Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
katzesos.kft #15747 üzenetére
00 a nemzetközi előhívó
1 az USA körzetszáma
402 az országon belüli körzetszám
5375731 az utolsó 7 pedig a telefonszámTehát ezt tárcsázod: 0014025375731
-
katzesos.kft
újonc
Ki tud segíteni ?
Először is mi a pypal hivatalos fax címe körzetszámmal , annyit tudok , hogy 4025375731 , de eléje valami kell , hogy magyarországról hozzájuk tudjak faxolni ? Ki tudja a hivatalos faxszámát a paypalnak , előlről végik ? KELL UGYE AZ ORSZÁG ÉS VÁROS KÖRZETSZÁMA IS HOZZÁ
Monden belépésnél ezt kapom a paypalnál és minden adatot feltöltöttem és nem válaszolnak , nem írnak , meg se mozdulnak. Már kezdenek idegesíteni. Felhívni nem tudom őket , mert angolul nem tudok..
A fiókom belépésekor állandóan ezt küldi elJanuár 17, 2015: Megkaptad 1800 € vagy több, összesen kifizetések a PayPal számla ebben a naptári évben, és ezért közeledik az éves fogadó határát 2500 €. PayPal törvény írja elő, hogy megfeleljenek az európai uniós pénzmosás elleni szabályozás információkat gyűjt az ügyfelek, amikor elérik ezt a határt. Kérjük, látogasson el a Resolution Centre további információt, hogy mit kell tennie.
(Az eset ID ilyen okból PP-003-600-312-616.)
Hogyan tudok visszatérni a fiókomat, hogy rendszeresen állva?
Ez általában elég könnyű, hogy vigyázzon a dolgok, mint ez. A legtöbb idő, amit csak kell egy kicsit több információt a fiók vagy a legújabb tranzakciók.Hogy segítsen nekünk megoldani ezt a problémát, kérjük, keresse fel a Resolution Center .
Átnézzük az Ön által megadott adatokat, és e-mailben értesítjük, ha szükségünk van további részletekért.
Ha elvégezte az összes ellenőrző lista elemeket, az esetben felül kell vizsgálni az egyik fiók szaküzlet. Küldünk Önnek egy e-mailt a felülvizsgálat eredményének.
TUD VALAKI SEGÍTENI EBBEN A TÉMÁBAN ? A LIMITEMET FEL KELL EMELNI ? DE MÁR AZ ÖSSZES CÉGES ADATOT ELKÜLDTEM: KÉSZ IDEG VAGYOK TŐLÜK !!!
-
bgabi1
aktív tag
15744-es kérdés offolva. A számsort nem külön kell bemásolni a mezőkbe, hanem egyben és érdekes, akkor lehet 8 nulla. Hát ez van, hátha valaki hasznát veszi az általam kigyötört válasznak. Azonban az előtte lévőre még várom a választ. Nekem szimpatikus ez a TOP UP menű. Nincs para a kártya miatt.
-
Declare
őstag
válasz
Declare #15742 üzenetére
Csak hogy világos legyen a helyzet:
itt van az egyik termék, amit meg szeretnék venni (ugye már egyszer végignyomtam ezt a procedúrát, úgyhogy most már "megvettem", de nincs kifizetve és menni kellene a kifizetés most gombra....az egész amit leírok most ugyan így zajlott azelőtt is, hogy már "megvettem"
[1]Tovább (most nem tudok választani, de amikor még nem "vettem meg" akkor annyi volt a különbség, hogy volt a paypalon kívül pár opció....de ugyan ide tettem a "pipát"
[2]jelentkezzek be paypalra
[3]Majd utána ezt kapom...először itt még választhattam, hogy ezt a bankártya adatokat adom meg, vagy az IBAN t és a bankszámla adatokat....
[4]és ennyi. Itt ugye nem is tudok továbbmenni, mert a bankkártyám nem jó a vásárlásra, de ha az elején választottam az IBANT, akkor megadtam azokat az adatokat és a kis piros felkiáltó jelnél a lap tetején az volt, hogy ez a bankszámla már hozzá van rendelve.
Valaki segítsen ha tud légyszi
(két terméket ezek után mégis valahogy kifizetett a paypal...)
-
bgabi1
aktív tag
Top UP-al próbálnék pénzt feltölteni PayPalra, ahogy írja is, azonnal. Minden ok, de amikor beírom a Trust bankszámlaszámát az Erste utalásnál, azt mondja nekem, hogy a középső 8 szám nem lehet csupa nulla.
Az többi bankhoz tartozó Trust számlaszámban nincs csupa nulla. Miért nem ismeri fel az Erste a saját Trusthoz tartozó számlaszámát? Vagy én vagyok tudatlan. Az utóbbira fogadnék. -
bgabi1
aktív tag
Az előttem kérdező kérdésére a válasz engem is érdekelne, mert én is készülök 100 körül rendelni és nem tudom, hogy hozzá merjem-e rendelni Visa elektronomat a PayPalhoz. Tudok-e majd azzal fizetni. Ha elfogadja a PayPal még azután is érhet meglepetés? Nem is sajnálnék plusz pár ezer forintot domborosra, de nem tudom meddig készítik. Egy termék van az Ebayon összesen abból, amit keresek. Kicsúszok az időből. Ha nem jó mondjuk oda a kártya, akkor tudok-e Paynál kártyát váltani? Két kártyát nem akarok. Akkor a régit becseréltetném a bankomnál domborosra. Vélemény?
-
Declare
őstag
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves ebay-es paypalos fizetéssel kapcsolatban, mert a guta mindjárt megüt már tőle.
Szóval múlt héten szerdán regisztráltam az ebay re is meg a paypalra is. Nem dombornyomott a kártyám, így azzal nem tudok fizetni. Paypalon hozzáadtam a számlámat, megkaptam a próba fizetést a paypalytól a kóddal, hitelesítettem vele a paypal accountomat, minden pipa zöld, minden hiteles, minden frankó. Ebay en hozzá rendeletem a paypal accountot, az is elfogadva, hitelesítve van, minden frankó ott is.
Kiválasztottam hát pár terméket, amit venni akarok. Mindegyik paypal os fizetést is elfogad, azonnali fizetésesek, szóval nem aukciósok. Beteszem a kosárba, megyek, hogy fizetés. Kiválasztom a paypal opciót és feljön egy kis paypalos ablak, hogy jelentkezzek be a paypal accountommal. Ezt megteszem és akkor a bejelentkezés után a paypal ablakban megjelenik, hogy adjak hozzá vagy bankszámlát vagy bankkártyát.
Ezt már alapból nem értem, mert a paypalon már ugye ezeket megtettem és mint írtam minden hitelesítve is van. De ok, beírtam megint az IBAN t meg a születési dátumomat, megyek a továbbra erre forog a kis várakozós, feldolgozós gombóc vagy mi, majd kiírja, hogy ez a bankszámla már szerepel az accountomban....és mondom akkor most mi a szart csináljak? Na ezt vagy 100 szor eljátszottam, kértem segítséget is mástól, de ilyennel még senki nem találkozott. Erre 1 nappal később kaptam egy mailt, hogy mi a megrendelésem és az e-mailben volt egy "fizessen most gomb" is. Rámegyek visszavitt megint az ebayre a fizetéshez, rámegyek, megint, hogy paypal és ugyan ez a játék.
Tegnap 2 terméket az 5 böl sikerült valahogy megrendelnem, de másik 3 at nem akartam mert mondom, nem tudom, hogy hétvégén nem dolgozták fel vagy késve dolgozzák fel vagy mi van. Ma néztem, hogy a paypalon is levonták a két termék árát, meg kaptam emailt az ebaytől, hogy továbbítva a megrendelés, mikor szállítják....mondom minden zsír....akkor megrendelem a maradék 3 at is. Erre most ugyan az van megint mint múltkor, csak annyi változással, hogy bankszámlát már nem is adhatok meg csak azt írja adjam meg a kártyám adatait.................
Valaki segítsen légyszi, mert lassan felrobbanok...de előtte őket is felrobbantom
-
bgabi1
aktív tag
Akik figyelemmel kísérték a befizetési problémámat, azoknak írom, hogy az Unicredites bankos elnézést kért, hogy elrontotta a nevemet, de megnyugtatott, hogy a PayPal nem is fogja látni, hogy ki a feladó, még el is magyarázta, hogy miért. Azt mondta, hogy kizárólag a Transfer ID számot kapják a hozzá tartozó összeggel.
Mondtam neki, hogy szeretném ezt elhinni, hogy így is lesz, erre még 4-szer elmondta ugyanazt. Most is kételkedem, de mivel nem vagyok bankos, átmenetileg elhiszem amit mondott. Akik nem olvasták az előzményemet azoknak mondom, hogy nem az én nevemet írta a befizető nevéhez, de a cím az enyém.
A keresztneveimből kreált egy nevet magyarán mondva. -
axioma
veterán
válasz
Drenadar #15737 üzenetére
Bocs, kozben fullra ateditaltam, mert kozben kiderult, hogy tok masrol van szo, mint amit elsore jelentett az, hogy vagy feltolteni tudsz vagy kartyarol vonatni.
Igen, oket nem erdekli hogy a kartya honnan kap penzt, csak attol hogy a magyaroknak a kartya az a szamlarol vesz le penzt, a kartyas fizetes is ugy jon le, hogy a szamlat terheli a paypal. Es ez egy nagyon felreinfo.
-
axioma
veterán
válasz
HollyBoni #15735 üzenetére
Jaaajj, leesett hogy mirol beszelsz.
1. szogezzuk le, hogy a paypal magyar bankSZAMLAROL (csak a szamla adatainak ismereteben) semmit nem tud levonni
2. amikor a KARTYAT csatolod, akkor az nem csatolas, hanem azt kerdezi, hogy ezt most miert adod meg neki:
a) csak most egyetlen esetben 1 db feltoltes nevu tranzakciora, de akkor azt csinalja hogy vasarlaskent megterheli a kartyat (nem a szamlat!), levonja a nem kis jutalekat, es innentol el is dobja a kartyaadatodat, soha tobbet nem nyul hozza - pont mint amikor a POS terminalnal fizetsz;
b) az allando kartyas fizetesi adatok felvitele helyett, ha engeded neki, eltarolja az adatokat, es mindig amikor kartya IS kene a tranzakciohoz, nem toled keri be, hanem eloszedi a hasabol, es neked mar csak jovahagynod kellEttol fuggetlenul lehet bankszamlarol feltolteni (Unicredit utalas), meg lehet (allando) kartyat csatolni, sot jo esellyel megteheted hogy a kartyadrol esetenkent mindig csak a feltolteses / elfelejtos megadassal kartyatranzakcionkent toltod fel, de akkor az nem is lesz ingyen.
-
HollyBoni
veterán
válasz
axioma #15734 üzenetére
Valasztani kell. Most csinaltam accountot, hozzacsatoltam a kartyamat, es itt kerdezte hogy szeretnem hasznalni, egyenlegfeltoltes vagy egybol levonja. Ha egyenlegfeltoltest valasztod nem tud automatikusan levonni a szamladrol, szoval igen is kizarja a ket dolog egymast.
En megis hozzacsatoltam masik accounthoz a bankkartyat es mar fizettem is vele. De igen igazad van, nem megy, en csak hallucinalok. Mar megmondta mas is hogy soha nem fog menni.
De ugy latom itt senki nem akar elhinni semmit, pedig tapasztalatbol beszelek. Be is fejeztem.
-
axioma
veterán
válasz
HollyBoni #15732 üzenetére
Azert itt most kevered a szezont a fazonnal.
1. ha van pp szamlad, utalhatsz ra (instant vagy sima), meg hasznalhatod a kartyadat hozza (akar nem ugyanahhoz a szamlahoz valot), ezek nem zarjak ki egymast es nem kell valasztani kozuluk.
2. a paypal igen igyekszik kiszu"rni a duplikalt regisztraciokat mert csalasgyanus, ezert egy kartyat akar egymas utan se feltetlen tudsz ket kulonbozo accounthoz rendelni, de nem azert mert ilyen vagy olyan nyitasu a szamla... [kivetel a 2 szamlara pl. a privat es biznisz] -
bgabi1
aktív tag
válasz
Drenadar #15729 üzenetére
Köszi a választ, csak azért megyek be, hátha a nevemet korrigálni lehet, mivel nem én szúrtam el.Telefonos angol tudásom zéro. Holnap meglátom mit mondanak, azután várunk 3 napot. Kell abban a bankban legyen valaki, aki fel tudja venni velük a kapcsolatot, ebben bízom, persze várok pár napot.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Drenadar #15731 üzenetére
Mondtak mar nekem itt nagy magabiztosan hogyha egy account-hoz mar egyszer hozzarendeltem egy kartyat, masikon ugy sem tudom hasznalni hogy elozon toroltem, mikozben leirtam hogy megcsinaltam es mukodik. Gondoltam itt mindenki kizartdologmertnemtudom zseni.
Meg ugye legtobb topikban altalaban ez megy.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Drenadar #15729 üzenetére
Pedig igy van, ha jol emlekszem bankkartya hozzarendelesnel allitod be. Nekem 2 acc van, elsonel ugy allitottam be hogy le tudjon venni akarmikor penzt, masodiknal nem. Probaltam is vasarolni vele ugy hogy nem volt eleg penz es nem ment.
De ez van, nem kell elhinni, elvegre forumon mindenki nagyon okos, es mindenkinek igaza van.
-
Drenadar
veterán
válasz
HollyBoni #15728 üzenetére
Van pár paypal accountom és egyik regisztrációnál sem rémlik ilyen, plusz 1 hogy bármikor fel is tölthetem
Miért van több accountom? Mert nagyon nagy gáz, hogy ha több kártyát is hozzá rendelsz a fiókodhoz, nem lehet külön bill address-t beállítani... utca/város tekintetébe be lehet, de országot miért nem? :| Mindegy... így van több fiók...
(#15727) bgabi1: én te helyedbe nem mennék már be az unicreditbe, szerintem sem tudják visszavonni.
Várnék 3 napot, ha nincs ott az egyenleg akkor fel kell hívni a paypalt, és elmondani, hogy utaltál az elmondottak alapján és nézzenek utána hol a pénz... szerintem elég elmondani, hogy pontosan mi a közlemény, dátum ilyesmi és meg fogják találni a pénzt és átvezetik hozzád... szerintem olyan nincs, hogy mai világba egy ilyen cég mint a paypal lenyúlja a pénzét az embernek.
De ha mégis, akkor unicreditnek panaszlevelet írni és térítsék meg a károd. Ha ők hivatalos PP partner, akkor tudniuk kellene, hogy hogyan is működik ez.. -
HollyBoni
veterán
válasz
Drenadar #15726 üzenetére
Van aki egyenleg feltoltessel hasznalja a paypalt, van aki ugy hogy egybol levonja a penzt a bankszamladrol. Ezt a regisztralasnal valasztod ki. Ha egyenleg feltoltosdit valasztottal nem tud a paypal levonni a bankszamladrol, mindenkepp utalni kell ra, annyit amennyit fizetni/kuldeni szeretnel paypalon.
-
bgabi1
aktív tag
válasz
Drenadar #15726 üzenetére
Köszi a tanácsot, mint írtam is hétfőn megyek a bankomba és elrendezem az egészet, hogy kártyás legyek.
Töltöm fel a saját számlámat, aztán onnan leveszi majd PayPal. Már megbántam, hogy nem így tettem. Az én esetemből tanuljon minden befizetni akaró kezdő. Mindenkit lebeszélek róla. Mivel nem jellemző a bankokban a készpénzes befizetés PayPalra, így jó eséllyel UFO-nak néznek majd, ahogy ezt velem is tették. Tisztelet a kivételnek.
Azért hétfőn megpróbálom legalább a nevet helyesbíttetni a befizetésemen, vagy visszacsináltatni, amit állítólag nem lehet. Meglátjuk. -
Drenadar
veterán
válasz
katty10 #15724 üzenetére
a postás utalás nagyon drága, és elég hosszú az átfutási ideje... nincs a közeledben sem:
-unicredit
-otp
-bankkártya?bgabi1 hsz-eit nézve én biztos nem töltögetnék fel és utalgatnék. Bankkártya és kész. Pillanatok alatt kész, nincs idegeskedés, nincs idióta ügyintézővel való beszélgetés, és nincs fórumra idegesen irkálás...
+1
Én továbbra sem értem miért is kell feltölteni egy egyenleget...
Én egy illetőnek akartam utalni 4 ezer ftot... kitöltve a címzettet összeget 400Ft-os egyenleggel rányomva hogy kész, és bankkártyáról levette és elutalta neki... oszt ennyi!? -
trialboy
tag
Sziasztok!
Vettem ebay-ről egy telefont, sajnos a posta visszaküldte a feladónak ami meg is érkezett. A srác rendes volt, visszaküldte az árát postaköltség nélkül a paypal számlámra. Megjött a pénz elfogadtam, viszont 4 napja azt írja az összeg mellé, hogy "pending balance" és nem tudom visszautalni a számlámra és nem tudom átváltani forintra. Meddig kell várni illetve mit nem csináltam jól???
-
katty10
újonc
Van ugye a Paypalnak egy Unicredites számlaszáma, amire ha utalunk és a közleményben megadjuk az egyedi azonosítónkat akkor lehet feltölteni összeget a Paypal fiókra.
A kérdés az lenne, hogy erre a számlaszámra postáról is lehetséges utalni, mint OTP-s számlákra?
Saját számlámra szeretnék, tehát a név azonos lenne, ez tudom követelmény.
Annyi a lényeg, hogy ha én bemegyek a postára, megmondom, hogy az Unicredit Paypal számlájára szeretnék utalni, megadom az adatokat illetve a komment mezőbe az egyedi azonosítót, akkor így fel lehet tenni pénzt?
-
bgabi1
aktív tag
válasz
Hintalow #15719 üzenetére
Köszi a választ!
Várok 3-4 napot és ha nem lesz pénz a PP számlámon, akkor hozzárendelem a Visa-mat. Ha az sikerül, akkor nincs mit eltéveszteni onnantól, már bánom, de mindegy. A másik 30000 meg majd hazatalál valahogy, vagy mégis jóváírják. Azért hétfőn bemegyek Uniba, mert pénteken zárás előtt fizettem be, lehet, hogy még vissza is lehet csinálni. -
axioma
veterán
válasz
bgabi1 #15718 üzenetére
Bocsi, en teljesen felreertettem, azt hittem hogy a vezetekneved mellett mind a ket keresztneved rairta, es ez a baj, mert nem mind a kettot irtad a paypalra. Elnezest, igy akkor nyilvan jogos az ugyintezo lecseszese, ha nem az igazolvanyban szereplo pontos nevet masolta.
-
Hintalow
senior tag
válasz
bgabi1 #15718 üzenetére
Ha másképp is megoldható a feltöltés, akkor szerintem ne görcsölj ennyit a befizetéssel, főleg, mert a paypal szabályzata szerint nem is lehet (korábbi válaszomból)
"Lehet befizetni is, saját felelősségre.
A paypal szabályzata világosan kimondja, hogy csak utalással lehet feltölteni a számlát.
A tapasztalatok alapján sacc 70%-ban működik, de ha éppen beletenyerelsz a maradék 30%-ba, és fennakad a könyvelési folyamatuk szűrőjén, akkor eltökölnek vele pár hetet,(esetleg egy hónapot is) amíg megszülik a megoldást, és vagy visszaküldik a pénzt ahogy tudják (pénztári befizetésnél ez postai pénzutalvány szokott lenni) vagy végül mégis jóváírják a paypalodon.
És ilyenkor reklamációnak helye nincs, mert ők csak betartják a saját előírásaikat.
Ha fontos számodra a befizetés, akkor nyugodtan, elveszni tuti nem fog a pénzed és (a tapasztalatok alapján) büntetődíjjat sem vonnak ilyenkor, de mint írtam belefuthatsz kellemetlen extra körökbe. " -
bgabi1
aktív tag
válasz
axioma #15717 üzenetére
Hétfőn bemegyek, hátha még visszacsinálható a dolog. Azért az szegénységi bizonyítvány mindenképpen, hogy egy igazolványból nem tudja bemásolni a nevemet. Nálam van a befizetőazonosító és névként nem szerepel rajta a vezetéknevem. Nem azért akartam befizetni, mert sajnálom azt a kis tranzakciós díjat, hanem azért, mert nincs netbankom és így utalni épp annyi fáradtság, mint az, hogy napi szinten elmegyek az Unicredit előtt és tutira nincs ott senki még várakoznom sem kell. Nem fogok asztalt borítani, mert békés ember vagyok, de az, aki a nevemet elírta, pedig látom, hogy 20 éve ott dolgozik - nem fog örülni nekem. Az, hogy tőlem kérdezze meg, hogy odaírja-e az ID-t az adataim elé ez nonszensz. Mintha megkérdezném valakitől, hogy a mondat eleje nagy betű-e. Azért köszi a választ, csak szarul esik, hogy 2 hétig néztem oktatóvideókat meg mindent, hogy el ne rontsak valamit és ott a bankban egy szakember-szakbarbár elcsesz mindent. Ha még is jóváíródna a pénzem az maga lenne a PayPal csoda.
-
axioma
veterán
válasz
bgabi1 #15716 üzenetére
1. ne idegeskedj mar... BO = bank of, szoval eleve jo helyen keresgeltek
2. a penztaros az azonosito adataidat, a pontos nevet kell beirja, emiatt ne borogass mar asztalt nekik
3. ha gyakorlatban van is akinek mukodik a penztari befizetes, elvben nem kene... szoval ha visszajon (volt ilyen korabban a topikban, de 1 vagy 2 honap volt, arra keszulj, mert mas adatod hianyaban a lakcimedre megy, erdekes modon levonas nelkul kapta akie volt a precedens), szoval inkabb csinalj valami ingyen fenntarthato olcson utalo bankot, vagy webkartyat, vagy rendeld hozza a normalis kartyadat, csak aperiodikus levonasokat meg a gyanus eladokat keruld -- nem a pp tehet arrol, hogy itthon nem ingyen van az utalas es ezert neked igy lenne olcsobb -
bgabi1
aktív tag
válasz
Daywalkerke #15715 üzenetére
Igen én is arra gondoltam, hogyha gép dolgozza fel, akkor lehet gond, bár most kezdem azt gondolni, hogy nem lesz gond talán, mert a PayPal számlaszáma sem úgy íródott, ahogy azt megküldték, hanem 3 részre bontva és a három rész közötti két- két szünet is eltérő hosszúságú, az egyik 2 cm a másik 3 és a karaktereknek helye sincs ahová beírták, csak a levegőben lógnak. Ráadásul a bank neve az a
BANK OF AMERICA NA CASH MANAGE MENT. Nekem valami Bo-val kezdődő nevet küldtek.
Most viszont lefagytam. Most látom, hogy a nevemhez a két keresztnevem van írva. Ez már szarvas hiba szerintem. Hétfőn bemegyek és rájuk borítom az asztalt az biztos. Elkérték az okmányaimat és képtelenek voltak kitölteni egy űrlapot normálisan. Viszont a pénznek sem kellene landolnia ott, ahová küldtem, mert, ha nem köthető egy számlatulajdonoshoz sem, akkor nem tudják hová könyvelni és illene visszautalni.
Te jó ég mibe keveredtem. -
Daywalkerke
aktív tag
válasz
bgabi1 #15709 üzenetére
Hát ha a közleménybe azt is beleírták(pláne úgy, hogy még szünetet vagy kettős pontot sem raktak közé), hogy ID az lehet, hogy gond lesz, mert ha automata program és nem ember dolgozza fel akkor az lehet az ID betűket is beleszámítja az azonosítóba, bár ne legyen igazam azt kívánom, mert én csak azt az azonosítót írattam a közleménybe ami az ID után volt írva, semmi mást, név ügyben meg nem tudok infót adni, mert én ugyanazon névvel és címmel fizettem be mint amivel regisztráltam, így, hogy ebből lesz gondod azt nem tudom.
-
bgabi1
aktív tag
válasz
peti0211 #15711 üzenetére
Remélem igazad lesz, kicsit megnyugtattál. Mindenesetre a bankban úgy néztek rám, mintha az űrből jöttem volna. Szerintem ebben a bankban senki sem fizetett még kp.-ben PayPalra. Odaadtam az ID-met a bankosnak és még ezek után is megkérdezte, hogy mit írjon a közleménybe. Na én meg néztem nagyot, aztán mondtam neki, hogy ID és a karaktersor. Erre ő egymásutánban beírta ID után nincs szünet, egybe a karakterekkel. Amikor megreklamáltam azt mondta, hogy ez nem lehet gond, az egész világon ismerik az ID jelentését a bankokban és tudni fogják, hogy az nem a karaktersor része. Bízom benne, különben 30000-em az ablakban, vagy mégsem?
-
bgabi1
aktív tag
Van két dolog, ami miatt aggódom. A bankban, mivel 2 keresztnevem van, mindkettőt ráírták a befizetési megbízásomra, a PayPalon viszont, csak egy keresztnévvel regisztráltam, mivel sosem használtam a másikat.
A másik, hogy a lakcímemnél,ahol az utcanév egy ember neve, ott én a PayPalon kiírtam a teljes nevet, a bankos pedig rövidítve csak a vezetéknevet ütötte be és az utca-t. Én az utcát u.-ként rövidítve adtam meg a PayPalon. Ezekből az apróságokból lehet-e valami gondom, vagy csak az ID-vel foglalkoznak és ennyi.
?? -
bgabi1
aktív tag
válasz
Daywalkerke #15705 üzenetére
Köszi a választ! Én most fizettem be péntek délben és a bankos megkérdezte mit írjon a közleménybe.
Én pedig beírattam vele, hogy ID és az azt követő szám és betűkarakter sort. Remélem jól mondtam neki.
Akkor kb. kedden számíthatok arra, hogy megjelenjen az egyenlegemen. A nevemet és a címemet is beleírta természetesen. Jó így? -
Daywalkerke
aktív tag
válasz
bgabi1 #15700 üzenetére
Én múlt hét csütörtökön személyesen fizettem be a Paypal account-ban megadott számlára egy Unicredit bankfiókban(közleménybe beíratva amit ír, hogy utalásnál is be kell a közleménybe írni) és e hét hétfőn(2 munkanap) már rajta volt a pénz a Paypal egyenlegemen, úgyhogy ez is járható út a Paypal egyenleg feltöltésére(bankban ahol majd befizeted betűről-betűre pontosan azt írasd be a közleménybe amit a Paypal ír és semmi mást és persze a Paypal számla aminek az egyenlegét feltöltöd a te saját neveden legyen, ugyanazon néven ami a személyidbe is van, mert a bankfiókba ezt rögzítik mint befizető).
-
erikke17
őstag
Butakérdés:
Hozzáadtam bankkártyámat sikeresen, kód beírva. Jött is az SMS banktól, egyből kettő. Először -1,5Euró, ez rajta van PayPal-on ugyebár. Plusz még egy -0,86Eur. Ez mi lehet pontosan? Nem kezelési költség, mert mindkettő PayPal-hoz ment..
Előre is köszi
-
gabag28
tag
Sziasztok!
Korábban kezdeményeztem a PayPalon, hogy cseréljék fel (a mint kiderült egyébként jó) névsorrendet, mivel akkoriban több helyről is olyan információt olvastam, hogy a Jakab Gipsz típusú regisztráció esetén gondok vannak a pénzlehívással. Most ezen a fórumon visszaolvasva többször is megtaláltam, hogy ez már elavult információ és a helyes névhasználat az eredetileg is használt First Name=Keresztnév.
Na most én a névsorrend csere után nem is használtam a paypalt, viszont most újra kellene használnom, a kérdés, hogy előtte kezdeményezzem ismét a névsorrend módosítását? Vagy igazából már rugalmas annyira a rendszer, hogy működik felcserélt névsorrenddel is?Valaki esetleg használta már a pénzlehívást First Name=Családnév sorrend esetén gond nélkül?
-
válasz
Ismeretlen00 #15701 üzenetére
Szia!
Felhívod őket telefonon! Sajnos az email-ekkel nem nagyon foglalkoznak, esetleg automatikus választ kapsz rájuk...
-
Ismeretlen00
újonc
Helló! 2014.12.25-ln 60 000 HUF utaltam a pay pal számlámra!mint kiderült hiábásan ,mert az egyik barátom bankszámlájáról utaltam
Azóta nem érkezik válasz az email-.ekre,hiába küldök nekik minden nap,a pénzemet azóta sem nem utalták vissza
Tudja valaki esetleg hogy mi ilyenkor a teendő?vagy járt már valaki esetleg ebben a cipőben? -
bgabi1
aktív tag
Valaki tudja azt, hogy az Unicredites PayPal-szla-ra csak utalással, vagy készpénzes befizetés is lehetséges?
Utalásosnál van ugye a tranzakció. Olvastam valahol, hogy PayPalos szabály a számlára történő utalásos módszer, más meg azt írja, hogy nem úgy van. Mi az igazság? -
HollyBoni
veterán
Ha Unicredit-es bankszámlámról szeretnék paypal számlámra utalni, a Transfer ID-t a partnerek közti egyedi azonosítóhoz, vagy a közleménybe írjam?
-
Pollen8
csendes tag
Üdvözlet! Egy kis segítség kellene, jelenleg Ázsiában vagyok és a Magyarországon regisztrált Erste számlával összekapcsolt Paypal számlámhoz szeretnék hozzáadni egy Amerikai számlát. Jól írok be mindent, de nem engedi hozzáadni. Kétszer felhívtam a Paypalt először azt mondták, hogy csak otthon tudok új számlát hozzáadni, másodszor pedig azt, hogy nem adhatok hozzá csak Magyar számlát, ha korábban már egyet hozzáadtam. Segítsetek, köszi!
-
erikke17
őstag
Próbáltam keresni, de nem találtam semmi konkrétumot ezzel kapcsolatban.
Ha csatolom kártyát PP-hez, majd úgy fizetek van valami plusz költsége ennek? Tehát valami 10dollár, bankom váltsa a pénzt, legyen az pl: 8euró akkor ennyit vonnak le vagy még a PP is lecsíp valamennyit?
Azon kívül, hogy ugye csinálnak egy próbaterhelést kártya hozzáadásakor.
-
zoli121
aktív tag
válasz
kmisi99 #15692 üzenetére
Sziasztok!
Szeretném aktiválni a PayPal fiókomat de mikor odajutok hogy levonná a 400Ft-ot akkor a számlámról le is vonja és kiírja az alábbi üzenetet:
"The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience."
Valami ötlet?
-
kmisi99
addikt
Lenne egy gondom közel 1 hónapja rendeltem a to2c.com ról telefont, 2 hétre rá jött a tracking number és csak január 7. éledt fel, azóta ismér semmi csak célországban elküldve. Soha nem csináltam még paypalon ilyesmit valaki meg tudná mondani mit kell ilyenkor és hol?
-
Hintalow
senior tag
-
efká
tag
válasz
KamuMazsola #15688 üzenetére
Remek...
Köszönöm!
szerk: csak azért lepett meg, mert az Aliexpress-en simán ment a tranzakció.
-
Hintalow
senior tag
Itt a fantasztikus maestro kártya lesz a hiba oka.
Alapvetően az a gond ezekkel, hogy eredetileg ez a tipus egy "buta" kártya, csak fizikai használatra, és jellemzően belföldre.
Azóta már elméletileg ez is képes online tranzakciókra, csak a nagytesókkal (visa,mastercard) szemben amik köré alapvetően az online fizetési rendszerek épültek, a maestro utólag lett többé-kevésbé integrálva ebbe a rendszerbe (sok helyen még most is csak sima vásárlásra/kp felvétre használható)
És egyszerűen egy ilyen kontinenseken és jópár szereplőn keresztülfutó tranzakcióknál nem megbízható. -
Hintalow
senior tag
válasz
erikke17 #15682 üzenetére
Nem igazán értem, hogyan lett belekeverve a trustpay, meg a bankkártya, kicsit túl lett bonyolítva.
A paypal feltöltés egy sima belföldi utalással történik. Nem tűnik el semmilyen pénz, szép is lenne, naponta százezres nagyságrendben történnek utalások az azt bonyolító GIRO rendszerben. (tudom, hogy nem Mo-ról vagy, de ezzel könyebb példáznom)
A trustpay, egy külső cég, aki annyit csinál, hogy szinte az összes nagyobb bankban vezet egy számlát, így ha az ügyfél pl az erste bankból utalna, akkor neki a tustpay ersténél vezetett szlájára kell utalnia, ami bankon belüli utalásként AZONNAL megtörténik (munkaidőben)
Ezt érzékelve a trustpay a saját unicreditnél vezetett számlájáról ugyanekkora összeget áttesz a paypal unicredites számlájára (megfelelő adatokkal) ami itt is AZONNAL megtörténik, lévén bankon belüli utalás.
Ergó nem csinálnak mást, csak köztes szereplőként meggyorsítják az ügyfél és a paypal közötti pénzmozgást. (gondolom Szlovákiában is ugyanilyen elven működnek)
A bankkártyát meg végképp nem értem, hogyan sikerült idekeverniRöviden:
Ha a Szlovák paypal reg lehetőséget ad top-up ra banki utalással, és trustpay opcióval is, tökmindegy melyiket választod, csak átfutási időben lesz különbség (meg esetleg díjban, ha a bankodnál eltérnek a bankon belüli és a más belföldi bankba menő utalások díjjai) -
efká
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni ebben, hogy miért kaphatom ezt az üzenetet amikor fizetni akarok?
Számlán van pénz és nem ez lenne az első eBay-es vásárlásom. "Közvetlenül a kártyával" a mai napig tudok fizetni a neten. Felhívtam a bank kirendeltségét, Ők sem tudták mi lehet ennek az oka. (Maestro)Segítségeteket előre is köszönöm!
-
bgabi1
aktív tag
Igen segítettél. Köszönöm szépen! Regisztráltam és sikerült is. Egyenlőre, mivel eseti vásárlásról van szó, nem rendeltem hozzá a bankkártyámat. Ha sikeresen tudok vásárolni több alkalommal, akkor hozzá fogom rendelni, hogy ne kelljen töltögetnem a PayPalomat. Ezzel kapcsolatban viszont kérdeznék még egyet.
Van Unicredit a közelemben. Igaz-e az a PayPal szabályzat, hogy csak utalással lehet pénzt tenni forintszámlájukra, vagy egyszerűen bemegyek és befizetek x összeget? Mert ugye utalásnál ott a nem kívánatos tranzakciós díj.
Köszönöm előre is! -
erikke17
őstag
Köszönöm a részletes leírást!
Ui: Mindenképp hozzá kell rendelnem PP-hez bankkártyámat, ha TrustPayen keresztül töltöm fel? Mert ennyi erővel fölös TopUp-olni. Tudomásom szerint ha van hozzárendelve kártya és van rajta megfelelő egyenleg akkor PP terheli bankkártyát minden vásárláskor.
Ha így van akkor fölöslegesen bohóckodnék TrusPay-el..
-
G3k0
újonc
Sziasztok nekem olyan problémám lenne. A Paypalom nem enged vásárolni steamen vagy Lol on azt írja hogy nincs rajta pénz.De múlt héten pedig vásároltam vele ebayen és van is rajta pénz.Nem értem Maestro kártyám van. Most lehet az a probléma hogy nem egyezik a név de viszont akkor ebayen se engedné a vásárlást.
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Ismerős nem tudja már hogy 2 éve milyen jelszóval regisztrált és természetesen a biztonsági kérdéseket sem tudja.
Mit lehet ilyenkor tenni? Írna nekik de ahhoz is be kell jelentkezni. -
croli
aktív tag
válasz
bgabi1 #15673 üzenetére
1. First name magyar fordítása keresztnév, írd csak be azt nyugodtan.
2. Ami kártya fel van tüntetve a Paypal oldalán az mind hozzárendelhető, a Paypal még képes kezelni a szinte csak bolti vásárlásokra alkalmas Maestro kártyát is. Csak annyi szükséges hozzá hogy a hátulján legyen egy 3 számjegyű kód (CVC), majd ha sikerül hozzáadni a Paypal levon 400 forintot és ezt egyből vissza is utalja (magára a PayPal egyenlegre) miután a netbankodba belépve a kódot amit a Paypal küld megadod (a tranzakció nevében lesz a kód).
4. A Paypal elfogad mindenféle e-mailt, azonban ilyen típusúakat mint freemail, citromail és társaik nem célszerű ilyen oldalak esetében használni, a gmail azért is ajánlott mert van 2 lépcsős azonosítási rendszere.
Az meg hogy spam-be teszi hát van olyan, éppen milyen kedve van(Gmail nem teszi, legalábbis nekem még sohasem tette).
5. E-bay-en olyan e-mail címet adsz meg amilyet szeretnél, nincs semmi kikötés, ergo lehet ugyanaz mint a Paypal e-mail címed!Remélem segítettem a válaszaimmal
-
croli
aktív tag
válasz
erikke17 #15676 üzenetére
Trustpay menete:
Hozzárendeled a Paypal-hoz a bankkártyád. Majd a Top Up-ban az instantly-ra mész. Ekkor átdob a TrustPay oldalára, ott kiválasztod a bankod amiket kínál benne kellene legyen. Majd te beállítod azt az összeget amennyit szeretnél hogy a bankszámládról átutaljanak a PayPal számládra.
Itt nem játszik semmi pofátlan deviza az mindig csak fizetésnél itt annyi kerül a számládra amennyit átutalsz.
Fontos viszont hogy ez az átutalás a nap bármely szakaszában indítható viszont az átutalás csak a banki munkaidőben történik meg! Tehát ez a TrustPay-es utalás olyan mintha bankkártyával vásárolnál mondjuk egy boltban csak épp a netbankban lesz feltüntetve mint utalás.
Feltölteni meg csakis abban a bankban bírsz ami a Paypal kirendelt bankja az Unicredit csak példa hogy Magyarországon az Unicredit intézi. Tehát ha rakni szeretnél a számládra készpénzt azt abban a bankban teheted meg amit a Top Up menüpontban a PayPal kirendelt az adott országhoz. -
erikke17
őstag
Na azért jó hogy valaki felvilágosított. Totál azt hittem, hogy netes utalással is lehet. De mivel unciredtibe most nem megyek sőt szerintem Szlovákiában nincs is.
így maradt a trustpayen keresztüli egyenleg feltöltés.
Viszont még egy kérdés, TrusPaynél milyen formában működik ott nekik kell utalni, vagy bankkártya adatokkal elemlik le a kívánt összeget? TursPayen keresztül is játszik a pofátlan devizája PayPalnek?
-
croli
aktív tag
válasz
erikke17 #15674 üzenetére
Ha azt te a bankod webes felületén töltöd ki azt a pénzt soha többet nem látod!
Neten utalni csakis TrustPay-en keresztül bírsz! De mint írtam ahhoz kell kártya a Paypal fiókban. Én kipróbáltam (igaz csak csak 100 forinttal) de ha utalást kezdeményezek a top up fülben lévő adatokkal a bankból az a pénz soha nem jön meg!
A Top Up fül azokat az adatokat mutatja amit ha bemennél az ottani bankba (ami Mo-n az Unicredit) akkor ezeket kérné el a banki asszisztens hogy a te számládra kerüljön az ott készpénzben befizetett összeg. -
bgabi1
aktív tag
Üdv. Mindenkinek!
Néhány alapszintű kérdéssel terhelném segítőmet. Természetesen visszaolvastam nem keveset a fórumon az elejéből is és a végéből is, sőt fórumon kívül is napokat töltöttem a téma elsajátításával, de néhány alapvető információ nem egységesen jelenik meg a leírásokban.
1. First name az első kérdésem. Sokan állítják, hogy ez esetben a keresztnevet kell beírni, mások pedig rácáfolnak és vezetéknévről beszélnek.
2. Dombornyomott kártyáról beszélnek a legtöbben, ugyanakkor vannak, akik állítják, hogy Visa Electron is jó, mert a CVV kód rajta van, sőt interneten írtak róla, hogy nincs már akkora jelentősége a dombornyomott kártyának és egy sima Visa is alkalmas erre a feladatra a kódjával együtt természetesen. A bankomnál azt mondták, hogy tiltva semmilyen funkciója nincs a kártyának, próbáljam hozzárendelni leendő PayPal fiókomhoz, majd ha nem megy, akkor jelentkezzek domborért. Nem szeretném próbálkozással elszúrni a dolgokat. Esetleg valami visszafordíthatatlanra gondolok.
3. Kell-e Gmail-os email, vagy lehet, jól bejáratott freemail is a PayPal regisztrációm? Van aki állítja, el sem fogadják a freemail-t, illetve van aki szerint a freemailt ugyan elfogadják, de maga a levelező hajlamos a spamba tenni PayPal leveleit.
4. E-bay-ra szeretnék regelni leendő PayPalommal. E-bayon lehet-e ugyanaz az emailom, mint amit a hozzá szükséges PayPalban használtam szintén regisztrációhoz.
Lehet, hogy ez utolsó már túl láma kérdés volt.
Megköszönném, ha valaki gatyába rázná eme adathalmazt, hogy bátran nekivághassak a regisztrációnak! -
Hintalow
senior tag
válasz
erikke17 #15671 üzenetére
Azért ezt illik az elején leírni, mert sem a paypal, sem a bankrendszerek nem franchise rendszerben működnek, hanem országonként változó sajátosságokkal
gondolom a szlovák paypal eurót fogad (csak) mivel nálatok az a hivatalos fizetőeszköz.
Valószínűleg sima belföldinek számító utalással tudsz eurót tenni a paypal egyenlegedre (gondolom ott is valamelyik helyi banknál vezet ehhez számlát a paypal.
A trustpay egy paypal jóváírást gyorsító szolgáltatás, ahogy látom szlovákiában is elérhető, annyit csinál, hogy azonnal (pár órán belül), biztosítja a pénzed odaérkezését. -
erikke17
őstag
Hogyhogy nem tudok rá utalni? Topup az nem az? O.o
Hintalow őő mivel Szlovákiából vagyok így eurót tudok csak rá tenni (Tatrabanka)
Ilyen esetben hogy? Bankom váltja dollárba és úgy PayPalra?Vagy ez a trustpay mi akar lenni? Próbáltam után nézni de semmi konkrétan nem találtam, csak hogy gyorsabban megy rá a pénz.
-
Hintalow
senior tag
válasz
erikke17 #15667 üzenetére
Működik az általad leírtak alapján.
De a paypal csak forintban fogad feltöltést (lévén a számla, amire utalnod kell ehhez, az egy Unicreditnél vezetett forint számla) ha eurót utalnál oda, azt az unicredit saját árfolyamán szépen átváltja., aztán a paypal is forintból dollárba.
Inkább forintot utalj, kissebb lesz az árfolyamveszteséged. -
croli
aktív tag
válasz
erikke17 #15667 üzenetére
Kártyáról nem bírsz rá utalni pénzt csak ha hozzárendeled majd utána Trustpayen keresztül töltöd fel.
Viszont ha bemész egy Unicredit bankba ott feltöltötheted a Paypal egyenleged.
Azt nem tudom hogy eurót lehet-e rá tölteni, forintot azt biztos.
Ha euróban van az egyenleg és dollárban szeretnél fizetni akkor azt ő a saját maga árfolyamán váltja át. Úgyhogy ha eurót elfogadnak mint feltöltés akkor már inkább célszerű dollár feltöltést kezdeményezni. -
erikke17
őstag
Üdv.
Még nincs PayPal-om sosem használtam mert nem kellett
Viszont van most amihez kéne. Csak simán beregisztrálok, majd utalok számlámról rá pénzt ami 1-2 napon belül jóváíródik rá és használhatom?
Kártyát nem szeretnék egyenlőre hozzá csatolni.
Viszont dollárban fizetnék, de eurót utalnék rá. Ilyen esetben hogy zajlik?
Előre is köszönöm.
-
Hintalow
senior tag
válasz
artiny #15649 üzenetére
Azért nehéz válaszolni, mert a paypal felhasználási feltételei, lehetőségei országonként változóak lehetnek, és itt főleg a magyar szabályokat ismerjük.
Ha abból indulok, ki, hogy ott is hasonlóan működik, akkor kártyát nem kötelező hozzáadnod, az csak egy lehetőség, simán utalással is tudsz pénzt tenni a paypal egyenlegedre.
Hogy a banki utalásnal van-e díjja a paypalra (gondolom ott is országon belüli sima belföldi EUR utalásként oldható meg) az a bankodtól függ. -
pakriksz
őstag
válasz
MikaVejneGI #15656 üzenetére
saját bank... mindig az a legjobb. A paypalnál pofátlanabb bank nincs.
-
artiny
őstag
válasz
agroman #15645 üzenetére
koszonom a valaszt!
Egy új kérdés:
Neztem egy videot ahol bemutattak hogyan kell feltolteni a PayPal szamlat....ki ad egy bankszamlat es egy kodot ,stb.,....t Paypal Számla Feltöltése (Tutorial)Ezt akar a postan is atkuldhetnem egy csekkel a postan keresztul? nem muszaj azzonnal felolteni lehet az par napra ra míg megerkezik a feltoltes amit akartam hogy legyen majd a PayPal szamlan
-
xb12r
csendes tag
Valaki segítsen pls.:
1) Jelszó emlékeztetőt kértem, kaptam is.
Titkos kérdések, új jelszó rendben.
Majd sikeres belépés a fiókomba.
Közben a megerősítő e-mail is megjött, hogy minden jó innentől.
2) Kilépek, majd az új jelszavammal soha nem tudok ismét belépni.
Már vagy 5x eljátszottam de, az új jelszóval egyszer beenged majd többet soha. Kiírja hogy nem stimmel a jelszó vagy a felhasználónév.
Nem tudom mi lehet.
Köszi a segítséget. -
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
MikaVejneGI #15655 üzenetére
Közben rájöttem. jelenleg melyik a jobb váltás? A PP vagy a saját Bank?
-
Drenadar
veterán
válasz
pakriksz #15648 üzenetére
Érdekes, nekem nagyon nem váltogat a paypal semmit sem!
Kártyáról indítja a levonást, és mivel HUF alapú a számlám, így a BANK átváltja az összeget... vagy valaki, de BIZTOS nem a paypal.
(#15652) Hurkafej:
Ebben sajnos neked nem tudok segíteni, nincs tapasztalatom velük, én csak megkerestem neked azt a részt, ami téged érdekelt. -
lacko6
senior tag
Heló.
Ha a pénz küldő opcióval küldök az eladónak pénzt,akkor van védelmem.Ha igen menny idő?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest