Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#4430) Peltár


Peltár
aktív tag

Sziasztok!

Jó hogy van ez fórum, mert már elegem van, nade hátha itt tudtok segíteni.

Van egy marék pendrive a tulajdonomban, egyszer egyik verzió váltás után, vagy frissítés után jött egy új hobbija a windows 10-nek, hogy nem hajlandó normálisan kezelni az újabb pendrive-okat., ami azt jelenti hogy bedugod a gépbe, látja pár percig aztán semmi. Java részben boot pendrive vagy egyik gépről a másikra adatok átvitele a fő felhasználási mód. Nincs agyonhasználva, csak PC. Ugyan ez a régi 4GB Peneket gond nélkül használja, Kingston, Corsair, és Sandisk Penek vannak, meg egy-két noname szar , de még azok is mennek 128MB ősrégi és jó. Példák: elkezdek rá másolni és mondjuk 10% nál 15%- 20% -nál hibát jelez nem látja a pendrive-ot ha rámegyek a biztonságos eltávolitásra, ott vagy el tudom távolítani vagy sem.
Ha ugyan ezen gépen win 7 vagy Linux van semmi gond, Ha az USB 2.0 vagy az USB 3.0 meghajtó van dugva
ugyan az az eredmény, ha az előlapi USB vagy a hátlapi USB van használva ugyan ez. Ha újra van telepítve a w10 akkor is ugyan ez van nincs javulás, de azóta verziószámok is változtak még sincs javulás. Sandisk-ból több verzió is van, több típus , azon belül USB 2.0 és 3.0 is. USB driver frissítés sem segít, újraformázás windows alatt diskpart alatt segít megint működés képes állapotba hozni az eszközt, HA közben nem tűnik el megint az eszköz. Sorban dobálja azt is hogy a meghajtóban lévő lemezt formázás előtt használni kell.
A Sandisk termékek hivatalos magyarországi képviselettől HAMA Kft származnak. Tehát nem Kínai utánzat
Ritkán az is előfordul hogy a bedugott eszközt formázni akarja amire vagy van szükség vagy enélkül is simán megy. De van hogy azt mondja formázzam meg, megformázom, elkezdek rá másolni másolás közben meg kiírja hogy hiba, nem olvasható, átugrik. újra stb átugrik, majd kirja nincs ilyen meghajtó és leáll a másolás
ha rámegyek az eszközkezelőben ott látja az eszközt, nincs hibajelzés, sőt el is tudom távolítani a tálcán lévő eszközök biztonságos eltávolítása menüben. Windows 7 alatt régen vagy felismert egy eszközt felrakta magának a meghajtó drivert és működött az eszköz, vagy a gyári cuccot raktad fel ha volt hozzá
gyakorlatilag nem lehetett megölni az eszközöket.

Valahogy úgy érzem mintha menet közben 1-2 perc után de csak konkrét használat esetén elvenné az áramot, vagy elvenné a jogosultságot hogy használjam.

De akkor másik eszközökkel miért megy rendesen. Ugyan ezen gépen Win 7 alatt, Linux alatt miért.
Már ami ötlet volt azt kipróbáltam, Másik Windows10, friss telepítés, viusírtó, stb.
Fórumokon láttam másnál is hasonlót szintén tanácstalanság. Ha mondjuk sikerül normálisan mondjuk egy
Linix iso-t vagy win 10 telepítőt felrakni, majd az eszközt biztonságosan kíadatni akkor utána az eszköz más
hardverekben simán jól működik, telepítés, Live Linux, akármi, formázva mindig Fat32.
Nem tudom mi lehet, nem láttam még olyat hogy lenne egy lista hogy ezt és ezt a pendive-ot nem tudja használni a win10. Viszont ami logikus lenne hogy a régi 10 éves vagy régebbi eszköz meg megy vele az új korszerű meg nem. Ha ugyan ebbe az USB portba egy kártyaolvasót, teszek ami mondjuk akár milyen SD kártya lehet, vagy telefon adat módba működnek. csak kifejezetten a Pendrive a fájós módja.
Kinómban már vennék egy USB 3.0 8GB vagy 16GB eszközt amire a Microsoft 1000%-ban azt mondja hogy megy a W10 alatt és kipróbálnám azzal mi történik, de ez már nem állapot.

Olyan van hogy egy eszköz kompatibilitási vagy egyéb hibájából nem működik egy gépben Hardware ügyileg, ezt elfogadom , azt is hogy idővel tönkremegy egy Pendrive és kukázhatód.Azt is hogy az elől lévő USB portokat nem szereti, csak a hátsót, de nálam azt sem, vagy egy kis bituska logikai hibát vét amít egy újraformázás megold, ha más nem diskpart alatt, vagy Linux alatt másik gépen , de iylet mint nálam, egyszerűen nem értem. Azon felű hogy a próbálkozások miatt volt pendrive ami meghalt.

Ha vannak tapasztalatok ötletek, hasonló téren, vagy tud valaki linket ahol leírás van a jelenségre és megoldás, vagy bombabiztos Pendrive W10 alá, az ne fogja vissza magát! :R

Köszi a türelmet! :R :K

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.