Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissgy04
tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni paypalhoz.
Adva van egy otp visa electron kártyám és kötöttem anno elektronikus számlacsomag szerződést is, de a paypal nem túlzottan érdekelt eddig, de most, ahol vásárolni szeretnék paypalt fogadják el. Mivel nem szeretném, ha bárki a bankszámlámon lévő nagyobb összeget lehúzná, szeretném használni ezt az elektronikus számlacsomagot, és az azzal kapott kártyát (maestro, 10 számjegyű kártyaszám, és lejárat van feltüntetve rajta.)
paypalon hogy tudom elfogadtatni?
1. Visa, mastercard, vmi discover és még vmi kártya közül lehet választani, amit elfogad, de ha jól sejtem egyik sem jó nekem.
2. van egy olyan opció, hogy "add bank account" esetleg ehhez rendeljem a maestro kártyával kapott számlaszámot, és töltsem fel fix összeggel.Köszönöm előre is a segítséget, és bocs ha hülyeséget kérdeztem.
-
Mauer
újonc
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni.Most volt az első vásárlásom az eBay-on.Lenne egy kérdésem.Mi az a Redemption code:?Ez ott jelenik meg amikor tételesen összegzi a vásárolt dolgokat és a végösszeget.Vagy ezt a kódot honnan tudom meg.Gondolom e nélkül nem utlják át a pénzt.Köszönettel. -
cocka
veterán
Hello!
Végül is pénzküldőrendszer mindkettő, tehát olyan nagyon nem off.
Regisztráltam. Aztán csináltam egy sima Personalt, az elején kértek a verification-höz mindenféle adatot (fényképes igazolvány: vagy jogsi vagy személyi vagy útlevél; lakcímed igazolásaként pedig vagy egy közüzemi számla, vagy egy saját névre és címre szóló számlakivonat, a harmadik vagy nem tudom mi
), de vigyázni kell, mert nem úgy van mint a paypalnál.Egyrészt nem lehet csak kétszer (vagy ahány dokumentumtípust kiválasztasz) egy db fájlt feltölteni. A feltöltést nem lehet törölni! Kijelölheted, hogy milyen típusú dokumentumot töltesz fel stb.. Csak nem úgy van, mint a paypalnál, hogy több fájlt is fel tudsz ugyanolyan dokumentumtípusból tölteni egyszerre, meg nem számolja felül, hogy hány kb van még hátra.
Mindenesetre viszonylag gyorsan dolgoztak, ha jól emlékszem kb. 1-1.5 hét alatt verified lettem. Ellentétben a paypallal, ahová a receiving limit per year korlátozáshoz már vagy 3-szor feltöltöttem az adatokat és még mindig nem tűnt el a limit. Faxolni meg nem fogok, ha nem muszáj.
Hozzáadtam bankkártyát is, aztán utólag rájöttem, hogy kb. semmi értelme, mert az csak vásárlásoknál vagy pénzküldésnél érdekes, mint pénzforrás. (lásd: paypal)
Hát egyet biztosan tudok, hogy marha érdekesen számítják át az árakat. Meg ahogy elnéztem pénzbetét csak banki átutalással lehetséges, meg valami bank wire-rel vagy mivel, amit nem igazán értek, hogy micsoda. Eddig úgy tudtam, hogy a wire transfer, bank transfer stb. szinoním fogalmak, ezek szerint nem.
Pénzkikérés is csak banki átutalással megy. Viszont a számlaszám megadása jóval pontosabb, tehát olyan itt nem fordulhat elő, hogy meghiúsult pénzküldés miatt 1500 Ft return fee, ahogy a paypalnál.
Megadható, hogy céges vagy magánszemély nyitotta számláról van szó, hogy folyószámla vagy megtakarítási számla. A számlaszám, de külön meg kell adni a bank BIC kódját is, meg az IBAN számlaszámot is. Bank neve, telefonszáma, kapcsolattartó személy neve. (mondjuk ide kamuzol valamit)
Szóval personal starternél elvileg minden ingyenes kivéve a számlára kikérést, ami 0.5 dollár, amit ők úgy számoltak át, hogy 800 Ft.

A pénzfogadás elvileg ingyenes Personal Starternél, gyakorlatilag meg fene se tudja, hogy fizetni kell-e érte, mert alul azt írja az apróbetűs rész, hogy bizonyos országokban vagy iparágakban?? az egyenlegből küldött pénzt 3.9%+155.25 Ft terheli, a kártyáról küldött pénzt pedig 6.4%+155.25 Ft
A pénzbetét pedig 13250 Ft alatti befizetés esetén 800 Ft jutalékot von maga után 13250 vagy afölötti befizetés esetén 0 Ft-ot.
Engem egyelőre csak a fogadás meg a kivét érdekel, de a kivét pofátlanul drága.

-
kory24
őstag
Bocsi az offért, de nem akarok ezért külön topic-ot...
Ért valaki itt az AlertPay-hoz?
-
piqla
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Koszi a valaszt, de azert inkabb ujra kerdezek, mielott felreertesekbe kevernem magam: ha nekem akarnak atutalni, akkor meg lehet oldani, hogy ok is csak annyit lassanak, hogy piqla vagy ronaldo vagy X?
-
Winner_hun
félisten
-
piqla
őstag
Sziasztok!
A PayPal hasznalatahoz meg kell adni az utalashoz nevet? Meg nem regisztraltam a "rendszerbe", de jovo het elejen megteszem. Szoval: polgari nevet ugye nem kell megadni az utalashoz az utalo felnek? Elore is koszi.
Ui.: Ha esetleg tudtok egy megoldast, ami "offline" (tehat mondjuk be kell setalni egy postara vagy egy bankba) es polgari nev megadasa nelkul tudnak nekem atutalni? Ertelemszeruen a kedvezmenyezett nevenek vilagra keruleset szeretnem elkerulni.
-
cocka
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Leszámítva azt az esetet, mikor valakitől pénzt fogadsz, azt általában a paypal accountodon írják jóvá, kivéve, ha refund és mondjuk a funding source bankkártya volt.
De pl. ha van paypal egyenleged fel se kínálja, a funding options-nél a bankkártyát. Automatikusan az egyenleget apasztja, ha kevés, a kártyaszámláról kiegészíti.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
US-ből rendeltem KTM terméket, itt is van a szomszédban (Ausztria) gyáruk
UK-ből rendeltem Suzuki terméket...
De szinte bármit megnézel feleannyi
/ 
-
Winner_hun
félisten
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Minél több kézen megy át, annál drágább lesz.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Nah rendeltem is kormánycsapágyat. Itthon 12k, angliából rendelve, szállítással 7300.
NEVETSÉGESEK A MAGYAR ÁRAK!!! MONDJON LE

ps.: ez most ebay
-
Balinov
titán
válasz
Winner_hun
üzenetére
nem vagy egyedul..

-
Winner_hun
félisten
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Elvesztettem a fonalat

-
Stalker-2572
veterán
Már csak az ebayt kéne megtanulnom használni, meg is gazdagodnék belőle

-
Darth_Revan
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szerintem Magyarországról olyat nem is lehet
Vagy igen? -
Stalker-2572
veterán
Hehe köszi. Csak küldje. I've got a smokin deal
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Winner_hun
félisten
válasz
Darth_Revan
üzenetére
De ő akkor is PayPallel akar fizetni, hát nem érted?

-
Darth_Revan
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
2en is ott írjuk fent, hogy azonnal veszi le a kártyáról mikor használod a PayPalt, hiába van odaírva, hogy 0.
Kb olyan, mint egy közvetítő közeg, közvetlenűl vonja le a kártyáról a pénzt. -
Winner_hun
félisten
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Ezt hol lehet megnézni?
-
Stalker-2572
veterán
Kártyámon van pénz, de a paypal account 0-át ír...

-
Darth_Revan
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Sehogy
Amikor "fizetsz" vele, akkor vonja le közvetlenűl a pénzt...mintha boltban vásárolnál a kártyáddal.Ah, Winner gyorsabb volt

-
Winner_hun
félisten
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Sehogy. A hozzá adott kártyáról veszi le a pénzt, csak a pay now gombra kell klikkelni.
-
Stalker-2572
veterán
PayPallal szeretnék majd fizetni, de elfelejtettem hogy kell
Hogy teszek rá pénzt? 
-
Balinov
titán
Sziasztok,
Cirrus kartyat elfogad a paypal? Hol lehetne utananezni,milyen Irorszagi bankkartyakat fogad el?
udv
bali -
magi20
senior tag
-
A paypal elsősorban kis összegű pénmozgásokra van kitalálva.
Nagyobb összegeknél már lehet, hogy egy sima nemzetközi átutalással jobban jársz, mert kedvezőbb árfolyamon fogják váltani a devizát, és a kezelési költség is kisebb lesz.Ha mindenképp Paypalezni akarsz, akkor esetleg vedd szét kisebb részletekre a pénzt.
-
magi20
senior tag
valaki aki jobban van paypallal kapcsolatban.---------
az lenne a kérdésem hogy elvileg paypal csak 250000ft-ig van biztosítva nem,azaz ha több van rajta,és vmilyen rendszerleállás van náluk,akkor elveszhet a pénzem?illetve 4500 USD szeretnék kifizetni magamnak,ekkora összegnél meglehet valahogy gyorsítani az utalást?-hogy ne 5-7 munkanap legyen?
-
cocka
veterán
Hát ez olyan "nem a kútba csak a kávájára" megoldás.
Unverified accounttal nem lehet világban vásárolgatni, úgyhogy mindenképp szükség lehet arra a bizonyos bankkártyára. Arról nem is beszélve, hogy van egy-két bank, ahol elég néhány hónapos számlamúlt a dombornyomott kártya igényléséhez vagy pedig nevetségesen kevés a nyitóösszeg. Pl: 20 ezer Ft.
Internetes fizetésre még tudom javasolni a netkártyákon és domborkártyákon kívül pl. a dombornyomásmentes MC-t is. Bár összvissz 3 banknál tudsz kérni ilyet (már ami a betéti kártyákat illeti).

-
kwik
újonc
Sziasztok!
Nekem nincs dombornyomott kártyám, se ilyen spéci netes számlám, de szerettem volna Paypallal fizetni egy oldalon. Bele is törődtem, hogy kártya nélkül nem fog menni, aztán nemrég találtam egy ilyen oldalt: [Paypal feltöltés]
Elsőre nem volt túl bíztató, de kipróbáltam 2000 fttal, és működik!
Csak gondoltam szólok, hátha kell valakinek
-
johniee
senior tag
Üdv!
Másnak is lassan küld az OTP SMS-t ? Mert elég lassan történik meg az összeg elkönyvelése a PayPalhoz
nekem 4 nap múlva küldte az OTP a PayPal-hoz való 4jegyű kódot SMS-ben
Én hülye meg valamelyik nap újraküldettem egy kódot, aztán megint várhatok
-
cocka
veterán
-
kory24
őstag
Sziasztok!
A kérdésem nem teljesen idevág, de azért felteszem

A Takarékszövetkezetnél van számlál, aminek sajna nincsen NetBank szolgáltatása

MasterCard bankkártám van.Megakarom tudni, hogy megjött-e már rá a fizum.
Ezt csak úgy lehet, ha elszaladok a legközelebbi automatához?Nincs esetleg a neten valami oldal ahol meg lehet nézni, hogy a MasterCardom számláján van-e egyenleg, illetve kb mennyi?
Azért gondoltam, hogy hátha van ilyen hiszen vásárolni is lehet vele....
Bocsi, ha nagy hülyeséget kérdeztem

-
Poctar
senior tag
Hi!
Hol találhatok pay-pal-os gombokat?
Olyanra gonolok, mint pl ez itt.
Ja és német nyelven kellene. -
kapcs-ford
őstag
Privát eladóként vagyok regisztrálva és van ez a figyelmeztetésem, ahhoz hogy feloldjam a limitációt többek között kéri a "Provide Business Information" dehát az nincs vagy kitalálja valami business infót?
"You are nearing the €2.500,00 EUR annual receiving limit set by international law. When you reach the annual receiving limit, you will no longer be able to withdraw or send money, fund transactions or close your account until you complete the steps required to remove your limit.
24 Apr. 2008: You have received a total amount of €1.000,00 EUR or more in total payments to your PayPal account. This is a reminder to please complete the steps required to remove your limit.
PayPal is required by law to comply with European Union Anti-Money Laundering regulations by collecting information from customers when they receive more than the set limit in total payments. These steps need to be completed as soon as possible to comply with this regulation"
-
cocka
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Miután én még 2 éve regisztráltam, már nem tudom hogy most mi az ábra. De gyanítom, hogy a bejelentkezés után a View Limits linknél megtalálod a választ.

-
cocka
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Azóta eléggé átírták ezt a felületet. Ezért nem lehet a képen látható lapot behozni. Most már összekapcsolták a kártyaregisztrációval, úgyhogy gyakorlatilag azt követően fel is kínálja, hogy a limitek csökkentése érdekében le fogunk vonni 400 Ft-ot. Persze nem kötelező továbblépni, csak ajánlatos.
-
horvathd
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor a My Account - Overview lapon a bal oldali menüben volt egy link az expanded use number megadásához.
-
Winner_hun
félisten
Az expanded use numbert hol lehet megadni? Mert én sehol sem találom...

Ez kéne... -
magi20
senior tag
hát ha usd-t eurot-gbp-t utalsz magadnak,viszont nincsen devizaszámlád,akkor minden esetben forinttá váltja a bank az aktuális árfolyamon.ha van devizád,de mégis forintszámlára utalod,akkor is forinttá váltja,hiszen az a banknak is jobb:-)
de speciel ezzel az a baj,hogy lehet hogy pl amikor te paypalról elutalod a pénzt,akkor jó az árfolyam abanknál,de 5-6 nap alatt mire ideér változhat ez.
-
Integra
titán
mint mondtam, egy bizonyos összegnél, egyszerűen nekem nem éri meg.
üljek be az autómba, benzinezzek el pár ft különbség miatt, megy rá az időm, az energiám, mikor otthonról két klikkel is megoldom az egészet.
a bizonyos összegen van a hangsúly.
és igen, kisebb összegeknél hidd el, egy idő után nem éri meg, mert azt az időt és energiát más dolgokra is fordíthatod. és ez nem spúrkodás, egyszerű reális, racionális szemlélet
ha nagy összegről van szó, természetesen én is utána járok mit és hol váltsak, hidd el
-
Pompi
nagyúr
Nem vagy zsugori. Ekkora összegnél már megéri az energiát.
De nekem a legnagyobb vásárlásom eddig 400 GBP volt, de jellemzően ennél kisebb dolgokat vásárolgatok. Namost 1-2 ezer forintért menjek a bankba, vegyem ki a valutát, menjek el a váltóba, és esetleg még vigyem is vissza a bankba a forintot. Ekkora összegnél nekem ez nem éri meg (idő-idő-idő+utazás+pénz). De lehet, hogy én viszont nagyvonalú vagyok
Egyébként én valami nagyon default módon csinálom, azaz nem állítottam semmit, nekem ezek szerint a paypal váltogat. Abban esetleg látok rációt (mert ahhoz nem kell kimozdulnom), hogy ha megoldható az, hogy ne a paypal váltson hanem a bank, ha van erre mód valami beállítással és a bank jobban vált (mondjuk középárfolyamon), mint a pp, akkor ok.
Szerk: Ahogy látom Integrával ugyanazt mondjuk.
-
magi20
senior tag
hm pl 1 hónappal ezelött 1050 euronál 6 forinttal kaptam itt jobb árat,ami barátok közt is kb 6500ft volt.----------nemtom nekem ez is pénz:-)
Miért ti hogy csináljátok_? ha kaptok usd-t,akkor usd-t utaltatsz magadnak avagy átvátltatod paypallal?
most speciel 1300 Usd-ről lenne szó.-------ha ott is nyerek 5ft-ot,az is 6-7000ft.
Lehet én vagyok ilyen zsugori,vagy mittomén:-)
-
Pompi
nagyúr
A linket köszi. Pedig kerestem.
Ezek szerint egyébként mégsem eladási áron számlják, hanem kicsit alatta.
Május 22-én 314.7 volt a GBP, nekem pedig a PayPalos levonás alapján 312 volt. Bár az USD -nél egyezik az ő aznapi eladási áruk és az én általam számolt - 159 HUF.
Kezdem nem érteni és elveszíteni a fonalat.
Ha a bankok 95%-a az eladási árral számol, akkor nagyon nem lehet ugrálni, vagy de?Szerk: bocs, közben gondolkoztam, én nem állítottam át semmit, tehát elvileg nekem a PP váltja... tehát nem biztos, hogy a Citibank melyik árfolyamon váltja, majd utánanézek. Ezek szerint megoldható az, hogy ezt a váltást ne a PP hanem a bank végezze?
-
cocka
veterán
uh,én nemtudom nekem összegezve mindig forintban írja ki
Tehát akkor a paypallal váltatsz?

A Magyar Nemzeti Bank szerint a GBP 2008. május 28-i középárfolyama 307.09 forint.
Szerintem az inkább devizaeladási árfolyam. Bár az mnb.hu-n nincs feltüntetve, hogy a kiírt devizaárfolyamok, közép, vételi vagy eladási árfolyamok-e.
Viszont gyanús, hogy az aznapi kereskedelmi banki devizaárfolyamoknak az mnb árfolyam fölött kéne lenni, mert fordítva kicsit ciki.

Az meseszerü lenne ha a vételi árral számolna bárki is ilyen esetben, de az nem lehet bankfüggő, hogy az eladási vagy a közép árfolyamon váltódik a valuta?
Eladási árfolyamot alkalmaz a bankok 95%-a. Jól lehet a konverzióból keresni, mi érdeke fűződne a bankoknak ahhoz, hogy csupán a középárfolyamon váltsanak?
Egyébként nekem is az eladási áron váltódik (Citibank), ez van.
Részvétem. Na ott már én is gondolkodóba esnék, hogy nem jobb-e véletlenül a paypalos konverzió.
nem szivatom magam ilyesmivel
Jól beszélsz. Ezen ugyanis csak bukni lehet.

-
Pompi
nagyúr
Én BP-n tudok egy az átlagnál kicsit olcsóbb helyet: IBLACHANGE
Mondjuk én pár forintért nem szivatom magam ilyesmivel, esetleg ha valami nagyobb tételről lesz szó. -
A paypal sokkal rosszabb árfolyamon konvetál, ezért aki teheti a conversion optionsnál azt állítsa be hogy a kártyatársaság végezze el a konverziót. (gondolom ez is a hasznuk része)
Az aktuális paypal árfolyamokat úgy tudod megnézni, hogy bejelentkezel a paypalra, majd lent a 'fees'-t választod majd ismét lent a View Currency Convertert.Pompi: Nem csak a deviza eladási árfolyamon váltódik, hanem terheli még a kártyatársaság minimális konverziós díja is a vásárlást. A legtöbb banknál ez a vásárlás után 3-4 nappal jelenik meg pl. a netbankon.
-
Pompi
nagyúr
"Mai példa: 1 font = 299.058 HUF"
...
"Na most amit ezzel szemben ténylegesen alkalmaz az kb. ez: 315.506 Ft"
A Magyar Nemzeti Bank szerint a GBP 2008. május 28-i középárfolyama 307.09 forint. A 300 körüli ár a vételi ár, a 315 körüli pedig az eladási. Az meseszerü lenne ha a vételi árral számolna bárki is ilyen esetben, de az nem lehet bankfüggő, hogy az eladási vagy a közép árfolyamon váltódik a valuta?
Egyébként nekem is az eladási áron váltódik (Citibank), ez van. -
cocka
veterán
-
cocka
veterán
Igen, de az azért mégis csak felháborító, hogy azt írják +2.5% ehelyett 5.5%.
Tehát ez úgy jön ki, hogy megnézed az egyébként nem rossz árfolyamot és szorzod 1.055-tel. Így már mindjárt nem olyan hú de frankó.
Mai példa: 1 font = 299.058 HUF
Akkor rámész valami fizetéses honlapra és beállítod előre, hogy a paypal konvertáljon. Akkor ott mutatja, hogy forintban mennyi lenne. Na most amit ezzel szemben ténylegesen alkalmaz az kb. ez: 315.506 Ft
Rövid számolás után kiderül
Ez az összes mai banki árfolyam fölött van.Egy 306-os árfolyammal már kiegyeznék. -
GRaul
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem h Milyen OTP-s kártyákkal lehet használni a paypalt az ebayen?
Mert Nekem Visa electron Junior Max kártyám van.De ugye azzal nem lehet?
Köszi előre is a segitséget.Üdv -
cocka
veterán
Hát ez jó. Próbáltam fizetni úgy, hogy a paypallal váltatok, mert kiszámoltam, hogy még a +2.5%-os váltási díjjal is olcsóbb lenne az árfolyam.
Erre mit csinál ez a gyökér paypal? 5.5%-al számol. Na mondom gyorsan állítsuk vissza.
Mi ez a +3%? Sehol nincs feltüntetve. Mocskok.

-
Integra
titán
akkora királyság ez a paypal!!!

-
cocka
veterán
a fogadó félnek lennie kell USD egyenlegnek a PayPal Personal account-ján, és USD alapú devizaszámlát kell hozzákapcsolnia a PayPal számlához. A bankszámláról a pénzt felvéve pedig ott váltod forintra, ahol akarod, akár két darab csontra is elcserélheted a sarki kóborkutyával.
Ez mind nagyon szép és jó, de magyar regisztrációval csak forint számlára kérhető ki a lé. Devizaszámláról visszapattan.
Gondlom, ha USD lenne elsődlegesnek, akkor úgy kapom meg a zsét is, nem
Igen így van. A make primary gombbal tudod alapértelmezetté tenni a kiválasztott devizanemet. Ez lesz az amit alapból használ a paypal a küldéshez, kéréshez vagy konverzióhoz, ha pl. ettől eltérő devizanemű pénzt kapsz.
usd vagy eur számládnak kell lennie a bankodnál.
Magyar regisztrációval csak forintban lehet a paypal számláról pénzt kikérni. Ez vastagon van szedve a withdraw résznél. Szóval szart se érsz a devizaszámlával.
Másik fórumban írtam az open-close balance gombok jelentősségéről. Idézem:
Például ha az USD-nél rányomsz arra, hogy Open Balance akkor nyit neked egy "alszámlát" amire az USD-ben érkező fizetéseidet fogadhatod. Ha mondjuk nyitsz egy GBP-st is, és GBP-ben érkezik egy másik kifizetés, akkor ezt oda írják jóvá.
Ha a Close Balance-szal bezárod vagy nem is nyitottál az adott pénznemben "alszámlát", akkor valamennyi az adott devizanemben érkező fizetésed fogadhatod, elutasíthatod vagy függőben hagyhatod (a külföldi valuta pénzfogadási beállításoknál, amit valahol a Profile-nál kell keresni)
Ha pozitív a bezárni kívánt alszámlán az egyenleged, akkor a paypal megkér, hogy konvertáld a lét vmelyik nyitott alszámla devizanemébe. -
chungee
addikt
Personal az Acc-om, megnéztem. Nem állítottam semmit és mégis van USD-s cuccom(valutám vagy mi fene), csak másodlagosként. HUF van elsődlegesként. Esetleg át kell/lehet állítani, hogy az USD legyen elsődleges
Mert nemtom hol/hogy kell
Gondlom, ha USD lenne elsődlegesnek, akkor úgy kapom meg a zsét is, nem
Nemtom mennyit kérnek a bankok, de biztos olcsóbb így paypal-val

-
Bash
őstag
válasz
chungee
üzenetére
A küldő félnek USD-ben kell küldenie a pénzt, a fogadó félnek lennie kell USD egyenlegnek a PayPal Personal account-ján, és USD alapú devizaszámlát kell hozzákapcsolnia a PayPal számlához. A bankszámláról a pénzt felvéve pedig ott váltod forintra, ahol akarod, akár két darab csontra is elcserélheted a sarki kóborkutyával.
-
Bash
őstag
válasz
chungee
üzenetére
A dolog ennél sokkal összetettebb, de leegyszerűsítve lényegében két feltételnek kell teljesülnie, hogy ingyen a bankszámládra kerüljön a pénz:
- a küldő félnek a PayPal egyenlegéről kell küldenie a pénzt,
- a fogadó félnek Personal account-ja legyen.Ebben az esetben csak egyszer kell átváltani az összeget, ezt pedig te döntheted el, hogy PayPal-al végezteted, vagy a bankoddal.
Ha PayPal-al akarod átválttatni, akkor ne legyen olyan valutában egyenleged, amiben várod majd a pénzt, és automatikusan át fogja konvertálni magyar forintba, mivel a magyar PayPal számla elsődleges pénzneme a magyar forint.
Ha azt szeretnéd, hogy a bankod váltsa át, akkor pedig nyiss egyenleget PayPal-on a fogadni kívánt pénznemben, és úgy utaltasd át a bankszámládra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Fotók, videók mobillal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+OLED 3év Prémium GAR
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 11400 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 TI 8GB ZALMAN Z1 PLUS Adata 600W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), de vigyázni kell, mert nem úgy van mint a paypalnál.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

V/