Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bosmajor
tag
Mai Players Championship negyeddöntőjében Wright 113,7-es átlaggal kapott ki Aspinalltól!
Aspinall átlaga 117,5 volt, mellesleg dobott egy 9-est is. -
BBéci
legenda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Volt esélye, elszalasztotta. Egymás után kétszer nem volt elég, hogy 81-ről kiszálljon, utána 32-re dobott 6 nyilat, eredménytelenül. Ogre nem hibázott.
-
Cheif
tag
Hát... Duzza bemutatkozott a PL-ben is, micsoda kiszállózás
-
LendvaiFeri1
veterán
-
bosmajor
tag
Fallon Sherrock kvalifikált a UK Openre. Megnyerte a tegnapi wolverhamptoni selejtezőt.
-
BBéci
legenda
válasz
f(x)=exp(x)
üzenetére
Wade kiesésének nem örülök, a másik kettőének igen. Leginkább azért, mert jó a sportágnak, ha nem a papírforma érvényesül.
-
bosmajor
tag
Clayton 92-es kiszállója nem semmi volt!
-
zsolti72837
addikt
MvG és Cross kiesése meglepetés volt tegnap.
Meglátjuk ma kik esnek ki.
-
BBéci
legenda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Valamint Suljovic, Wade és Cross.
A taps a középsőre nem vonatkozik. -
LendvaiFeri1
veterán
Gerwen az első körben?!?!?!
-
milan26
senior tag
válasz
zsolti72837
üzenetére
Kifejezetten jò és szórakoztató közvetítès.
-
Cheif
tag
válasz
zsolti72837
üzenetére
Én ezt a csatornát nem tudom nézni, majd írjátok meg, hogy milyen a magyar kommentár.
-
Cheif
tag
Még egy kis info, hogy mikor is: péntek este 8 óra, szombat este 8 óra, vasárnap délután 3/4 2, illetve este 8 óra: PDC Ladbrokes Masters a Galaxy4-en.
-
Cheif
tag
Holnaptól valami galaxy4 csatorna adja a The Masters-t.
Barta Zsolti lesz a szakkommentátor. -
mephi666
nagyúr
válasz
Pulykahuszár
üzenetére
viccen kívül: nem te tarton ferdén a fejed?

-
Pulykahuszár
csendes tag
Na ez az hogy még ígyis balra áll és mikor beállok a dobótávra akkor meg úgy néz ki mintha jobbra állna... Nem tudom megmagyarázni miért látom így. De érdekes hogy tavaly voltam az amatőr versenyre Érden és ott is így láttam a táblát, hogy jobbra állnak kicsit.
Cheif: igen utólag bánom már hogy nem vettem, de vidéken lakom és több lenne a szállítási költség mint maga a termék :D
-
ha3fis
tag
válasz
Pulykahuszár
üzenetére
HA vízszintesen fényképezted, akkor nem jobbra, hanem ballra áll. Jobbra kell forgatnod, hogy jó legyen.
Szúrj egy nyilat vagy gombostűt a D20 sarka fölé, köss rá egy darab cérnát, a másik végére egy csavaranyát vagy bármilyen kisebb súlyt, ami a D3 alá lóg legalább és már látod is, hogy jól áll-e a tábla.
A képedre szerkesztettem egy téglalapot, így már látható egyértelműen a különbség:
-
Cheif
tag
válasz
Pulykahuszár
üzenetére
vegyél egy ilyet [link]
-
Pulykahuszár
csendes tag
Sziasztok! Egy hete vettem egy BLADE 5-t előtte évekig egy Viking 2-t használtam lehet azt nem is sokan ismeritek. Mindegy a lényeg, hogy közelről egyenesnek tűnik a tábla, de messziről meg mintha a húszas szektor jobbra lenne fordulva kb. 5 fokkal. Lehet csak a szemem csap be távolra?
A réginél nem volt ilyen érzésem. Mindenesetre feltöltök róla egy képet érdekel a véleményetek. Ja és nyugi a falon a nyílnyomok annak tudhatóak be, hogy egy kartonpapírt raktam kezdetben a tábla köré de így is átütött rajta, de ma már szerencsére nem kell, mert nem dobok ennyire mellé. 
-
Nekem nincs gondom azzal, ha valaki a kézit preferálja.
Azt a kis kicsorbulást 2 sec alatt fixálja, plusz kézzel én nem tudtam ilyen élesre, ami pont ideális, nem véletlen nem eszik a nyilaim a táblát, amúgy szögben egy 15 és egy 25 fokos lyuk van rajta, egy komoly művelet sem tart tovább 10 secnél.
Elsőre nem működött, alul nem szabad totál becsavarni (kb. -1cm). Lehetne olcsóbb is. -
Szerintem az nem mérvadó, hogy meccseken hány olyat dobnak, inkább edzésen mikor egyedül gyakorolva a gyorsabb tempó végett jobban rápörög a kéz a másolásra, ott már gyakrabban előfordulhatnak a nagyoknál is, leginkább Michael Smith-nél képzelem el, de a mostani VB-n Luke Humphries egyik szára is eléggé szét volt dobva, amit "lusta" volt kicserélni, az ő stílusában is benne van, nagyon tehetséges játékos is, ha fejben fel tud nőni, nagy játékos lesz belőle.
milan26: sima Gladiátor III táblám volt, fél év után erősen cserés állapotba került, Blade V DC-t vettem rá, ami fél év után is tökéletes állapotban van (így utólag megérte azt a +4e-et).
Annyi előnye van mondjuk utóbbinak, hogy 4 hónapra rá a Dartspiacon vettem motorikus köszörűt, amivel jól karbantarthatók a nyilak végei, illetve már csak 22g-os nyilakkal dobok, valamivel jobb technikával, mint a Gladiátor idején. -
BBéci
legenda
Kőpadlón nem dartsoznék, az 100 %! Akár a hegy is kitörhet, nem csak a szár. Sógoromnál a kerti szaletli egyik oszlopára van felszerelve a tábla, amikor játszunk, a kőre terítünk egy régi, használaton kívüli szőnyeget.
Aki rendszeresen dobál, annak érdemes olyanná tenni a körülményeket, ami ideálishoz közelítő. Nálam a dolgozószoba szőnyegpadlós, arra terítettem a Harrows (azt kaptam meg a legolcsóbban, de cserélni fogom) gumiszőnyeget. Az oche 1,1 m hosszú, 20x20 mm-es, rozsdamentes acél zártszelvény, amit két betondübelbe hajtott csavar tart a helyén. Szükség esetén két perc alatt eltüntethető az egész.(#5365) szebikepa
Legalább 30x leírtuk, hogy csakis penge drótozású táblát szabad venni. Nem 2000 forinttal jobb a Blade5, hanem 12000-rel. -
szebikepa
újonc
Winmau diamond plus tábláról mi a véleményetek? Megéri megvenni, vagy inkább rakjak hozzá 2ezret, és a Blade 5ot vegyem meg? Mi a különbség?
-
Cheif
tag
Pontosabban céloznak, mint a nagyok
(#5358) milan26
Én így a Cosmo fit flight-al jártam, abból volt amelyik nem bírt ki egy meccset. Nekem ott a toll eleje szakadt be mindig a másik toll végétől. Utána próbáltam ki az L-style-t, az bírt 3-4 hónapot. Közben nyilat is váltottam (párszor
) és most visszatértem a sima tollakhoz. -
Nekem azzal elég sűrűn tört, csak a szár, akkor még pro grip-et használtam, lehet én is rossz szériát fogtam ki.
Közben megdobtam az első Robin Hood-ot duplagyűrűvel is, hát olyan 4mm-re lehet a 2. gyűrű a szár végétől, de így is gyönyörűen beleállt, viszont Supergrip Fusion szár se nem tört, se nem tágult ki (utóbbira mondjuk most esélye sincs ). -
milan26
senior tag
válasz
zsolti72837
üzenetére
De, végülis elmegy, titán gyűrűvel használom, de a champagne még jobb/stabilabb volt,csak ott meg a toll nem bírja. Kísérletezgetek. Az amúgy nem igaz, amit írnak, hogy carbon szárra nem kell.
-
Rendesen feltéve a gyűrű elég mélyen van, Robin Hood esetén a szár törés nélkül szét tud nyílni, nyilván az sem tesz jót neki, de pár ilyet még kibír, ellenben lyukasztva a gyűrű fentebb van és inkább törik a szár nálam, minthogy beleálljon.
De az is lehet nem csak Robin Hood esetén érdekes ez és néha a nyilak találkozásakor bizonyos szitukban szüksége van a szárnak kis engedésre... most dupla supergripes gyűrűvel próbálkozok, az elsőt lazán rádobom, majd a lyukasztott tollal ráhúzom a másikat, így nyilván a 2. gyűrű feljebb kerül, esetlegesen könnyebben kipattanhat tollak találkozásánál, de stabilnak tűnik, ha nem pattana ki sokszor és a szárat jobban védi a duplagyűrű akkor jó is lehet, vagy esetlegesen még hamarabb törik, ha a szárnak valóban szüksége van olykor kis levegőre.
Tegnap 2 órát dobáltam így, ezalatt nem kotyogott, nem esett ki, semmi plusz munka nem volt a nyilakkal, de majd hosszabb távon kiderül, mert azért igaza van milan26-nak abban, hogy az érdekek mást kivánnak. -
milan26
senior tag
Igen, meg szerintem nem ártana neki a fix műanyag tok sem. Cipzárasban nálam kicsit megnyomódik, biztos nem tesz jót neki, ahogy a leesések sem.
Szárnál idegesít ha gyakran kell cserélni, tollal már úgy vagyok, hogy úgyis fogyóeszköz, nem veszek drágát. Ez a One 80 nagyon bejött most utoljára. Tisztán polietilénnek tűnik, és rá van írva a zacskójára, hogy német minőség ellenőrzésen megy át. Protektorral nagyon fixen áll.
Eleinte próbáltam márka hű lenni, de ezt már feladtam. Sokféle jó cucc van a különböző gyártóknak. Meg azt is néznem kell, hogy sok magyar áruház van már, egyiket itt lehet kapni, másik épp ott fogyott el. Törekedne az ember, hogy egy helyről fizessen a szállításért, vagy elérje a limitet. Lehet érdemes lenne Angliából rendelni.
Kupakos rendszert keresek még a gyűrűs helyett hagyományos tollhoz. Van tapasztalata valakinek?
Winmau tűnik a legjobbnak ár -értékben, de pl most nincs is, és valamiért idegenkedek ettől a márkától, pedig soha semmim sem volt tőlük:
One 80 nagyon szimpatikus ez is, de nem jó csak a saját szárára:
L-Stylenál (Shel Lock) iszonyú drága a lyukasztó, és műanyag a kupak, viszont tartja a tollat is szögben.
Ahogy nézem, a gyártók is sokat dolgoznak a tollakon szárakon, de átütő eredményt nem igazán értek még el. És akkor nem is beszéltünk még a többiről pl Harrows Clic és társai. De szerintem nem is érdekük, hogy nagyon tartósakat csináljanak. Aki dartsozik, kölcsön időnként ilyenekre. Valahol igazuk is van.
-
Cheif
tag
-
milan26
senior tag
Nekem a Supergrip szárak egyáltalán nem törnek, és nem kotyognak. Régen belehúztam őket fogóval, már leszoktam erről. Most áttértem Supergrip Carbonra, az még annyira sem törik és nem kotyog. Pro Grippel sajnos rossz tapasztalataim voltak, de lehet kifogtam egy rossz szériát. Igaz nem szőnyeg felett játszottam vele, hanem csempén, de ugyanott a Supergrip nem tört, ez meg, mint a ropi. Kár, mindenhol jót hallok róla, és szeretem is a Target márkát. Harrows mellett a kedvencem.
Hasznos lehet még a gomu, mert erősen rögzíti a szárat, mégis rugalmas marad, nehezebben törik bele. Viszont nagyon drága, és nehéz kiszedni a testből, ha szárat cserélsz. L-style Champagne-al próbálkoztam már, ott a fém kupak védi a szárvéget is, de azok a tollak sajnos nagyon hamar tönkremennek nálam. Kifehéredik a széle, aztán elszakad. Először szerettem, de végül sajnos nagy csalódás lett. Annyi pénzért bírnia kellene. De van már több ilyen rendszer is hagyományos tollakhoz, pl Winmaunak, One 80-annak, L-stylenak is, de mindhez kell egy új, saját lyukasztó. One 80 ráadásul csak a saját szárához jó.
-
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Pro Grip szárakat próbáltam már, de mikor húzom ki a táblából sokszor lötyög, minimálisan kilazul, lehet aztán már dobás alatti pörgésnél is megindul. Ellenben a Supergrip szárak nálam stabilan tartják magukat, ha lyukasztva teszem fel a tollat, akkor sokkal hamarabb törnek.
-
milan26
senior tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
-
LendvaiFeri1
veterán
Bocsi, újnak szántam.
Néhány hét dobálás után azt kell hogy mondjam, hogy a gyári szár sokkal jobban fekszik. A pirossal valahogy nem "érzem" annyira a dolgot, egy picit ingatag dobás után. A súlya is jó, a következő hetekben szeretnék egy MVG winmau 21, vagy 22 grammos triót is.

Néhány kép.

-
BBéci
legenda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Köszi, megkaptam hírlevélben egyenesen a PDC-től!
Feltételezem, mindenki feliratkozott, akit érdekel a darts.
-
LendvaiFeri1
veterán

-
bosmajor
tag
A Q-School 2. napján Lisa Ashton egy legre volt a Tour Cardtól!
-
BBéci
legenda
válasz
zsolti72837
üzenetére
Nem én kértem, de az most lényegtelen. Van, működik, aki akarja az használhatja.
-
BBéci
legenda
válasz
zsolti72837
üzenetére
Ne már! Régóta van, lásd az egyik december 30-i hozzászólásomat! 5107 a száma.
-
fant0mi
őstag
válasz
zsolti72837
üzenetére
Van
. :) -
bosmajor
tag
válasz
zsolti72837
üzenetére
Eddig is volt, nem? Pl. #5107?
-
zsolti72837
addikt
Sziasztok!
Kérelmeztem a fórumba a Spoiler gomb használatát, mert az új rendszer óta nem volt a csoportban.
Majd ha élő meccsről írunk akkor kérlek használjátok, hogy ha más meg akarja nézni utólag a mérkőzést akkor ne lőjük le előre pl. a végeredményt.Köszönöm a figyelmet!

-
BBéci
legenda
Sajnos nagyon sima volt a női döntő, jó lett volna szoros csatát látni!
A férfi döntőt alighanem kihagyom, egyik játékos sem különösebben szimpatikus. Williams már-már irritál. -
BBéci
legenda
Nem tudom, mi lehet a baj, de szerencsére tudtam nézni a vipboxon. SD felbontás, de jobb a semminél, sőt, a sprttv-nél is. Utóbbiak elmehetnek a sunyiba, amiért az elődöntőket és a női döntőt nem közvetítik. Majd leadják felvételről holnap délelőtt.
Más.
36 leg után alig látszott kopás a táblán, még a Blade5 DC-nél is jobbnak tűnik az ONE80 minősége, tartóssága. Most 13900 forintért lehet kapni, nem lehet kérdés, hogy az a legjobb vétel. -
BBéci
legenda
Nem működik normálisan az a live akármi, el vannak maradva a statisztikával, se a dobások összesítése, se a kiszállók száma nincs frissítve.
A YouTube közvetítést nem tudom nézni, pedig váltottam USA-ra UK-re, Ausztráliára. -
BBéci
legenda
Köszi, ez pont olyan, mint a Live Scores, más néven Dartsdata.
Viszont a ma délutáni meccseket nem adja a sprttv, pedig kivételesen a kanapén elheveredve akartam nézni. -
BBéci
legenda
Nem jut eszembe annak az oldalnak a neve/címe, ahol lehet követni a BDO meccseket. Hasonlóan a PDC Live Scores-hoz.
Aki tudja, segítsen! -
BBéci
legenda
Fél grammot észre sem lehet venni. Még 2014-ben, amikor nyílcserén agyaltam, kipróbáltam a klubban legalább 10-12-féle nyilat. Az enyém - soft+fémhegy - 19,5 g körüli volt, mindenképpen nehezebbet akartam. 21 és 26 g közöttiekkel kísérleteztem, végül 21 grammos Harrows I.C.E. lett belőle. 2,5 hónap után váltottam 23 grammos Power 8Zero-ra, amit két év után cseréltem 24 grammos Precision-ra, azóta azzal dobálok. Néha előszedem a 8Zero-t, nem érzem az 1 g különbséget. Megesik, hogy 6 nyíllal dobálok, teljesen esetleges sorrendben, a találatokban sincs észrevehető különbség.
-
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Én meg ha lehetne, fél grammonként tesztelném a nyilakat, 2 gramm difi már elég sok itt.
Illetve a test vastagsága is érdekes onnan nézve, hogy ha a hüvelykujj a test oldalán helyezkedik el, akkor picit jobban viselem a "nagyobb" eltéréseket, de ha alul tartom, akkor a 6.1mm-es vékony volt, a 6.5mm-es meg vastag, szóval sikerült belőni 6.3mm-re, ami tökéletes, bárhogy is fogjam a nyilat.
-
BBéci
legenda
-
mephi666
nagyúr
egy tömör összefoglaló (pár leírás és egyebek) lehet nem lenne rossz
pl tegnap ment a háttérben a sport2 és mutogattak hazai klubokat, ahol nagyban űzik a sportot, valamint versenyekről is volt összefoglaló... nem is gondoltam volna, hogy ennyi egyesület van, valamint így pörög a hazai darts-életösszefoglalóba mehetne csomó link az alapokra (steel/soft), nemzetközi szervezetekhez/versenyekhez linkek, hazai egyesületek, kezdőknek tanácsok, ajánlott eszközök/beszerzési források, stb...
-
DS39
nagyúr
válasz
üzenetére
én úgy emlékszem, hogy ez kb azzal együtt lett bevezetve, előtte mindig az első hsz-be kerültek be az infók, amit moderátor szerkeszthetett csak. szerintem nem hülyeség ez a mostani rendszer. (mondjuk ebben a topikban lehet kevésbé van értelme, de ha valaki vállalja és lelkes, én támogatom)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- Iqos cigaretta
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hobby elektronika
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 M4 16GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). De Wolverhamptonon kívül még három helyszínen rendeztek selejtezőt és még lesz 11.