- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Stirlitz #66603 üzenetére
Semmilyen médiából áradó gyűlöletet nem vettem át, mivel nem élek a média szemetén, ergó nem is nézem.
Nem tudom hogy te jártál-e már Franciaországban, de én igen. Nem is egy alkalommal és amit láttam, az önmagáért beszél.
Igazi, rászoruló menekültek mindenhol vannak, ő velük semmi bajom. Nyilván egy kislányt sem kell bántani. De vannak olyan alakok, akik hidd el nem értenek a szép szóból. Amíg ők érzik magukat erősebbnek, simán lecsapnak lelkiismeret nélkül, amikor meg fordított a helyzet, akkor meg az elesett szerencsétlenek. Majd amikor többségben vesznek körbe és elvágják a torkodat, akkor lehet humánuskodni.
Gondold végig fordítva a helyzetet, ha mondjuk Európa népessége menekülne egy katasztrófa miatt. A határon lőnének ezen országok népei minket halomra.
De nem haragszok, egyszerűen csak sajnálni tudom a tudatlanságot. Mert itt az van. -
válasz
Stirlitz #66600 üzenetére
Ha kicsit ismernéd a történelmet, a világpolitikát és nem vennéd be a médiából jövő álságos szennyet, azonkívül lenne egy kis stratégiai jövőképed a hazát illetően, hamar felismernéd hogy eme népvándorlás hatalmas veszélyt jelent számunkra. Eltérő kultúra, nem is akármilyen, mert amint többen vannak erőszakos terjeszkedők (lásd pl. Franciaország), terrorizmus, gazdasági/szociális katasztrófa és még sorolhatnám....
És mielőtt valaki azt mondná hogy mind egy kalap alá veszem határsértőket, hát nem. De kérdem én, hol van háború Bangladesben pl? Annak minek kell idejönni? Aki meg háborús országból jön, az pl. minek szül a háború közepén egy szétlőtt házba a nyomor tetején 4 gyereket a kilátástalanságba? Talán ott kezdődik a felelősség, nem itt! Ők megszülik, mi meg vállaljuk a terheket. Nem így működik a világ! Egy felnőtt embernek, vagy népeknek legyen e téren is saját felelőssége! Nekünk van épp elég nyomorunk, amit a történelem ránk rótt, illetve amit gazdaságilag ránk toltak. Köszönjük még ebből is nem kérünk! Háborús övezetek, melyeket egy másik ország (usa) gründolt, mi meg igyuk a levét....
És végül nem akarok senkit megsérteni, de én meg a tudatlanságtól hányok. -
rnrn
aktív tag
válasz
Stirlitz #65825 üzenetére
Pisti, lehet, hogy én is befizetek egy ilyen körre, mert egész egyszerűen nem járok arra nyitvatartási időben...
Hamarosan elménünk nyaralni, utána elképzelhető, hogy megkereslek ez ügyben.
DeniBoy, érdekelne, hogy milyenek!
Hűtést igényelnek, mert nincsenek pasztörizálva --- de ezt Pisti biztosan mondta.
-
rnrn
aktív tag
válasz
Stirlitz #65653 üzenetére
Akkor inkább a Nem vagyok én apácát ajánlom a Kapucinusoktól! Igaz, 2x annyiba kerül. Többen ittak már -- én nem -- Szentandrási meggyest és ahogy láttam, hallottam, ízlett. Lehet, hogy azt is meg kellene kóstiznod. Mindkettő van a Novróban.
-
Exian
addikt
válasz
Stirlitz #65648 üzenetére
Eléggé
Ezek kicsit komolyabb cuccok, mint az ilyen egyszerűbb Radlerek meg sima ízesített sörök. A Kissler féle cuccok legalábbis nagyon jók.
Ha szereted a kicsit fanyarabb ízt, akkor a Boomlert ajánlom tőlük, rozmaringos-gránátalmás.
Nem utolsó sorban ez legalább mindamellett, hogy gyümölcsös, még is csak SÖR, nem is gyenge! Alkoholfoka 6,2 % /V/V.
Ami még nagyon jó, az a gyömbéres.
-
törölt tag
válasz
Stirlitz #65630 üzenetére
Nem.Egy ellenállás lett cserélve, mert annak a hibáját ( is ) dobta a program.Illetve kicsit szivatta a szerkezet,mert hibát írt ki az anyósülésnél is az övfeszítőre.Szétkapta azt is.A csatlakozó panel megmaradt,csak a panel érintkező részei,meg a vezetékek érintkezői lettek átforrasztva.Értett hozzá az látszott.Sok privit kaptam,legalább 5 ajánlott embert fel is hívtam,mindenki szabadult a feladattól.Egyedül a Penthe Opel volt készséges,de az meg horror áron vállalta volna.
-
Visormail
addikt
-
rnrn
aktív tag
válasz
Stirlitz #65163 üzenetére
Az imént beszéltem a főnökkel (több, mint 20 éve foglalkozik sörfőzéssel), végtelen nyugalommal és alázattal tájékoztatott mindenről.
- 16-21 óra között vannak nyitva.
- 4 alapsörük van, de minden héten kapacitástól függően van valami újdonság.
- Nem szűrt és nem pasztörizált egyik sör sem (folyamatos hűtést igényel!)
- 750 Ft + 250 Ft üveg az ár.
- A főzde mindenki számára ott áll, szívesen bemutatja.
Fbook
Én rendszeres vevőjük leszek, az egyszer biztos! -
rnrn
aktív tag
válasz
Stirlitz #64014 üzenetére
Köszi! Igazából full HD és 720p-ket néznék a régi notin (T7500 2,2 GHz, 4 GB RAM, Nvidia Quadro NVS 135M, Win7 64 bit), de van, hogy szaggat, van hogy simán megy. Azt hittem, hogy kodek gond és emlékeim szerint a VLC, mikor települ, kodekeket is telepít. Ezért fordultam e program felé. Lehet, hogy a videokártya lesz a szűk keresztmetszet? Ötlet??? Köszi!
Más: nagyon régen voltam a Zuránvárosi Tacsóban, most is asszonyka hívott, hogy jó kis belga, angol és német sörök sorakoznak a polcokon. Sajna igen magas árakon, de egyszer tán' ki lehet bírni.
-
válasz
Stirlitz #63355 üzenetére
nem találkoztam még lelkes Fabia tulajdonossal (az újabbak lehet jobbak)
olyannal találkoztam aki fél év után eladta (10 éves Fábia), pedig nem volt semmi baja az autónak (előtte Toyota Yaris-a volt), most egy 20 éves Renault Twingo-t használ helyette
Csak érdekes hogy az összes Daewoo Lanos tulajdonos, meg áradozik a kocsiról.
Egy valakinek ajánlom: Gerhard Plattner követőknek ideális.
Viszont nekik ott a magyar példa Otto a Toyota Yaris-szal és a brit kollégája. -
rnrn
aktív tag
válasz
Stirlitz #63279 üzenetére
A SEAT-omban -- ha jól tudom, akkor 1.4 MPI -- van. Ezek szerint ez nem az az 1.4 MPI. Az 1.2 MPI-ről meg tudva levőleges a vezérműszíj ugrabugra. Egyébként mivel nem nekem lesz az autó (asszonyka), nem csak a szín, hanem a forma is számít majd. Ergo Fabia kilőve (esetleg Ipica). Azért köszi!!!
-
-
-
-
Stirlitz
senior tag
-
NGA
addikt
-
-
hoax
senior tag
válasz
Stirlitz #61603 üzenetére
Egy utángyártott hűtéssel természetesen hűvösebb lesz a szerkezet, de a sajnos némelyik gyártó megoldásai inkább a "vicc" kategóriába sorolhatóak. Egyébként nem sokkal fűt jobban egy 4850-nél...
A Loki-t meg szerintem csak egy lényegesen jobb hűtésre érdemes cserélni, sajnos a Freezer 13 nem az a kategória...
-
dunc
nagyúr
válasz
Stirlitz #61341 üzenetére
Simán szétszedhető van benne két szűrő , kiszeded megtisztítod, és jól telerakod számodra tetsző, ízlő kávéőrleménnyel. Ez a Tchibo gépekre vonatkozik. (én két éve vettem a gépet, nem tudom a maiak milyenek)
A videóval ellenben, még fólia se kell rá.
Kávé csak frissen!!!! -
Visormail
addikt
válasz
Stirlitz #55569 üzenetére
Hát igen voltak kisebb driver problémák, de ez gyártótól is függött.Nekem agp-s Butterfly S3 Savage4 32MB kártyám volt, arra csak a gyárilag hozzá adott drivert lehetett feltenni, mert az újabbal egyáltalán nem működött
Utána kicseréltem ugyanilyenre csak az Raptor márkájú volt, azzal már működött az újabb driver amitől szépen meg is ugrott a sebesség Soldier of fortune 1-ben. Pentium 1-es, agp 1x foglalatú alaplapban volt, Pentium 200MMX procival, asszem szintén 64MB edo rammal. A gyári driverrel még az üres szűk folyosón is recegett kicsit, csere után az újabbal már mindenhol simán futott csak a robbanásoknál/füstnél akadt.
Soldier of Fortune SYSTEM REQUIREMENTS
Ment vele a Need for speed 5 porsche is normálisan, arra emlékszem. -
Exian
addikt
válasz
Stirlitz #55194 üzenetére
Köszi Neked is a felajánlást, meg blaca83, Neked is, felírtalak mindkettőtöket a "kölcsönbe adnak gépet" részhez a szervezői jegyzetembe
Amint aktuálissá válik a dolog (lehet ám, hogy csak hónapok múlva), akkor megkereslek majd benneteket.
Természetesen a tőlünk telhető módon a legjobban vigyázunk a kölcsönbe kapott dolgokra, sőt, a terv az, hogy külön őr lesz a kiállítás idejére, illetve biztosítást is szeretnénk majd kötni, ami ugyan egy esetleges lopás, rongálás esetén egy eszmei-muzeális-személyes értéket nem pótol, de valamit talán még is. De nem, ilyenről ne is beszéljünk, nem történhet ilyesmi!
Én több, mint 5 éve dolgozom itt, 2-3 hetente váltják egymást a kiállítások, nem egyszer 20-25M-ra biztosítva, sohasem volt még gond.
Az igazi kincseket pedig eleve üveg alatt fogjuk csak kiállítani. Ilyen lehet bármilyen dolog, amire a gazdája azt mondja, hogy nem érhetnek hozzá. Akkor csak szemléltető eszköz lesz. Pl., ha egy gép nagyon nagyon szép állapotban van és igaz, hogy van belőle már több kirakva használatra is (ilyen lesz pl. C64 több is), attól még lehet, hogy kirakunk 1-1 példányt üveg alatt, főleg, aminek doboza, leírásai, mindene megvan.
-
air
nagyúr
válasz
Stirlitz #54705 üzenetére
Az önbíráskodás meg egy másik jogi kategória, de hajrá.
Szerintem, ha már pórul járt, mert túl jóhiszemű volt, akkor örülni kell, hogy ilyen kevés volt a tanulópénz. Járhatott volna rosszabbul is.Nem blöff a kiírás, csak nem a rendőrség jár el. De szerintem inkább azért írják ki, hogy visszatartsák az ilyen cselekmények elkövetésétől az embert. Több-kevesebb sikerrel.
-
namron
csendes tag
válasz
Stirlitz #53950 üzenetére
Ugyanezért én felnyomtam őket a fogyasztóvédelemnél(persze semmi eredménye nem volt).
Amúgy nem veszik át T-ponton, csak a postákon tudod feladni...Ha jól emlékszem, akkor egy számot kell kapnod arról, hogy le akarod mondani a szolgáltatást(nekem telefonon sem lehetett, csak és kizárólag e-mailben), majd ki kell töltened a feladásnál egy-két papírt(ide kell a szám).
Mikor én intéztem(1 éve), akkor az Indóháznál 2 db doboz volt erre a célra, a nagypostán nem volt egy darab sem, kicsit hisztisek is voltak azok, akik fel akarták adni a berendezéseiket.Jó kitalált rendszer...
-
Exian
addikt
válasz
Stirlitz #52882 üzenetére
Dettó
Én sem találom soha épp azt, amire szükségem volna, pedig tudom, hogy van belőle több is. Aztán amikor nem kell, akkor meg előkerül egy raklapnyi. Ismerős érzés, de szerintem ezzel mindenki így van. Erre egyszer azt találtam ki, hogy felcímkéztem a tárolószekrényem polcait és egy excel táblázatban felírtam az adott sorszámú polchoz, hogy mik vannak rajta/benne (minél pontosabban megnevezve mindent, akár több kulcsszóval is). Így ha kerestem valamit, excel tábla megnyit, keresés és beírtam, aztán meg is találtam. Működött is a dolog egészen addig, amíg a feleségem és/vagy a gyerekek át nem rendezték állandóan a polcokat
-
Exian
addikt
válasz
Stirlitz #48304 üzenetére
Húúú, ha lenne rá büntetlenül felhasználható pénzem
(büntetést a feleségemtől kapnék
).
Nagyon régóta szeretnék nagyon egy ilyet
Na, majd egyszer...
Tényleg nagy élmény, ajánlom mindenkinek, akinek van pénze rá. Én ugyan csak egyik ismerősöm házi készítésű távcsöveit próbáltam, de már az is eszméletlenül jó volt. Ő maga gyártotta a csöveket, lencséket meg úgy csináltatott/vett készen. Brutál élmény nézni vele bármit.
A hold akkor a legjobb, amikor nem telihold van, hanem mondjuk fél-háromnegyed. Akkor látványos igazán az árnyékok miatt.
-
rnrn
aktív tag
válasz
Stirlitz #48271 üzenetére
Szia, a MNádasdi sztorinál a mai napon kifejezés érvényes?
Mert egy időben hallottam róla, meg is álltam, meg is néztem a lámpát, kicsit kérdezősködtem a környékbeliektől, az ottani vendéglátósoktól. Semmi és senki nem utalt arra, hogy van lámpa. Azóta ráadásul kismillió piroson áthajtót, no meg 70-80-nal a faluba eső járművet láttam. Ha ez igaz lett volna eddig, akkor biztosan híre megy.Szóval a mai nap, az tényleg mai???
Mindazon által én is mindenkit arra buzdítok, TARTSA BE A SZABÁLYOKAT!
Én magam is beszoktam, veszélyes az az útszakasz, nem egy súlyos baleset történt már abban a lámpás kereszteződésbenKöszi!
-
Exian
addikt
válasz
Stirlitz #47478 üzenetére
Nekünk nem volt / nincs egyik sem, bevallom. De nem baj, ha van. Sőt. Mi kicsi lakásban élünk, akarva akaratlanul a gyerek mellett vagyunk minden pillanatban. De pl. nővéremék 3 szintes családi házban laknak, gyerekek legfelül, ők lent élik a napjaik nagy részét, így náluk elengedhetetlen volt a bébifigyelő.
A mérleget viszont elvből nem ajánlom, semmi szükség rá! Majd megtapasztaljátok: ha valami gond van a növekedéssel, úgy is észreveszitek
Ráadásul hetente van orvosi vizsgálat, ahol mérnek. De mondom, ha gond van az evéssel és/vagy felszívódással, a gyerek jelzi és Ti is látjátok.
Egyébként a Marci babánk 1 hónap alatt 1.5 kilót hízott, ami több, mint elég. Ehhez nem kell mérleg
Pelenka: szintén egyéni ízlés és pénztárca kérdése: mi nem visszük túlzásba, de kitapasztaltuk már a necces és/vagy használhatatlan márkákat, típusokat. Pl. a "zörgős", zacskós vackokat kerüljétek, mert kényelmetlen a babának és idegesítő is a hangja
Meg aztán vannak a "hátrafosós" (bocs) P@mpers típusok, hiába drága. De abban is vannak jók...
Költségben? Fene tudja... 10k alatt szerintem megáll. Első pár hónapban értelemszerűen nagyságrendekkel több fogy, napi 3-4db? A feleségem jobban tudja
Darabja pedig 40-50Ft körül van, számold ki... amiben nem spóroltunk sohasem, az a popsikenőcs. Abból érdemes jobb fajtát venni. Én speciel a kezemre is azt kenem télen, amikor jön a "kirepedezős", majd sebesedős korszak! Azóta elmúlt ez a problémám!
-
Bandus99
őstag
válasz
Stirlitz #47478 üzenetére
En azt mondom vegyel legzesfigyelot es bebiort is. Utana el tudod adni, nem hasznalodnal ezek el. Mi is ezt tettuk. Valoszinuleg sose lesz szukseged a legzesfigyelore, nade ha megis szukseg lett volna ra, utolag sose fogod feldolgozni, hogy miert probaltal sporolni ezen.
Ugyanigy merleget is vegyel nyugodtan, ha szuksegesnek gondolod, ne bereld. Utana eladod. -
krizmo_
addikt
válasz
Stirlitz #47468 üzenetére
Én is ilyen jellegű dolgokra gondoltam, amiket te hoztál fel példának. Csak valahogy nem sikerült megértetnem magam, úgy meg főleg nem, hogy minden félét belemagyaráztak abba, amit írtam...
Jó lenne, ha sokan ilyen következetesek és előre látóak lennének, mint te.
Valóban az első gyereknél nagyobbak a kiadások, ezért is érdemes olyan dolgokat venni, amelyek jó minőségűek, mert így egyszer kell megvenni őket. -
Exian
addikt
válasz
Stirlitz #47465 üzenetére
Amiket Te leírtál, az már a mi szemszögünkből egy magasabb kategória, ha úgy vesszük. De ezt a fizetésed is mutatja, teljesen rendben van így, amit leírtál. Mi ugye összesen gazdálkodunk ennyi pénzből, így mi kicsit szerényebben, de ugyanígy megvettünk anno mindent. Annyi, hogy most, a 3. gyerkőcnek - lehet megkövezni - 2500 Ft-ért vettük a kiságyat, használt, ezer éves, nem is túl szép, DE a célnak tökéletesen megfelel. Az első gyereknél speciel vennünk sem kellett, kaptunk kölcsön (szinte minden mást is). A második gyereknél szintén "vaterázva" (bocs ph apró) lett a kiságy, annál nagyon jól jártunk mondjuk, egy zsír új darabot sikerült elnyernünk 5000 Ft-ért, az nagyon szép volt, rajta is volt még az eurós árcímke, amin 100 júró állt, szóval nem volt egy olcsó darab. Azt hiszem 1.5 évre rá 6000 Ft-ért "vateráztuk" el, szóval még nyertünk is rajta
Na száz szónak is egy a vége, kevesebb pénz az hoz ilyen dolgokat valóban, hogy az ember olcsóbban, használt dolgokkal oldja meg a kellékeket. A babakocsink egyébként még mindig ugyan az, amelyik az első gyereknél volt, azt is használtan vettük, azt hiszem 18.000 Ft-ért, de tökéletes állapotban volt akkoriban. Mostanra már ( 6+2 év és 3 gyerek után (előző tulaj 2 évig használta)) le van azért lakva, DE működik, használható és nem dobtuk el, munkába fogtuk most is
Ugyanakkor talán, ha picit magasabb havi pénzmaggal rendelkeznénk, esetleg új, drágább dolgokat vettünk volna, de teljesen alkalmazkodik az ember a lehetőségek szerint. Ez nálunk tök természetes, és így azért ellehet lenni valahogy. És nem is olyan túl rossz "valahogy".
Egyébként jó babavárást kívánok
Nekünk friss az élmény, épp most volt 1 hónapos a fiúnk. De ugyanakkor könnyen lehet, hogy az utolsó babavárós élményünk volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged