vegyek, ami minden követelménynek megfelel. Csak több napos használat után fog kiderülni, hogy a dobástechnikámhoz is illik-e az, ami a fogásomnak megfelel.
Ajánlom megtekintésre Wayne Mardle videóit, amik megtalálhatóak a YouTube-on. -
BBéci
legenda
válasz
f(x)=exp(x) #3114 üzenetére
Mindkettőnek van jelentősége, mert összefüggenek.
Szakirodalom nincs sok, talán A darts kézikönyv (eredeti címe: The Darts Bible) és a sok netes cikk, blog. -
f(x)=exp(x)
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna ajánlani valamilyen jó kis szakirodalmat a dobás technikája és a nyíl választásának kapcsolatával kapcsolatban?
Csak mert pl. Kyle Anderson a nyilait a legelején fogja, a nyilainak a súlypontja mégis középtájban van (inkább hátrébb), míg szerintem az elején kellene lenni, de lehet én gondolkozok rosszul. Ha jól tudom Barneynak orrnehéz nyila van, és ő is elől fogja a nyilakat, tehát ezek szerint a dobástechnikának sokkal nagyobb a jelentősége nyíl választásnál, mint a fogásnak? -
macskacsa
csendes tag
Tudtok olyan helyet ami közelebb van Budához mint a novaparts és lehet unicorn/target szárat venni?
a másik kérdés hogy a target szárak jók a unicorn nyilakra is?
-
Baaraanz
tag
válasz
zsolti72837 #3107 üzenetére
Ó, köszi
-
Baaraanz
tag
Hali,
Ha tanácsadós-kipróbálós tábla és nyílvásárlást szeretnék, akkor a Novoparts késmárki szaküzletébe, vagy a pólusban levőbe érdemesebb menni?
Köszi
-
Remi1234
aktív tag
Na végre valami pozitív
sikerült rekordot dönteni, 2 501es meccs között rá próbáltam a crickettre és a kb 15 éves 21 nyilas rekordokat sikerült 17 nyílra letolni
-
zsolti72837
addikt
Megvaaaan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest