-
LOGOUT.hu
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ha3fis
tag
Sziasztok!
Tetőboxot keresek megvételre 320-340 literes méretben (~130x80cm-est). Esetleg "kölcsön".
Az ajánlatok jöhetnek privátba, arról kapok értesítést, köszi előre is. -
ha3fis
tag
Vegyes tüzelésű kazánnál begyújtáshoz, húsfüstölésnél a fűrészpor meggyújtására, de a grillezésnél is szoktam kicsit gyorsítani az "ízzítást".
Karamellizálásra még nem próbáltam, de lehet azt is tesztelni kellene.
A fűtésrendszer korszerűsítése előtt állok, de nem hiszem, hogy fogja futni rézcsövekre, lehetne azokat is ezzel összeforrasztani. -
ha3fis
tag
Rájuk gondolsz? Náluk vásároltam mostanában elég sok villanyszerelési cuccot.
-
ha3fis
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy Pécsen vagy a környékén hol érdemes jó áron UTP kábelt venni?
Kb. 30-50 méter kellene, két épület közé (~15m) húznám ki, - egyelőre - két router lenne vele összekötve.
Jó lehet még a "rezezett" vagy csak tömör réz ajánlott?
Köszi előre is a tippeket! -
ha3fis
tag
Költözés előtti válogatásnál leltem 4 doboz újságra-könyvre:
- Rádiótechnika újságok, évkönyvek
- Ezermester újságok
- Hobby elektronika újságok
- Számítástechnikai újságok
- Számítástechnikai/Elektronikai könyvek
(A képek minőségéért elnézést kérek)Akit érdekel belőlük valami, akár az összes egyben, az jelezze privátban és megegyezünk, ne kelljen már a MÉH-be vinnem őket .
[ Szerkesztve ]
-
ha3fis
tag
Sziasztok!
Hamarosan házfelújításba kezdek és szeretném feltérképezni a falakban lévő elektromos kábeleket és csöveket. "Vezetékkereső" után érdeklődnék, hogy van-e valakinek eladó/kölcsön? A pécsi gépkölcsönzők webes oldalait böngészve nem találtam, a külföldi rendelés már későn érne ide, pár órás használatra kellene, ezért túl sokat nem költenék rá.
Ha van infótok a témával kapcsolatban, azt köszönettel venném, akár privátban is.[ Szerkesztve ]
-
ha3fis
tag
válasz Bigemperor #86609 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Igen, ahogy nézegettem, nagy a szórás, több helyen már készítenek szerződést 0,3%+ÁFA áron, de minimum 40e-től akár 1,5%-ig, de találkoztam már nagyobb számokkal is a netet bújva.
Természetesen az árak az alap pár bekezdéses irattól az akár 7-8 oldalasig változnak az ügy bonyolultságát tekintve.
Sajnos "árérzékeny" a dolog, ahhoz viszonyítva, hogy én ezért az összegért több mint 1-1,5 hónapig dolgozom.
Hétfőn reggel kezdek telefonálgatni és egy-két napon belül eldől majd, hogy hol fog készülni. -
ha3fis
tag
Sziasztok!
Ingatlan adásvételihez keresek "korrekt" áron dolgozó ügyvédet (drágát tudok többet is, aki 0,5-1% felett dolgozik). Ha tudtok ilyet a környéken, privátba küldjétek el a nevét vagy az elérhetőségét.
Köszi előre is. -
ha3fis
tag
Sziasztok!
Mielőtt rendelnék, megkérdezném a környékbelieket, hogy nincs-e valakinek a fiókja mélyén porosodó Raspberry Pi Zero W, esetleg újabb kiadás 'óccsóér/sör/csoki stb.
Okos-otthon szerverként kísérleteznék vele, Domoticz vagy Home Assistant menne rajta. Előbbi program win-es változatával már küzdök egy hónapja, de vannak korlátai, ezért kipróbálnám a Linux alapúakat is, igaz ehhez még nem értek, de hajlandó vagyok tanulni.
A témába vágó fórumokat, blogokat már olvasgatom pár hónapja, kezdek képben lenni, ezért is az elején még nem ruháznék be nagyobb összeget. -
ha3fis
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek véletlenül a fiókjában egy 200-320GB közötti 2,5"-es SATA-s vinyó 'occsóér?
Nem baj ha 100/100-as
Délután el is mennék érte. -
ha3fis
tag
Sziasztok!
Veszi vagy járatja valaki a hetenként megjelenő Füles rejtvényújságot?
A 2018/45-ős számból kellene egy-két oldal másolva vagy lefényképezve. -
ha3fis
tag
Boldog Karácsonyt!
-
ha3fis
tag
válasz Bigemperor #83523 üzenetére
Vagy kijössz ide Szalántára és a Barátság utcában két helyen is árulnak.
Kiválasztod, ráírják egy cetlire a neved és karácsony előtt kivágják Neked frissen.
(Nekem is van egy 4-5 méteres ) -
ha3fis
tag
Sziasztok!
Tudtok valakit ajánlani, aki fotótapéta (270x380cm, 8 db-os) szakszerű felrakást vállal?
Néztem róla videókat, de gányolni nem szeretnék. Jöhet privátba is infó, köszi előre is a segítségeteket! -
ha3fis
tag
válasz Dluinet #75312 üzenetére
Kb. másfél éve már sima kártyás fizetésnek minősül a csekkbefizetés a postákon.
-
ha3fis
tag
CPT.Pirk: Sajnos a fajtáját nem ismerem, anyóstól kaptam pár éve, aztán mindig tartottam meg magot. Olyasmi kis takaros piros, mint Exian képén.
dunc: Szalántai vagyok, de pár naponta bejárok Pécsre, a Kincses Tecsóig, meg a Tüskésréti útig.
Exian: Van bőven kb. 40-50. Találomra elszórtam a magokat, szerintem mind kikelt .
Tavaly Indiából rendeltem 50 db Bhut Jolokia magot,3-4 kelt ki, a végére 1 nőtt meg, kevés terméssel, az is elszáradt, az idén ültettem a száraz termés magjaiból, most is csak 1 db él.
Viszont kaptam ajándékba egy tő Habanero-t. Majd kiderül milyen lesz, már kb. 30 cm. -
ha3fis
tag
Maradtak még chili palántáim, akit érdekel írjon privit, fórumlakóknak természetesen ingyééé adom, más nem kap .
A termése kb. 4-7 cm-es lesz, esetleg nagyobb, ha több tápanyagot kap. Ehető erősségű, nem olyan, hogy egy darabot hetekig fogyasztunk. Később felfűzés és szárítás után lehet darálni porrá vagy durvábbra ételek fűszerezéséhez. -
ha3fis
tag
válasz s7evcsenko #63545 üzenetére
Mert még kicsik . Ezért tettem idézőjelbe a törpe szót.
Most 6,5 hetesek, később megnőnek 4-5 kg-ra kb. 6 hónapos korukra. De én nem várom meg, mert 10-12 hetes korukban 2,5-3 kg-osan egyesek "úszóleckét" vesznek, a többi "tepszifüles" lesz, esetleg kolbászként, vagy a füstölőben pihenget.
Saját konyhára tartom őket, néha ha van több, akkor párat meghirdetek, de kicsi a kereslet, sokan nem ismerik, hogy mennyire egészséges a húsa (a hal után a 2. helyen áll).Bandus99: pár hetes koruktól egy kis gyakorlattal meg lehet állapítani, hogy milyen ivarúak.
[ Szerkesztve ]
-
ha3fis
tag
válasz s7evcsenko #63529 üzenetére
Pannon fehér, Hycole és keverék nyuszik vannak, most még "törpék", mert 6,5 hetesek. Ha érdekel, keress itt vagy ott.
-
ha3fis
tag
10 éves gyerkőcnek keresnék kis biciklit, "lányos" kivitelben. Nem baj, ha egy kicsit fel kell újítani.
Privibe bombázzatok az ajánlatokkal. -
ha3fis
tag
válasz ha3fis #55709 üzenetére
Ma reggel megvettem az 5 elkót, kicseréltem, elindult a mosás, de a centrizés előtt megint megállt
Még a vizet se szivattyúzta ki. Most bekapcsolási kísérletre megint kb. fél másodpercenként sípol, felvillannak a ledek és a kijelző. Sajnos csak egy pár hibakódot ír a gépkönyve, amik E betű+számok, de ilyen villogóst nem említ. Kezdem befonni a szemöldököm . -
ha3fis
tag
Sziasztok!
Delutan 1 ora magassagaban mennek be Pecsre, elvileg akkorra igertek az alkatresz erkezeset a RAM-ba.
A mult heten irtam, hogy a mosogepunk elromlott, ennek a paneljerol kellene egy 8 labas IC-t kiforrasztani, de az onszippantom, no meg a technikam nem a legjobb. Valaki tudna ebben segiteni? Veszek meg az uj IC-hez foglalatot, esetleg meg azt kellene beforrasztani.
Termeszetesen nem ingyen kernem.Koszi elore is a segitseget.
-
ha3fis
tag
Köszönöm. Neked jobb a keresőd, mert nekem nem mind lett meg
A második linken lévő képen lévő U6-os helyen lévő IC-n a felirat nálam olvasható: TNY276PN és itta 3 lábas oldalán egy fekete kis folt árulkodik, hogy ott volt még egy láb..... ott nekem csak 2 van
Elképzelhető, hogy csak azt az IC-t kell kicserélni és jó lesz? Esetleg érdemes foglalatba rakni az újat? -
ha3fis
tag
Sziasztok!
Mivel itt vannak az elektronikához értő fórumtársak, akikre már máskor is számíthattunk, a segítségükre lenne szükség: tegnap a mosógépünk munka közben megállt, azóta se kép-se hang... olyasmi tünete volt, "mintha" csak a biztosíték ment volna ki. A tetejét leszedtem, persze az elektronikai panelon nem találtam biztosítékot, meg égett-felpuffadt alkatrészt sem (gyors ránézésre).
Ha más - nem elektronikai - gondja lenne, akkor hibakódot írna ki a kijelzőre, de "nem kap semmi áramot".
Természetesen az alap dolgokat már végigpróbáltam: szűrőtisztítás, csövek-kábelek átnézése-mozgatása, konnektor-teszt stb.Mit nézzek még meg, mielőtt ráfognám, hogy valószínűleg vezérlőpanel javítás/csere lesz.
Köszi előre is a segítséget. (Priviben is jöhet.)
-
ha3fis
tag
-
ha3fis
tag
Tudtok ajánlani Pécsen vagy környékén olyan boltot, ahol korrekt áron eladhatnék egy aranynyakláncot?
Délután megyek be és benéznék egy-két helyre, hogy árak terén tudjak viszonyítani.
Köszi előre is a segítséget, jöhet infó privibe is.[ Szerkesztve ]
-
ha3fis
tag
válasz Bandus99 #52699 üzenetére
Én a vásártéri benzinkúttal szembeni FishMasterbe és a Rácvárosi templomtól a város felé menet, a Stihl bolt melletibe szoktam járni, illetve ha arra járok, akkor a Puski téri Lidl után a kereszteződésben balra fordulva 20-30 méterre lévőbe, ott elég nagy a kínálat. Bocsi, a nevüket nem tudom pontosan.
Ha nagyobb értékben akar vásárolni, akkor érdemes benézni a Haldorádó webáruházba, 30k felett ingyenes a szállítás, de alatta is csak 990Ft. Előfordulhat, hogy akár egy orsót is olcsóbban rendelhet meg postával együtt, mint amennyiért itt helyben megkapná.
Ha meg csak gilisztát venne, - az általában 125 Ft egy dobozzal,- arra jó a legközelebbi bolt is . -
ha3fis
tag
Szalántán völgyben lakunk, eddig a tv melletti szekrényen volt egy ilyen antenna:
Ezzel jött a 7 alapcsatorna szépen.Tegnap leadtam a téhómos beltérit és vettem egy WayteQ beltérit a 17-es extra csomaggal, de ahhoz már kell a külső antenna, pont volt egy ehhez hasonló itthon:
Ezt egy kb. 10 méteres kábelen leraktam az erkélyen a járólapra és így is tökéletes a kép, 80%-os a jel a beltéri szerint.
A beltérit viszont kicserélem ma, mert csatornaváltáskor már 4x lefagyott -
ha3fis
tag
Van itt olyan fórumtárs, aki Pécs-Kaposvár viszonylatban szokott járkálni?
Kaposvári boltból kellene egy kis cucc. Segítségét támogatnám sörrel vagy csokival . -
ha3fis
tag
Holnap megyek be Pécsre, akinek lenne - "jelképes összegért", esetleg sör/csoki cseréért - feleslegessé vált befőttes üvege (300-750ml közötti), az jelezze privátban. Köszi előre is.
-
ha3fis
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék Tőletek. Coop-os rajzpályázaton megyénként 3-3 rajzot választottak ki, amikre szavazni lehet, köztük a kislányomét is. Aki teheti, szavazzon legyen szíves az alábbi linkre kattintva a jobb oldali "Torna órás" képre (Sajtos Laura | Szalánta | Pécsi Kistérségi Óvoda és Általános Iskola).
A szavazók közt 5 db 20.000Ft értékű sportszercsomagot is kisorsolnak.Köszi a segítséget!
-
ha3fis
tag
A "felvevőgomb" tövében van megtörve, ha megbontanám a szövetborítás szétfoszlana, szerintem.
De mivel úgy is rossz, lehet, hogy megpróbálom megbuherálni, rosszabb nem lesz. -
ha3fis
tag
Nincs valakinek "fiókban kallódó" vászonborítású zsinóros, 3,5-es csatlakozású (Nokia) headset-je, amitől megválna? A lányoménak a zsinórja rossz helyen tört meg és nem lehet "szépen" javítani.
Privibe bombázzatok az ajánlatokkal. -
ha3fis
tag
D-Link DIR-100 router + tápegysége 1.490 Ft-ért eladó, ha valakit érdekel. Délután Pécsre beviszem.
-
ha3fis
tag
BUÉK minden fórumlakónak!
-
ha3fis
tag
Én is Boldog Karácsonyt kívánok minden kedves fórumlakónak és családjának!
-
ha3fis
tag
En Szalantan ilyen antennat hasznalok a lapos tevehez, amiben van digitalis tuner, a Forma 1-et az M1-en HD-ben tokeletesen neztem. A tv melletti szekreny tetejen van az antenna, nem lat ra a TV toronyra kozvetlenul, az innen kb. 15 km.
Hasonlo vagy ilyesmi belterije Mikinek vagy Norbinak volt ugy emlekszem (a2d2, rnrn). -
ha3fis
tag
Van itt valakinek O.K. EK 2000-400 WK típusú elektromos láncfűrésze?
-
ha3fis
tag
Ha van valakinek egy eladó 2,5" 160/250/320GB-os SATA vinyója korrekt áron, az dobjon egy privit, köszi.
-
ha3fis
tag
Tudtok olyan ismeros/barat ugyvedet ajanlani, akitol lehet egy par dolgot "ingyen" kerdezni, mielott felfogadnam egy ugyre?
Kicsit surgos lenne, legyszives privibe valaszoljon, aki tud segiteni, ott irok reszleteket, koszonom elore is. -
ha3fis
tag
Annyit olvashattunk itt a kávézásról, hogy elkezdtem én is a neten nézelődni.
3 személyes kotyogóban főztem tavalyig a kávét, de karácsonyra jött egy Orion presszógép, ami sajna megadta magát, persze nem találjuk a blokkját... ezért újra "kotyog" a régi, viszont váltottam Arabica-ra, ami nagyon bejött .
Múlt héten az egyik "nagy" áruházban egy hölgy promótálta a kapszulás cuccokat, megkóstoltam, tényleg finom, de minimum 95 Ft/db egy adag, ami kissé soknak tűnik, a gépek már 20k alatt is elérhetők.
Ha most lenne rá keret akkor inkább ezen a Krups Orchestro-n gondolkoznék el. Az oldalon lévő videót nézve szinte éreztem az illatokat is . -
ha3fis
tag
-
ha3fis
tag
válasz Janoska26 #44863 üzenetére
Hú, ne is mondd, már viszket a tenyerem, vagy 2 hete nem voltam lógatni. Én a szőkei tóra járok már kb. 3-4 éve "területivel", az egyik legjobb víz a megyében, tavasztól őszig 2 hetenként telepítik. Ez meg is látszik a napijegyesek ilyenkor ellepik a tavat, alig van hely. Régebben a malomvölgyi 2-esre jártam, de meguntam, hogy a jobb helyekre félórát kell gyalogolni....
-
ha3fis
tag
Nekem 2. éve van 15-ös T-Home-os, 13,8-nál sose volt lassabb. Ezt a sebességcsökkenést a "technológiával" és a "központtól való távolsággal" magyarázták. Itt Szalántán a posta mögött van a "dobozuk", az nekem kb. 1 km. (Megjegyzem: előtte 10-es Drávanetem volt, az állandóan tudta a 10-et hajszálpontosan.)
Mértem hirtelen a speedtest-tel egy párat: 1,2,3,4,5.
Most írtam alá újabb 1 évet és így SAT TV mellé a net 5080Ft. Ha máshova mentem volna, IPS-váltóként ezért a pénzért csak max. 5 megát kaptam volna.
[ Szerkesztve ]
-
ha3fis
tag
Bocsi', privátnak indult...
[ Szerkesztve ]
-
ha3fis
tag
Ötvöst keresnék itt Pécsen vagy a közeli környéken....... egy láncszemforrasztásról lenne szó, de ahol érdeklődtem, ott 1 hétre vállalnák, másik helyen 3-5 nap..... mind elviszi egy ötvöshöz, vagy az megy be az ékszerboltokba heti 1-2 alkalommal.
Szóval nem közvetítőkhöz adnám le, hanem lehetőleg elvinném a műhelybe, ahol kb. 2-3 perc alatt végezne is.Köszi előre is segítségeteket, a cím(ek) jöhet(nek) privibe.
-
ha3fis
tag
válasz tajcsi #43399 üzenetére
Harkányban lesz augusztus 11-én.
-
ha3fis
tag
Ha van itt valakinek köztünk Inviteles adsl-je, keressen meg privátba, köszi.
-
ha3fis
tag
Van itt valaki, akinek "btel"-es ADSL előfizetése van?
Az érdekelne, hogy az előfizetett csomagjához ténylegesen mekkora letöltési sebesség tartozik. Voltam már a Drávanetnél (ott 100%), most T-Home-os van (az kb. 90%).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest