Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mill3r
tag
Sziasztok,
A napokban vettem egy Blade5 táblát.
Miután kibontottam észrevettem egy hibát. Nem is sérülésnek mondanám. Olyan, mintha a szizál préselésénél valami idegen anyag került volna a táblába. Egy apró kis barna pötty, ami színében és anyagában sem azonos a táblával. Nem is az esztétikai hiba zavar, attól félek, hogy a későbbiekben ott tönkremegy a tábla, mert nem homogén az anyagszerkezet. Szerintem nem a festés hibája. (1 szektor)
Látott már ilyet valaki? Mennyire lehet ez probléma a későbbiekben?
Köszi előre is -
Cheif
tag
Aki pedig játszani szeretne a cinege indít egy online versenyt, hétfőtől.
Hajrá webcamdarts!
Vigyázzatok magatokra, dobáljatok otthon
-
BBéci
legenda
válasz
zsolti72837
üzenetére
Nemrég olvastam a PDC honlapon, szomorú vagyok, de ez legyen a legkisebb problémánk! Éljük túl és anyagilag is vészeljük át a következő 3-4 hónapot!
-
zsolti72837
addikt
Elhalasztják a heti PL-t.
-
BBéci
legenda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Ha Price irritáló, akkor MvG egyenesen kiakasztó. Mindkettő ordít, mint akinek elment az esze, de Gerwen még csúnya, piknikus alkatú és pösze is. Olyannak szeretjük őket, amilyenek.
Avatarodból arra következtettem, bírod az olyan macho fazonokat, mint Price. -
BBéci
legenda
Aspinall hatalmasat játszott, 108 pontos átlag, 8 db 180.
-
Cheif
tag
válasz
zsolti72837
üzenetére
A jövőhetiről még nincs hír szerintem a holland fordulókat halasztották el.
Márc 19. Manchester -
BBéci
legenda
válasz
zsolti72837
üzenetére
Amikor az előzőt írtam, akkor még nem volt arról döntés.
-
zsolti72837
addikt
Jövőheti fordulót elhalasztották.
[link] -
lumpy92
aktív tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
És lesz?
-
LendvaiFeri1
veterán
Szerintem az eddigi legjobb este lesz!

-
BBéci
legenda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Az utóbbi egy év során ritkábban fordult elő, hogy ennyire szuper formában játszott. Korábban jellemző volt.
-
BBéci
legenda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Azon a meccsen MvG csúcsformában játszott, dobott 10 és két 11 nyilast is.
-
LendvaiFeri1
veterán
-
Cheif
tag
Ez attól is függ mi a cél vele, szórakozásból dobálni vagy versenyre gyakorolni?
Az itthoni versenyszabvány soft gépeknek kisebb a tripla és a dupla szektorja, mint amit mondjuk a lidlben kapsz. A bullsnak is vannak olyan táblái amik szabványok. A One80nek is amit Béci írt szabványos triplái, duplái és bullja van. -
oak
tag
Soft táblában mi az ajánlott? Decathlon, vagy egy Lidl tábla szóba jöhet, vagy inkább egy Bull's? Vannak érdemi különbségek? Sokat nem szánnék rá, max. 20eFt. Ha korábbi hszt linkelni tudtok ebben a témában, annak is örülnék. Jól látom, hogy egyes gépeknél cserélhetőek a szektorok, vagy hamarabb dobja ki az ember? Köszi.
-
LendvaiFeri1
veterán
Köszi nektek!
-
BBéci
legenda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Ezt próbáld ki: [link]!
-
Pulykahuszár
csendes tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Én a Darts Scoreboard-ot használom Androidra.
-
LendvaiFeri1
veterán
Megdőlt az egyéni leg rekordom, 24 nyíllal.

Tudtok valami jó appot telóra, ami nagyjából minden statisztikát ír?

-
LendvaiFeri1
veterán
Gerwen új nyilakkal játszott tegnap?
-
Bloksma
aktív tag
Az est szava a "naon"
-
BBéci
legenda
Nem megosztó téma, a Winmau honlapján egyértelműen tiltják a nedvesítést.
Előfordul ilyen púposodás, lehet az oka a nem megfelelő páratartalom, közvetlen nedvesség, sugárzó hő.
Dobd ki és vegyél újat! De csakis penge drótozásút.
Előtte próbaképpen lépj rá a dudorra, hátha kisimul, mint púpos gyerek a prés alatt.
-
LendvaiFeri1
veterán

-
BBéci
legenda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Háromból csak egy nyert.
-
lumpy92
aktív tag
Smith 9 nyilas!!!!
-
BBéci
legenda
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Ez is izgalmas lesz: hajrá Durrant, Wright, Smith!
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember
üzenetére
Kialakul, de nem biztos, hogy a jó és célravezető fog berögződni.
Évekig dobáltam sógorommal, rámragadt a kéz visszakapásos technikája, amiről 6 éve próbálok leszokni. -
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember
üzenetére
24 évig sima, egyszerű szárakkal és tollakkal dobáltam, nem foglalkoztam azzal, hogy törnek, görbülnek, amikor kellett, vettem újakat.
Mindegyik szektorra pontosan ugyanazzal a mozdulatsorral kell dobni, sokan akkor követik el a legnagyobb hibát, amikor változtatni próbálnak.Volt nálam RX-V3800, tetszett a hangja, de egy régi AVC lényegesen jobb, amit az árkülönbség is mutat. Összehasonlítottam AVR-3802-vel és valamelyik Arcammal. Van fényképem, amelyiken mindhárom látható.
-
fehér_ember
addikt
Éjjel megnéztem még pár videót a clic-ről és arra a megállapításra jutottam, hogy valószínűleg sokkal kevésbé elcseszett (jobban hasonlít a hagyományos szárakra - tollakra) a tömegelosztása mint pl. a winmau stealth-nek (aminek a tollán belül végigfut a szár meghosszabbítása). Gondolom ezért lett ez utóbbi nálam pl.farnehéz. Szóval ha clic-elnék, akkor tán nyugodtan választhatnék ugyanúgy egy 30mm hosszú és standard vastagságú szárat mint amilyen a jelenlegi hagyományosom. De lehet az lesz amit javasolsz. Lehet érdemes a hagyományoshoz "közelebb" maradni és úgy megtanulni dobni.
Amúgy ti másképp dobtok pl. a 20-as szektorra (vagy akár a többi fentebb lévőre mint az alsókra)?
Én sokszor még nagyon nem tudom hogy is dobjak. Sőt van amikor úgy dobok mintha én lennék az íj ami kilövi a nyílvesszőt (szóval, van amikor tökre egyenes vonalban küldöm meg a darts-okat)
Nem vettem, volt egy RX-V3800-asom is, és a Dynaudiókkal jobban kijön/bánik (alacsony hangerőn is rendesebben megvan minden részlet). Előtte viszont minden más dobozomhoz jobban kedveltem/szerettem a Denon hangzását.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember
üzenetére
Ha nem lennél kezdő, akkor is a lyukasztást javasolnám, így meg pláne.
Egyelőre hagyd a csudába a clicket és hasonlókat!Mit vettél az AVC-A1D helyett? Azt a hangminőséget a mai készülékek közül kevés produkálja, még az AVC-X8500H sem.
-
fehér_ember
addikt
73km-re vagyok tőlük, ezért inkább rendelek.
Valószínűleg mivel van itthon sok hagyományos száram, a lyukasztás + gyűrűzés volna a legkézenfekvőbb (mostmár hogy tudom nem kellenek hozzá speckó szárak, tollak) és még talán a kicsit szétnyílt végűeket is tovább használhatnám.
Viszont a click meg alapból szimpatikus (mivel gumigyűrűvel fixebbé is lehet tenni a forgás ellen, ha esetleg mégsem akarnám vagy nem lenne elég "stabil"). Próbálok videókat sasolni youtube-on, hogy okosabb legyek és ha mégis emellett döntenék akkor ne kelljen 3 vagy mégtöbb féle clic szárat berendelnem a jelenlegi kiváltásához.
Amúgy még tök béna vagyok, jelenleg csak arra gyúrok hogy a szektorok legnagyobb részébe bele tudjak találni; szóval a pontos és szándékos egymás mellé dobástól még jó esetben is évek választanak el
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember
üzenetére
Pár száz forint a 3 db gyűrű, a tollakat kilyukasztják a boltban. Legalábbis a Game Centerben. Ez nem olyasmi, amin pár másodpercnél többet kell gondolkozni.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember
üzenetére
Semmi baja nem lesz a hegynek a gyűrűtől, de ha lenne, az is cserélhető.
Pontosan nem emlékszem, de legalább egy hete ajánlgatjuk neked a lyukasztott tollakat és a hozzájuk passzoló gyűrűket. Nem értem, mire vársz a kipróbálással. Ha akarod, bepróbálhatod, bár fogalmam sincs, azt hogyan kell.
Van egy hátránya a szóban forgó megoldásnak. Míg a hagyományos rögzítéssel a toll kicsúszik, a nyíl betalál két másik közé, a lyukasztott inkább levágódik róluk. Valamit valamiért. -
fehér_ember
addikt
Én tényleg laikus vagyok, ezért félve kérdem hogy nem inkább a nyíl hegyét kellene kímélni; tehát nem az lenne a célszerűbb ha a tollhoz valami puhább anyagú kerülne, méginkább valami olyan, amibe esetleg kevésbé tud beleakadni a hegy (pl.)? Vagy ez utóbbi nem tartja meg annyira mint a gyűrű?
Mindenesetre a sok megoldás közül valamit tényleg be kellene próbálnom, csak nem tudom melyik legyen?
Mert az hogy a sima gyűrű mögött csak be van téve a toll, már az agyamra megy az örökös kipotyogásokkal meg az állandó visszanyomogatásokkal. -
-
pprod94
aktív tag
válasz
fehér_ember
üzenetére
Szia!
Ilyen lyukasztóm van, a szárra rá fog menni természetesen, a gyűrű sem rossz, de ha tartós gyűrűt akarsz hozzá, ilyen Target gyűrűt javaslok. Nekem elmúlt 1 évben egy darab sem pattant el, tényleg nagyon jól bírja a Robin Hood-ot is.

-
fehér_ember
addikt
És mégvalami:
Ha veszünk pl. egy [ilyen harrows toll lyukasztót] akkor az így lyuggatott tollakat csak speciális szárra és speciális gyűrűvel lehet feltenni vagy akár az előzőekben linkelt [szárra] is pl. [ezekkel a gyűrűkkel] (már ha ezek ilyen célra vannak egyáltalán
)? -
fehér_ember
addikt
Van tapasztalat azzal akpcsolatban hogy az ilyen [szár] (ami egyébként ~30mm hosszú a menet és hasítás töve közt, illetve középen ~5mm átmérőjű) + [toll] kombót milyen hosszú (30mm; 23mm) és kivitelű (standard, slim) [Harrows Clic] szárral + clic tollal kellene kiváltani, hogy a nagyjából ugyanolyan szögben álljon bele a táblába a nyíl mint az első párossal.
Érdekes amúgy a dartscorner elfelejtett jelszó visszaállítása: dartscorner ideiglenes jelszót ad
Nem gondoltam volna hogy létezik még ilyen. Ha valakinek tudjuk az ottani email címét akkor ezek szerint nem nagy kunszt kideríteni a nevét + címét (na nem mintha ezek annyira titkos adatok lennének; de akkor is, milyen jelszó visszaállítás már az ilyen). -
pprod94
aktív tag
Sziasztok! Offba is teszem, ne hurrogjatok le.
Digi kábel, Debrecen. Sport 1/2 nálatok is szaggat? Keressek inkább streamet?
Nézném a derbit, de így nem valami élvezetes... -
Mensur 9 nyilassal (T15 D18) visszavette legjét 4:5-nél és 6:5-re nyert Jeff Smith ellenében (kanadai, aki az 1. Player Champen végigment a mezőnyön és csak Gary Anderson állította meg a döntőben).
-
Cheif
tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
pro grip spin elnevezésű a forgós
-
BBéci
legenda
válasz
bosmajor
üzenetére
Mindkét fajtát használom.
Talán idióta ötletnek tűnhet, hogy keverem a kétfélét. A forgót dobom el utoljára, hogy könnyebben beférkőzzön a táblában lévők közé. Plusz annak a tolla nem lyukasztott, hogy szükség esetén ki tudjon csúszni.
Felmerülhet a kérdés, miért nem forgó az összes? Mert van egy pici lötyögése, ami elméletileg csökkentheti a stabilitást. Az én szintemen nem oszt és nem szoroz, de a tudat... -
bosmajor
tag
válasz
LendvaiFeri1
üzenetére
Mindkét típus létezik: forgó is és "álló" is.
-
LendvaiFeri1
veterán
A pro grip szár tetejének nem kellene forognia?
-
mephi666
nagyúr
válasz
zsolti72837
üzenetére
pedig ahogy kezdett, azt hittem csúnya verést kap és el is aludtam a meccsen
meglepődtem reggel az eredményen, kár hogy nem láttam végig -
LendvaiFeri1
veterán

-
zsolti72837
addikt
Sherrock is jól játszott tegnap

-
mephi666
nagyúr
Lol ez a Price vs Smith meccs: 6-2-ről engedte vissza Price-t 6-6ig úgy hogy előtte 120 fölötti átlagot dobált
dobta sorba a 180as sorozatokat, váltott tripla20 és bull közt is oda-vissza egy pillanat alatt, végén meg sorban tévesztette a szektorokat... asszem végignézem a maradék 3 meccset is ma, mert mind érdekes lehet a résztvevők miatt -
fehér_ember
addikt
válasz
bosmajor
üzenetére
Jó hogy említetted

Egy ilyet néztem ki, aztán felnéztem a dartscorner-re és pont épp ez van leértékelve 15£-ra.
Ha meg is érkezik így a legolcsóbb postával (2,95GBP és sajna nem nyomkövetett), akkor spróroltam. Szárak-tollak meg vannak itthon. -
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember
üzenetére
Jól látod, valóban rengeteg nyilat ki kell próbálni, mire az ember megtalálja a számára legjobbat. De az igény változhat, lásd Phil Taylort, aki legalább 25 évig dobált párhuzamos testű nyilakkal, csak az utolsó 7-8 évben állt át tömzsi, orrnehézre.
Szerintem nem kell túlvariálni a tollak-szárak kérdéskörét, lyukasztott tollak a legegyszerűbbek és legjobbak, szinte soha nem lazulnak, csúsznak ki és az esetleges robinhúdot is jól bírják. Évente maximum 6 szárat amortizálok, de inkább kevesebbet.Formályú?
-
fehér_ember
addikt
Köszi. Akkor vannak rá megoldások. Majd kipróbálom valamelyiket.
Mindenesetre másféle testű vagy könnyebb nyilakat is ki kellene, mert a jelenlegi szerintem valamiért nem az igazi számomra. Vagy kicsit sok a 24g vagy inkább "bomba" formályú kellene... Vagy már így az elején újra abba kéne hagynom
. -
válasz
fehér_ember
üzenetére
Supergrip szárakat használok, fenthagyom a rajta lévő gyűrűt, plusz teszek egy slot lock gyűrűt is lyukasztott tollal a szár végére, így nem tud szétnyílni. A 2. gyűrű feljebb kerül így, ritkán kiesett azért, leginkább mikor a szár kilazult kicsit a menetnél, erre az lett a megoldás, hogy teflon szalaggal menettel ellentétesen párszor áttekertem a szárat (menetes részt) és úgy csavartam össze a testtel, így már elég stabil a dolog. 1 hét után épp ma esett ki a toll, mert szétdobtam az alsó gyűrűt, de legalább megvédte a szárat, és nem csak nem kell igazgatnom a tollakat, 1 hét alatt egyszer sem kellett csavarnom a szárakon.
-
bosmajor
tag
válasz
fehér_ember
üzenetére
Robson Plus és L-Style termékek kaphatók a dartspiac.hu-n. Régebben a Clicet is forgalmazták, de most csak szárat látok a kínálatukban, bár gondolom kérésre rendelnek tollat is. A menet szabványos 2BA, jó kell hogy legyen bármilyen szabványos testbe.
Cosmo Fit-tel Mo-i kereskedelemben még nem találkoztam, arra ott a DartsCorner. -
bosmajor
tag
válasz
fehér_ember
üzenetére
A Winmau Stealth nekem sem jött be, nehéz és merev. Én a Harrows Clic-et és a Cosmo Fit-et használom, de az L-Style-nak is van többféle megoldása (lyukasztott toll + kupak vagy EZ Flight). Ezek előnye a Robin Hood dobások számának csökkentése, nem esik le a toll (a Clic és Fit esetén szinte kizárt) és a szárnyak tartják a 90 fokot. A legolcsóbb megoldás a lyukasztott toll + gyűrű, ami leesés ellen hatékony, de Robin Hood ellen kevéssé.
Robin Hood ellen és a 90 fokos szárnyak miatt még megemlíthetjük a Robson Plus tollakat. -
fehér_ember
addikt
Sziasztok!
Van itt tapasztalat stealth szárakkal, tolakkal?
Csak egy ilyen winmau dart szettem van, és eléggé unom a tollak visszanyomogatását a szárakba, meg azt is, hogy ha véletlenül egymásra dobsz akkor a szárak végei mégjobban szérnyílnak; ezért gondoltam jobb lesz a stealth. Sajnos tévedtem, mert a nyilaim ezekkel "farnehezek lettek"; vagyis úgy szállnak, hogy a tollrész van legalul, így nem is állnak rendesen/masszívan bele a táblába (sokszor kiesnek). Ráadást padlón landoláskor már tört is el stealth szár, ami pl. a linkelt "prism"-nél még sosem esett meg.
Szerintetek másféle kialakítású test kellene a stealth szár-toll kombóhoz, vagy esetleg a rövidebb stealth szár is javíthatna?
Esetleg van más megoldás arra hogy nem kelljen gyakran visszatologatni a tollakat a szárba (mittudomén
, pillanatragasztó
) és hogy ne tudjak beledobni a szárvégek hasítékába? -
BBéci
legenda
válasz
Gonosztörpe
üzenetére
Az Unicorn nagyon szép,de semmi más pozitívumot nem lehet rá mondani. Blade-ből kiváló a sima is, nem muszáj a Dual Core-t venni.
-
Pulykahuszár
csendes tag
válasz
Gonosztörpe
üzenetére
Winmau tartósabb, nekem is az van és bírja rendesen pedig minden nap dobálok 1-2 órát.
-
Gonosztörpe
csendes tag
Sziasztok!
tábla vásárlás előtt volnék és azt szeretném kérdezni melyik lenne jobb választás.Szinte azonos szintű a két tábla de ki melyiket ajánlaná?Winmau BLADE 5 DUAL CORE,Unicorn Eclipse HD2 PRO
-
-
bosmajor
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- EAFC 26
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)?
Nem gondoltam volna hogy létezik még ilyen. Ha valakinek tudjuk az ottani email címét akkor ezek szerint nem nagy kunszt kideríteni a nevét + címét (na nem mintha ezek annyira titkos adatok lennének; de akkor is, milyen jelszó visszaállítás már az ilyen).