Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chungee
addikt
Sztem paypal a paypal-osnak verzió a tuti. Vagyis neki is regelnie kell a palpal-ra, de az legyen a legkisebb próbléma, nem
Olyan mint a skype-os dolog. Skype-skype között az ingyé, mintha skype-vonalas/mobile, akkor keményen kell fizetni. Ha jól értem paypal-nál is így műxik. -
magi20
senior tag
válasz
chungee
üzenetére
attóg függ.
nem feltétlen a fogadó fizet.------------------ha ő onnan úgy utal hogy az összes utalási költséget ő állja,akkor neked nemkell fizetni semmit.
de ha eurot utal,vagy usd-t és azt egy magyar számlára,ami tegyük fel forintszámla,akkor a bank váltja át forinntá,ahol kb 5-12 ft különbség is lehet ahhoz képest mintha neked a küldött eur-vagy usd érkezne,és elmennél a valutát forintá váltani.1000 usd-nél vagy 1000 euronál,akár 15000ft is lehet a különbség.
ilyen szempontbol még a paypal is jobb,de ha valaki küld,és hozzád beérkezikpaypalra,majd onnan küldöd el,akkor neked kell fizetned x összeget a fogadáskor.
de ha beregeli az ő paypaljára a te bankszámlaszámodat,akkor a paypal váltja át,ami egyszer jobb,egyszer nem.---meg kell nézni mikor mennyi a váltó.
az 5-7 nap. -
cocka
veterán
válasz
chungee
üzenetére
Akkor a fogadó fél fizet. De szerintem előtted is ott a lehetőség, hogy megnézd a paypal honlapját.
Transaction Fees for Cross-Border Payments - Europe
Fees for receiving payments from buyers outside your countryIlyen címeken található meg, de linket hiába írok, mert a linkben egy km hosszú session kód van hexában. Úgyhogy kattints szépen a Fees-re és ott értelemszerűen a Europe-ot válaszd, mivel te Európában vagy.
-
chungee
addikt
Üdv mindenki!
Paypal-val lehet pénzt küldeni
Úgy értem, hogy olcsóbb-e mint bankon keresztül
Rokon kinn van külföldön és pénzt (USD) küldene haza. Előre köszi! -
hecktor
aktív tag
helló ,
ha elrontottam a 4 jegyű aktiváló kódot 3szor(amit a számalkivonatomban találtam, a 400Ft visszaküldésekor)és letiltott a PayPal akkor mi a teendő ?
köszönöm válaszotokat előre is
-
Balinov
titán
Sziasztok,azt szeretnem keredezni,hogy paypalhoz hogy tudom,hozzatudom-e egyatalan adni a Lasercardomat,amit majd az ir bankom kiallit.sajnos 99%,hogy eleinte csak ezt kaphatok.
udv
Bali -
Flow
senior tag
Angol paypalom van és csak egy font alapú angol számla van regelve hozzá. Ez miben változtat a képleten? Gondolom ugyan úgy csak átváltás lesz ezek szerint euróra?
Én is így gondoltam, csak nem tudtam, van-e valami rejtett költség, mint mondjuk ha simán utal az ember külföldre....Köszönöm a segítséget!
-
Bash
őstag
Feltételezem magyar PayPal számlád van. Magyar PayPal számla pénzneme a magyar forint (HUF).
Fizetéskor a PayPal számládhoz kapcsolt bankkártyát/hitelkártyát fogják megterhelni x magyar forinttal, ahol az x a fizetni kívánt Euro összeg PayPal árfolyamán átváltott megfelelője magyar forintban.
Ha a bankkártyád/hitelkártyád angol font alapú bankszámlához kapcsolódik, akkor a bankod a magyar forintban megterhelt összegnek megfelelő - saját banki árfolyamán átváltott - angol fontban fogja azt levonni. -
Flow
senior tag
Sziasztok! Úgy néz ki, a fontszámlámról euró számlára kéne kifizetnem egy ebay itemet paypallal. Ilyenkor terhel valami költség? Átváltási, valutakezelési, stb? Találtam egy valutaátváltó kis ablakot, ott meg tudtam nézni, mennyit fogok fizetni, meg a fee táblázatban is kerestem, de hirtelen nem találom a többi infót!
Köszönöm
-
magi20
senior tag
na az zsír,ritka pillanatok egyike.
valaki azt esetleg tudja,hogyha az ebay 30 napos eltiltást ad akkor lehet kérelmezni a felülbírálás lehetőségét?,illetve muszály megvárni a 30 napot?
-
lúzer
veterán
pirospont a paypal-nek
vitás ügyben a javamra döntöttek (joggal), valami független szakértő bírálta el
-
eastsider
nagyúr
Hali
Ha a paypalra érkezett pénz, vagyis utalták paypalról, elfogadtam, és utána, hogy lehet át"tenni" a bankszámlámra? mert ott meg nincs ott, csak a paypalon írja

-
Integra
titán
vásároltam ma ausztrál oldalról paypallel.
vááá, de pofon egyszerű volt
-
kory24
őstag
Köszönöm!
Beregisztráltam a kártyát.
Szerintem sikerülz is
A To do listben 1 feladatom lenne. Megadni az ellenörző kódot.
Az nem baj hogy azt majd csak 1 hónap múlva tudom megadni?
Mivel akkor kapok majd számlakivonatot, se netbankom, se sms értesítőm...
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Ha beregisztrálom a bankkártyám a paypal accountomhoz, azonban egyelőre nem vásárolok paypal-al. Akkor a paypal-nak van valamilyen havi díja vagy ilyesmi? Vagy csak a tranzakciók után von?
köszi
-
NBali
csendes tag
Udv,
Ha valaki tud magyar szamitastechnikai boltot, ami rendelkezik paypalos fizetesi lehetoseggel annak orulnek, ha megosztana
ty -
cocka
veterán
válasz
CollectoR
üzenetére
Nem, hanem azért mert a paypalnál azt feltételezik, hogy magyarként Ft számlát nyitsz.
A withdraw linkre rákattintottál már?
Add a bank account in Hungary
2. mondat: Your bank account in Hungary must contain only Hungarian Forint.
Kikérheted az eurót euró alapú számlára is, csak nem fog megérkezni vagy ha mégis, akkor visszaküldik a paypal számládra. Ennyi.
A miértet meg ne tőlem várd. Ebben paypalék az illetékesek.
-
CollectoR
aktív tag
Nekem a bankban azt mondták, hogyha az eurós számlára eurót küldenek, és én euróban veszem azt ki (tehát sehol sincs forint) akkor ez ingyenes, konverzió sincs.
"De a paypalról csak forint számlára kérheted ki a lét."
Azért mert az az alapértelmezett? -
cocka
veterán
Na megnéztem. Kell lennie paypalnak, mert onnan vonják a jutalékokat. Onnan meg mint említettem csak forintban kérheted ki az oda érkező lét, mindegy milyen pénznemben kaptad. Úgyhogy ha nem akarsz a kb. 3-szoros konverzión nagyokat bukni, akkor szüntesd meg a devizaszámládat. Felesleges.
-
cocka
veterán
válasz
CollectoR
üzenetére
Ha ebayen akarsz eladni, akkor legjobb, ha paypallal fogadod a fizetéseket. Abban nem vagyok 100%-ig biztos, hogy feltétlenül kell-e paypal accountnak lennie ha eladsz.
De a paypalról csak forint számlára kérheted ki a lét. Tehát a konverziót vagy a paypal hajtja végre és a forintba konvertált összeget kapod meg a számládra vagy az eurót kapod meg a számládra amit a bank vált forintra, tekintve, hogy csak forint számlára érkezhet.
Még talán akkor jársz a legjobban, ha banki átutalással fizetik neked a pénzt.
Máshol ingyenes a devizaszámla vezetési díja.

-
CollectoR
aktív tag
Hát, én aztán nem értek ezekhez a dolgokhoz. Az euró számla azért kell, mert ebayon akarok majd eladni, és néha euróban kellene fogadnom a pénzt, azt meg arról a számláról ki lehet venni átváltási költség nélkül. Nem vészes, 49 forint havonta a fenntartása a forint diákszámla mellett.
-
cocka
veterán
válasz
CollectoR
üzenetére
Na de várjál már. Ha két számlád van 1 kártyával, azt olyan nagyon nem csípik a bankok tudomásom szerint. Mert ha azzal az egy kártyával fizetsz, akkor mégis melyik számlát terheljék a kettő közül?
Az már jóval gyakoribb eset, hogy 1 számla több kártyával (társkártyák pl. családtagoknak, céges csoportoknak stb..) Vagy több számla, de akkor típustól függően mindhez külön-külön kártya. Pl. egy megtakarítási számlához nem sűrűn kell kártya.

Viszont ha devizaszámlád is van, ahhoz kellett hogy kapj még egy kártyát. Ha meg nem igényeltél, akkor minek a devizaszámla?

Mellesleg szerintem pusztán a konverzió elkerülése miatt felesleges devizaszámlát nyitni, hiszen az csak akkor éri meg, ha mondjuk külföldről euróban, dollárban kapod a fizut.
Ha viszont alapból nem eurót kapsz vhonnan, akkor felesleges ezért devizaszámlát fenntartani, hiszen úgy is buksz pár(száz, ezer) forintot a konverzió miatt így vagy úgy.
A 4 jegyű kód meg az 530 Ft-os terhelés közleményében lesz. Banktól függően változik. Nálam zároláskor (vagyis a fizetés pillanatában) már látszott a közlemény, sőt sms is jött róla, tehát nekem ez kb. 3 perces procedúra volt.

-
CollectoR
aktív tag
Igen, a forint alapú számláról lett levéve. De nem 400 hanem 530 forint ( ? ). Azt majd be lehet állítani, hogy az euró alapú számla legyen az alap? Mert eddig csak a kártyaszámot kérdezte, azt meg is adtam. Ja illetve hova is jön az a 4 jegyű kód? Sehol sincs infó, csak az, hogy a kártya állapota a kártya állapota... most az mi?
-
cocka
veterán
válasz
CollectoR
üzenetére
Elvileg minden főkártyához jár egy alszámla kivéve, ha társkártya. Gondolom ez nem társkártya, mivel euró alapú. Márpedig ha euró alapú, akkor nem lehet a forint folyószámlád társkártyája.
Vagyis két számla kell legyen: egyik a diákszámlád forintban, a másik meg egy devizaszámla euróban. A 400 Ft-os terhelés meg azon a számlán fog megjelenni, amelyikhez tartozó kártyát megadtad a paypalon. Ennyi. -
CollectoR
aktív tag
Hali, én most regisztráltam premier acc-ot, dombor mastercarddal. Annyit szeretnék kérdezni, hogy a kártyához elvileg van egy diákszámla, ami forint alapú, és egy euró alapú folyószámla. A 4 jegyes kód még nem jött meg, de majd ezt külön be lehet állítani, hogy melyik számláról történjenek a tranzakciók?
-
duffbeer
őstag
Sziasztok!
Bocs a kérdésért, biztos valahol le van írva a válasz, csak nem akartam átnyálazni az 1800 hszt. Szóval regeltem PayPaléknál, átjött a 400 forint beírtam a kódot stb.
Kérdésem az, hogy látnom kellene a bankszámlám egyenlegét a PayPal "My Account" ablakában? Mert minden nulla. Vagy hogy működik ez az egész??Köszi a választ így előre...
-
Bash
őstag
PayPal-nál az eladónak kell bizonyítani, hogy a csomagot kézbesítették. Nem csináltam még chargeback-et, de úgy gondolom, hogy a kártyát kiadó társaságoknál is hasonló az eljárás. De ha bemész a bankodba minden bizonnyal több információval tudnak szolgálni, elvileg ők vannak érted.
-
Victor-y
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
nem mert nincs hozzáadva a kártya (nem visa electron)

-
Victor-y
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
mert paypalról kéne valakinek sürgősen utalnom postaköltséget

-
Victor-y
aktív tag
Üdv,
Lenne egy olyan kérésem, hogy ha valaki tud, akkor kérem utaljon át nekem PayPalról PayPalra $2-t! Természetesen előre átutalom neki forintban az összeget a számlájára OTP direktről!
Priviben jelezzétek légyszi!
Előre is köszi!
-
Poctar
senior tag
Remélem hogy jó helyen kérdezem a következőt:

Szeretnék a weblapomra egy pay-pal-os shop cart-ot kitenni...
Találtam pár ingyenes shop cart-ot, de azok nem néztek ki valami jól.
Majd találtam egy PayPal Shop Maker nevezetű programot, melyel lehet készíteni Shop cart-ot, csak épp ez sem kreál olyat, amilyet én szeretnék....
Honnan lehet leszedni, találni Shop Cart-okat PayPal-hoz? És lehet-e őket szerkeszteni? A lényeg, hogy ingyenes legyen és szerkeszthető.
Amit keresek: Radio button-os kiválasztási lehetőség...A segítséget előre is kösszi.
-
Bash
őstag
Kb. az lenne a normális hozzáállás a banki dolgozóktól, hogy kvázi "földön csúszva" lessék minden kérésedet, és kedvesen mosolyogva végezzék a dolgukat, jobb helyeken ez így is van.
Bár nem ismerem a tranzakciód körülményeit, de szinte biztosra veszem, hogy jobban jártál volna egy Item Not Received Dispute-tal, persze most már késő, de legközelebb ne legyél rest hamrabb tanácsot kérni.
-
1010
őstag
hát nekem kültek, csak mást
otp bank nál nem nagyon segítőkészek
mindig valam kiscsaj veszi fel aki kikapcsolja a mikrofont és megkérdez valaki mást
aki ugynanugy nem tudja
egyedül akkor ugrottak már reggel 7 45kor
mikor előző este volt egy félig sikerült fizetésem, egy webes felületen.
gondolom akkor is csak azért aggódtak nehogy valaki feltörje a rendszerüket
az én kártyámon kersztül vagy valami hasonló.jó lecke volt ez
hopp most jut eszembe
megakartam kérni őket hogy mivel megadtam a kártya adataimat
hogy ez a cég soha többet ne tudjon leemelni pénzt tőlem
erre se voltak képesekde köszi a segítséget
-
Bash
őstag
Meg kell kérdezni milyen védelmet nyújtanak olyan tranzakciók ellen, amiket nem engedélyeztél. Ez természetesen így nem igaz, hogy nem engedélyezted, de ha pl. tudod bizonyítani, hogy nem kaptad meg az árut, akkor visszakaphatod a pénzed.
Jobbfajta American Express kártyák tulajdonosainak pl. évi 3 alkalommal garantáltan kérdés nélkül visszatérítik, csak jelenteniük kell. -
Bash
őstag
-
1010
őstag
üdv
döntés született az ügyemben
miszerintn nem azt kaptam amit vettemküldjem visssza a csoamgot én!
saját kölcségen és akkor majd emgtéritik az árát
vagy már nem tom mit akarnak de ku_ra elegem van az egészbőlezt a nyamvadt emilt kaptam:
We have determined that you may be eligible for a refund on this
transaction. To qualify for a refund, just return the item in its original
condition to the seller. You are responsible for shipping and handling
costs for the returned merchandise.
The amount you will be eligible to receive is determined by the terms of
our buyer protection policies and we may be unable to make a full recovery
of your payment from the seller. For more information on claims recovery,
please review the User Agreement before shipping the item back to the
seller.
The seller has provided the following shipping address:
This is a second request we've made for tracking information on the item
you are returning. Please log in below to provide tracking information for
the item you are returning. The seller will also receive the tracking
information for this item. When the shipment is verified by PayPal, the
refund will be issued to you. If you do not provide this information to
PayPal, the investigation will end and the claim will be cancelled.most mien traciknget provideoljak neki
3gomb van
provide track infocanel
és return resulution -
Foxi
senior tag
válasz
Balinov
üzenetére
Végül megoldottam máshogy, de azért kellemetlen volt a dolog. Ha mondjuk ebay-en nyertem volna egy licitet, akkor méginkább
Közben megjött a Paypal hivatalos válasza a problémára:I understand that you have tried several times to send the payment and have
been blocked by our internal security system.
Unfortunately, I can neither give you detailed information as to why our
security system has blocked this transaction nor am I able to override or
manually change the security settings.
Please understand that even though we always aim at processing all
transactions immediately we still have to take standard security measures.
We therefore employ complex statistical models to identify transaction
patterns that are out of the ordinary. This is similar to the way banks and
credit card companies work when approving individual transactions. When a
payment is blocked, this is not reflection of you or your account
activities but rather fits a pattern we have observed in the past to have a
higher risk of failure.
We regret any inconvenience this may have caused and would like to ask you
to initiate the payment at a later date or use another funding source.Mindenesetre nem lopták a szívembe magukat.
-
Foxi
senior tag
-
Belba
őstag
"... 1. az esetleges sikertelen regisztrációval az érintett nem veszített semmit, legfeljebb azt, hogy másik kártyát kellett volna igényelnie
2. Nem voltam benne biztos, hogy a Budapest Bank Visa Electronjait elfogadják-e a neten. A bankkartya.hu szerint igen, de nem akartam hülyeséget írni. A pudding próbája az evés..."MIBŐL ÁLL megírni a szerencsétlen usernek, hogy : - Bocsi, ezt nem tudom!
Nem szégyen! Viszont a másiknak ezzel egy csomó kellemetlenséget okozol.
Utánajárás, idő, pénz, égés, hogy múlt héten EZT kértem, most meg egy MÁSIKAT...
Neked ez semmit nem számít?!... Lelkiismeretről hallottál már?
OK! Igazad van! Ha nem ízlik a puding, akkor kidobom a szemétbe...
Ha meg nem lesz jó a bankkártya, a hátam mögé dobom és veszem elő a másikat?
"... Aki tanácstalan vagy képtelen megérteni, hogy miről szólnak az angol nyelvű utasítások az ne kezdjen paypal regisztrációba vagy kérjen meg mást a paypalon keresztüli vásárlásra, ha van rá lehetősége..."
KÖSZÖNÖM! Ez mindent elmond rólad!...
Már csak azt nem értem, hogy ha neked ENNYIRE nem számít, hogy másoknak nehézségeket okoz a regisztráció és a használat, akkor miért pont azzal kötözködsz, aki veszi a fáradságot és részletes leírással próbálja azokat segíteni, akik nem értik az angol szakszavakat, fogalmuk sincs hova mit írjanak és mire figyeljenek?"... Nézd, én is voltam kezdő, nekem az ég világon senki nem magyarázta, hogy mit hogy kell. Egyszerűen követtem a leírtakat. Szerintem elég egyértelmű..."
Nekem sem okozott problémát sem a regisztráció, sem a bankkártyák ill. bankszámlák hozzáadása...
Sőt, az sem, hogy az egyik webshopunkban feltegyem a PayPal fizetési módot.
Mégis, amikor beleolvastam ebbe a topicba, sorra azt látom, hogy sokan nem tudják milyen kártyát kellene a PayPal-hoz szerezniük, mennyi pénzt tegyenek a számlájukra regisztráció előtt, sőt némelyek azzal sincsenek tisztában, hogy a Lastname a Vezetéknevet jelenti az űrlapon...
Van, aki többezer Ft-ot vesztett egy rossz beírással!!!
Erre TE azt mondod : aki hülye, az dögöljön meg!
ÉN meg szeretnék nekik segíteni, mert SZERINTEM semmiből nem áll beszúrni egy magyarázó ábrát vagy néhány szóban leírni, mit hogyan csináljanak.
Utána már ők is tudni fogják.
"... Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy tájékozódjon és mint tudjuk az információ érték..."
Ez a topic pont arra való, hogy aki tanácstalan PayPal ügyekben, az idejön és szeretne tanácsokat kapni a tapasztaltabbaktól.
Nem olyan tanácsokra persze, hogy "próbáld ki, aztán meglátod".
Itt a Fórumon az önzetlen, ingyenes tanácsadásnak van helye, ha te a segítségedet pénzért árulod, arra nyiss egy Vállalkozást és máshol hirdesd a szolgáltatásaidat.
(Lehet, hogy megzavartam a "köreidet"?)"... Ha te ennyit csesztetésnek veszel, akkor veled elég nehéz lehet dűlőre jutni bármiben is..."
Reggel 10 óra óta egyfolytában a beírásaimmal foglalkozol : mondatonként, szavanként próbálsz mindenbe belekötni...
Este 9-re végre eljutottál odáig, hogy elismered : ja, 2 éve még ÚGY volt, arról nem tehetsz, hogy a PayPal rendszere 2 év alatt változott.
Velem nagyon könnyű dűlőre jutni, ha a másik félnek igaza van!
Az viszont sosem fog velem dűlőre jutni, aki pusztán kötözködik és látom, hogy a szavai mögött csak üres buborékok pukkannak el sorra.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Azért válaszoltam mégis, hadd pukkanjon szét az utolsó kis buborékod is, amit utolsó próbálkoznak még erőtlenűl fellőttél!

Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- EAFC 26
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Saját memóriaszabvánnyal küzd a memóriahiány ellen az ASRock
- Távcső topik
- Crimson Desert
- Anime filmek és sorozatok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- LG 27GX790A-B 2K-480HZ-0.03MS 3 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- Szolid RDY2PLAY Gamer PC - Ryzen 2600 // 16GB DDR4 // GTX 1080 // 512SSD + 2x1TB HDD // WIN 11 PRO
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Eladó Apple iPad (2020) 2. generáció Cellular + WiFi 512 GB
- iPhone 16 128GB gyári független hibátlan 2028.10.20. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 128GB récezöld
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- M1 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 512 GB/ 1TB SSD 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

V/