Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capricornhun
tag
Én böngészőből szoktam feltölteni a firmware-t. Gondolom van rajta Entware, usb pendrive-ra simán feltettem.
-
Gyurka6
őstag
válasz
Capricornhun #18 üzenetére
Köszi, letöltöttem! Ez simán feltölthető trx ? Entware is van rajta, azt újra kell telepíteni?
-
Gyurka6
őstag
Hali!
860l -re tudna v.ki egy ujabb verziot elerhetove tenni?
-
vargalex
félisten
válasz
Capricornhun #14 üzenetére
Ha letölti, akkor a fastcgi nincs jól beállítva.
-
Capricornhun
tag
válasz
Capricornhun #8 üzenetére
Sikerült a nginx szerverhez a https tanúsítványt beállítanom.
admin felülethez a böngésző inkongítóablakját kell használni. Sajnos csak tippeket tudok hogy hogyan jött össze.
Régebben is belefutottam abba a hibába, hogy az info.php oldalt nem betölti, hanem letölti.
Esetleg erre van ötlete valakinek? -
attilav2
őstag
válasz
Capricornhun #8 üzenetére
-
attilav2
őstag
Itt a partíciók listája az AC57U-ról, cat /proc/mtd parancs kimenete:
Látszik egy linux nevű partíció és a Tyran17 által javasolt parancs ide írja fel a firmware-t:mtd-write -i RT-AC1200GU_3.4.3.9L-100.trx -d linux && reboot
A partícióméretek azthiszem hexában vannak megadva, hogy lehet ezt átszámítani megabájtra?
Az erasesize oszlop az milyen méretet jelöl? -
attilav2
őstag
Majd folytatom a kísérletezést ha beszereztem még egy AC57U-t, fő a biztonság. Az lenne a legkényelmesebb ha a prometheus scriptből lehetne a lebuildelt firmware-t feltenni. Recovery módba tenni a routert, meg manuális ip-t beállítani kicsit kényelmetlen minden egyes frissítéskor, az asus fw restorationhöz pedig ez kell. Addig is ki kellene faggatni az oroszokat meg Linaro-t a padavan-ng fejlesztőt hogy biztonságos e a prometheusból frissíteni, nekem kevés az angolom hozzá. SSH elérés gyárilag van, akkor miért ne használnánk ki a kényelmes frissítés érdekében, mint a xiaomi-nál, ráadásul itt nem kell megszenvedni az ssh-ért mint a xiaomi esetében.
-
Capricornhun
tag
Sziasztok!
Örülök, hogy létrejött ez a topik és itt fáraszthatlak titeket tovább a láma kérdéseimmel.
Jelenleg szeretném a Dlink DIR-860L padavanos routerre a bejelentkezést https-re beállítnai.[link] Az oldalon leírtak alapján sikerült a tanúsítványt megszerznem. Itt jegyezném meg, hogy DDNS szolgáltatót kellett miatta váltanom ddnss.de -re és egyből letöltötte a tanúsítványt.
Bejelentkezéskor a https nem biztonságosra vált vissza.
Nginx szerver fut, Lighttpd fut....Tesztekéskor info.php-re No input file specified üzenetet kapom.
Esetleg valakinek van egy használható conf. beállítása nginx-re vagy lighttpd esetleg.fastcgi-re.
Netán megosztanátok egy müködöképes beállítást azt előre is köszönöm.
Esetleg tudomásotok van hasznos beállítási tippekről trükkökről azt szívesen átvenném.Üdv.:
Cs. -
woodworm
veterán
-
attilav2
őstag
Igen, közben utánakerestem a megfelelő linux parancsnak és ellenőriztem a szabad helyet a /tmp-ben:
61.5 mega szabadAkkor már csak bátorságot kell gyűjtenem a padavan felflasheléséhez
Vagy veszek még egy ilyen routert kísérletezni, talán ez a legbiztonságosabb, bár drága megoldás.
Azért a gyárira visszatérés még vet fel kérdéseket, az asus firmware restoration tool leírása szerint mentési módba kell kapcsolni a routert a program használatához [link] kérdés hogy miután felkerült a padavan mentési állapotba lehet e még állítani a routert. -
attilav2
őstag
A /tmp egy ramdisk-re mutat? A flash-re szerintem kizárt hogy felférjen a trx fájl, nem hogy még onnan flasheljem is.
Illetve eszembe jutott még hogy pendriveot fel lehetne csatolni lehet hogy onnan is menne a frissítés.
Csak kérdés mire érdemes formázni fat exfat ntfs ext4 (talán ez utóbbit biztonságosabban kezeli mert a routeren linux fut).A TFTP módszerről tudod hogyan működik, az a soros-usb kábeles módszer? Vagy etherneten is működhet?
-
woodworm
veterán
- Szerintem legbiztonságosabb az asus programja egy kezdő számára. Pc-n fut, onnan tallózod be a trx fájlt.
- Elég bonyolult a prométheus, hogy kimazsolázzam belőle, de szerintem a lentebbi ssh parancsot használja az fw felrakásához,
- A ssh mellett nyitsz egy scp kapcsolatot (winscp), a trx fájlt feltöltöd a /tmp mappába, ssh-n belépsz a /tmp mappába és kiadod a parancsot (de ezt írja a linkelt oldal is).A padavan fejlesztői oldala mellett érdemes megemlíteni Linaro1985 forkját, a padavan-ng-t is, az utóbbi időben rendszeresen frissül és ha minden igaz, a prometheus váltott a kizárólagos támogatására. Jó néhány router, köztük az RT-AC1200GU, AC57U páros, több tp-link és a xiaomik csak ott támogatottak.
-
attilav2
őstag
Asus RT-AC57U routerem van, amely 99% hogy azonos az RT-AC1200GU routerrel ez utóbbira pedig elérhető a padavan a prometheus scripten keresztül. Próbaképp már leforgattam egy fw-t, több mint 2 óra volt toolchain buildeléssel együtt
Felrakni még nem merem, mert a felrakás mikéntje nem egészen világos számomra, és nem szeretném téglásítani a routeremet.
Egy orosz fórumot találtam az AC57U-ról: [link] itt 3 oldalon keresztül vesézik ki ezt a routert, nem valami sok, de kezdésnek elég.
Az AC57U/1200GU hekkelésében főleg Tyran17 aktív, ezeket a telepítési módokat javasolja cfw esetén:
1. TFTP-vel
2. Asus firmware restoration programmal (itt nekem nem tiszta egy ehhez mindenképp helyreállítási módba kell kapcsoljam a routert ahogy az asus oldalán a faq írja, vagy normál módban is megy a program?)
3. SSH paranccsal:mtd-write -i RT-AC1200GU_3.4.3.9L-100.trx -d linux && reboot
itt az nem világos hogy az ssh terminálból hogy érem el a pc-n lévő firmware fájlt? Fel lehet valahogy csatolni? Maga a leforgatott fw 14mb körül van, a flash mérete 16mb, tehát ha átmásolom a firmware fájlt a routerre akkor már nem lesz hely felírni, de átmásolni se tudnám mert gondolom a gyári firmware miatt el sem férne
4. edik lehetőségként adódna a prometheus scripttel felrakni ssh-n keresztül, erről Tyran17 nem ír semmit, működne e ez a módszer vagy téglát eredményezne?Ha valakinek sikerülne felrakni az AC57U-ra a padavant akkor ne csodálkozzon ha a wifi ledek nem világítanak, ez ismert hiba: [link]
-
attilav2
őstag
Mivel még nincs topicja a Padavan firmware-nak, bátorkodok nyitni egyet ahol megtárgyalhatjuk az ezzel az alternatív router firmware-val kapcsolatos kérdéseket.
Padavan főoldala: [link]
Prometheus script, amivel sok routerre lefordítható és telepíthető a padavan: [link]
Padavanra fel! (Xiaomi Router 3G padavanosítása blogposzt és fórum) innen jött az ihlet hogy nyissak egy általános nem router specifikus padavan topicot.
Új hozzászólás Aktív témák
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest