Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kerekes.pter #31749 üzenetére
Természetesen azonnal reagálni kellett volna, hogy nem te kezdeményezted. Erre utalás nem volt bennük?
Mert a lezárásra küldött Your Closed Account Status tárgyúban ez szokott benne lenni:
If you did not authorize your account to be closed, please report this email to us athttps://www.paypal.com/hu/cgi-bin/webscr?cmd=_contact_us
Sincerely,
The PayPal TeamEsetleg még működik, de ha be tudsz lépni, akkor rögtön jelszó cserével kezd, úgy hogy megnézed, hogy jó e-mail címre menjen a dolog, fogaskerék ikon és e-mail címek.
-
kerekes.pter
csendes tag
kaptam e-mailt a tranzakció-ról is és a fiók törléséről is de nem fogom hogy lehet csak így törölni az accountot.
-
válasz
darvinya #31744 üzenetére
Mi a zavaros?
Létrehozol egy PayPal fiókot. Ahhoz hogy vásárolni tudjál rajta keresztül kell rá pénz.
Ha nem adsz hozzá kártyát akkor a PayPal egyenlgre (balance) kell juttatni pénzt.
Van a PayPal-nak egy a magyar Unicredit Banknál vezetett bankszámlája, arra utalsz pénzt a közlemény rovatba megadod a te egyedi PayPal transfer id-nek nevezett azonosítódat és ez alapján miután utaltál a PayPal azt a pénzt ráteszi a PayPal egyenlegedre.
Ha nincs bankszámlád, akkor működik úgyis, hogy egy Unicredit bankfiókba pénztári befizetéses utalással teszed ezt meg.
Ebből következik, hogy bankszámlát nem kell a PayPal fiókhoz vásárlási lehetőség tekintetébe hozzárendelni.
Ez általában 2-3 banki munkanap.
De van lehetőség gyorsabb feltöltésre is, ha a bankod az Összefoglaló 11. PayPal egyenleg "gyors feltöltés" bankszámláról résznél fel van sorolva:
UniCredit Bank
Budapest Bank
Erste Bank
Sberbank
MKB Bank
OTP Bank
Raiffeisen
Viszont ebben az esetben igaz lesz az hogy mivel a PayPal váltja a devizát, ezért egy deviza egység esetén + 6-14 Ft eltérés is lehet a bankkártya hozzáadása után a banki konverziót választásához viszonyítva.Amikre most és az előbb is utaltam, mind előfordul az Összefoglalóban.
-
válasz
Meghivott #31745 üzenetére
8 hsz-el feljebb (#31738) említettem két védelmet, használd azok közül valamelyiket. Bármely kártya esetén javasolt és a biztonság ugyanaz hitel vagy betéti kártya esetén, de én azokat a kártyákat amelyeken nincs állandóan pénz biztonságosabbnak tartom.
Hitelkártyánál meg arra figyelj hogy ha nem muszáj, akkor még bolti fizetés esetén se add az eladó kezébe, mert ha a hátulján rajta van a CVC, CSC kód és véletlenül megjegyezné az elején lévő dolgokat is, akkor érhet kellemetlen meglepetés. Bár a bankod visszadja a pénzt akkor is. Lásd ezt. -
Meghivott
addikt
Üdv, PayPal-nál mennyire biztonságos hitelkártya adatait megadni?
Eddig virtuális kártyát használtam, ami ugye szuper jó, de lehet muszáj lesz váltanom...
Köszi -
válasz
Adam333 #31741 üzenetére
Az eladóra rákérdeztél, mert az hogy a hirdetés lett eltávolítva, nem jelenti azt, hogy nem is fogja el küldeni.
Ő mit válaszolt?
Azért nem látod, mert nem léptél be a PayPal fiókodba, hanem a kártya adatok megadásával "vendég" módban fizettél.
Itt a bankodon keresztül kell visszakérni. Az igaz, hogy a kártyás fizetés nem fordítható azonnal vissza, meg kell várni amíg nem a zárolt, hanem a ténylegesen levont tételek közt lesz és majd a pénzt a bank a kereskedő bankjától vissza kérheti. Az eBay topik Összefoglalóban van leírás, mert ez inkább oda tartozik. 17. A kifizetések védelme Internetes vásárlás esetében „chargeback” eljárással -
Adam333
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, sajnos nem igazán találok megoldást.
Vettem az ebayen 2 amazon kindlet, bankkártyás fizetéssel (ami elvileg a paypalon megy át, de a paypalon nem találom a historyban, persze van paypal accountom).
Az ebay írt, hogy it may be from compromised account, és törölték az itemet az oldalról, és hogy próbáljam a bankomtól visszaszerezni a pénzt.
Bementem a bankomhoz, ott már nem tudták megfogni az utalást, felvettek egy jegyzőkönyvet.
Írtam az ebaynek, ők továbbküldtek a paypalhoz, írtam a paypalnak, ők pedig tranzakciós id nélkül nem tudnak vele mit kezdeni. Nem látszik a historyban az utalásom.
Ebayen ezt látom:You paryment is still being processed.
Természetesen a bankomnál már be lett terhelve az összeg.
Van valami megoldás, vagy tanulópénz?Előre is nagyon köszönöm
Üdvözletem -
darvinya
titán
Sziasztok
Jól értem, hogy sima kártya nélküli bankszámlával nem használható PayPal?
Mert csak esetenként lenne használva. -
válasz
kerekes.pter #31733 üzenetére
A fiókzárásról vagy az e-mail cím megváltoztatásról, esetleg pénz leemelésről kaptál e-maileket meg kéne nézni.
Ha bankkártya volt hozzáadva, akkor kártya letiltás és a bankod felé jelezni a jogtalan levonást, indítani az ilyenkor a náluk szokásos eljárást.
Ezenfelül célszerű végig gondolni, hogy miként jutottak hozzá az azonosítóidhoz, ki férhetett hozzá ezekhez az adatokhoz, mert a PayPal fiók feltörése lassan városi legenda, meghackelték a böngészőben tárolt adataidat, vagy azt amiben a jelszavakat őrzöd.
2016 februártól elérhető számunkra is az SMS belépési védelem, azóta szerepel az Összefoglalóban és minden új regisztrálónak ajánlani szoktam ugyanúgy azt is, hogy az általa szabályozható netkártya legyen hozzárendelve. -
válasz
citkar #31734 üzenetére
Nagyom messzire nem kell menned utána nézni, amióta elérhető azóta itt a leírás az Összefoglalóban, a 2. PayPal fiók belépési védelme SMS kóddal rész.
Van másik lehetőség is a védelemre a VIP Acces kódos, azt egyenlőre itt részleteztem. Majd megy az is az Összefoglalóba -
válasz
Laszlo733 #31735 üzenetére
Ha bankkártyaként viszed fel akkor elfogadja mert az egy Mastercard kártya lenne, de virtuális. Ha a aktivált volt, volt rajta legalább 1000 Ft hozzáférhető pénz és az Összefoglaló, 3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz leírás lépései szerint csináltad, akkor jónak kel lenni. Persze az OTP-ben nem lehet karbantartás, a kártyás résznek működni kell.
-
-
Laszlo733
aktív tag
Sziasztok! Az mitől lehet, hogy az OTP-nél vezetett számlámhoz tartozó virtuális kártyaszámot nem fogadja el?
-
citkar
addikt
válasz
kerekes.pter #31733 üzenetére
Szívás, sajnos nem tudom mit tehetsz, de kíváncsiságból kérdezem, volt biztonsági kérdésed, vagy használtál-e security key-t (ez utóbbit nem is tudom, a Paypalnál, hogy működik, de talán utána is nézek).
-
kerekes.pter
csendes tag
Sziasztok
abban szeretném segítségeteket kérni hogy az este folyamán
törölte valaki a paypal accuntomat de előtte le emelt róla majd 100000 ft-ot
ilyenkor mit tudok tenni?
válaszokat előre is köszönöm -
citkar
addikt
Érdekes. Ugyanaz az oldal, nekem meg tök üres. Akárhányszor megyek vissza, azt az üres, táblázat nélküli képet látom, amit linkeltem.
A Return to Account Overview link a főoldalra (Summary-re) visz vissza.
Nem üzleti fiókom van, ha az számít.
Megvan az üdvözlő mail, legalább tudom, hogy áprilisban regeltem, vagy egyéb dolog is kiderülhet belőle?
Abban az évben, decemberben, nem tudom miért, de egy olyan mailt kaptam, amiben ezt rták:
Congratulations! Your withdrawal limit has now been lifted. You can now withdraw unlimited funds from your PayPal account.Ez a withdrawal limit, ami a fizetést jelenti?
-
citkar
addikt
-
válasz
citkar #31724 üzenetére
Firefox-al és Chrome próbálva nekem nem jön elő ez.
Akkor egyszerűsítem, adtál hozzá bankkártyát és személyes okmányokkal igazoltad magad? Ha ezek után nem kaptál olyan e-mailt hogy: We have completed our review of your PayPal account and your account receiving limits have been removed. akkor még az éves 2500 €-os 780k Ft-os limited meg van. -
válasz
citkar #31722 üzenetére
Nekem nincs limitem de ilyen nem jelenik meg.
Ha az Összefoglaló, Tippek röviden, 2. PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás. a A fiókra érvényes limitek megtekintése linkre kattintasz miután beléptél a PayPal-re és főoldal jön vissza, akkor biztos nincs. -
citkar
addikt
Üdv!
Tisztázni szeretném, hogy van-e limit a paypal accomon. Úgy látom nincs, de a biztonság kedvéért mondjátok meg kérlek, ha ezen a részen nem ír limitet, akkor tuti nincs?
-
-
Jackal2
senior tag
Srácok, köszönöm, ezt kerestem.
Ez egy VPN szolgáltatás egyébként.
-
válasz
Jackal2 #31717 üzenetére
Az Összefoglaló Tippek röviden, 2. PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás. találod a rendszeres fizetések linkjeit:
Rendszeres levonások oldal, My preapproved payments
Lista oldal
Tétel oldal
Miután fizettél és kipróbálod a forduló nap előtt 4-5 nappal, vagy amit írtak hogy milyen határidővel a havi megújítás előtt Cancel-t nyomsz az adott tételre. Rákattintasz a sorra és az Status Active mellett a Cancel link
Példa:És így néz ki az ablak:
Nálam is az első kettő automatikus megújulás 6 és 12 hónap után volt, de az nekem nem kell és a periodikusság lett a Cancel-el megszakítva, az első 6 és12 hó az persze megy.
Akkor is ez az eljárás ha egyszeri fizetéses dolgot vásárolsz, de a webshop ide a preapproved payments-közé teszi a fizetést, mert az általa használt PayPal fizetős kliense így van beállítva. -
Sordoran
addikt
válasz
Jackal2 #31717 üzenetére
Az adott szolgáltatás oldalán lehet értelemszerűen a legegyszerűbben. Ha megmondanád mégis milyen oldal ez, akkor közelebb lennénk konkrét megoldáshoz. Én például pont tegnap mondtam le egyet.
Paypal oldaláról is lehet:
Here is how to cancel an automatic payment with a merchant:
Click the Settings icon next to "Log out."
Click the Payments tab, then click Manage pre-aproved payments under "Pre-approved payments."
Select the payment you'd like to cancel, then click Cancel. -
Jackal2
senior tag
Sziasztok, átfutottam a topic nyitót, de nem találtam meg a kérdésemre a választ. A következőbe futottam bele:
- egy szolgáltatást akarok kipróbálni, 1 hónapos licenszt akartam venni, de mielőtt elfogadtam volna a terms and agreementet, feltűnt egy sor, ami az alábbi:"You will be charged $XX.XX automatically every 1 MONTH, cancel online at any time."
Vagyis automatikusan megterhelik a paypal számlámat minden hónapban, amíg én nem mondom le. Mivel még sosem csináltam ilyet, fogalmam sincs, hogyan kellene lemondanom aktív szolgáltatást, hogy terheljék le tovább a számlámat, ha ne adj isten úgy döntök, hogy nem tetszik a szolgáltatás.
Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Egyenlőre nem fogadtam el a feltételeket.
-
válasz
Viktor0610 #31715 üzenetére
Mivel a mobil társaság is benne van a buliban, van amikor késik.
Ha nem jön meg 5 percen belül, akkor a Összefoglaló, Tippek röviden, 8. Ha nem érkezik meg az SMS belépési kód 5 percen belül. leírás szerint be tudsz lépni. -
Más nem tapasztal olyat, hogy nem érkezik meg a belépéskori biztonsági SMS, sikertelen a hívás?
Aztán lehet, érezte a PayPal, hogy kicsit sokallom a tátyóért a 10-est, és inkább sikertelenre futtatta a fizetést.
-
ÖF. GYIK 3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen?
Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
Válasz: 1-3 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.Logikátlan lenne, mert valójában a bankszámládról a kártya közvetítésével fizettél egy másik bankszámlára, a visszaút bankszámla->bankszámla. Csak a könyvelési bejegyzések történnek a PayPal-on a pénz nme kerül be a PayPal rendszerébe és ami nincs ott, ahhoz nem lehet hozzáférni.
A kártyát ne töröld. -
GAbre
veterán
Jó reggelt.
Hogy tudom beállítani azt,hogy a refund,ne rögtön menjen vissza kártyámra,hanem maradjon balance-on?
Nem találom.
Ha nem lehet,bank,és kártya törlésével,sem marad balance-on? -
-
válasz
LuckyL #31709 üzenetére
Nekem mindig válaszoltak a megkereséseimre 24-48 órán belül, azokra meg hosszab időt írnak sosem a lejárat napján kaptam választ, hanem jóval előtte.
Azt is leírtam, hogy miként működik az automata válaszoló rendszer, ami persze a szerződési feltételekben is le van írva. Megalapozatlannak tűnik a kritikád.
Mivel magyarul nem igazán beszélnek, angol nyelvtudás híján a telefonos dolog nem jön be. -
CSAVI38
tag
Az nem derült ki számimra miért nem jött tovább, de akkor vopt a gearbestnek pont problémája a dpd-vel. Egy csomó embernek felajánlottak kártalanítást, így nem értettem engem miért szívatnak. újraküldésre is csak 75 dollárért hajlandó miközben 163-t fizettem. Elöször szeretném megtudni mit mond a paypal. Megpobálom az általad adott elérhetőségen, köszönöm
-
válasz
CSAVI38 #31706 üzenetére
Az hogy az lett beírva, nem igazolja azt hogy visszakapták, miért küldték vissza onnan, ha jöhetett volna tovább ide?
Annyit lehetett volna, hogy erre való hivatkozással az ingyenes újraküldést kérd. Pénz nem jár vissza. Ha ezt elutasítják akkor a PayPal.
A PayPal-l kapcsolattartás van az Üzenő fal. Ott kérdezhetsz rá a dispute helyzetére, ha a dispute-nál nem látod egyértelműen, hogy miért állt meg.Ez téma
és az Respond to/Status of Buyer Dispute or Claim választandó.A z Összefoglaló Tippek röviden-ben leírtam az Üzenőfal elérését.
Erre legtöbbször jön egy e-mail az általános válaszokkal és utalás benne, hogy erre az e-mailre válaszul írjuk meg a problémát, ha nem találtunk megfelelő választ. Leírod ugyanazt vagy bővebben.
Ezután az üzenő falon keresztül megy az eszmecsere.
Kapsz e-mailt hogy van új üzenet, belépsz, az üzenőfalon megnézed és ott a reply-vel válaszolsz, ha kell. -
CSAVI38
tag
Igen, ezért mentem a paypalhoz, de a vicc hogy nyilván visszakapja a cuccot akkor ne akarjon már félpénzzel szívatni. A paypallal most az a gondom, hogy már 3 hete nem változik a statusz és még mindig being review van, de nem tudom hol lehet nekik írni, higy mikor lesz döntés vagy hogy mire várnak. Van erre valami lehetőség?
-
válasz
CSAVI38 #31704 üzenetére
Így világos. Gondolom itt akadt meg: Feucht.
Akkor ez nem a te hibád volt. Elnézést
Viszont van egy másik probléma.
De ha nem fizettél rá szállítási biztosítást (shipping insurance) akkor csak a PayPal döntésében bízhatnál, mert ilyenkor a te felelősséged az elvesztés vagy a meg nem kapás.
Any orders that do not have shipping insurance will not be the responsibility of GearBest and the customer takes full liability for their package during the shipping process. Itt írják a Shipping and Delivery résznél.
Ezt szokták elküldeni a PayPal-nek, hogy benne van a szerződési feltételekben és ezért a PayPal szokott gondolkodni, hogy a saját kontójára kárpótol-e téged, mert a GB az emiatt a kitétel miatt nem fog. -
CSAVI38
tag
Meg sem kaptam. Elakadt valahol a dpd nél Franciaországban. . Miután 60 napig nem jött meg gearbestnél indítottam hogy adja vissza a pénzt, de nem akarta ezért mentem a paypalhoz. Közben 2 hónap után egyszer csak vissza a feladónak statusban került úgy hogy magyarország közelében sem járt. Tehát nem én nem vettem át!, hanem vagy a szállító vagy a gearbest cseszett el valamit, de a lényeg hogy én nem kaptam meg a gearbest meg szarik visszafizetni a pénzem.
-
válasz
CSAVI38 #31702 üzenetére
Hogyan került vissza az eladónak státuszba? Miért nem vetted át?
A PayPal felé ezt igazolja az eladó a nyomkövetési információkkal és annyi. A dispute elutasítva.
Ha egy küldeményt nem veszel át és arra nem érkezett meg dispute-t indítasz, az ha szerencséd van, az csak bizonyos időre való fiók használat felfüggesztést eredményez.
Mivel te hibád az hogy nem vetted át, a kereskedőnek semmiféle jótállási kötelezettsége nincs feléd. A fogyasztóvédelmi szabályok szerint, még fel is számolhatja, ha neki a visszaküldés miatt k+ költsége keletkezik.Persze nem valószínű hogy GB ezt meglépi -
CSAVI38
tag
Segítséget szeretnék kérni. Van egy claim-om a gearbestel Paypalnal. 11.01 én volt escalalva és azóta being reviewed by paypal statusban van. Beleírni, hozzátenni már nem tudok. Közben a csomag ami miatt indítottam vissza a feladonak statusba került, tehát már biztos nem kapom meg.Hogy tudok a.paypalnál rákérdezni, hogy mi a helyzet, mert ilyen opciót nem találtam?
-
válasz
gerisz23 #31700 üzenetére
Ha az Összefoglaló, Tippek röviden, 2. pont PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás ott a A fiókra érvényes limitek megtekintése linkre kattintasz feladja az alábbihoz hasonló képernyőt és ott a Reset date oszlopba látod.
Ha adtál hozzá kártyát nincs limit.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen házat vegyek?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest