Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Ezért beszélünk le mindenkit a hengeres drótozású táblákról, de még a Diamond Wire-ről is. Előbbi nekem sosem volt, utóbbit vettem első táblának 1993-ban.
Nyilván ki tud pattanni a késesről is, de sokkal ritkábban.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
geza844
aktív tag
válasz zsolti72837 #4191 üzenetére
Oké, majd igyekszem eljutni majd valami szakboltba, kíváncsi vagyok milyen különbségek lehetnek a nyilak között.
Cheif: a léc jó ötlet, köszi!
adrian360: szőnyeg azóta már van
-
adrian360
őstag
ha lehet nagyobb szőnyeget tegyetek a tábla elé, így kipattanó nyilak szépen fognak szikrázni a járólapokon. ha eltalálod a drótot a táblán, simán egy méterre is visszapattan a táblától, nem csak elé esik le.
-
Cheif
tag
válasz geza844 #4190 üzenetére
Kezdésnek jó ez a nyíl, aztán majd ahogy alakul a technika majd meglátjátok. Nyilat ne vegyél aliról, nem azért, mert nem lehet esetleg jót venni (nem tudom miket kapni ott), hanem azért, mert ki kell próbálni. Elmész egy szakboltba és kipróbálsz pár nyilat, súlyt stb.
Ha van lehetőségetek, akkor egy lécet kétoldalú ragasztóval tegyetek le a dobóvonal helyett, sokkal jobb ha nem kell rá figyelni csak odateszed a lábad, hogy hozzáérjen.
-
zsolti72837
addikt
válasz geza844 #4190 üzenetére
Szia!
Ha van rá keret akkor azt a nyilat kezdőknek sem ajánlanám. A cég amit kinéztél oda be tudsz menni és ki tudsz próbálni drágább nyilakat is. Ott szívesen segítenek kezdőknek is!
ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837
-
geza844
aktív tag
Sziasztok! Nagyon kezdő vagyok, de pár hete az irodánk egy részét átalakítottuk az alábbiak szerint:
Van még mit alakítani rajta, de majd szépen apránként.
Azóta néha dobálunk, és nekem kezd egészen megtetszeni a dolog
Ilyen nyilaink vannak egyelőre. Ez mennyire számít használhatónak?
Félve kérdem, de létezik kínából olyan nyil, amit érdemes kipróbálni? Csak mert szeretek Ali-ról rendelni
Oktatóanyagokat mit ajánlotok? Neten találtam már ezt azt, de nincs valami egységes "tananyag", ami mentén el lehetne szépen indulni? Első körben főleg a dobótechnika érdekelne.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Balázs!
Erről mi a véleményed?
"Prior to the retrieval of the darts on the completion of a throw, it is NOT permissible for a player
or scorekeeper to push a dart (or darts) into the board to prevent them falling out, or to hold
them in the board for the same reason. Should this occur, the dart or darts affected shall not
be counted"
"A player deliberately abusing the dartboard when retrieving darts at the end of a throw will be
given a verbal warning by the match referee. Another warning will be given if a second
incident occurs in the same match. If a third incident occurs in the same match then the player
in question will forfeit that respective leg, or set, match"Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Visszatérve a bull témához, bemásolok egy részt a BDO szabályzatából.
"In throws for the Bull each player, in Singles events, or one of the team members shall throw
one dart for the Bull. The dart must remain in the dartboard in order to count and re-throws
shall be made until a dart remains in the dartboard. If the dart enters the “25” or “Bull” sector it
shall be removed before the opponent takes his/her throw. Re-throws shall be called for if the
Referee cannot determine which dart is nearer the Bull, or if both darts are in the Bull, or if both
darts are in the '25' ring."
[link]
Tehát 25-ös gyűrű és bull, nem szimpla és dupla bull.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz szbalazs96 #4184 üzenetére
A 4164-ben ezt írtad:
"By the player throwing that darts."
A szabálykönyv teljesen egyértelműen fogalmaz.
Érvényes a dobás, ha lejegyezték/bemondták ÉS a játékos kihúzta a TÁBLÁBÓL a nyilat.
Erre válaszoltam és ebben nem szerepel a retrieved szó, ami ismereteim szerint nem jelent kihúzást. Az Országh Angol - magyar nagyszótár szerint sem, de hajlandó vagyok elfogadni, hogy azt is jelenti.
Ennek ellenére, amióta dartsozom - 26 éve - azóta soha, egyetlen tévében, vagy bármilyen más módon látott meccsen nem fordult elő, hogy a bemondás után kieső nyilat nem számították érvényesnek.A játékosok azért futnak, ezt már írtam korábban, amiért adott esetben én is: többet játszunk, gyakorlunk játékvezető és író nélkül, mint velük. Ez berögződik az emberbe.
Azért értelmetlen a vitatkozásunk, mert írhatunk itt száz meg száz hozzászólást, a PDC versenyeken történteket nem befolyásolja. Russ Bray és társai döntenek a felmerülő esetekben, mi csak nézők vagyunk és azok is maradunk.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szbalazs96
újonc
Nem is értem, hogy lehet ez még mindig vitatéma, egy alapszintű, általános-középiskolás angoltudással már kétség nélkül értelmezni kell egy ilyen egyszerű mondatot.
De ha valaki nem beszél angolul, annak elég PDC-meccseket követni, s látni, hogy nem véletlenül "futnak" a kiesőfélben lévő nyilakért még a nagydarab játékosok is. -
szbalazs96
újonc
Bbéci! Senki, egy árva pillanatra, a legkisebb mértékben sem vonta kétségbe azt, hogy az MDSZ berkeiben, Magyarországon ez a szabály.
Egy percig sem vitatkoztunk erről, a PDC-ről volt szó, s Penge is erről lett megkérdezve.Az az egészben a pláne, hogy éppen Te voltál az, aki belinkelted fölényesen a PDC szabályzatát, majd amikor rámutattunk, hogy feketén-fehéren, tisztán és egyértelműen le van írva a szabály, hirtelen bemásoltad a magyar versenyszabályzatot, aminek semmi köze a témához...
Állítólag angolul beszélő emberként még azt is megkérdőjelezted, hogy melyik mondatrész jelenti, hogy a játékosnak saját magának kell kihúznia a nyilait, s még az eltávolításra/kihúzásra vonatkozó szóba is belekötöttél.Nem akartam tiszteletlen lenni, mert minden bizonnyal apám/nagypapám lehetnél, s már az írásképed is elárulja, hogy tájékozott, értelmes ember vagy, de azután sem ismered el a másik igazát, miután az általad linkelt forrás egyértelműen, kétség nélkül igazolja azt, amit a vitapartnered állít.
Biztos vagyok abban, hogy ezt mások is így látják... -
BBéci
legenda
válasz szbalazs96 #4181 üzenetére
Magyarországon tartja magát az a tévhit, amit Penge mondott, sokan vadul szajkózzák, pedig a hazai szabályzatban szó sincs róla, tegnap azt is bemásoltam.
Bemondás/beírás előtt kihúzni tilos.[ Szerkesztve ]
-
szbalazs96
újonc
válasz f(x)=exp(x) #4179 üzenetére
Bbéci linkelte be a szabálykönyvet, melyben teljesen egyértelműen megfogalmazásra került a szabály: a speaker bemondása/író könyvelése után, a játékos által a tábla felületéből kihúzott nyilak értéke számít.
Tehát a két feltétel egymás utáni teljesülése szükséges a sikeres dobáshoz.
Pontosan, ahogy írtad, nem véletlen, hogy a játékosok is szaporázzák néha a léptüket, mikor kizárólag a szentlélek tartja a nyilat...
Bár a teljesen egyértelmű megfogalmazás után feleslegesnek éreztem, azért mégis megkérdeztem Székely "Pengét" is, sejtettem, hogy Ő válaszolni fog, megerősített ebben, az ér, amit kihúz a játékos.
Márpedig ha valakinek, akkor jelenleg neki "illik" pontosan tudni az ilyen nüansznyi sajátosságokat a szabályrendszerben.[ Szerkesztve ]
-
Cheif
tag
válasz f(x)=exp(x) #4179 üzenetére
vagy amikor bemondja, hogy 120 kiesik az egyik és azt mondja 60
-
f(x)=exp(x)
őstag
De ebben mi a logika?
Mert így az írón is múlik, hogy milyen gyorsan mondja be a speaker a pontot. Pl.: Chisnall akkor miért nem reklamált, amikor Russ Bray kivárta, hogy kiessenek a nyilai? Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs igazad, csak érdekes. Az is, amikor rohannak a játékosok az éppen a táblában instabilan álló nyilakért.Szerintem nem kellene hagyni a témát...
-
BBéci
legenda
Biztos vagyok abban, hogy nem kell a játékosnak kihúznia, de ha a bemondás előtt esik ki, akkor érvénytelen.
Szerintem ejtsük a témát, mert sosem érnénk a végére!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
OK! Nem néztem eléggé figyelmesen azt a Mensur esetet, teljesen félreértettem.
Tehát az egyik, miután bemondták, beírták, kiesett. Mi a probléma?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Miért mondott volna be többet, amikor csak két nyíl volt a táblában?
Komolyan fájdalmas már ez a vitatkozás!100-at mondtak be, 100-at írtak, ha ezek után még egy nyíl kiesik, akkor is a 100 pont érvényes.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Mensur nyila a bemondás előtt esett ki, magától értetődő, hogy az nem érvényes.
Az író csak azt jegyezheti fel, amit a játékvezető bemond.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Cheif
tag
Na most keresgéltem kicsit a videók között.
Chizzy kiszállóját még nem mondja be Russ Bray, mire odaér addigra kiesik a T6.
Van egy Keegan Brown meccs ahol úgy potyognak Brown nyilai, hogy rossz nézni, ebben van egy kör, amikor a 2. tripla 20 után kiesik az egyik nyíl, dob még egy t20-at kicsit méltatlankodik, bemondják, hogy 120, de mire odaér kiesik még egy nyíl és a speaker javít, hogy 60. Viszont az író még nem írta be, szóval még mindig kétséges.[link]
Itt kiesik Mensur egyik nyila, látszik, hogy a földről szedi fel, de 100 pontot írnak be neki.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz szbalazs96 #4168 üzenetére
A magyar közvetítések során annyi ostobaságot mondanak, hogy ez csak csepp a tengerben. Pontosan ennek hibás voltára hívtam fel a kommentátorok figyelmét a Facebookon, bemásoltam az ide is beírt szabálykönyv kivonatot, ami után nagy csönd következett, mattot kaptak.
Felesleges erről tovább vitatkozni, a gyakorlat azt mutatja, hogy a kieső nyilakat túlnyomó részben beleszámolják, én konkrétan még egyetlen esetet sem láttam, ahol ennek ellenkezője történt volna.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szbalazs96
újonc
Így van, egy szóval nem kötöttem bele az MDSZ-szabályzatába, valóban így határozták meg, egyértelműen le van írva. De nem a hazai versenyszabályzatról vitatkoztunk egy pillanatra sem.
A PDC angol szabályzatában ugyanilyen határozottan és egyértelműen, csak más nyelven van leírva, hogy esetükben meg kell valósulnia a bemondásnak/leírásnak, s a játékos által a nyilak táblából való eltávolításának is.
Megkérdezhetünk tolmácsot, angol anyanyelvű embereket, akárkit.Magyar nyelvű közvetítésen is konstans módon emlegetik a kommentátorok, hogy "az ér, amit a játékos kihúz a táblából".
Számtalanszor még mosolyognak is, hogy futnia kell érte, ha neccesen áll, ilyenkor szedik a lábukat a játékosok, ki ne essen a nyíl..[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz szbalazs96 #4166 üzenetére
Ha lenne időm és kedvem, megkeresném az említett Barney esetet, de egyik sincs, inkább hagyom a csudába az egészet.
Az MDSZ szabályzata egyértelműen, magyarul fogalmaz, szó sincs benne játékos általi kihúzásról.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szbalazs96
újonc
A "retrieve" jelenti, "visszanyeri", magához veszi a nyilat, ráadásul, hogy teljesen egyértelmű legyen, az is ott van, hogy "from the face of the dartboard", csak azért, hogy még abba sem lehessen belekötni, hogy a földről is visszanyerheti a leesett eszközt.
Egyszerűen nincs min vitatkozni, feketén-fehéren le van írva.(Közben a kiszálló ünneplése terén egy rugóra járt az agyunk, a bejegyzésed olvasása előtt szerkesztettem bele az előző kommentembe.)
Amennyiben a szabály arra utalna, hogy a számolás/bemondás után kihúzhatja, de addig nem, akkor annyi lenne, hogy "after it have been called, the player can retrieve his dart(s)", vagy valami hasonló.
De az "and" szócska két feltételt jelöl meg.
"A darts shall only score if something and something..."
Két feltétel, melynek (határozott sorrendben) meg kell történnie ahhoz, hogy érvényes dobást könyvelhessünk el. Egy ilyen egyszerű mondatnál tényleg nincs min vitatkozni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz adrian360 #4163 üzenetére
Melyik szó jelenti a kihúzást?
Idézek a Magyar Darts Szövetség Játék és Versenyszabályzatából:
"A találat akkor érvényes, ha a dart hegye a táblában marad, vagy pedig érinti a darts tábla felszínét a dupla kör külső drótján belül addig, míg a dobást befejezik a találatot bemondják és bejegyzik."
Tehát a bemondás/bejegyzés megtörténésének pillanatáig kell a táblában maradnia a nyilaknak, nem tovább. Szó sincs arról, hogy utána a játékosnak kell kihúznia a nyilakat.
Képzeld el azt az esetet, amikor egy verseny bármelyik mérkőzését megnyerő játékos nem megy oda a táblához kihúzni a nyilait, hanem ünnepel, mindenkivel kezet ráz és csak percekkel később foglalkozik a sportszereivel. Ha közben kiesik valamelyik, vagy az összes, akkor visszaveszik tőle a kupát? Nonszensz!(#4164) szbalazs96
A játékos által dobott nyilakról van szó, semmiféle kihúzást nem látok.[ Szerkesztve ]
-
szbalazs96
újonc
A szabálykönyv teljesen egyértelműen fogalmaz.
Érvényes a dobás, ha lejegyezték/bemondták ÉS a játékos kihúzta a TÁBLÁBÓL a nyilat.
Mind a két kritérium feltétele az érvényességnek, ez egyértelműen és egyszerűen került megfogalmazásra.
Egyetlen oka annak a szabálynak, hogy a nyilak eltávolítása előtt kell bemondani/leírni, hogyha ellenvetése lenne a játékosnak, nincs vita, a nyilak a táblában, csak át kell számolni.
A bemondott összeget pedig lényegében "jóváhagyja" a kihúzás által a játékos.A szituáció egyik érdekes esete volt az, amikor 2003-ban, Gibraltáron Taylor a D12 fölé dobta a kiszállót, a speaker viszont megadta, Taylor pedig nem szólt, s kihúzta a nyilat, így lett hivatalos és végleges a dolog.
Éppen ezért Őt is terhelte felelősség, hiszen a speaker/író mellett ő is kellett, hogy az ominózus 0-ás dobás sikeres kiszállóvá váljon.Egy esetben szoktam látni "kivételt", mikor a mérkőzést eldöntő kiszállót megdobják, gyakran mennek ünnepelni a játékosok, s percekkel később húzzák ki a nyilat, mivel esélyt nyilván nem látnak arra, hogy magától kiessen.
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz szbalazs96 #4159 üzenetére
"A játékos kizárólag azután húzhatja ki, miután bemondta a bíró VAGY lejegyezte az író."
Ez igaz és azt is írja a szabályzat, hogy a bemondás, bejegyzés előtt nem érhet hozzá a játékos a nyilakhoz, ha viszont a fentiek megtörténtek, a beírt/bemondott pontszám érvényes. Volt erre példa Barney esetében egy PL meccsen, amikor a földről vette fel a bemondás után kiesett nyilat és senki nem reklamált, maradt a pontszáma.
Sokan gondolják úgy, mint Te, mert úgy szocializálódtunk, hogy nem volt se bemondó, se író a tábla mellett.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Cheif
tag
válasz szbalazs96 #4157 üzenetére
120 volt a két bullos
De becenevéhez méltóan dobta a bullt.Nyíl kiesés: volt Chizzynek egy meccse ahol megdobta a kiszállót, de mire odaér, hogy kihúzza kiesik a kerekítő.
Ugyan ez a helyzet itt is szerintem.[ Szerkesztve ]
-
szbalazs96
újonc
válasz adrian360 #4158 üzenetére
Így van!
A dart shall only score if the tip of the dart remains in or touches the face of the
dartboard within the outer double wire and, having been “called”, is retrieved from
the face of the dartboard by the Player throwing that dart.
Kizárólag akkor számítható a játékos által szerzett érték, ha a tábla felületéből kihúzza a dobó játékos a nyilait, miután "bemondták (had been called).Darts shall be retrieved from the dartboard by the throwing Player but only after
the score has been called by the Referee or recorded by the Marker.A játékos kizárólag azután húzhatja ki, miután bemondta a bíró VAGY lejegyezte az író.
Mivel "and", nem "or" van a szabályban, úgy gondolom, ha a bemondás/feljegyzés után, de még a nyilak kihúzása előtt kiesik a táblából, akkor érvénytelen az érték.
-
adrian360
őstag
Az oké, hogy csak azután lehet kihúzni hogy az író bemondja, de alapszabály az 5.4.1 szerint, hogy csak az számít, ha bemondták ÉS a játékos maga húzza ki.
Mellesleg az iró hogy mondhat be egy értéket, mikor a nyíl még láthatólag mozog még a táblában ?
És az iró is csak arra hivatkozik, hogy Webster a kezével húzta ki, és nem arra, hogy én már bemondtam az értéket.
Teljesen jogos Gerwen kiakadása.
-
szbalazs96
újonc
Smith néhány perccel ezelőtt verte Gerwent 6-1-re a UK Open selejtezőjének egyik elődöntője keretében, Facebook-on élőben lehet követni az összecsapásokat.
BullyBoy elképesztően játszott, nem cáfolta meg a becenevét, volt 100-ról 2 bullos kiszállója, 132-ről két bullos kerekítés, aminek a második nyila kiesett, de a következő körben már újra jött neki a tábla közepe, összességében megközelítőleg 80%-kal találta el az 50-est, 3-4 kiszállóját minimum oda fejezte be, ellenállhatatlan volt.Nagyon örülök, hogy Lewis-t nem nagyon kell látnom mostanság a képernyőn, hihetetlen frusztráció lehet benne.
Sajnos a podcast jövőhét elejére, remélhetőleg a Premier Liga elé csúszott, mert a héten betegeskedtem.
Alexits Tamással szintúgy jövőhéten ülünk le Sopronban beszélgetni egy jót, videóinterjút készítve, majd ki is állok ellene egy meccsre, de úgy érzem, nem lesz 110-es, de még csak 94-es átlagra sem szüksége, hogy abszolválja ellenem az összecsapást... -
BBéci
legenda
A játékvezető hallhatóan bemondta, az író bepötyögte a dobások pontértékét, ez után esett ki az egyik nyíl, tehát semmi jelentősége, bármennyire pampogott Gerwen. Alighanem nincs tisztában a szabályokkal, ami nagyon szomorú.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Miféle szabályok szerint?
Olvasd el a PDC szabálykönyvét, annak 5.4 cikkelyét!
A játékos csak akkor húzhatja ki a nyilakat a táblából, ha a játékvezető bemondta a pontszámot és/vagy az író rögzítette. Addig hozzá sem érhet, ezt számtalan esetben láthattuk a közvetítések során.
Amennyiben ezek után esik ki valamelyik nyíl a táblából, a már bemondott/beírt érték érvényes marad!
[link]
[link]Otthon, klubban, kocsmában, ahol nincs külön író a tábla mellett, hanem a játékos mondja be a dobások értékét, ott valóban csak az számít, amit saját kezűleg húz ki a táblából.
[ Szerkesztve ]
-
Mill3r
tag
Megvan
Hááát, érdekes ez is. Többször megnéztem és azt kell mondjam, igaza van MVG-nek.
A nyíl kiesett, mielőtt Webster kivette volna a táblából. Ez így egy sima 80 a szabályok szerint.UI: Sajnálom Lewist, remélem összeszedi magát és helyrejön az élete és a darts-os kerrierje is.
IDDQD IDKFA
-
Mill3r
tag
Egy kis érdekesség vasárnap délutánra. Katt...
Nem tudom igazából mit gondoljak
Amikor elkezdte a darts-os pályafutását Jackpot, nem volt a kedvencem.
Sztem kicsit beképzelt volt, kavart Taylor lányával, nagy volt az arca, de játszani azt tudott Idővel sokkal szerényebb és szerethetőbb játékos lett. Az utóbbi években kifejezetten szimpatikus volt. A mostani PL közvetítésen mondták, hogy Lewist hiányolják leginkább a nézők.
Most meg itt van ez.
Sajnálom, hogy ide jutott. Szerintem betett neki a korai kiesés a VB-n, illetve a nem válogatták be a PL-be sem. Lehet, sok volt ez így egyszerre a rosszbólIDDQD IDKFA
-
Cheif
tag
33. lett 3250ből Penge, a korábbi BDO világbajnok Scott Mitchell től kapott ki 4-2-re.
-
Cheif
tag
Jól indult ez a PL, Whitlcok nagyon szépen játszott, de a többi meccs is nagyon jó volt
-
Cheif
tag
Saját oldalán ez van:
"Nemzetközi:2013: WDF Hungarian Open - 5. helyezés
2012: WDF Hungarian Open - 3. helyezés
2010: Közép-Európai mini Premier League, Szlovákia - 2. helyezés
2009: Szlovák Mesterek Tornája - 2. helyezés
2007: Austrian Open - 5. helyezés
2006: WDF Hungarian Open - 2. helyezés"Az, hogy mostanában hol indult azt nem tudom, 2016ból emlékszem pár beszámolóra, Polish open, és hasonlók, gondolom ha olyan eredmény lett volna, akkor rajta lenne az eredménylistáján.
-
Mill3r
tag
Sziasztok,
A napokban volt róla szó, hogy Székel Pali esetenként túltolja a marketinges bringát
Most (megint) megjelent egy adok-veszek FB fórumon egy kis promo anyag. Ezúttal arról szól, hogy indul nemzetközi versenyen...
Ezt már akartam is kérdezni, hogy én nem nagyon olvastam, hogy Penge indult volna ilyen versenyen.
Olyannal már találkoztam, hogy Nándi vagy Morzsi milyen sikeretek ért el, lenyomtak egy-egy ismertebb arcot.
Pali a magyar bajnokságon kívül szokott külföldön versenyezni?IDDQD IDKFA
-
BBéci
legenda
Tisztában vagyok a szabályváltozással.
Például az történt, hogy az egyik ismert és komoly eredményekkel büszkélkedő játékos lepasszolt egy meccset, amit 90 % valószínűséggel megnyert volna, beíratta a 0:2-t. Azért tette, hogy ne kerüljön össze a haverjával a döntő előtt.
-
Cheif
tag
Meliyk részét? Mert nem mindegy, hogy úgy mint ők, hogy ne legyen kijutó a csoportból és ez által nem lesz végeredmény vagy, hogy ki hányadik helyen jut tovább, mert látja, hogy a másik csoportból kit kapna, ha mondjuk csoportelső lenne...
Ez a második már nem lesz, mert változott a versenyszabályzat, és nincsen előre meghatározott ágrajz hanem sorsolják majd, hogy melyik csoportelső melyik másik csoport 3. vagy 4. helyezettjével játszik, ugye a csoport létszámától függően.
-
BBéci
legenda
válasz adrian360 #4140 üzenetére
Taki valóban antipatikus figura, azon nem veszünk össze, hogy melyikük kevésbé.
A csoportmeccses trükközést mások is művelik, tanúja voltam több esetnek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
adrian360
őstag
válasz szbalazs96 #4139 üzenetére
Röviden : Az egyik MDL fordulón Takiék négyen egymás közt előre lebeszélték, hogy mi legyen a csoport végeredménye, és erről videó készült. A hely üzemeltetője (Csala Péter) és Taki között már régóta megy a szájkarate, finoman szólva nem kedvelik egymást, ezért is derült ki a dolog. Hol egyik, hol másik vádaskodik irányított csoport sorsolással, eladott meccsekkel, vagy éppen a terem szándékos nem fűtésével
-
szbalazs96
újonc
Elmondjátok, hogy pontosan mi is történt?
Az eltiltásról tudok, de arról, hogy pontosan mi az oka, nem.
Köszönöm! -
Cheif
tag
Köszönöm a válaszokat. Akkor nem vagyok vele egyedül, hogy keveslem a dolgot, ráadásul ugye még csökkentették is az első szankciót. Ráadásul akkor még ugye elnökségi tag is volt...
-
BBéci
legenda
válasz bosmajor #4131 üzenetére
"Érdekes, hogy a "belső bull" kifejezést elfogadhatónak tartod az előtte felsoroltakkal szemben"
Nem tartom elfogadhatónak, sajnos rosszul fogalmaztam, angol nyelvű szövegekben találkoztam vele, de attól még ugyanúgy helytelennek vélem.(#4133) Amarton
Erről van szó!(#4135) Cheif
Legalább egy évre kellett volna eltiltani az egész bandát és minden létező versenyről, mert ez így vicc, a Liga holtidejére esett. Ugyanúgy fognak csalni, sumákolni, csak jobban titkoltan.[ Szerkesztve ]
-
Cheif
tag
Én nem ismerem, viszont ez a marketinges gyere szelfizz velem, meg a pár db nagyobb létszámú darts csoportba egyszerre benyomott reklám kicsit sok. Van az a marketing amikor már inkább a kevesebb több lenne megfontolandó.
És ha már így kibeszéljük a nagyokat, mi a véleményetek Takács Gábor és társai MDL-es botrányáról és az eltiltásokról ?
-
adrian360
őstag
Paliról pár gondolat, lehet hogy az itteniek közül én ismerem a legjobban, pár évig egy csapatban játszottam vele.
Szerintem elsősorban azoknak unszimpatikus, akik nem ismerik személyesen, csak azt látják, hogy mennyire marketingeli magát, hogy ordibál a meccsnyilak után stb, és ez tényleg ellenszenvet válthat ki. Én sokat beszéltem vele, azért teljesen más hétköznapi környezetben. Neki van egy szilárd elhatározása évek óta, hogy profi lesz, és mindent ennek rendel alá, és őszintén valljuk be, ez kell ahhoz, hogy esélye is legyen megcsinálni. Elhivatás nélkül csak annyi lesz belőle, mint a többi magyar dartsosból, pár szezon után szépen visszacsúsznak a középmezőnybe.
Ami még igaz, és egy komoly érv ellene a dartsos berkekben, hogy pont ezért mert az egyéni karrierjét építi, építgette mindig is, nem igazán jó csapatjátékos. Alapszakaszos csapatmeccsekre nem nagyon lehetett elrángatni, ebből több klubbon belül is volt vita. -
Amarton
tag
válasz szbalazs96 #4132 üzenetére
Ha jobban odafigyelsz a magyar közvetítésre, akkor van a sima kommentátor, aki folyamatosan dupla bullozik,
ezt pedig a szakkommentátorok minden alkalommal kijavítják, és megkérik, hogy helyesen használja.
Van a 25-ös mező és a bull. Nincs más alternatíva.http://kodolas.skoda-muszerfal.hu
-
szbalazs96
újonc
válasz bosmajor #4131 üzenetére
Bbéci, bztos vagyok abban, hogy a "dupla bull" kifejezést a Sport TV közvetítései alatt számtalanszor hallottam, erre a nyakamat tenném. Ettől függetlenül nem az a mércéje egy szó létjogosultságának,hogy használják-e a televízióban, kiváltképp, hogy Te szoktad felhívni a figyelmet rendszeres nyelvtani hibáikra.
Azt pedig abszolút nem értem, hogy mely szabály, vagy gondolatmenet értemében helyes a "belső bull", s helytelen a "dupla bull", holott mind a kettő logikailag megalapozott.
Angolul tökéletesen beszélek, ettől függetlenül a legkisebb mértékben sem osztom azt a véleményt, miszerint "bullseye"-t köteező használni, mely ráadásul összefoglaló neve a 25-ös és az 50-es szektornak is.
Ebből következik, hogy magyar fordítást érdemel, hiszen az "inner bullseye" szerintem kicsit mégiscsak "túl angol" lenne hazai közvetítésekben, a "belső bullseye" szimplán hülyén hangzik.
Mivel a kiszálló sem "checkout", felmerül bennem a kérdés, hogy mi alapján kellene eldönteni, mely angol sportkifejezés kapjon magyar megfelelőt.
Viszont végérvényesen lezárnám a vitát, linkelem a sport angol szószedetét, több helyütt is szerepel a "double bull" kifejezés, a 25-ös mező pedig a "semi bull".
https://en.wikipedia.org/wiki/Glossary_of_darts#Double-bull
Tény, az angol nyelvűek sem szeretik mindannyian ezt a megnevezést, tradícióból ragaszkodnak a "bullseye"-hoz, ám értelemszerűen a mi nyelvünkön komoly múltú alternatíva híján ez nem okoz fejtörést.
A "nyúl viszi a puskát" esete pedig teljesen helytálló, hiszen nyelvünk szabályrendszere folyamatosan alkalmazkodik, legismertebb példája ennek a "deviszont" szó hivatalos elfogadása.
Ettől függetlenül természetesen célunk az igényesség, nem erről van szó.
Nehogy félreérts, minden tiszteletem mellett folytatom ezt a vitát.
Ennél több szót már tényleg nem érdemel ez a téma, a műsorunk színvonalát úgysem ez határozza meg.Bosmajor, az első pontban teljesen igazad van, tényleg antipatikusnak hathat az önjelölt sztárság.
Nekem egyetlen személyes élményem van vele, ez néhány szó, illetve egy fotó az öcsémmel. Kevés ahhoz, hogy objektív véleményt alkothassak, mindenesetre szimpatikus benyomást tett rám.
A kettes pont viszont- bár sajnálatos- nem Pali "hibája".
Nagyon jól teszi, hogy erős marketinget folytat, viszont arra nincs befolyással, hogy például Tamás sikere nem lett kellőképpen felkapva és lekommunikálva.Éppen ezért, ha minden jól alakul, szerdán leugrunk hozzá Sopronba, készítünk egy videóinterjút vele, játszunk ellene egyet, s ha már ott vagyunk, egy külön sorozat keretében igyekszünk bepillantást nyerni a helyi dartsclub életébe is.
Bízom benne, hogy érdekes lesz! -
bosmajor
tag
Érdekes, hogy a "belső bull" kifejezést elfogadhatónak tartod az előtte felsoroltakkal szemben, mivel akkor adja magát az, hogy azért belső, mert van külső is, amitől meg kell különböztetni. Ha viszont van külső és belső, akkor miért ne lehetne kicsi-nagy, szimpla-dupla stb. De ez csak "nyelvészkedés".
Más: ha már Penge így szóba került, valami már régóta kikívánkozik belőlem. Előrebocsátom én nem ismerem, soha semmi bajom nem volt vele. Csak azt írom, ami bennem, mint darts-kedvelőben és érdeklődőben az általam tapasztaltak alapján felmerül; egy-két gondolat:
1. Kicsit szánalmasnak tartom, hogy míg normális körülmények között egy (diplomatikusan fogalmazva) közismert személyiséget (néha már akarata ellenére is) "lerohannak" a rajongók, addig Pali előre hirdeti magáról, hogy mikor hol fordul elő, hogy mindenki menjen szelfizni Vele.
2. Míg "hűséges fegyverhordozója" kis túlzással egy-egy tüsszentését is közzéteszi majdnem minden (legalábbis általam látogatott) darts-szal foglalkozó fórumon (még a kimondott adás-vétel-csere témájú FB csoportokban is), addig Alexits Tamás sikeréről ez a teljes körű tájékoztatás nem sikerült. Természetesen az illető által is szerkesztett blogon írtak róla és Penge hype-olása sem zavar annyira, csak ez a kettő együtt nekem fájt. Főleg azok után, hogy több helyen is thread született Bezzeg Nándi kifakadása után a magyar darts irányáról.
3. Egy percig sem kételkedem Pali elhivatottságában és ezzel kapcsolatos a következő problémám: annyira szeretné népszerűsíteni a darts-ot, hogy sok dologba belefog, amit utána rögtön abba is hagy (remélem a Darts-Matek nem tartozik ezek közé). Pl. ki emlékszik a D16 youtube csatornára? Egyszer-egyszer rákérdeztem, azt válaszolta kb. hogy több rész már majdnem kész, csak össze kell rakni, hetek kérdése az egész. Vagy a blogján elkezdett cikksorozatok, amiben mindig ígérte a folytatást.Értem én és egyet is értek vele, hogy szükség van egy húzónévre, és Penge, mint darts játékos, elhivatottságát, szorgalmát, eredményeit stb. tekintve predesztinálva is van erre, de szerintem a megvalósítás kontraproduktív.
-
BBéci
legenda
válasz szbalazs96 #4129 üzenetére
Fokozatosan alakult ki az ellenszenv, amit sok emberből már az illető látványa azonnal kivált. Erre ráerősít a viselkedése, stílusa. 4 éve járok egy klubba, a csapattagok között 15-20 éve rendszeresen versenyző dartsosok is vannak, kivétel nélkül mindenki negatívan beszél Paliról. Természetesen a darts tudását elismerik, az tény, hogy remekül (is) tud játszani. Sajnálom, hogy eddig még nem jutott ki a csapat VB-re, remélem idén összejön!
Visszatérve a bullra, a Sport TV közvetítéseiben sem szokták duplának mondani. Egy darts témájú újságnak, blognak, YouTube csatornának kutya kötelessége, hogy kőkeményen szakszerű legyen, ne vegye át a kezdők szóhasználatát. Az a nyúl viszi a puskát esete lenne.
Nincs kis bull, nagy bull, piros bull, szimpla bull, dupla bull! 25-ös mező és bull (bull's eye) van a táblán!
Esetleg elfogadható a belső bull elnevezés.
[link]Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szbalazs96
újonc
Igen, ez volt az egyik terv, de tényleg kizárólag a hangzása miatt. Végül a szó valós jelentésének okán megváltunk az ötlettől.
A Székely-sztoriról viszont nem sokat tudok, volt valamilyen konkrét ügy, ami generálta ezt az ellenszenvet felé, vagy csak fokozatosan kialakult? -
BBéci
legenda
válasz szbalazs96 #4127 üzenetére
A dartitis egy mentális betegség, sajnos túlságosan jól ismerem a mibenlétét, engem is az gyötör. A The Darts Bible (magyar címe A darts kézikönyve) egy fejezetet szentelt ennek leírására.
Röviden a nyíl elengedésének fizikai képtelenségét jelenti, ami a pontos célba találást szinte lehetetlenné teszi.
Ezt akartátok címnek választani?Valóban használják a dartsos közbeszédben a dupla bull kifejezést, de attól még teljesen helytelen és nem kellene az emberekben megerősíteni, inkább a kiirtására kellene törekedni. BULL és pont.
Nem könnyű, ahogy a beinvesztál se irtható ki, ezt Te igazoltad.
De még sorolhatnék tucatjával olyan szavakat, amit tévesen, helytelenül írnak, mondanak. Nem kell messzire menni, a Sport TV közvetítéseiben rendszeresen keverik az egyelőre és az egyenlőre szavakat, amiknek teljességgel különböző a jelentésük.
Penge kivívta magának az ellenszenvet, ritka antipatikus figura. Egyszer beszéltem vele személyesen, akkor is ez a benyomásom támadt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szbalazs96
újonc
BBéci, igazad van, az angol szakzsargon valóban nem használja ezt a szót.
Ellenben magyarul, hazai közvetítésekben bevett kifejezés, s teljes mértékben logikus is a használata, lévén, valóban duplázó szektorról van szó- mégha egy viszonylag különlegesről is. .
Magyar nyelven szólva, honfitárs hallgatóságot megcélozva, véleményem szerint megfelelő és találó név.
Még a "Dartitis" volt latban, ami első hallásra- tisztában vagyok vele, hogy teljesen mást takar- kicsit olyan, mintha a játék felé irányuló addikcióra utalna, ám végül ezt elvetettük.A Masters nem okozott csalódást, láttunk módfelett izgalmas csatákat, "lemosásokat", magas színvonalú játékot, panasz nem igazán lehet, habár Whitlock kilencnyilasa feltehette volna a koronát a tornára.
Örömmel konstatáltam, hogy sokan követték az interneten, az alkalmi (decemberi) rajongók szépen-lassan kezdenek egész éves darts-nézőkké avanzsálódni, mind nagyobb számban.
Gerwen sosem lesz kedvenc számomra, de Barney, Mensur, s az azonnali búcsú ellenére még Chizzy játékát is klassz volt látni. Price "sok sót ehet még meg" a Premier Ligában, kedvelem!
Cross számomra nagy kérdőjel, azt nem lehet vitatni, hogy a top10-ben bérelt helye lesz, de egyelőre nem mernék arra fogadni, hogy Gerwent sokszor el tudja majd kapni.
Ne feledjük, hogy- nem Voltage érdemeit kisebbítve- a világbajnokságon is könnyen elmaradhatott volna a szenzáció: Smith ki-ki mérkőzést játszott vele már a verseny aránylag korai stádiumában, Mighty Mike pedig 5 (?) meccsnyilat hibázott el ellene, 98%-ban ezekből egyet még stresszhelyzetben is megdob.Kisebb, magyar vonatkozású szenzáció is történt tegnap, feltűnt egy Alexits Tamás nevű srác (amennyiben másnak ismerősen cseng a név, elnézést a tudatlanságomért), aki főleg soft-ra szokott játszani, ám az elmúlt két napban fémhegyűvel dobott 110-es (!!!), majd 94-es átlagot, 66%-os kiszállózással, 6 nyert legig tartó küzdelmek keretében, gyakorlatilag "rutintalanul".
Hiba lenne előre irreális sikereket prognosztizálni, s nyomás alá helyezni, ám valami lehet ebben a srácban, fogunk még hallani róla!
Ami számomra antipatikus, az az, hogy a siker hatására a legtöbb reakció Székely Pali ócsárlásában, s celebbé titulálásában merült ki, szinte másodlagossá téve Tamás teljesítményét.
Röviden reflektálnék is erre... Fel nem tudom fogni, miféle bűnt követ el Pali azzal, hogy annak szenteli az életét, amit imád, örömmel tesz eleget médiamegkereséseknek, melyek csak népszerűsítik szeretett sportunkat, s elfogad szponzorációt, melynek fejében kézzel fogható célt tűzött ki, s mindemellett rendszeresen gyerekekkel foglalkozik.
Persze-persze, vethet fel kérdést, hogy a rendőrség hivatalos egyesülete (Pali teljes körű támogatója) piaci alapokon, üzleti struktúrán nyugszik-e (nyilván nem...), de amíg üres stadionokat építünk halomra, a labdarúgásunk a beleinvesztált horribilis összegek ellenére halott, a kézilabda züllik, az általam egyébiránt imádott kosárlabda pedig stagnál (papírforma eredmények lettek emberfeletti bravúrként prezentálva), akkor kell-e sajnálnunk Pengétől "szaros" 70-80 000 eurót 3 évre úgy, hogy a költségek felett nem gondolnám, hogy egy átlag bérnél jelentősen több maradna zsebben.
Nem szabad olyanformán sem leegyszerűsíteni a kérdést, hogy kizárólag annak fényében vizsgáljuk a patronálása létjogosultságát, hogy lenne-e nála nagyobb potenciált rejtő játékos.
Ha lenne is, olyan emberben kell gondolkodni, aki szintúgy kellő intellektussal bír (kiváltképp, hiszen számtalan, kocsmasporthoz asszociált sztereotípiát kell a fejekben lerombolni), fiatalokkal képes foglalkozni, illetve években mérhetően igazolta már elhivatottságát.
Bocsánat, muszáj volt ezt leírnom.Amennyiben minden rendben halad, kedden felvesszük a podcastünk második részét.
Reményeim szerint ezúttal már jóval profibb, lazább, kötetlenebb, s hangulatosabb lesz, ám hasonlóképp informatív, úgyhogy mindenki pisszentsen majd egy sört, s- még ha csak virtuálisan is- de beszélgessünk egy kellemeset![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz f(x)=exp(x) #4120 üzenetére
Van valami védelem a gépeden, routereden a Bitcoin bányászat ellen, vagy a fene tudja, mi lehet az oka.
Más.
Az eddigi legmagasabb, 106,48 pontos átlagot egy vesztes, Chisnall dobta. Alighanem ez meg fog dőlni, mert MvG bomba formában van, 116-on áll 5 nyert leg után.[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz f(x)=exp(x) #4116 üzenetére
Be volt kapcsolva az ABP, kipróbáltam kikapcsolva, úgy is ugyanannyi a processzor terhelés.
Alighanem a gépednek van dedikált videokártyája és azt veszi igénybe a Bitcoin halászat, míg az enyémben csak alaplapi van, azért tekeri a processzort.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz f(x)=exp(x) #4112 üzenetére
Nézd meg úgy, hogy semmi más nincs megnyitva, csak a Goldenarrows, utána csak az Easyview legyen és nézd a különbséget kis ablakba kitett feladatkezelőn.
Jelenleg a PH! mellett csak az Easy van megnyitva és nem megy feljebb 11 %-nál. Ugyanez pár perce a Goldennel 50 %-volt.
Viszont memóriából majdnem fél gigát használ az Easy is.[ Szerkesztve ]
-
bosmajor
tag
válasz f(x)=exp(x) #4112 üzenetére
A goldenarrows valóban sokkal nagyobb processzorterhelést okoz.
-
BBéci
legenda
Igen, közben elindult ott is.
Viszont a Goldenarrows megint 50 % processzor terhelést generál, megy a Bitcoin bányászat, az Easyview csak 12-15 közöttit.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz szbalazs96 #4104 üzenetére
Az általad mellékelt linken autós műsor megy, ezzel szemben a Goldenarrows már dartsot közvetít.
-
BBéci
legenda
válasz szbalazs96 #4104 üzenetére
A angol nyelvű közvetítésekben soha nem nevezték a tábla középső kerek szektorát double bull-nak, csakis bullseye-nak.
-
szbalazs96
újonc
SOHA ne konkrétan a mérkőzés stream-re keressetek rá ilyenkor, legyen az bármely sportág, mert sorra jönnek a 4 másodpercenként bezáródó, 5000 reklámot feldobó, instabil, nézhetetlen minőségű, mini hirdetéseket pofába toló (kiikszelésre új ablakot feldobó) oldalak.
MINDIG meg kell nézni, hogy melyik TV-adó közvetíti az eseményt (jelen esetben az angol iTV4), s ahhoz kell egy fix linket találni, mely többnyire egyszerű feladat, kiváltképp országos csatornáknál.
A mellékelt link jó felbontásban, betonbiztosan sugároz!
https://easyview.eu/itv4/
A java még úgyis csak most kezdődik a hétvégének, csütörtöktől a Premier Ligát pedig anyanyelvünkön követhetjük!Más, kérlek, olvassátok végig!
https://www.youtube.com/watch?v=rPDJTYmB24A
A következő, tematikus sportműsorok léteznek itthon: amerikai sportok, sakk, vitorlás, golf, vadászat, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, box, stb. A teljesség igénye nélkül...
Sajnos nemcsak, hogy darts-cal kapcsolatos TV-műsor, még internetes, magyar nyelvű audiovizuális tartalom sem lelhető fel.
Így, ezt az űrt megragadva döntöttünk úgy az egyik barátommal, hogy Youtube-csatornát indítunk.
Szeretnénk rendszeres darts-híradóval, illetve a DUPLA BULL Podcast-tel (beszélgetős tartalom) jelentkezni, s esetleg termékbemutatókat is tartani.
Egyelőre, a fix követői bázis eléréséig kizárólag a DUPLA BULL Podcast fut, mely egyben "híradóként" is funkcionál.
A magyar dartséletről, PDC-versenyekről beszélgetünk, első adásunkban arra keressük a választ, hogy mi a magyar darts problémája, továbbá szót ejtünk a 2017-es év PDC díjazottairól is, valamint a Masters-t járjuk körbe.
Bízom benne, hogy érdeklődő fülekre talál közületek is!
Tisztában vagyok azzal, hogy ebben az első adásban sokat olvastunk, s vannak hibák, ám ez az első ilyen kezdeményezésünk. Biztos vagyok abban, hogy nagyot fogunk fejlődni, már az első adás második felére is sokat oldódtunk, s el fogunk jutni oda, hogy egy informatív, de mégis spontán és kötetlen hangvételű műsort fogunk készíteni, mintha csak a hallgatókkal értekeznénk egy jó sör mellett!
Az építő kritikákat köszönettel fogadjuk, még a Premier Liga előtt jelentkezünk a következő résszel! -
Mill3r
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Politika
- Eredeti játékok OFF topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- World of Tanks - MMO
- Hardcore café
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest