Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Úgy két hete számolgattam, hogy ha kiküldöm a TW számlára az új költséggel akkor mennyi marad és azt ha forintos számlára küldöm ki. Forintra számoltam át hogy hasonlítható legyen. Pár forinttal több maradt amikor a PayPal egyenlegről a forintos számlára küldtem. Az a 3% a bankközi jutalék miatt elviszi a hasznot.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Továbbra sem engedik meg a TW dolláros számlát hozzácsatolni, ez az új is virtuális számla, amit ír a TW az félrevezető, már jeleztem feléjük a PayPal indoklással, hogy nem valós információ magyar viszonylatban.
De a pénz kiküldésnél a 3 % költség miatt nem éri már meg hozzáadni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ne keverd már ide azt hogy a TW hogyan fogad pénzt, nincs összefüggés a kettő közt, a PayPal nem fogadja el a TW neve alatt futó, de más nevű számlatulajdonos (virtuális) bankszámláját.
De banki utalásoknál technikailag lekérdezhető a számlatulajdonos neve is így nem egészen pontos amit írsz, itt nem fizetésről van szó, hanem banki utalásról, ott a számlaszám mellé megy a név is. Nem véletlenül írja a PayPal a kiutalásnál (withdraw) hogy a névnek egyeznie kell. -
Topikgazda
De így van, abból is az derül ki amit leírtam a forint összegeket hasonlítottam össze, de akkor itt röviden:
Hogy összetudd hasonlítani hogy mennyi ér az az árfolyam amit a PayPal ad ha a bankszámlánkra kiküldjük ahhoz a bankok devizában érkező pénz forint bankszámlára könyvelésével lehet összehasonlítani.PayPal egyenlegről forint számlára utalás = deviza utalás fogadása magyar bankban forint számlára és a költségek figyelemebe vétele.
Ezután lehet minősíteni hogy rosszabbul jársz-e a PayPal-al.
Tehát 100 $ amit a forint számlán akarunk látni.
PayPal 28547 Ft
CIB Bank 27998 Ft
Gránit Bank 29075 Ft
Erste Bank 25855 Ft
Aki Gránit bank számlával rendelkezik az rosszabbul jár, de a másik kettő esetén a PayPal-al jár jobban. Nem lehet kategorikusan kijelenteni hogy a PayPal árfolyama rosszabb, ha pénz kiküldésről van szó. -
Topikgazda
Leírtam már hogy ha a bank teljes költségét nézed és withadraw-al kiküldöd a $-t a forintos számládra akkor van amakior jobb a Paypal árfolyama, vagy csak kevéssel tér el.
Ha csak forintos számlád van fogadhatsz rá $-t ekkor a bank a deviza vételi árfolyamon számolja át és még levon egy fix díjat, ami nem lenne sok, de mindegyiknél van egy minimum összeg és persze van számlavezetési díj is.Akkor az árfolyam így alakulna van a 100 $-od.
PayPal ad érte 28 547 Ft-ot ami 1 $ = 285,4703 HUF
CIB-et nézve 28 645 Ft-ot ad érte, nem közlik a pontos díjazást, de van egy biztos fix díj 2,26 $, így 97,74 $ az ami átváltódik így 27998 Ft lesz belőle 1 $ = 279,98 Ft
Gránit meg 29075 Ft-ot ad érte, itt ők nem kérnek pénzt a jóváírásért, ők 5,28-al többet adnak $-ként így 528 Ft-al több pénzed lesz.Nekem sajnos az Erste ezt számolná fel: 0,116% min. 2224 Ft
Itt az árfolyamok alapján a 100 $ az 28079 Ft, ebből lejön a fenti díj és kapok 25855 Ft-ot ami esetén bizony 1 $ = 258,55 Ft.
Akkor inkább a PayPal mások által rossznak tartott árfolyama ahol 2692 Ft-al többet kapok. Persze nem véletlenül lett élesítve a TW, hogy azért egy kicsit jobban járjak.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ha új fiók az első magyar számlaszámot elméletben hozzá tudod adni, az USA számla elsőként szerintem nem fog menni és valószínüleg ezt virtuális számla nem szöveg jön, vagy össze is jöhet. Nem tudom megjósolni.
De az ismerősödnek az nem segít hogy TW-n regisztrál, igényli a $-os egyenleget, aztán akitől kapja pénzt az utalja a TW USA számlaszámra? -
Topikgazda
Akkor történt amikor a leírást közzétettem, 2019 február 20. Rajta volt az egyik képen is. De ennek mi a jelentősége? Voltak akik a később is hozzárendelték a TW számlát és volta akinek előtte sem ment a dolog. Utálom ha valaki a szavahihetőségemet vonja kétségbe. Amit beírok az összefoglalókba azokat nem kitaláltam, mind megtörténtek.
Országonként változnak a igénybevehető opciók, a bankkártyáik egy része USA személyeknek jár, mert ottani bank adja a háttért, vele kell szerződést kötni, az angol kártyák meg csak Angliai regisztrációhoz járnak. Magyar regisztrációhoz sok minden nincs biztosítva, pl bankszámla mint fizetési forrás.
Nem feladatom az üzletpolitikai és üzletmenet dolgaik megvitatása, hiszen nincs semmi ráhatásom, pedig néhány dolgot megváltoztatnák én is. -
Topikgazda
Nem érzékeltettek semmit. Leírtam hogy ha feloldják akkor hozzálehet adni a bankszámlát. Egy betűt nem írtam ami rád vonatkozna.
Nem kell hozzá tőlük sms. Belépve a fiókba meg lehet tenni. Magyar fiók esetén még a számlamozgásos megerősítés sem kell hiszen nálunk se a magyar, se az USA számlaszám nem pénzforrás.
A rendszer akkor is blokkolja egy másik számla hozzáadást, ha az egy fizikailag is létező magyar bank számlaszáma, ekkor javasolt a telefonos megkeresés a blokkolás feloldásra.
Akkor is blokkolva van ha valki véletlenül kitörölte és később csak hozzászeretné adni., mert már volt egy szám.
Az pedig úgy működik ahogy leírtam.Változott a forintos számlaszámom és így lett a csere megoldva.
Ha valaki nem kér telefonos kódot és nem azt megadva keresi meg őket akkor az azonosításnak vannak más módszerei, akkor lehet hogy küldenek sms-t vagy valamit.
Itt sem rád vonatkoztatva írom. Általános megfogalmazás.Közölték veled hogy a Transferwise $-os számládat nem adhatod hozzá, akkor ez ennyi volt.
Nem adtam neked tanácsot, csak leírtam hogy az ő feltételeik szerint mit fogadhatnak el, amikor USA számlaszám lenne beírva, mivel neked ez nem áll rendelkezésre, így az egyébként már veled közölt feltételüket nem lehet felülírni.
Szóval én hagynám a csudába, ami nem megy azt nem kell erőltetni.Hozzáteszem nekem van és volt pénzmozgás $-ban mindkét helyen, de ilyen feltételt én nem láttam leírva sehol. Igaz a virtuális dolgot is csak válaszként, meg help szövegként láttam, a szerződési feltételek nem utalnak rá.
-
Topikgazda
Nem is azért írtam hogy felvegyék ezzel a bankkal a kapcsolatot, nem fogják elfogadni és nem tudsz regisztrálni sem ehhez a bankhoz, mert az USA tajszám kell nekik.
Te említetted a papíros dolgot, és arra válaszoltam hogy mi az amit biztos elfogadnak
De a PayPal nem ezt írta neked, lehet hogy ha látják hogy ezen a bankszámlán van normális forgalom esetleg átértékelik az álláspontjukat veled szemben.
Ha a számla hozzáadás blokkolást feloldják bármilyen számla a feltételek szerinti hozzáadható lesz, még a TW számlája is.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A pdf is papír alapú ha kinyomtatod, a bankok is úgy adnak. Mivel a banki kivonaton szerepel a Transferwise neve, hiába van ott az amerikai bank azonosítója, számlaszáma ezt nem fogadják el, ha tudsz a Community Federal Savings Banktól a nevedre és New York-i címedre szóló számlakivonatot kérni azt persze elfogadnák, és a számlaszámot is.
-
Topikgazda
Nem csak nekem ment a dolog és nem csak én használom.
Írtam hogy nem hajlandók ennek az okát elárulni, még akkor sem ha logikusan le van írva hogy nincs olyan ok -ha csak nem utálják egymást- ami indokolná: we don't allow virtual banks (Payoneer, Transferwise etc) Persze egyik sem virtuális bank a kettő közül. -
Topikgazda
Nem kell a PayPal-al semmit sem rendezni, nem bank.
És keverik a dolgokat, a pénzkiküldési bankszámlaszám megadása vagy finanszírozási forrás bankszámlaszám hozzárendelése eltérő dolog, itt a lényeg:
A SEPA az Európai Közösség és az európai bankszektor kezdeményezése, amelynek célja, hogy hatékonyabban lehessen tranzakciókat lebonyolítani az Európai Unión belül. Amennyiben az Ön bejegyzett lakhelye Cipruson, Észtországban, Görögországban, Írországban, Lettországban, Litvániában, Máltán, Szlovákiában vagy Szlovéniában található, és bankszámlát regisztrál a PayPalnél, vagy először használ egy új bankszámlát finanszírozási forrásként, azzal a PayPalnek SEPA közvetlen beszedési megbízást ad. Ha a folyamatos engedélyhez SEPA közvetlen beszedési megbízást használ:
A megbízáshoz, valamint a megbízási hivatkozási számhoz (angolul MRN) bármikor hozzáférhet a PayPal-számláján, ahol visszavonhatja és módosíthatja a megbízást a jövőbeli tranzakciókra vonatkozóan. A PayPal tájékoztatni fogja Önt a SEPA Közvetlen Terheléses befizetés összegéről, valamint arról az időintervallumról, amelyen belül a PayPal le fogja vonni a kérdéses összeget a bankszámláról a vásárlás visszaigazolásával együtt. Amennyiben az eredeti befizetés visszavonása miatt a PayPal újból elküld egy SEPA közvetlen beszedési kérést, az újbóli igény benyújtása előtt nem biztosítunk (további) információkat az összegről és az időintervallumról. a bank szerződési feltételeinek megfelelően a SEPA Közvetlen Terheléses befizetés lebonyolításának dátumától számított 8 héten belül bármikor visszatérítést kérhet a banktól.És még egy dolog
PayPal-egyenleg birtoklása és használata
A számláján tárolt pénzre nem kap kamatot vagy egyéb hozadékot.Ennek oka, hogy a számláján tárolt pénz elektronikus pénz és az európai törvények tiltják a kamatfizetést az elektronikus pénzre.Továbbá, az elektronikus pénz nem egy betét vagy befektetés a Luxemburgi jog alapján, így a Conseil des Protection des Deposants et des Investisseurs által működtetett Luxemburgi betétbiztosítás és befektetői kártalanítási rendszerek nem védik meg.
No ezért sem tárolunk pénzt a PayPal egyenlegen hanem csak fizetünk.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Írtam hogy nem válaszoltak a virtuális megfogalmazásukra felvetett kérdésemre, a többi felvetésre reagáltak. Egyenlőre nem foglalkozom a témával két okból. Még nem törik magukat hogy részt vegyenek a nyitott bankolás, PSD2 dolgaiban, hiszen nem kaptunk ajánlatokat tőlük, a másik ok meg az hogy nekem rendben van és használom.
-
Topikgazda
Igen, bár volt némi változás. 2009-ben biztos ez volt amikor én regisztráltam, mert 2007 júliustól működnek ezzel a felállással így, akkor lett átszervezve az előtte még a 2000-től Angliában lévő Európai részleget. Te is az Európai céghez regisztráltál, de 2007 előtt mások lehettek a feltételek. Így te két évig máshogy használhattad.
Ezért is írtam hogy a most számít, nem a múlt.
Nézd meg az értesítő e-maileket, te is ide Luxemburghoz tartozol már, bármi is volt előtte. -
Topikgazda
Nem egészen így van, rájuk is vonatkozik a PSD2 szabályozás és igénybe vehetik, csak az USA bankokra nem vonatkozik.
Nincs közünk az amerikai PayPal-hoz, az EU-s PayPal-ra regisztráltunk, aminek a székhelye Luxemburgban van. Amazon szintén az EU-s cégrészekkel van jelen. -
Topikgazda
Írtam hogy hülyeség a hivatkozásuk, több online bank van amelyek számlája hozzáadható és a PayPal is egy virtuális "bank". Leírják ezt a sablon szöveget és nem vélik felfedezni a nyilvánvaló ellentmondást. A Gránit és Magnet magyar vonalon, meg néhány külföldi online bank a más országok fiókjai esetén hozzárendelhető, nem következetes a hozzáállás.
De hidd el ha be akarnak lépni a PSD2 piacra akkor ezt amit írtak a virtualitásról azt el kell felejteniük, bár az is igaz hogy ez EU-n belüli dolog.
Nem tudom hogy pont ezzel a bankkal mi bajuk van, főleg ha csak az ügyfél pénzét kell oda utalni és semmi mást nem kell tenni és ugyanannyiba kerül mint egy bankfiók hálózattal rendelkező bank esetén.
Én azt is leírtam hogy a magyar fiók esetén ez nem vásárlási pénzforrás így semmi értelme bármiféle korlátozásnak. No arra nem történt válasz leírás. -
Aliendej
tag
Köszi hogy próbálsz segíteni, de ezt a pénzt már bebuktam, nem fogad el semmit.
Sajnos nem tudok utalni magánszemélynek, pont ez a bajom. A levelemre még nem válaszoltak, az viszont megjelent egy felirat, hogy augusztus 16.-án további korlátozásokra számíthatok. A pénzem már lenyúlták, nem tudom mit akarnak még korlátozni, jó ez a Paypal!!
Ersténél is van ingyenes utalás ha a régi Szupernulla számlád van.V/
Tudom hogy megjegyzi az e-mail címet és a bankkártyát, ezt már megbeszéltük. Nem tudok mit csinálni, csak egyszer regisztráltam az emailemmel és egyik jelenlegi a bankkártyám sem használtam még paypal-en. Feleslegesnek is tartom egy jó szolgáltatást rosszabb és instabilhoz kötni, vagyis inkább butaság.
A bankszámlám se fogadja el még mindig, teljesen kizártak minden lehetőséget, hogy a pénzemhez hozzáférjek. Megbeszéltem a haverommal, elutalta a 30 ezer forintot máshonnan egy olyan számlámra amit nem blokkoltak, ami a PP-n maradt 30 ezer így már nincs szükségem, nem idegeskedek rajta tovább. Nem tudom hova fog kerülni a lenyúlt pénz, gondolom egy idő után törlik az accountot és a haverom pénzét jótékony célra fordítják.
Ja, aki küldte se tudja refundolni, nem engedi neki a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Némi kiigazítás. Nem felejti el a banki konverziót 4 éve a fizetési rendszer átállításakor volt ilyen de azóta nincs, nekem az akkori egy elfelejtés óta és a 2009-es regisztrációtól számolva nem felejti el.
Neked nem kell elfelejteni hogy ez az adott kártyára vonatkozik, ha új kártya kerül hozzáadásra (a lejárt és új dátum és CVV kód szintén új) akkor újból be kell állítani.Egyébként pedig fizetésnél egyértelműen ki van írva, látható ha PayPal váltáson van és még akkor is átállítható, nincs eldugva, a GVH felügyeleti eljárásban ez is kifogásolva volt és megoldották. De segítségül évek óta benne az Összefoglalóban a leírás.
Nincs üzleti fiókom és nincs semmi limitem, nem ettől függ. Eleve az üzleti fióknál nincs limit, a személyes fióknál ha teljeskörűen leigazolod magad akkor megszűnik.
Ami volt az elmúlt, változott a rendszer, a most számít.
-
Aliendej
tag
Én határozom meg, hogy a PP lenyúlós árfolyamját használom, vagy a bankom váltja át a szintén nem túl kedvező árfolyamon, vagy a deviza számlámról használom, de akkor meg semmi értelme PP-val fizetni, mert kifizetem a hozzárendelt kártyámmal.
Nekik az a fontos, hogy ha van rajta pénzed akkor ne férj hozzá és jó sokáig (kb. örökre) ne tudd felvenni, se elutalni. Kb 2005 óta van Paypal-om, akkoriban 200Ft-ot pingelt de már akkor is úgy váltotta az eurót mint a török seftes az aluljáróban, ezért nem használtam. -
Topikgazda
Azért gondolom hogy lépni fognak, mert EU-n belül már él a nyílt bankolási szabályozás, egy kicsit hülyén nézne ki hogy be akarnak lépni erre a piacra, viszont korlátozzák a bankok hozzáférését, ez a szabályozás azért egy kicsit két irányú. Persze ha ők belenyugodnak abba hogy hamarosan az eBay-nek nem ők lesznek a fizetési szolgáltatója és ez némi ügyfél csökkenést és anyagi veszteséget okoz és nem akarnak nyitni új dolgok felé, akkor persze hiába az én elgondolásom. Ketyeg az órájuk.
Gondolat ébresztőnek egy cikk.
Nem mindig olvasható el, ha a süti dolgukra kattintasz akkor eltünteti, de itt egy kivonat.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
De mit módosítsak? Az a kiemelés nem elegendő hogy nem minden esetben megy a dolog?
Akkor amikor kolléga megreklamálta.
Azután azért nem foglalkoztam vele mert több volt a sikeres mint a sikertelen.Meg nekem működik.
Most meg arra várok hogy átértékeljék a hozzáállásukat, mert egy online bank bankszámlája az jogilag sem virtuális. De minek vegyem ki addig?
Viszont nekem jön a reklamáció és a PayPal-ra meg senki nem kérdez rá, hogy miért van gondjuk ezzel a bankszámlával, mi a valódi ok, mert amit állítanak az hülyeség.
Neki ki kell utalni a pénzt, technikailag nincs különbség hogy egy normál magyar bankszámlára, egy IBAN számos bankszámlára vagy az USA bankszámlára kell utalni, ezeket a számlákat magyar fiók esetén nem lehet fizetésre használni, így amitől valószínüleg félnek, az szóba sem jöhet. Nem az ő pénzükről van szó. De már belefáradtam hogy én magyarázzam el ezt nekik. -
Topikgazda
Mire érted hogy ellentmondasz? Mire? Mi a problémád velem? Nem egészen értem ezt az egészet. Mit is szeretnél?
Ne vádolj azzal hogy valótlant írtam ezzel a szöveggel valóságközelibb legyen. az igazságot írtam le, úgy ahogy történt. Ha mást írok az a hazugság. Ezen nincs mit megcáfolni. Mert cáfolat az lenne hogy nem úgy történt, márpedig ez így volt, ez tény.
De ha felmerül mindig írom hogy nem mindenkinek működik, az leírás elején is írom: Van rá megoldás, bár nem mindenkinek sikerül a PayPal ügyfélszolgálattal feloldatni a számla hozzáadás blokkolást.
Többen megtudják erősíteni, hogy hozzá lehetett adni és használjuk is.
Te is azt szeretnéd hogy töröljem ezt a tapasztat leírást, mert neked nem jött össze?
Ami meg virtuális nyavalygásuk illeti, mert azt azt írják, ami egyébként nincs benne a PayPal szerződési feltételekben, addig hülyeség az elutasításuk, a Gránit bank is virtuális lényegében azért meg nem szólnak. Ezzel a téveszméjükkel én nem tudok mit kezdeni, nem az én felelősségem.De hidd el rákérdeztem hogy melyek az ismérvei ennek a virtuális dolognak és miként értékelik hogy ez bank az amerikai banki jogszabályok alapján működik így nincs nagyobb kockázata a pénzkezelésnek, mint a PayPal-ra bízni a pénzünket. Természetesen erre még nem sikerült válaszolniuk.
-
Topikgazda
Ékezetes betűk és különleges karakterek kezdetektől nem voltak írhatok, bár ez a számlanév csak a neked a fiókodba jelenő kiírás így nem lenne jelentősége.
Országoktól függően változik a bankszámla funkciója, van ahol lehet fizetésre használni és van ahol csak az egyenlegről való pénzkiküldés funkcióhoz lehet használni. Amikor hozzáadod akkor más az ellenőrzési módszer.
Az első számla általában nem problémás -a karakter mizériát kihagyva-, de van olyan aki (nem magyar reg) takarékbetét számlát, vagy nálunk egy bankkártya alszámlát akar hozzáadni. Az első azért nem jó mert arra csak rámehet pénz és nem lehet fizetni róla, az utóbbi esetén meg nem tud visszafelé pénzt fogadni. Azoknak is ez az üzenet jöhet.
Magyar magánszemély esetén nem igazán jellemző a több bankszámla, ami indokolná akár egy másik számla hozzárendelését.
A PayPal-ra is vonatkozik az hogy nem lehet azonosítatlan számla és a pénzmosás elleni szabályozás is. Kialakítottak egy ellenerőzési eljárást és valószínűsítem hogy ezzel "kényszerítik" a fiókhasználót arra hogy egy ellenőrzött személy legyen belőle.
Háttérben még ott van az szabályuk hogy virtuális bankszámla nem csatolható, erről is írtam már, így az online bankok számlái mint például a Gránit bank eleve megakad az automata rendszerben, lehet hogy emberi ellenőrzés után lehetséges hozzárendelni. Azért feltételes módban írtam, mert volt akinek első számlaszámként simán sikerült hozzáadni.
Nekem leve abba a sorrendben ment a dolog hogy regisztráció, adatok igazolása okmányokkal, kártyahozzáadás, megvártam amíg a kártya megerősítésével el lettek törölve a limitek és azután adtam meg a forintos bankszámlaszámot.
Amikor az USA számlát adtam hozzá akkor persze jött az a később próbáljam üzenet, de azt tetem amit célszerű felvettem velük a kapcsolatot és meg lett oldva.Lényeg az hogy nem feltétlen rendszerhiba ha valahogy arra irányítanak hogy személyes kontaktusba kerülj velük és ne egy azonosítatlan, akár kitalált személy mozgasson pénzeket.
-
Topikgazda
Szerintem meg a jogi szabályozás változása miatt kell személyesen az újabb számla hozzáadás blokkolást feloldatni.
A virtuális számla megfogalmazást meg kár erőltetni, a Gránit banknak sincs fiókhálózata, eleve digitális, online banknak nevezi magát akkor az is virtuális, de még is hozzárendelhető. Akkor hogy is van ez?
A TW amerikai bankszámla is egy USA banktól van, nem TW ad virtuálisan. Annyi a probléma, hogy ez a virtuális téma nincs beírva a PayPal szerződési feltételek közé.
Nem értem a betét megfogalmazást a PayPal viszonylatba, amikor bankszámlára küldöm a pénzt nem betétezek.
Folyószámlára küldöm nem takarék számlára. Valami félrefordítás vagy félreértés.
Magyar fiók esetén mivel a bankszámla nem fizetési eszköz, csak számlaszám ellenőrzés van hitelesítés során, ami nem pénz ráhelyezéssel történik. Ezért is figyelmeztetnek ha rosszul adjuk meg akkor 1500 Ft bünti és nem teljesül a kiküldés.Ja nem úgy tűnik hogy törölték volna és miért tennék? A PayPal-on nem tárolhatunk pénzeket, ezt írják ők is, akkor mi legyen vele?
Akkor törölni kéne az összes virtuálisnak tekinthető bankszámlát megkülönböztetés nélkül és bizony nem csak egy online bank van.[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
Milyen számla lenne? Ha Transferwise akkor lehet hogy egyáltalán nem fog menni. Mostanában egyébként egy második bankszámla hozzáadás esetén jön ez a szöveg és telefonos segítséggel megy a dolog.
Ha TW akkor azért van egy leírás az Összefoglalóban és itt írva van és van egy hivatkozás link hogy b12gege-nek hogy sikerült.
De valódi USA bankszámla adható hozzá vagy próbaszerencse a TW USA számlaszáma. Más nem.[ Szerkesztve ]
-
c.e.
csendes tag
Sajnos én is így jártam a PayPal-lal. Teljesen más árút küldött a kis kinai. Jeleztem a PayPal felé, visszaírták csak úgy tudják visszatéríteni a befizetett pénzt, ha a másik árut visszaküldöm ( megadták a címet hogy hova küldjem ) és AZ ELADÓ JELZI HOGY SÉRTETLENÜL, HIÁNYTALANUL VISSZAKAPTA, akkor térítik meg a befizetést. Balga fejjel visszaküldtem, az eladó elismerte hogy megkapta, DE NEM AZ EREDETI CSOMAGOLÁSBAN !!!!! Így a PayPal "mossa kezeit" ! Bebuktam az árú értékét, és a visszaküldés díját is. Hát ez a PayPal vevő védelem !
-
CoolBoy323
nagyúr
előbb kikéri a 400 Ft-ot a saját számlájára.
és ezt hogy kell?
bocsánat, hogy ennyi gond van velem, de "szűz" vagyok
Azt vágom, hogy ha veszek valamit, akkor az "other conversation"-t kell választanom, ilyenkor nem a PP vált, hanem a hozzá kapcsolt bankszámláról (bankkártyával hozzá kapcsolt...) emeli le az összeget egyenesen. Az más kérdés, h ott HUF-van, mert majd a bank átváltja az éppen aktuális árfolyamon. Ilyenkor nem kell hogy legyen magán a PP számlámon egy árva peták sem (nem is akarok a magas árfolyam miatt)
Nem jól tudok valamit?
-
Hintalow
senior tag
A businessnél csak tippeltem (bár így nem értem mi értelme van a premiernek)
Az unicreditnél lévő befizetéssel az a baj, hogy vagy megy, vagy nem.
Azért nem jó ajánlgatni, mert eőfordul akár többször is, hogy simán működik (gondolom az áll a háttérben, hogy a gördülékenység miatt a paypal is sokszor "szabadosan" kezeli a munkafolyamatait)
Viszont ha azt mondják hogy nem, akkor reklamációnak helye nincs, mert ugye le van írva, hogy csak utalás.
Ráadásul ha befizetéssel fut rá valaki a jóra, az külön szívás, mert simán leparkoltatja a pénzt gondolom a paypal pár hétre, plussz egy ilyen esetben visszautalni sem tudják, mert nincs hová...
Részemről befizetést csak saját felelősségre, és nem ajánlani másnak.Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Mhalacka
csendes tag
Ne érts félre, ezekkel tisztába van az ember, nagyjából mikor beregel, de az én esetem már ott tart, hogy "Being Reviewed By PayPal", jelen esetben nem írt 1 kibaszott szót sem a vevő, csak refundolt, miközben a Paypal azt állítja, hogy vissza adja ha nem ír a vevő a claimbe, nem tudom mennyit tökölnek rajta de közel -60 euróba vagyok, és addig nem adhatok el cuccokat, mert ráterheli jogtalanul a negativ balancera.
-
Kernel
nagyúr
Mármint arra értettem, hogy a keresések során nem láttam olyan fórumozót, aki egyértelműen állítja, hogy ő rendszeresen begyalogol a Unicredithez és így használja. Régebbi fórumos bejegyzés akadt ugyan, amit vagy hiszek, vagy nem, de mára amúgy sem aktuális.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Különféle igények vannak. Tegyük fel, csak alkalomszerűen vásárolok, amellett nem okoz számomra gondot a netbankos átutalás (sablonból pár kattintás), ugyanakkor a szóban forgó közüzemi számlához még bankkártyát sem igényeltem, mert nincs rá szükségem, nem is akarok másikat csináltatni, éves díjat fizetni.
Van ugyan egy befektetési bankkártyám egy másik banknál, de azt Internetes játékokba nem szívesen vonnám be, hiszen normális ember nem kockáztatja a vagyonát.
Végeredmény: esetemben az általam kedvelt átutalásos módszer tökéletesen működik, kényelmes is.
Unicredit személyes befizetéssel kapcsolatban egyébként olyasmit olvastam, hogy manapság már nem lehetséges, de régebben is felemás eredmények voltak. Például egyik fórumozónál megérkezett a pénz, aztán mire vásárolni akart, nem tudott, mert nem engedte a rendszer felhasználni a keretet. Egyértelmű információkat senki sem ír. Nem mintha engem érintene, csak az érdekesség kedvéért néztem utána.
Elvileg a pénzmosási törvények miatt mindenképpen egy létező banki számlához kell kapcsolódnia a PayPal-nek, ami csak egy virtuális számla, ahol alapesetben személyes azonosítás sincs. Míg egy banknál mindenképp személyesen azonosítanak, szerződést kell aláírni. Még olyan banknál is, ahol az online számlanyitást reklámozzák (mint Demján Sándorék a Gránit Banknál), a törvény miatt egy személyes találkozóra ott is szükség van. Felkeresnek otthon, ha kell.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
dawil
tag
Természetesen azt is próbáltam, csak azt le sem írtam. Sőt az IBAN számot is próbáltam. Másnak is volt ilyen problémája ezen a fórumon, csak azokra nem jött semmi válasz. Akkor ezek szerint csak az ilyen kevés kiválasztottakat szivatja a rendszer. Még szép, hogy magyar acc, OTP-s bankszámlával...
Összecsukható babakocsimat szétnyithatóra cserélném!
-
RudyD
tag
Üdv!
Köszönöm a sok jó tanácsot. Remélem másodszorra nem felejtem el a dolgokat.
Ha meg igen akkor három a magyar iGazság...
A Gránitbank hivatalos ü.f. válasza kb úgy szól hogy a kártyáik nem használhatóak PP - hoz....
Most mehetek vissza bankszámlát keresni meg hasonlóak...-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
Üdv!
Hosszúak mostanában a napjaim, mire eljutok odáig hogy megfogalmazzam normálisan. Amúgy épp egy banki alkalmazott miatt torpantam meg a számlanyitásban. Remélem hogy csak félreértettem.
(Hiába, még ez volt a legnormálisabb ajánlat...)
A hirdetményben meg is említik hogy a szerencsejátékra tiltják az igénybevételt. Említenek még internetes fizetést de ezen a ponton elbizonytalanodtam. Ezért gondoltam hogy megpróbálom kideríteni, talán akad akinek van valós tapasztalata...Lehet hogy kukacoskodásnak tűnik de számomra fontos a bizonyosság. Nem áll szándékomban kukacoskodni. Úgy tűnik hogy ezen a téren olyan állapotba kerültem ahol már azt sem hiszem el amit kérdeznek... B-)
-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
Üdv!
Köszönöm a válaszokat cocka!
Akkor már csak abban vagyok bizonytalan hogy PP -nak elég-e a kártyatípus vagy ez is bankfüggő hogy melyik engedi a PP -t használni (?)Ha kártyafüggő és minden bank MC unembrossed -je kellene hogy menjen PP -al?
Esetleg múlhat a bankon is?
(A kártyához adott utasbiztosítással keveredtem korábban hasonló belső félreértésbe...)-- RudyD { B-) }
-
RudyD
tag
Üdv!
Azért lett volna jó tudni mert a GránitBank ehhez a számlához csak MasterCard -ot ad.
Tegnap telefonon beszélgettem az ügyintézővel és rákérdeztem.
Elbizonytalanított, hogy PP -hoz nem fogom tudni használni.Inkább megkérdezem itt is - akinek van tapasztalata - hogy használ-e valaki ilyen MC -ot PP -hoz.
Illetve - elég suta vagyok ezekben a dolgokban - hogy ez bank és\vagy kártya (/kártyatípus) függő dolog-e?(Ha elég a MasterCard unembrossed és ez bankfüggetlen és lehet PP -hez használni akkor már nem is töprengenék ezen a dolgon tovább...)
Kérem aki jártasabb vagy tapasztaltabb ezekben a dolgokban legyen szíves felvilágosítani!
Előre is Köszönöm!
-- RudyD { B-) }
-
Hintalow
senior tag
Az rendben, de a kérdezőnek (ha jól értem) az új kártya hozzáadásánál lementek a sztenderd dolgok (1 dollár kártyaellenőrzés, 400 Ft a megerősítőkóddal) amiket abszolvált is, viszont ettől függetlenül a regisztrált kártyájával valahányszor vásárol, csinál a paypal egy újabb 1 dolláros tranzakciót is.
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Dermesztő
aktív tag
Már én is látom, idő közben megjelent! Csak mindenki azt mondta hogy azonnal ott van ha hozzá van adva a kártya a fiókhoz, közben meg nem így van. Ezért gondoltam azt hogy rosszul csináltam.
Cibnél 2 nap az átfutási idő. Nem tudom nektek milyen van.Tehát nem kell megijedni ha csak az 1 dollárt vonja le, másnap ott lesz a kód, és a -400 ft is.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget !
Pü.-re illik válaszolni ! :)
-
Ck.
addikt
Így van, jól mondod, de a bökkenő, hogy egy csoportos beszedés, kp. felvét, utalás, stb. sosem tud kényszerhitelbe menni, max. a számlavezetési díj, kártyadíj és az egyéb költségek. De tranzakciók automatikusan visszautasításra kell, hogy kerüljenek fedezethiány esetén. Ezért is fura ez nekem, no mindegy.
-
Ck.
addikt
Nem kellett, időközben rendeződött a dolog, megjött a pénz a paypalra. Igaz, fedezett híján. A bankszámlám mínuszba ment azzal a bizonyos összeggel, úgy kellett utólag ráfizetnem, hogy pozitív legyen az egyenleg.
Ja, és nincs semmi hitelkeretem, úgyhogy érthetetlen számomra a dolog. -
Mr.Csizmás
titán
hm, most nezem, a bekotott kartyam lejart, igy automatikusan torolte
gyk asszem az uj kartyat oda kellene kotnom....(#9183) pepe091
Available balance in GBP (primary): £0.00 GBP
Total balance (all currencies, available and pending) converted to GBP: £30.56 GBP Hide
Currency Total
GBP (Primary) £0.00 GBP
HUF 10,808 HUF
EUR €0.00 EURez a tema
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Frozzy
őstag
úgy csináltam.. megrendeltem szépen és utána küldtem neki egy other üzenetet azt csá.. remélem felfogja.. multkor rendeltem stylus-t és azt is így csináltam és jó volt.. sosem értettem ezt a paypal üzenetet :S
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
törölt tag
Délelőtt megtaláltam, de nem a bankkártyatörténetben, hanem a számlakivonaton a 400ft-os tranzakció közleményében. Mivel ez a kártya illetve a számla csakis külföldi vásárlásokhoz van fenntartva netbank nélkül
Nem értem miért kéne érdekeljen az angol nyelv. Kb. itt volt rá szükségem először.
Én ugyanígy döbbenten állok pl. a beteges facebook felhasználás előtt, és még lehetne sorolni. -
Szoszo94
őstag
Itt, az OTP Direktben van számlatörténet, úgyhogy ez a rész tiszta, meg így most már a többi is
Elvileg sokat nem kell várni, tegnap utaltak egy másik számláról pénz az enyémre, közleménybe is írtak és még aznap meg is tudtam nézni. Mindegy, időm van, előbb vagy utóbb úgyis levonják rendesen és akkor a kód is meg lesz
[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Ck.
addikt
A problema, hogy a paypalra nem került összeg, mert nem volt mar fedezet. A bank számlámon viszont megjelent a paypal-os tranzakcio es most mínusz 50k a számla egyenleg.
A paypalos pedig nulla, a tranzakció pedig továbbra a processing-nél all.
A paypalra mar nem akarok rakni semmit, csak szeretnem eltűnne ez a csúnya mínusz.[ Szerkesztve ]
-
Hintalow
senior tag
-
albinolynx
őstag
Használj hozzá pl. payoneer-t. Ott sem tűnik túl fényesnek a váltás, viszont ott tudod "hagyni" devizában. Nyithatsz euros, dollaros számlát is. Küldenek kártyát, ha nagyon muszáj itthon atm-ből tudsz vele felvenni (átváltási díj + valamennyi sarc a payoneernek). Viszont még mindig jobb, mint paypal "balance"-on hagyni a pénzt.
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
-
pacorro
aktív tag
Oliverda, Cocka, köszi!
Sajnos amerikai bankszámlám nincsen, így marad a hazai.
"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest