Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
Akkor én is LASSAN mondom, mert még mindig nem érted : A 400 Ft-ot akkor zárolták a bankszámláinkon, amikor a bankkártyákat hozzáadtam a PayPal számlához! ÉRTED?!
Tudod mit? Nem érdekel. Itt gyakorlatilag érdemi segítséget nem lehet adni, mert mindenki mást és mást tapasztalt. Úgyhogy én így láttam, így tapasztaltam, ezt gondolom igaznak, te meg amazt. Aki tanácstalan vagy képtelen megérteni, hogy miről szólnak az angol nyelvű utasítások az ne kezdjen paypal regisztrációba vagy kérjen meg mást a paypalon keresztüli vásárlásra, ha van rá lehetősége.
A 400 Ft-ot éppenhogy akkor zárolják, amikor a bankkártyát beregisztrálom!!!
Jó van, legyen neked karácsony. Amikor én regisztráltam külön volt 1 dolláros zárolás és 400 Ft-os levonás, amit persze előtte zároltak is. Volt ez kb. 2 éve, én arról nem tehetek, hogy évenként újragondolhatnékjuk van.
Látod a ZÁROLÁSI SORSZÁM feliratot, vagy keretezzem be neked pirossal?
Igen, bár elég kicsi. Majd 20-a után linkeld a számlakivonatodat, hogy levonták-e. De anélkül is elhiszem, hogy nem.
EZÉRT lenne jó pontosan elmagyarázni a kezdőknek,
Jó, akkor innentől kezdve én érdemi tanácsot nem fogok adni a kezdőknek. A fenti okok miatt. Nézd, én is voltam kezdő, nekem az ég világon senki nem magyarázta, hogy mit hogy kell. Egyszerűen követtem a leírtakat. Szerintem elég egyértelmű.
Attól, hogy te sokszor láttad már a díjtételeket és kívülről fújod, még nem biztos, hogy a kezdők is tudnak róla.
Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy tájékozódjon és mint tudjuk az információ érték.
De néhány hozzászólással lejjebb pl. #1451 teljesen rossz segítséget adtál Esmein-nek.
Jó akkor beszéljenek inkább helyettem a linkek: [link]
[link]
[link]#1470 "segítséged" is... Hm... Ezt azért nem nevezném annak!
Erről csak annyit, hogy
1. az esetleges sikertelen regisztrációval az érintett nem veszített semmit, legfeljebb azt, hogy másik kártyát kellett volna igényelnie
2. Nem voltam benne biztos, hogy a Budapest Bank Visa Electronjait elfogadják-e a neten. A bankkartya.hu szerint igen, de nem akartam hülyeséget írni. A pudding próbája az evés.Következő csesztető beírásodra nem fogok válaszolni
Ha te ennyit csesztetésnek veszel, akkor veled elég nehéz lehet dűlőre jutni bármiben is.
-
Belba
őstag
"... A 400 Ft-ot az expanded use miatt és a limitek feloldása miatt vonják le HA AKAROD.
Az 1 USD-t, 1 HUF-ot, 1 EUR-ot pedig a kártya hozzáadásakor a kártyához tartozó számládon zárolja a bank a napi középárfolyamon. Ezt nem vonják, csak zárolják, és kb. 2 hét múlva feloldják. Ez a "díj" hivatott arra, hogy ellenőrízzék a kártyád valódiságát..."Akkor én is LASSAN mondom, mert még mindig nem érted : A 400 Ft-ot akkor zárolták a bankszámláinkon, amikor a bankkártyákat hozzáadtam a PayPal számlához! ÉRTED?!
NEM 1 USD-t, NEM 1 Ft-ot, NEM 1 EUR-ot, hanem 400 Ft-ot!
Illetve ugyancsak a VisaElectron bankkártya hozzáadásakor 176 Ft-ot zároltak."... A 176 Ft-ról annyit, hogy azt közvetlenül a kártya hozzáadaása után zárolja a bankod, aszerint, hogy a paypal beállításoknál milyen devizanemekben nyitottál számlákat.... Ezzel a "díjjal" ellenőrzik, hogy valós-e a megadott kártyád..."
"... A 400 Ft-ot meg levonják, a számlatörténetedben is benne lesz és visszakapod és a limitek feloldása miatt fizeted, nem pedig a kártya regisztrációja miatt!..."DE BIZONY HOGY!
A 400 Ft-ot éppenhogy akkor zárolják, amikor a bankkártyát beregisztrálom!!!
Nézd meg bizonyítékképpen a beillesztett képet a #1488 hozzászólásomban.
Látod a ZÁROLÁSI SORSZÁM feliratot, vagy keretezzem be neked pirossal?!
Ha a 400 Ft-ot a "limitek feloldása miatt" vonnák le, akkor vajon miért nem vonták (zárolták, tökmindegy!) a VisaElectron kártyánál, amit Personal-ról Premier-re változtattam?!"... Aki sokat ad el vagy szokott többször is pénzt fogadni, annak elengedhetetlen a premier account...."
Ja, ... ja...
Aki sokat ad el, annak mindenképpen a Premier account a megfelelő.
De nem mindenki szokott "sokat eladni"!
Van, aki a neten "csak" vásárol, őneki sokkal jobb a Personal account.
EZÉRT lenne jó pontosan elmagyarázni a kezdőknek, hogy melyiknek mi az előnye, mi a hátránya, melyik felhasználónak mi a megfelelőbb!!!
Attól, hogy te sokszor láttad már a díjtételeket és kívülről fújod, még nem biztos, hogy a kezdők is tudnak róla.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Imádom, ahogy itt hosszasan és részletesen rágódsz minden egyes beírt szavamon...
Hosszú és részletes kritikákat van időd írogatni.De néhány hozzászólással lejjebb pl. #1451 teljesen rossz segítséget adtál Esmein-nek.
(T.i.: NEM a bank nevét kell beírni, hanem a Bank SWIFT-kódját!)
"...Csak ha már a segítő szerepében tetszelgünk a segítség legyen a lehető legpontosabb.... (idézet by cocka)#1470 "segítséged" is... Hm... Ezt azért nem nevezném annak!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Semmi értelme itt a 400-176 Ft-os ügyön rágódni, főleg azért érdektelen a dolog, mert ezeket az összegeket mindenki visszakapja idővel.
Következő csesztető beírásodra nem fogok válaszolni, kár is strapálnod magad.
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Foxi
senior tag
Közben találtam egy kis érdekességet. Mindenesetre fura, remélem megoldódik a gond.
-
cocka
veterán
A három bankkártyánkból kettőt KÉSŐBB (regisztráció után pár héttel) Premier accountra változtattam és láss csodát, ennél az akciónál a PayPal nem zároltatott 1 Büdös Vasat sem egyik bankszámlánkon sem!!! (tehát a limitek feloldására SEMMIT nem zárolnak)
Halkan kérdem: Hol írtam én olyat, hogy a premier accountra való upgrade-eléskor pénzt zárolnak?
A limitek feloldása tök független attól, hogy personal vagy premier vagy business accountod van. Egy dologtól függ, hogy a View Limits résznél rányomtál-e a Verify to lift limits linkre avagy sem.
1 USD = 159,4 Ft a mai napon
1 EUR = 251,89 Ft mai naponÉs a mai napon adtál hozzá kártyát? Nem? Akkor miről beszélünk. A 176 Ft valószínűleg a dollár egy korábbi devizaárfolyama volt.
Akkor szerinted a 400 Ft most 1 USD vagy 1 EUR, vagy mégis micsoda?!
(A 176 Ft-ot már meg sem kérdezem, vajon az micsoda.)Lassan írom, hogy megértsd...
A 400 Ft-ot az expanded use miatt és a limitek feloldása miatt vonják le HA AKAROD.
Az 1 USD-t, 1 HUF-ot, 1 EUR-ot pedig a kártya hozzáadásakor a kártyához tartozó számládon zárolja a bank a napi középárfolyamon. Ezt nem vonják, csak zárolják, és kb. 2 hét múlva feloldják. Ez a "díj" hivatott arra, hogy ellenőrízzék a kártyád valódiságát.
Pl.: Minden Premier számlára érkező pénzből 3,4%+90HUF-ot levon a PayPal tételenként!
Nem mondod? Nem olvastam még elégszer a díjtételeket. Ez is csak akkor igaz, hogy ha Hungary-vel regisztrált paypalosnak küldesz. Külföldinek 3.9% + 90 + ha nem a megfelelő devizában küldöd még 2.5% konverziós díj.
Ezzel szemben a Personal számlára érkező pénzből nincs levonás.
Azért ez nem teljesen fedi a valóságot. Mint azt fentebb is említettem, ha valaki bankkártyáról fizet neked a paypal egyenlegedre, abból minimum 5.4% + 90 Ft jön le alkalmanként, de ilyet fogadni max. 5 alkalommal van lehetőséged évente, ezt elkerülendő érdemes upgrade-elni premierre. Azonkívül mint azt már korábban is említettem előre nem tudod megjósolni (ha csak nincsenek Földön túli képességeid), hogy a várt pénzösszeg kártyáról vagy paypal egyenlegről, esetleg számláról érkezik. Aki sokat ad el vagy szokott többször is pénzt fogadni, annak elengedhetetlen a premier account.
(Jó tudni azt is, hogy ha mégis upgrade-el Premier-re, visszaút már nincs!)
Ezt is rosszul tudod, mert évente lehet kérni a paypal supportját, hogy downgrade-eljék az accountot.
Ennyi erővel inkább azoknak segíthetnél, akik valahol elakadtak és segítségre lenne szükségük!
Állok rendelkezésükre. Csak ha már a segítő szerepében tetszelgünk a segítség legyen a lehető legpontosabb.
[ Szerkesztve ]
-
Foxi
senior tag
Sikeresen hozzáadtam egy kártyát a paypal fiókomhoz, megvolt a megerősítés is. Viszont ha nagyjából 150 font körüli összegnél többet fizetnék ezt írja:
This payment cannot be funded with a credit card at this time.
Elvileg a kártyán nincs limit.
-
Belba
őstag
Kedves Cocka !
Úgy látom, SEMMI sem jó neked, amit beírok, belekötsz még abba is, amit utólag azért elismersz, hogy ja most már ÍGY van, de még a te idődben másképp volt...
Arra még nem gondoltál, hogy a kezdők MOST akarnak PayPal-ra beregisztrálni?!
A friss infókra kiváncsiak, nem arra, hogy mi volt 2 éve.Most kapaszkodj meg :
- Mindhárom bankkártyánkat én regisztráltam be a PayPal-ra
- Mindhárom bankszámlánk HUF (forint!) devizanemben van nyitva
- Mindhárom PayPal beállítás HUF/USD volt, mikor hozzáadtam a kártyákat
- Mindhárom PayPal regisztrációt először Personal-ra regisztráltamA három bankkártyánkból kettőt KÉSŐBB (regisztráció után pár héttel) Premier accountra változtattam és láss csodát, ennél az akciónál a PayPal nem zároltatott 1 Büdös Vasat sem egyik bankszámlánkon sem!!! (tehát a limitek feloldására SEMMIT nem zárolnak)
1 USD = 159,4 Ft a mai napon
1 EUR = 251,89 Ft mai naponAkkor szerinted a 400 Ft most 1 USD vagy 1 EUR, vagy mégis micsoda?!
(A 176 Ft-ot már meg sem kérdezem, vajon az micsoda.)Aki itt keveri a dolgokat, az nem én vagyok!
Azért írtam le képekkel illusztrálva két fontos lépést is a PayPal-on, mert látom, hogy sokan nem értik. Egyértelmű, érthető leírásokra van szükségük, nem össze-vissza-érthetetlen angol halandzsára, amit eddig sem értettek!
Nem biztos, hogy mindenkit rá kellene beszélni a Premier accountra, mert azért annak vannak ám hátrányai is!!!
Pl.: Minden Premier számlára érkező pénzből 3,4%+90HUF-ot levon a PayPal tételenként!
Ezzel szemben a Personal számlára érkező pénzből nincs levonás.Tehát pl. aki csak időnként vásárlásra használná a PayPal számláját és évente 2-3 bejövő összegnél nem lesz többje, annak jobban megéri a Personal account. (Jó tudni azt is, hogy ha mégis upgrade-el Premier-re, visszaút már nincs!)
Örülök, hogy arra vetted a nem kevés fáradságot, hogy mondatonként kielemezd a beírásaimat és engem csesztess, aki segítő szándékkal részletes leírást igyekeztem adni a kezdőknek a legjobb tudásom szerint. (Kicsit már erőltetett, ahogy minden szavamba igyekszel belekötni.)
Ennyi erővel inkább azoknak segíthetnél, akik valahol elakadtak és segítségre lenne szükségük!
[ Szerkesztve ]
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
cocka
veterán
Nekem a K&H dombornyomott MasterCard-nál 400 Ft-ot, a fiam OTP VisaElectron-jánál 176 Ft-ot, a férjem Raiffeisen dombornyomott MasterCard-jánál megint 400 Ft-ot vont le.
Megint kevered a dolgot. A 400 Ft-os terhelés mint írtam ahhoz kell, hogy teljeskörűen használni tudd az accountodat ill. hogy a limitek eltűnjenek.
Personal accountnál meg még ráadásul olyan korlátozás is van, hogy Debit or Credit Card Acceptance Limit, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy 1 év alatt maximum ötször fogadhatsz a paypal egyenlegedre pénzt úgy, hogy valaki neked bank- vagy hitelkártyával fizetett. Ugye ezt előre nem tudod ellenőrízni, hogy a küldő az egyenlegéből vagy a kártyaszámlájáról küld (csak utólag a paypal számlatörténetéből), ezért érdemes upgrade-elni premierre. Akkor ez a limit is eltűnik.
A 176 Ft-ról annyit, hogy azt közvetlenül a kártya hozzáadaása után zárolja a bankod, aszerint, hogy a paypal beállításoknál milyen devizanemekben nyitottál számlákat. Ha dollárban, akkor 1 USD-t zárol, ha forintban, akkor 1 HUF-ot. Ezt mindenkinek zárolják, de sosem vonják le, így a számlatörténetben sem fog szerepelni. Ezzel a "díjjal" ellenőrzik, hogy valós-e a megadott kártyád. Szerintem az, hogy itt 1 Ft-ot vagy 1 dollárt zárolnak a legkevésbé függ a kártya típusától. Nyilván devizaalapú kártyánál nem fognak forintban vonni, bár sose lehet tudni.
A 400 Ft-ot meg levonják, a számlatörténetedben is benne lesz és visszakapod és a limitek feloldása miatt fizeted, nem pedig a kártya regisztrációja miatt!
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Mikor beregisztrálod a bankkártyádat, akkor a PayPal rendszere le fog vonni a számládról kb.400 Ft-ot.
Ha első kanyarban personal accountot regisztrálsz, akkor ez a 400 Ft-os levonás egyáltalán nem automatikus. Oly annyira nem, hogy ha nem kattintasz rá, hogy View Limits, majd azt követően arra, hogy verify account to lift limits, akkor a büdös életben nem fogja levonni a 400 Ft-ot.
Szerintem nem először írom már ide sem, hogy az Expanded use enrollment elvégzése nem a hozzáadott kártyával függ össze, hanem a paypal accounttal. Hiszen a tranzakciónkénti és évenkénti küldési limit, illetve a hónapra és évre vonatkozó pénzkivét limit (withdrawal) az accountra vonatkozik! Ha nem adsz hozzá kártyát úgy is lehet küldeni pénzt, hiszen ha neked küldenek pénzt, és azt továbbküldöd, akkor a paypal egyenlegből vonnak. Azonkívül a pénzkikérés kizárólag a paypal egyenlegeddel függ össze, hiszen pont az a lényeg, hogy kikéred a lét az egyenlegedről a megadott számládra. Ha a pénz már eleve a számládon van, amit vásárlásokkor használsz, akkor azt minek kikérni?
Ezt a 400Ft-ot később jóváírja a rendszer, akkor is visszakapod, ha utána semmi mozgás nincs a PayPal számládon.
Hát most már. De ez nem volt mindig így. Mikor én regisztráltam feltétel volt, hogy először vásárolj egyet és utána kaptad vissza.
Ezt a "verified code"-ot kell majd beírnod a bankkártya regisztráció utolsó lépéseként.
Ja ez a történet átkerült a Link and Confirm your credit card részbe, de tudjad, hogy ezt a procedúrát expanded use enrollmentnek nevezik és csak közvetve van köze a bankkártya regisztrációhoz.
A PayPal emlegeti ezt a "verified code"-ot "Expanded Use Number"-ként is
Ez nem véletlen, hiszen a verified státusz accountra vonatkozó információ. Nincs olyan, hogy verified credit card. Az Expanded use number kifejezésen meg nincs mit csodálkozni, a fent leírt limitek eltüntetése miatt van rá szükség, hogy ne csak korlátozott módon használhasd, hanem korlátlanul küldhess pénzt a kártyádról ill. a paypal egyenlegedből és kikérhess a számládra.
-
Balinov
titán
Ezen én is gondolkodtam.Először azzal magyaráztam,hogy Mastercard dombornyomott vs. VisaElectron,de ugy látom,nemcsak bankon belüli kártyáknál van eltérés.Ma beregelek egy Erstéts VisaElectront is,kiváncsi vagyok,ott milesz.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Belba
őstag
válasz Balinov #1486 üzenetére
Úgy tapasztalom, hogy teljesen össze-vissza vonja le a PayPal a regisztrációs letéti díjat...
Nekem a K&H dombornyomott MasterCard-nál 400 Ft-ot, a fiam OTP VisaElectron-jánál 176 Ft-ot, a férjem Raiffeisen dombornyomott MasterCard-jánál megint 400 Ft-ot vont le...
Ki érti ezt?...
-
Belba
őstag
Mikor beregisztrálod a bankkártyádat, akkor a PayPal rendszere le fog vonni a számládról kb.400 Ft-ot. (Ezzel ellenőrzi, hogy a számlád/kártyád működőképes, valós adatok vannak rajta. Ezt a 400Ft-ot később jóváírja a rendszer, akkor is visszakapod, ha utána semmi mozgás nincs a PayPal számládon.)
Tehát legalább ennyi pénz legyen a bankszámládon, mikor elindítod a bankkártya-regisztrációt!!!
A PayPal kiküld a bankszámládra egy "verified code"-ot (ellenőrző kód, képen pirossal!), amit kizárólag a bankszámla tulajdonosa kaphat meg (csalás kizárva!). Ezt a "verified code"-ot kell majd beírnod a bankkártya regisztráció utolsó lépéseként.
Figyelj, hogy
- a bankkártyán szereplő nevet írd be regisztrációkor
- a bankkártyaszámot folyamatosan írd (szünetek vagy kötőjelek nélkül!)
- Expiration Date = kártyádon szereplő érvényességi dátum (hónap/év)
- Card Verifcation Number = kártyád hátoldalán találod, ott a Help-ben a leírás[Add Card]-gomb lenyomása után email értesítést kapsz a regisztrációról, a bankszámlád NetBank oldalán is pár perc múlva megjelenik a PayPal 400 Ft-os levonása, ha van MobilBank értesítőd, akkor itt is megkapod az SMS-t.
Az SMS-ben is benne lesz a "verified code", a NetBank-od szövegében is megtalálod, de legkésőbb a postázott havi számlakivonatodban is megtalálod...
Ezt a kódot később is beírhatod a PayPal oldalán, de amíg nem írod be, addig nem leszel "Verified" (Ellenőrzött) felhasználó!A PayPal emlegeti ezt a "verified code"-ot "Expanded Use Number"-ként is, én megkaptam "Enter your Expanded Use Number" címmel emailben is...
[ Szerkesztve ]
-
balesz^
tag
Sziasztok!
Marcius 3-án rendeltem egy terméket német eladótól, paypallal fizettem is, március végén amikor még mindig nem ért ide rákérdeztem nála. Azt írta rossz címet adtam meg, pedig paypalon egy cím van megadva, amit elküldött neki rendszerüzenetbe... Demind1 megadtam neki a címem emailben is ez volt 10 napja, de a csomag nincs még itt, és 10-e óta a levelemre se válaszol.
Érdekelne, hogy nincs-e még késő ahoz, hogy visszakapjam a pénzemet, és ezt pontosan hogy tudom megtenni.
Előre is köszönöm a segítséget!
balesz^
-
Balinov
titán
Nincs mit.Hopp,most látom,duplán kérdeztél:
mennyi egyenlegnek kell lennie a kártyán?
regisztrációkor (tehát bankkártya hozzáadásakor) jó ha van rajta párszáz ft. Nekem
K&H-s VisaElectronnál 2 tranzakcióban 400HUF+1HUF-ot "zárolt" míg nem validáltam azt a kártyát, K&H-s dombornyomott MasterCard-nál 176FT-ot.6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
PayPal-os egyenlegeden lévő pénz (pl. ha ebay-en adtál el valamit) bankszámládra való átmozgatása. (gyk. pénzkivét bankszámlára)
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
kory24
őstag
Sziasztok!
valószínűleg a héten lesz meg a bankkártyám.
Papypal accountom már van.
Mikor hozzáadom a kártyát majd kell figyelnem valamire?
mennyi egyenlegnek kell lennie a kártyán?
-
Belba
őstag
Kis segítség a Withdraw Funds funkcióhoz :
A Bank Name-hez nem a bankod nevét kell megadnod, hanem a Bankod SWIFT-kódját (BIC-kódnak is hívják) !!!
Ezt a SWIFT-kódot megtalálod a Bankod weboldalán.Néhány SWIFT-kód :
Raiffeisen Bank : UBRTHUHB
K&H Bank : OKHBHUHB
OTP Bank : OTPVHUHBA bankszámlaszámot folyamatosan (szünetek vagy kötőjelek nélkül!) kell beírni!!!
-
Balinov
titán
miért nem próbálod ki,max 400huf-ot bukhatsz.sztenm mennie kell.kártyaszámot,lejáratot és CVV2 kódot tartalmaz a kártya
-
bandus
veterán
sziasztok!
olvasgattam a topikot, és őgy vettem ki szavaitokból, hogy egy erste visa virtuális kártyát elfogad a paypal, de azért megerősíthetne benne valaki
előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
chungee
addikt
Aham értem.
-
Balinov
titán
válasz chungee #1472 üzenetére
pp-n nem fogod pl. a LAFO-d egyenlegét látni,mindíg annyit emel le,amennyi a pp-s tranzakciódhoz kell. a rá érkező pénzt withdrawolni kell.majd a szakik elmondják,mire kell figyelni ennél (pár posttal előbb valakinek gondja is volt vele)
-
chungee
addikt
Regeltem a Paypal-ra. Zároltak 400 HUF-ot a bankszámlámról, de amikor belépek a PP-ba 0.- HUF van. Mért Leginkább arra kell a PP, hogy nekem fizessenek. Ha azt kérdezik van-e PP-m mit kell megadnom nekik Az Account-omat
-
lúzer
veterán
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
cocka
veterán
Párszor már leírtam:
Normál kártyák közül:
Mastercard standard és Visa classic dombornyomottakat elfogadják neten.
Mastercard unembossed és Visa classic unembossed ezeket is elfogadják neten.
Némely bank Visa Electronja is jó.
+ léteznek még netkártyák.
Amit biztosan nem fogadnak el neten:
Cirrus-Maestro és Mastercard electronic
-
kory24
őstag
Sziasztok!
A pénzintézetemnél e 2 bankkártya közül választhatok ha bankkártyát akarok, ezek közül alkalmas valamelyik PayPal-hoz?
Cirrus/Maestro bankkártya: a világ több ezer pontján, belföldön és külföldön egyaránt használható. Azokon az elfogadóhelyeken és bankjegykiadó automatáknál használható, ahol az ec Pictogram, vagy a Cirrus és Maestro emblémák bármelyike megtalálható.
Eurocard/MasterCard Standard: a legszélesebb elfogadói körrel rendelkező, szintén belföldön és külföldön egyaránt használható bankkártya. Magasabb jövedelmű ügyfeleink részére ajánljuk. Használható a Eurocard/MasterCard emblémákat viselő helyeken.
Köszi!!
-
kraftxld
félisten
Kértem egy jelszóemlékeztetőt, de az istenért nem akar megjönni.
A junk mailban sincs.
Valakinek hasonló problémája?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
MODERÁTOR
Ha megváltozott a lakcímem, elég simán átírnom a paypalon ill. ebayen? Vagy előbb az OTP-nél kell bejelentenem a címváltozást?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Esmein
nagyúr
válasz Sylon75 #1458 üzenetére
Kartyaszamnak a virtualisat adtam meg, de withdrawnal a simahoz tartozo szamlaszamot, a masikkal visszahajitotta. Ha felcserelted a first meg a last namet, az gond mert nem fog egyezni a nev withdrawnal es vissza fogja dobni. Nem tudom hogyan lehet egyaltalan akarhogyanis megvaltoztatni azon kivul hogy uj accountot regisztralsz. Erdemes lehet ezzel is a paypal supportjat megkeresni.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Sylon75
újonc
Hey, ez jo hir! Ugyanis en pont ezt irtam be, azaz nem a valos, hanem a virtualis kartyam adatait. Mindenhol ezt ajanljak, mert ez biztonsagosabb (csak annyi penzt rakok at ra, amennyit akarok, nem tudnak tobbet lehuzni tolem).
De oke, akkor atirom en is a rendes szamlaszamomra.
Meg egy kerdes: en a 'first name'-nek az en magyar 'elso nevemet' adtam meg, 'last name'-nek pedig az utonevemet. Lehet hogy ezt is forditva kene megadnom? A gond csak az, hogy a Paypal nem engedi, azaz csak a 'first name'-t engedi atirni uj bankszamla megadasakor, a masik nevemet nem tudom megvaltoztatni. Nem tudja valaki, miert. es mi ilyenkor a teendo? -
Esmein
nagyúr
válasz Sylon75 #1453 üzenetére
Hali, ma reggel megjott a penzem alig 5 nappal a paypal teljesites utan A gond valoszinuleg az lehetett, hogy eloszor az elektronikus (virutalis dombornyomott) kartyahoz tartozo szamlaszamot adtam meg, es ez nem tetszett neki. A fo szamlaszam megadasa eredmenyre vezetett
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Sylon75
újonc
Esmein, nekem is pont ez a gondom, ezert is keresgettem a neten forumok utan es regisztraltam ide. Ugyanigy jartam: OTP-s vagyok, verified, premium meg mindenfele Paypal felhasznalo, most eloszor withdraw-oltam volna a penzt a bankszamlamra, de 1 het tokoreszes utan visszapattant, 1500 forint levonassal. Allitolag nem stimmelnek az adatok, amiket megadtam - de hogy mi...?
En tobbet nem is probalkozom withdraw-olni, kicsit draga mulatsag 1500 HUF-ert, elobb biztosra akarok menni. Mar arra is gondoltam kinomban, hogy a kisbetu-nagybetu jatszik be, az OTP-s netes oldalamon ugyanis csupa nagybetuvel irodik ki a nevem. De ha tenyleg ezert dobtak vissza, nagyon morcos leszek.
Irtam az OTP-nek levelet a mult heten, persze meg nem valaszoltak... -
Esmein
nagyúr
válasz ponti_ak #1448 üzenetére
A kartya hozzaadasaval nem voltak problemak, sikerult verifiednek lennem, mondjuk a 400 forintomat azota se lattam viszont, ellenben withdrawolni nem tudok beerkezett paymenteket, mert a paypal vegrehajtja aztan par nappal kesobb visszavagja az OTP.
-
ponti_ak
addikt
válasz Balinov #1445 üzenetére
MOD: lassú voltam, amit írtam az már tárgytalan.
Többet sajna én sem tudok nálad(tok), mert csak simán fizettem PayPal-on keresztül, beérkezett pénzem eddig nem volt, és pénzt sem tettem fel/szedtem le a Paypal Accountomról (mondjuk "Add Fund" ikon pl alapból nem is volt is, itthonról nem engedi a rendszer...)
PayPal hewlpdesk-nek írtál már ezügyben? Hátha jobban értenek hozzá mint az OTP..
[ Szerkesztve ]
-
Esmein
nagyúr
válasz Balinov #1445 üzenetére
A kartya adatai stimmelnek, verified is vagyok, meg premium is meg amit akartok
Az account numberhez withdrawnak meg gyanitom, hogy nem a kartyaszamot kell megadni, hanem a szamlaszamot, ugyanis ezt minden egyes adando alkalommal kihangsulyozza minden guide, hogy "Nem a kartyaszamot kell megadni".
Az mondjuk nincs odairva sehol, hogy akkor mit."I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Balinov
titán
Esmein,
bankkártyád száma,lejárata ill. CCV-je ( a hátoldalon a 3karakter hosszú szám az aláírásod környékén) stimmel? Lehet,én emléxem rosszul,de bankkártyaszámot kellett,nem pedig számlaszámot megadni.6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Esmein
nagyúr
Uraim, kisebb gondban vagyok a paypallel. Ma fogja az OTP masodszor visszahajitani a withdrawomat es fogalmam sincsen miert. Last name -Vezeteknev, First name egyertelmu, bank neve OTP Bank, szamlaszam meg ugytudom az 1177XXXX-XXXXXXXX formatumu szam ami a papir alapu kimutatason is szerepel. 4-5 napig ulnek rajta, paypalnel completed lesz a tranzakcio aztan visszadobjak hogy nem stimmel. A kimutatasban vagy barmilyen reszletes listat megtekintve a tranzakciokkal kapcsolatban az OTP direktben semmi info nem szerepel, hogy elutasitottak egy atutalast. Kezd duhito lenni a dolog, alkalmankent 1500 forintert egy kicsit draga moka, foleg hogy nem tudom mi nem tetszik nekik.
-
1010
őstag
válasz innovat #1442 üzenetére
hát én még nem adtam el soha de asszem az eladó az ebay en kifizetettnek nyilvánithatja a
terméket.
ha ugyanaz a paypal cím mint amit az ebay en is megjelöl akkor biztonságos
mert akkor ugye az eladónak küldöd a pénzt
azért őrizd meg a paypal válaszlevelét amiben van egy fizetés azonosító.
-
innovat
csendes tag
írtam egy levelet a sellernek és küldött 2 money request-et paypalról és írta, h hagyjam figyelmen kívül akkor az ebayes checkoutot. note-nak beírta a cucc rövid megnevezését, meg a shipping addressnél ott a címem. így biztonságos fizetni, úgy értem paypal meg ebay tudni fogja, h én kifizettem a cumót? vagy a "message to seller"-hez linkeljem be az aukciót és írjam le, h miért fizetek épp?
bocs a láma kérdésekért -
-
1010
őstag
válasz innovat #1437 üzenetére
a paypal ac od bankártyával eggyüt érvényes
mikor fizecc paypal on kersztül egy másik paypal os nak mint pl az ebay en egy eladó
akkor közvetlen a te kártyádról megy a pénz az ő paypal acc járavagyis:
kártya hozzáad(1.alkalom)számlát látod
fizetés gomb
és te végeztél is[ Szerkesztve ]
-
innovat
csendes tag
Sziasztok!
olvastam, hogy vki több részletben fizetett ebayen, de konkrétan nem tudom, hogy néz ez ki.
ha ebayen a checkoutnál rákattintok a confirm your paymentre, akkor már terhelik is a kártyámat vagy előbb a paypal acc-omra kell utalni a kártyámról és ott megadni az összeget?
köszi előre is a segítséget! -
Balinov
titán
te,nem az a baj,hogy a raffi-s euród az eur számlán van.Nemtom ott hogy mennek a dolgok,de én ha a KH-nál nyitok egy eur számlát,ahoz külön kártya jár.Nem lehet,hogy ez a bibi? Mármint,hogy a raffi-s EUR számlád nincs hozzárendelve azon Paypal-on regelt credit card-hoz,amivel effektíve fizetnél?
-
Oliverda
félisten
Gondolom hogy a PayPal küld majd email-t ha átjött a pénz vagy ha netán elakadt/megszakadt a tranzakció. Azért reménykedek benne hogy nem fog. Amúgy német az illető, és az angollal erősen hadilábon áll. Kénytelen leszek valakit keresni aki tud németül és majd inkább úgy próbálok kommunikálni vele. Tudsz valami konkrétat javasloni hogy mit írjak neki tájékoztatásul?
Vajon ő arról nem kap email-t, hogy még csak folyamatban van ez a tranzakció, tehát még nem kaptam meg a pénzt?
Ez van a neve mellé írva PayPal-on:
(The sender of this payment is Non-U.S. - Verified)
...ha Verified akkor csak van kártyája. Vagy ez nem feltétlenül jelenti azt?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
magi20
senior tag
vki segítsen pls,kezd a faszom tele lenni ezzel a kurva paypallal.
Az huf egyenlegem a paypal szerint 130ft._most az a baj hogy a raiffeisenes egyenlegemen van euro is meg forint is,de ezt a paypal nem látja.
elvileg nem is kell neki látnia?????????Mi a rákért nem tudom elutalni a pénzt? azt írja amit elöbb írtam nektek,de amikor az egyenlegem több mint 100 Usd volt amit paypalon keresztül kaptam,akkor simán eltudtam utalni a vhány angol fontot
??????????Deadly Dose--------»DD«`Obi1one´ź---------Fear Combat
-
Bash
addikt
válasz Oliverda #1430 üzenetére
Általában nem szokott csúszni, de van amikor nem jön át a pénz, mert vagy a küldő törli vagy gondok vannak a bankszámlájával. Semmiképp ne szállíts amíg nem ér át a pénz, és nem árt tájékoztatni a vevőt sem erről, mert általában gőzük sincs róla, hogy hogyan fizettek, meddig tart és miért...
Arra a kérdésre, hogy miért jobb, az a válaszom, hogy egyáltalán nem jobb. A küldő vagy nem akarja hozzárendelni a kártyáját vagy nem is tudja, hogy kell, vagy nincs kártyája...magi20!
Esetleg próbáld meg átkonvertálni a PayPal egyenlegeden lévő dollárt euróba.http://bashtravel.com/
-
Oliverda
félisten
válasz Oliverda #1429 üzenetére
Nos, "kemény" kutatómunka árán már megtaláltam hogy mi is ez. A kérdés inkább már csak az lenne, hogy az Expected Clearing Date az általában szokott-e csúszni, és ha igen akkor mennyit?
Amúgy miért jó ez az eCheck? Vagy miért jobb mintha egy hozzárendelt kártyával fizetne?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Valaki tudja hogy mi az az eCheck?
Status: Uncleared (Expected Clearing Date: Feb. 28, 2008)
This payment is still pending. In case you are shipping an item please wait until the payment is completed.Payment Type: eCheck
The eCheck payment you have received will show an Uncleared status until the funds have cleared from the buyer's account - usually three to four business days. Please do not ship any merchandise to the buyer until this payment clears."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
magi20
senior tag
hát nem vágom.
jött durván 100 dollárom paypalon-----ebből utaltsam másiknak 30 fontot. ezt is paypalon keresztül
és most egy másik terméket szeretnék fizetni paypalon keresztül,de nem engedi.
az egyenlegemen,a bankomban van még egy 70 euros keret,és csak 60dollárt kellene fizetnem,viszont a paypalon 0-a az euro keretem.
akkor most mi a búbánatot tudok csinálni?Deadly Dose--------»DD«`Obi1one´ź---------Fear Combat
-
magi20
senior tag
srácok fizetni akarok paypalon keresztül és ezt írja ki az mi a búbánatot jelent???
This payment cannot be completed because your credit card has been denied by your credit card issuer. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. You may want to try using a different credit card or choose eCheck instead. To do this, please click the More Payment Options link.
Deadly Dose--------»DD«`Obi1one´ź---------Fear Combat
-
1010
őstag
fizetni akarok pypal on és a nevem és a címem helyén mindeféle furcsa jelek vannak
ha leveszem az ékezeteket akkor szép minden de félek
nem jön ide a csomag mivel a városom neve csupa ékezet és a nevem is
-
Azazello-
senior tag
válasz N4r4ncs #1420 üzenetére
alap esetben, mikor emg nem fizettel semmit paypalon keresztul es nem adtal el smmit, akkor az egyenleged 0.
ha majd eladtal valamit es a vevo atutalta az osszeget a paypal accountodra, akkor leszel pluszban. ha te vasarolsz valamit es meg nem egyenlitetted ki a szamlat, akkor leszel minuszban.asszem kb ennyi
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
Balinov
titán
válasz N4r4ncs #1420 üzenetére
kicsit érdekesen kérdezelé.... a kártyán ha nincs pénz,a számládon nincs pénz.fizess be rá.ha a paypalon nicns pénz,az természetes,akkor veszi le és továbbítja az eladónak,szolgáltatónak az xyz Ft -összeget,ha tranzakció van és levonja a fedezetét pl. a lakossági folyószámládról.
-
N4r4ncs
aktív tag
Most ha van dombornyomásos bankkártyám milyen pontosan milyen folyamatok eredményeként tudom elérni hogy az egyenlegen ne 0ft álljon?
vagy ezt csak akkor lehet ha a kártya megvan erősítve? mert most unverified
ergyszerűen nem akar jó lenni,olyan jó hogy mindig minden működik:
21.század,Magyarország[ Szerkesztve ]
Mátyással együtt az igazság is meghalt
-
Balinov
titán
Ugyanúgy a personal account-hoz regisztráltam be a domború mc-met.csak januáran a visa electron 400+1 hUF volt,most meg 179+400.
-
cocka
veterán
válasz Balinov #1417 üzenetére
Hát egyébként nekem is 1 dollárt zárolt, úgyhogy igencsak meglepett az, amikor egyesek írták, hogy nálunk csak 1 Ft-ot zárolt. Szerintem ez attól függ, hogy milyen típusú devizaszámlákat nyitsz a paypalon és melyiket teszed primaryre.
Ezekkel a dombornyomi kártyákkal csak az a gáz, hogy a letiltási díjuk iszonyat húzós. Bár ezt addig nem érzékeled igazán, míg el nem jön a pillanat, hogy kénytelen vagy letiltani. Meg az éves díjuk se semmi. Szóval szépnek szép, hogy van, de ha nem jársz külföldre és csak a netes vásárlás miatt kell, oda elég egy dombornyomásmentes Mastercard is, már ha a bankod egyáltalán kínál ilyet. Vagy rá kell kérdezni, hogy a Visa electronjukkal engedélyezett-e a netes fizetés vagy pedig netkártya, ami K&H-éknál tudomásom szerint nincs.
-
Balinov
titán
Tegnap végre átvehettem a K&H-s dombornyott MasterCArd-omat.Nosza,ma gyorsan regeltem is paypalra,megtéve a Visa Electron-om helyett Primary-nak. Regisztráció OK, első lépésben megterhelte a K&H netbankom (és sms értesítés )szerint 179HUF-fal,majd mikor az élesítéshez szükséges 4digit számot kértem (Get Number) megterhelte további 400HUF-fal.A második tranzakciónál az infó SMS tartalmazta a 4digit hosszú cc verification numbert,így gyakorlatilag 5perc alatt lett egy validált élesített pp-re regelt MasterCard-om. Megjegyzés a Visa Electron (kibocsájtó bank ugyanaz) csak 1HUF + 400HUF-ot vont(zárolt )le.
üdv
Balinov6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
N4r4ncs
aktív tag
Magyarországon most akkor működik az Add Funds opció?
PayPal does not currently offer the ability to add funds from your bank account.
Sajnos hol ezt hol azt olvasom. Semmit nem enged. A kártyával semmi gond nincs.
Idegesít ez az egész már nagyon,ha pénzt nem lehet rá tenni akkor meg nem jó semmireMátyással együtt az igazság is meghalt
-
Balinov
titán
válasz N4r4ncs #1413 üzenetére
ha kaptál értesítést/látszik az kivonaton,tranzakciók között,hogy "megterhelték" 400HUF-fal a számlád,akkor igen,automatice
-
N4r4ncs
aktív tag
Hi,
On your next credit card statement (monthly transaction history), find the 4-digit Expanded Use Number that will be printed in the item description section of the charge. It may take 3-4 business days for the number to appear on your statement.
Olvastam a topicban is,de még mindig nem tudom hogy jutok ehhez a kódhoz? automatikusan megkapom?[ Szerkesztve ]
Mátyással együtt az igazság is meghalt
-
tusi74
őstag
válasz Azazello- #1410 üzenetére
Az magától nem fog rákúszni a bankszámládra. Hozzá kell adnod a bankszámlád, rendes magyar formátumban, és nyomni kell rá egy withdraw-t. Ha viszont valami miatt elírod a számlaszámod, vagy csak a PayPal gondolja úgy, hogy elírtad (nálam volt ilyen), akkor hibás teljesítés miatt egyszerűen levon 1500 vagy 2000 Ft-ot, a pontos összegre már nem emlékszem.
Egyébként egy Uncredites magyar számláról fog érkezni a pénz, nekem az OTP-re 3 munkanap múlva érkezett meg.
-
Azazello-
senior tag
ha a paypal accountomon mar megjelent az osszeg amit szamomraa fizettek, onnan kb mennyi ido mire megjelenik a bankszamlamon?
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
tusi74
őstag
válasz zagor tenay #1408 üzenetére
Irsz neki, hogy küldjön kombinált invoicet. Abban neked kikalkulálja a szállítási költséget, esteleg kedvezményt. És annak az invoice-nak lesz egy Pay Now gombja, és amikor átvisz a PayPal oldalra, akkor azt az összeget kell fizetni. És a My Ebay-en is csak az egyik árud mellett lett Pay gomb, és az is a kombinált összeget kalkulálja.
[ Szerkesztve ]
-
zagor tenay
csendes tag
Szerintem nem olyan rossz az Erste virtuális kártyája. A limitet elég gyorsan lehet változtatni kb. 2 perc telefonálással. Én azért választottam, mert különben is az Ersténél van a számlám, csak Electron kártya volt hozzá. Azt meg sem próbáltam regisztrálni, mert nem szerettem volna kockázatnak kitenni. A legolcsóbb megoldásnak a virtuális kártya tünt. Nekem megfelel, mert csak ritkán vásárolok Interneten.
Ha már a vásárlásnál tartok, kérnék segítséget a rutinos Ebay-osktól. Hogyan lehet egyszerre egy eladótól több terméket is vásárolni, úgy, hogy a kedvezményes postaköltség is érvényesítésre kerüljön? Mikor az első árut kiválasztom, rögtön továbblép a fizetéshez és nem tudom, hogy onnan visszalépési lehetőség van-e? Olyasvalamire gondolok mint a kosár más helyeken ahol csak a végén kell fizetni. Az érdekelne, hogy meg fog-e jelenni több áru sorozatos kiválasztása után pontosan az az ár amit a hirdetés szerint fizetnem kellene vagy ezt levélben kell lerendezni? -
tusi74
őstag
Legyen rajta pénz, mert egyébként nem engedi hozzáadni. Először zárol rajta 1 USD-t, azt majd vissazkapod, a verified member-es buli + plusz 400 Ft. Én 3 kártyát adtam hozzá, mindegyiken 1000 Ft volt a hozzáadáskor, és simán ment.
"hát pénz az valóban nincs rajta mert a kedves otpnek nem működik a rendszere,nem lehet rá pénzt utalni"
A webkártyára nem utalni kell, hanem a 7x24-es kártyaműveleteknél pénzt rátenni.
Bankkártyás tranzakciók-->7x24 órás bankkártyák közötti azonnali átutalás. És ez éjjel-nappal hétköznap, hétvégén, mindig azonnal teljesül.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Most ez mi?
Valakinek nem tetszett az ebay tapasztalatok és úgy döntött, hogy húzzuk ki a topicok közül?
-
Balinov
titán
csak van egy lafo szerződés,ami kitér,hogy milyen a webkártyád.nem visa electron? ha nincs rajta pénz,nem tudja róla zárolni a 400huf-ot a paypal rendszere,nem? Nekem K&H-s Visa electrronnal simán sikerül.t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- XPEnology
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- Autós topik
- Iqos cigaretta
- Milyen notebookot vegyek?
- DIGI internet
- További aktív témák...
Állásajánlatok