Hirdetés
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alien83
senior tag
-
Exian
addikt
válasz
chungee
üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy lakik abban a házban épp ilyen nevű ember
De lehet, hogy a postás fogja és bedobja akárkinek, mivel nem ajánlott küldemény.Amúgy annyi fejlemény van, hogy már MAJDNEM tudtam közvetlenül a kézbesítőnkkel beszélni telefonon. Csupán pár perccel csúsztam le, épp elment haza... DE reggel 7.30kor ott lesz, tudok vele beszélni és akkor minden kiderül (próbálta e már kézbesíteni a csomagomat, vagy még meg sem érkezett. Ha még nem, akkor remélem megtudom vele beszélni, hogy melyik házszámba hozza). Korrektek és segítőkészek egyébként a postán, sehol sem hajtottak el, le a kalappal előttük, hogy így látatlanba, ismeretlenül is megértették a problémát és próbáltak segíteni. Csak sajnos épp a kézbesítőnket nem értem el. Egyszer túl korán (még úton volt), utána meg már túl későn (már hazament) telefonáltam

-
Exian
addikt
válasz
chungee
üzenetére
Hát akkor az kemény. És oké... de akkor hogyan kapta meg ténylegesen a cuccot az illető? Hiszen akkor kiszállításnál szintén nem stimmelt a cím+község és az ismerősömnek kellett volna megkapnia a címére, ahogyan a csekkeket is. Ha pedig lerendeli egy PikkPakk pontra vagy bármi ilyesmi, ott viszont határozottan tudom, hogy tőlem kértek személyit. Legalábbis úgy emlékszem. Vagy csak a kinyomtatott, visszaigazoló papírt?
Már nem emlékszem tisztán, de mintha kellett volna lakcímkártyát adnom, amikor így rendeltem le T-Mobiletól telefont Tescoban lévő újságoshoz.Továbbá azt sem értem még mindig, hogy ha címet+községet kamura írta be, akkor miért írt be egy létező nevet, akit ismernie is kell, hiszen ritka név és tudnia kellett, hogy a szomszéd faluban lakik.
Na mindegy, egyelőre rejtély, majd meglátjuk, mi lesz belőle.
-
-
-
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
chungee
üzenetére
Kiírták a kezdőlapra.
Mondjuk azt nem értem, hogy a netbankos felületen, amikor utalok miért nem írja ki, hogy az akkor épp mennyibe fog kerülni. Miért olyan nagy titok ez?
Mellesleg fogyasztóvédelemnél megvakarható a dolog, hisz minden szolgáltatás és termék árát a szolgáltatás és vásárlás helyén és idején fel kell tüntetni. Az nem elég, hogy kiírják, nézz utána a hirdetményekben. -
-
-
NGA
addikt
-
válasz
chungee
üzenetére
Akkor Te még nem ettél saját készítésű sültkrumplit, ha az isteni szerinted. Mármint a megveszed a jóféle krumplit, meghámozod, hasábvágóval felvágod, kis időre konyharuhába teszed, hogy száraz legyen, aztán kisütöd. Egyszer próbáld ki és akkor nem mondod arra, hogy jó.
Egyébként a mekis sültkrumpli úgy készül, hogy a krumpliból masszát készítenek, majd abból vágják ki a hasábokat. Ezért ugyanolyan a mérete a krumpliknak az egész világon. Előre meg van határozva százalákos arányban a neked átadott csomagban a krumplik hossza. Innentől már nem igazi krumpli, hiszen adnak hozzá biztos valamit, hogy a masszából hasábot lehessen készíteni.
-
válasz
chungee
üzenetére
Itt nincs olyan, hogy jó vagy nem jó. Biztosítók meghúzzák a sávokat mi mennyi lesz és kész. Az alkusz cég ettől nem térhet el sem fel sem le. A biztosítók egymással "versenyeznek" az árakban és ők fizetik az alkuszok jutalékát...
(Egy alkusz cégnél dolgoztam IT-s supportot, szóval láttam, hogy mennek a folyamatok...)A rövid bevezető után a lényeg.: Példán keresztül: Ha neked az idei KGFB-d az Aegonnál lesz a legtutibb akkor teljesen mindegy, hogy melyik alkusz köti neked...DE különbség ott mutatkozik meg, hogy az üzletkötő/alkusz mit nyújt support szinten...Ha valamit intézni kell, akkor mennyire hatékony..Pl ha éppen aktuális akkor automatikusan kalkulálja az általa kezelt biztosításaidat évforduló előtt és szól, hogy mit hová kéne vinni, esetleg maradni...stb
Persze ehhez olyan alkuszhoz kell menni aki nem csak 2 vagy 3 biztosítónak dolgozik hanem 8-nak....csak mondtam egy számot...NetRisk: 2 gond van vele.
Az egyik még régebben fordult elő, érdekes módon rendszeres volt. Ügyfél bejön, hogy ő kiszámolta a netrisken és ilyen meg olyan olcsó jött ki neki...Aha. Kiderült, hogy netrisk kicsit pontatlan volt, de érdekes módon negatívba..
A második meg kb rendszeres volt. Ügyfél bejön, hogy ő kiszámolta a netrisken és ilyen meg olyan olcsó jött ki neki...Aha. Kiderült, hogy szegény túl hülye volt hozzá, és nagyon rosszul is járhatott volna....Szóval nem rossz a Netrisk, de nem az etalon.
-
HoldChore
tag
válasz
chungee
üzenetére
Soha nem próbálod a fékeidet mikor változnak az időjárási viszonyok? Mikor esik vagy jönnek a reggeli párák, akkor még út közben is célszerű kifékezni a kocsit csúszásig vagy az ABS bekapcsolásáig, hogy berögzüljön mekkora a fékhatás. Ne akkor derüljön ki, mikor 2 évente egyszer vész-fékezni kell, de sajnos 2 méterrel hosszabb, mint gondoltad volna.
Mikor leesik a hó, akkor elindulás után azonnal kell egy jó nagyot fékezni, hogy meddig csúszik el a kocsi. Az is hihetetlen, hogy ennyi év után nem tudod, hogy van e ABS a kocsidban
Hóban szinte állandóan dolgozik az ABS, így akkor legalább lehetett volna érezni.
Mondjuk egy idősebb pasi, 2 éven át nem tudta, hogy a kocsijában van rádiómagnó, mert egy kis ajtó mögött volt
Egyébként épp most jöttem be a kocsimtól, hátsó féktárcsákat cseréltem és lepucoltam a ABS jeladó racsnijait, tehát az enyémben van ABS
-
-
Csepy
őstag
válasz
chungee
üzenetére
Ugye?
Igazság szerint ha lenne lehetőségem újraélni, inkább nem így tölteném ezt az 1 évet.Igazából már az első műtétnél megsértettek egy bőrdeget és a fél lábfejem elzsibbadt, de idővel ez javult, elmúlt. Most a műtétnél megint megsértették ugyanazt az ideget (hiszen a hegeket vágták fel újra) és megint lesz fél év, mire már nem fog zsibbadni

A durva az volt, hogy most 23-án bementem a kórházba a saját lábamon (még fémekkel), és már hónapok óta normálisan jártam/éltem. Most, a műtét után megint fájdalmaim vannak, megint mankóznom kellett és megint meg kell tanulnom járni. Kis műtétnek mondják de elég durva azért.
De remélem teljesen helyrejön majd és csak egy rossz emlék lesz az egész.Regards: Csepy
-
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
chungee
üzenetére
Szerintem tök felesleges a magyar autópályára felmenni és fizetni a díjat, különösen ha még Siófok felé is megy az ember.
Pécs, Szigetvár, Kaposvár, Böhönye, Marcali, Keszthely, Tapolca, Sopron, Bécs, Linz, Passau, Frankfurt. A reptér ott van a pálya mellett.Alternatíva ha Szigetvár, Nagybajom, Jákó, Böhönye átvágás.
Ezen az úton csak a Balaton körül van nagyobb forgalom, illetve addig kissé vidékies az útminőség. Utána minden ok.
Az osztrák pályadíj 8 Eur/10 nap.
Viszont ez tényleg hosszú út egy tapasztalatlannak. Pl hosszú órákat tömött autópályán vezetni nem olyan pihentető, mindezt 130-as tempóban. Igaz én Amszterdamig szoktam menni, de megszállok rokonoknál Ausztriában.
-
Djroberto
tag
válasz
chungee
üzenetére
M6 Pestig, onnan pedig végigmennék M1-en majd Linz -Passau és Frankfurt.
Ha még nem vezettél ennyit autópályán,akkor be fogsz kacskulni ezért lehet inkább a helyedben először tennék egy másik utat a változatosság kedvéért.Pécs-Dombóvár-Nagykónyi után Siófok felé kikerülöd Tamásit és rámész M7-re,matricát úgyis venned kell itthonira is. Elmész Székesfehérvárig M7-en majd ott elmész Mór , Kisbérnek az utak jók,és ált. arrafele nincsen dugó. Győr előtt jutsz rá az M1-re. Utána csak autópályán fogsz menni,így higgy nekem nem unod annyira meg az utat.
Egészen Linzig nem lesz semmi bajod,van pár kisebb nagyobb felújítás,de max 100-on mész 15km-ert kb.
Passau-nál készíts ki minden iratot,autó függő kiket állítanak meg. ha előveszed és a kezedbe van látványosan akkor nem állítanak meg,de nincsenek mindig kint.
Onnan végig autópálya,németbe meg nyomhatod neki,bár sok helyen van kint 100-as tábla.
Viszont osztrák matrica azt hiszem min 1 havi van kb 20 EUR + magyar.
Keresd meg mistralt pl, szerintem olcsóbban elhozzák onnan mint 80k.
délen ne menj hiába kevesebb az út,több idő lesz.
De mindezt 1 nap alatt megtenni kemény azt tudd,évi 90.000-et megyek,de 1700-nál nem mentem többet 1 nap alatt. valami úgyis közbe fog jönni és nem tudsz megtenni 2400km-ert 24 óra alatt.
Szerintem igen balesetveszélyes főleg úgy,hogy csak pécs- pest között mentél eddig. felelőtlenség elindulni,egy emberes vezetésnek nagyon durva lesz és valószínűleg nem fogod bírni.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
chungee
üzenetére
Pl. Wayteq-ek ajánlottak(pl x850),nyugat-európába akár sygic szofttal is. Amit írtál adatok, nagyon nem tűnnek jónak, a távolság kb. 1040 km, egy út hossza 11 óra. Nem tudom milyen autóval mész (lehet, hogy inkább tank az
),de 7l-es átlaggal az üzemanyagköltség összesen úgy 60k (oda-vissza).Nekem van ismerősöm egyébként, aki csinál ilyen utakat, bár ő inkább Ausztriát, ha érdekel dobj privit.
-
-
-
válasz
chungee
üzenetére
Ha piros mesterkulcsod van, akkor vigyázz rá, mert jobban kopik, mint az alap kulcsok. Direkt csinálják, hogy ne használd sokat, mivel ez az a kulcs, amivel betanítható az új chipes kulcs, tehát otthon a helye, nem nálad (főleg nem az asszonynál ezután
). Ha elveszik akkor nem tudsz új kulcsot csináltatni.Kb. 2 éve volt még mondeom, akkor a Cromax-nál volt a legolcsóbb a kulcs (khm....nekem is kellett valamiért). Akkortájt 3.000 körül volt egy sima, 13.000 körül egy chipes a betanítással együtt. Szerintem máshova nem érdemes vinni, mert lehet olcsóbb lesz egy pár ezressel, de nem biztos, hogy jó lesz. A mondeonak ugyanis nagyon profi az indításgátló rendszere.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
chungee
üzenetére
Szürke szövött tetőfólia, építőanyag kereskedésekben 30-50 négyzetméteres kiszerelésben, kb 110-150Ft négyzetméter áron.
Általában 1,5m széles, de néhol lehet kapni 4m széleset is. A csíkokat összeragaszthatod 20cm átlapolással, Tesa Duck vagy hasonlóan erős ragasztószalaggal. -
-
-
Nevil2
tag
válasz
chungee
üzenetére
> a Domusszal szemben a vásárcsarnok oldalán (ha nem sokáig hagyod ott)
> a vásárcsarnokkal szembeni parkolóból kihajtva jobbra a háztömbök között.
> a bíróságnál van egy magánparkoló (most építenek egy másikat is), ott az út szélén a bíróság mellett.
> a magasház/Digi/Infolex mögött
> a sörgyár melletti spar parkolója (az út másik oldala már fizetős)
> az alagút előtt a megszüntetett buszmegállók
> a telekom székház/nagyposta (körablakos) mögötti kapualjban (csak hátulról közelíthető meg) -
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- EA Sports WRC '23
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mozilla Firefox
- Nintendo Switch 2
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 3 2025 - rendelhető!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iPhone 14 128GB karcmentes, magánszemélytől
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- DELL Thunderbolt TB16 Dock (ELKELT)
- Újszerű Playstation 4 Pro GoldHEN - 20db CSERÉLHETŐ PS4 játékkal (God of War, Cyberpunk, + sok más)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360, 100% Akkumulátor
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Már nem emlékszem tisztán, de mintha kellett volna lakcímkártyát adnom, amikor így rendeltem le T-Mobiletól telefont Tescoban lévő újságoshoz.

Minél egyszerűbb, annál jobb.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Janoska26