Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lesaux
veterán
Dombornyomott Visám van, csak segíteni próbáltam a kollégának az infóval, de akkor nem volt teljesen helytálló, amit írtam.
Viszont jó, hogy itt vagy. Ha veszek valami cuccot az ebayen, előtte fel kell töltenem a paypalos egyenelegemet, vagy azt majd a Paypal intézi a bankkal? -
Sipi
addikt
Hm, köszönöm a linket. Pedig login után tényleg kerestem sokat.
Gondom azért ezzel is van. (Talán mert nem teljesen pontosan írják le a dolgokat.) Ingyenes a küldés - de milyen módszerrel? A leírásokból úgy tűnik, ha a PayPal accountról fizetek, akkor ingyenes (mínusz a valuta-konverzió).
Igen ám, csakhogy az én PayPal accountom üres. A hozzá rendelt credit cardról intézném a fizetést magát. Ennek költéségről viszont nem találok semmit. (Tehát hogy mi, merre, mennyi, ha a bankkártyámról kell leemelnie az összeget.)
Az Add funds opcióra pedig azt írja, hogy jelenleg nem elérhető, a fizetést egyből a kártyámról utalja át. Ergo ''sima'' paypalos fizetést nem is tudok csinálni.
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
-
racing01
tag
Én is pár percre rá kaptam az sms-t az otptől, hogy tranzakció történt és ott volt a közleményben a kód. Az otp direktben is meg lehet nézni, de ott több napot vesz igénybe, mert pár nap kell amíg benne lesz a zárolt tételekbe, szóval ott nem azonnal látja az ember. A leghosszabb meg a hó végi számlakivonat amin a havi össze tranzakció rajta van, de azt ügye csak hó végén kapja az ember
-
tusi74
őstag
Én előtte is fizettem immediately payment required cuccot, meg utána is. csak aznap volt ez a gond, foglalkozott vele az angol Ebay fóruma is. Igen zárolták a pénzt, amit vissza is kaptam, de ugyanannyi nap lett, mintha nem reklamáltam volna meg. Mostmár mindegy, hónap végén lett volna jó, ha 10.000 Ft-om nem lett volna zárolva.
-
Belba
őstag
Van, aki nem tud angolul, vagy kis angol tudással nem boldogul, nem pontosan ért mindent.
Beleolvastam a topicba és olyan kérdéseket láttam beírva, hogy erre következtettem...
Na, ezért linkeltem ide a részletes "lépésről-lépésre" leírást, mert ez sokaknak lehet segítség.
Amúgy nekem pl. még soha nem hiányzott a PayPal account, évek óta simán vásárolok a dombornyomott bankkártyámmal a neten enélkül is.
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
tusi74
őstag
A CIB internetkártyát én is csak ajánlani tudom. Nekem is gyorsan kellett kártya, mert az Ebay-en fizetni kellett, bementem a legközelebbi CIB fiókba (XXIII. kerület), hogy nekem SOS-ben kell. A hölgy telefonált a központba, és kiderült, hogy másnap!!! 14 órától átvehetem, a II. kerület Petrezselyem utcában az internetkártyát. Ez egy elég nagy CIB fiók, valami központ lehet. Odamentem, szóltam az információn, lehozták a kártyám, még kértem, hogy a netbankba vigyék be a kártyaszámlát, és már kész is volt minden. Profi csapat. Az OTP elbújhat mellettük.
-
tusi74
őstag
Így igaz, amit írtál. A webkártyánál olcsóbb megoldás nem nagyon van. Mi itt a netes vásárlásokról beszélünk, az utazgatás más tészta. Van aki sosem utazgat. Annak minek igazi dombornyomott, ami mögött ráadásul mindig pénz van? Hozzátéve, hogy a CIB-es netkártya egy valódi kártya, nem úgy, mint az OTP-jé, ami egy kartonlap, abból is rondábbik, és mellette egy PIN-es borítékból kell kivadászni neylon-t lehúzgálva, fehér lapra rátéve a kártyaszámot, a CVV-t és a lejáratot. Az már csak hab a tortán, hogy éé/hh formátumbanm adták meg a lejárati időt, ezért először nem a PayPal-on regisztráltam vele, hanem vettem egy olcsóságot a neten.
A CIB-é meg egy valódi plasztiklap, minden adat rajta, mintha igazi kártya lenne, abból is a szebbik. Ja a lejárat jó sorrendben. A CIB-es kártyánál kínlódásról már azért sem beszélhetünk, mert havi 549 Ft-ért (ha rájön a fizud, meg van 2 csoportosod, vagy.... stb., akkor 149 Ft.) Ez a CIB ONLINE számlacsomag. Itt a netkártya éves díja 0, azaz NULLA ft. Eddig mindenhol elfogadták, Mastercardként, nemcsak a PayPal, német, webáruházak, magyar webáruházak.
Mondj egy másik olyan kártyát, ahol 0 Ft letéttel, 0 Ft éves díjjal netes vásárlásra alkalmas dombornyomottként funkcionáló kártyát kapsz.
A fentiektől függetlenül az OTP-s webkártya is működik, csak a pénzt azonnalival kell ráhelyewzni, nem utalással. Egyébként az OTP 7x24-ese megfelel a CIB eseti átvezetésének.
[ Szerkesztve ]
-
attyspocak
aktív tag
Igen, dombornyomásmentes.
Az, hogy kölhoinban egyesek lusták lecserélni az uborkaszeletelőre emlékeztető lehúzót, nem jelenti azt, hogy az korszerú, vagy ne adj isten biztonságosabb, stb. Sokan hasznélnak més téren is elavult eszközöket, mert nekik az megfelel, de ez nem akadálya annak, hogy mások ne tegyék ezt, hanem kövessék a fejlődést.
-
L.T.
aktív tag
Igen ezt én is észrevettem, hogy nem tudja kinek válaszol. Két nap után egy poénosnak szánt hsz-re válaszolt és nekem. Meg sok minden más problémás neki (nem tudja hogyan kell offba rakni egy tagolt szöveget, stb stb stb). Valószínüleg megint két napot kell várni a feltűnésére. Egyébként az általa említett kártyára minimum 20e Ft nyitőösszeg kell és nem 2-3 Ft. Asszem ennyit erről. Én már nem fogok válaszolni neki bármit is válaszol. Szvsz Ti se tegyétek. Belba témát offolhatjuk...
[ Szerkesztve ]
-
-
Flashcash
Közösségépítő
-
Oliverda
félisten
"...mert a bankkártyás pénzfogadást a personal accounttal kegyetlenül megsarcolják."
Premier-ről Personal-ra nincs sarc. Ugyan az valóban igaz hogy csak 5 alkalommal fogadhatsz egy évben, de legfeljebb ha letelik az 5 alkalom akkor bezárod az account-ot és csinálsz újat.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Amikor még Personal Account-om volt kaptam pénzt az USA-ból. Premier volt a küldőnek és nem volt semmiféle levonás. Bár azt nem tudom hogy a PayPal balance vagy a bankkártyája volt-e a forrás.
Neked Personal van? Ha igen akkor hétvégén küldök egy százast és kiderül.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Balinov
titán
Ugyanúgy a personal account-hoz regisztráltam be a domború mc-met.csak januáran a visa electron 400+1 hUF volt,most meg 179+400.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Belba
őstag
Kedves Cocka !
Úgy látom, SEMMI sem jó neked, amit beírok, belekötsz még abba is, amit utólag azért elismersz, hogy ja most már ÍGY van, de még a te idődben másképp volt...
Arra még nem gondoltál, hogy a kezdők MOST akarnak PayPal-ra beregisztrálni?!
A friss infókra kiváncsiak, nem arra, hogy mi volt 2 éve.Most kapaszkodj meg :
- Mindhárom bankkártyánkat én regisztráltam be a PayPal-ra
- Mindhárom bankszámlánk HUF (forint!) devizanemben van nyitva
- Mindhárom PayPal beállítás HUF/USD volt, mikor hozzáadtam a kártyákat
- Mindhárom PayPal regisztrációt először Personal-ra regisztráltamA három bankkártyánkból kettőt KÉSŐBB (regisztráció után pár héttel) Premier accountra változtattam és láss csodát, ennél az akciónál a PayPal nem zároltatott 1 Büdös Vasat sem egyik bankszámlánkon sem!!! (tehát a limitek feloldására SEMMIT nem zárolnak)
1 USD = 159,4 Ft a mai napon
1 EUR = 251,89 Ft mai naponAkkor szerinted a 400 Ft most 1 USD vagy 1 EUR, vagy mégis micsoda?!
(A 176 Ft-ot már meg sem kérdezem, vajon az micsoda.)Aki itt keveri a dolgokat, az nem én vagyok!
Azért írtam le képekkel illusztrálva két fontos lépést is a PayPal-on, mert látom, hogy sokan nem értik. Egyértelmű, érthető leírásokra van szükségük, nem össze-vissza-érthetetlen angol halandzsára, amit eddig sem értettek!
Nem biztos, hogy mindenkit rá kellene beszélni a Premier accountra, mert azért annak vannak ám hátrányai is!!!
Pl.: Minden Premier számlára érkező pénzből 3,4%+90HUF-ot levon a PayPal tételenként!
Ezzel szemben a Personal számlára érkező pénzből nincs levonás.Tehát pl. aki csak időnként vásárlásra használná a PayPal számláját és évente 2-3 bejövő összegnél nem lesz többje, annak jobban megéri a Personal account. (Jó tudni azt is, hogy ha mégis upgrade-el Premier-re, visszaút már nincs!)
Örülök, hogy arra vetted a nem kevés fáradságot, hogy mondatonként kielemezd a beírásaimat és engem csesztess, aki segítő szándékkal részletes leírást igyekeztem adni a kezdőknek a legjobb tudásom szerint. (Kicsit már erőltetett, ahogy minden szavamba igyekszel belekötni.)
Ennyi erővel inkább azoknak segíthetnél, akik valahol elakadtak és segítségre lenne szükségük!
[ Szerkesztve ]
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
Belba
őstag
"... A 400 Ft-ot az expanded use miatt és a limitek feloldása miatt vonják le HA AKAROD.
Az 1 USD-t, 1 HUF-ot, 1 EUR-ot pedig a kártya hozzáadásakor a kártyához tartozó számládon zárolja a bank a napi középárfolyamon. Ezt nem vonják, csak zárolják, és kb. 2 hét múlva feloldják. Ez a "díj" hivatott arra, hogy ellenőrízzék a kártyád valódiságát..."Akkor én is LASSAN mondom, mert még mindig nem érted : A 400 Ft-ot akkor zárolták a bankszámláinkon, amikor a bankkártyákat hozzáadtam a PayPal számlához! ÉRTED?!
NEM 1 USD-t, NEM 1 Ft-ot, NEM 1 EUR-ot, hanem 400 Ft-ot!
Illetve ugyancsak a VisaElectron bankkártya hozzáadásakor 176 Ft-ot zároltak."... A 176 Ft-ról annyit, hogy azt közvetlenül a kártya hozzáadaása után zárolja a bankod, aszerint, hogy a paypal beállításoknál milyen devizanemekben nyitottál számlákat.... Ezzel a "díjjal" ellenőrzik, hogy valós-e a megadott kártyád..."
"... A 400 Ft-ot meg levonják, a számlatörténetedben is benne lesz és visszakapod és a limitek feloldása miatt fizeted, nem pedig a kártya regisztrációja miatt!..."DE BIZONY HOGY!
A 400 Ft-ot éppenhogy akkor zárolják, amikor a bankkártyát beregisztrálom!!!
Nézd meg bizonyítékképpen a beillesztett képet a #1488 hozzászólásomban.
Látod a ZÁROLÁSI SORSZÁM feliratot, vagy keretezzem be neked pirossal?!
Ha a 400 Ft-ot a "limitek feloldása miatt" vonnák le, akkor vajon miért nem vonták (zárolták, tökmindegy!) a VisaElectron kártyánál, amit Personal-ról Premier-re változtattam?!"... Aki sokat ad el vagy szokott többször is pénzt fogadni, annak elengedhetetlen a premier account...."
Ja, ... ja...
Aki sokat ad el, annak mindenképpen a Premier account a megfelelő.
De nem mindenki szokott "sokat eladni"!
Van, aki a neten "csak" vásárol, őneki sokkal jobb a Personal account.
EZÉRT lenne jó pontosan elmagyarázni a kezdőknek, hogy melyiknek mi az előnye, mi a hátránya, melyik felhasználónak mi a megfelelőbb!!!
Attól, hogy te sokszor láttad már a díjtételeket és kívülről fújod, még nem biztos, hogy a kezdők is tudnak róla.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Imádom, ahogy itt hosszasan és részletesen rágódsz minden egyes beírt szavamon...
Hosszú és részletes kritikákat van időd írogatni.De néhány hozzászólással lejjebb pl. #1451 teljesen rossz segítséget adtál Esmein-nek.
(T.i.: NEM a bank nevét kell beírni, hanem a Bank SWIFT-kódját!)
"...Csak ha már a segítő szerepében tetszelgünk a segítség legyen a lehető legpontosabb.... (idézet by cocka)#1470 "segítséged" is... Hm... Ezt azért nem nevezném annak!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Semmi értelme itt a 400-176 Ft-os ügyön rágódni, főleg azért érdektelen a dolog, mert ezeket az összegeket mindenki visszakapja idővel.
Következő csesztető beírásodra nem fogok válaszolni, kár is strapálnod magad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest