Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
net91
senior tag
válasz
yogibear
üzenetére
Velem történt.

Pénzfelvétel előtt telefonon beállítottam a debit kártyát, majd a pénzfelvételnél úgy gondoltam, hogy kipróbálom, hogy működik-e a karórás készpénzfelvétel annál az ATM-nél. Működött, de a karóránál az alapbeállítás credit kártya volt.
Na, ez egy véletlen készpénzfelvétel volt. -
net91
senior tag
Rendszeres átutalással küldött összegnél is van tranzakciós adó 20 ezer forint felett?
-
net91
senior tag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Nyilatkoztál arról, hogy az OTP-s számládnál akarod igénybe venni a 150 ezer forintos ingyenes pénzfelvételt?
-
net91
senior tag
Mivel csak az OTP-t ismered azért nyilatkozol így.
Ha lenne összahasonlítási alapod sírva menekülnél az OTP-től. -
net91
senior tag
Telefonon ellenőriztem. Az ÜSZ megerősítette, hogy az OTP küldte az SMS-t, de arra nem tudott válaszolni, hogy miért küldték. Téves volt az SMS, nem fogok új kártyát kapni.
Tegnap az OTP Bank app-ban utaltam az egyik OTP számlámról a másik OTP számlámra pénzt. Máskor azonnal megjelent utalás után a másik számlán a pénz, most meg nem. Levonásra került, de a másik számlán nem jelent meg. Eltelt egy pár óra már kezdtem aggódni, mikor végre megérkezett a pénz a másik számlára. Ilyen korábban nem volt. Egyre több probléma merül fel mostanában az OTP-nél. -
net91
senior tag
Az OTP-től kaptam egy SMS-t, hogy „betéti kártyája helyett hamarosan cserekártya készül, ellenőrizzem a kézbesítési adatokat.”
A kártya 2028-ban jár le.
Valakinek már cseréltek le érvényes kártyát? Miért akarják lecserélni? -
net91
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Szerintem tesztelték a népet.
Nincs hőbörgés bevezetek, van nagy hőbörgés nem vezetik be. -
net91
senior tag
A hirdetmény alapján az OTP a prémium számlacsomagot 2024. október 31-én kivezeti.
Ilyenkor mi van? Átrakják az ügyfeleket egy másik csomagba?
-
net91
senior tag
-
net91
senior tag
Tud valaki infót arról, hogy az OTP a jelenlegi 20 ezer forintig terjedő tranzakciós adó nélküli utalást felemeli-e 50 ezer forintra?
-
net91
senior tag
Eddig az OTP direktet használtam, de a sok noszogatás után kipróbáltam az új InternetBankot.
Az OTP direktben az utalások, konverziók, deviza utalásnál több rögzített űrlapom is volt, amelyeket az új InternetBankban nem találok.
Az új InternetBank nem jeleníti meg az az OTP direktben rögzített deviza átutalási űrlapokat?A forintos átutalási űrlapoknak kb. a 80%-a jelenik meg.
Valaki találkozott ilyen problémával?
-
net91
senior tag
Amikor devizautalást hajtottam végre, az előzetesen megadott díjhoz képest később 50%-al magasabb díjat vontak le. (árfolyamingadozás mimimális volt).
Panaszt tettem és elismerték, hogy rossz a rendszerük.
Devizautalásnál tehát ne az utaláskor feltüntetett díjra hagyatkozzatok, hanem a megvalósult, levont díjra, mely nálam 50%-al magasabb volt.„Elnézését kérjük, hogy az internetes szolgáltatás nemzetközi átutalási funkciójánál eltérést tapasztalt.
Az érintett költségeket a vonatkozó hirdetmény szerint, helyesen számítottuk fel.
A felületen megjelenített előzetes díj mértékének kivizsgálás és korrigálása jelenleg is folyamatban van. A javításról a felületen tájékozódhat.
Törekszünk szolgáltatásainkat zökkenőmentesen biztosítani, melyet folyamatosan ellenőrzünk, ennek ellenére sajnos felmerül működési zavar.
Az elektronikus szolgáltatások több rendszer működésétől függnek, ezért bármelyikkel kapcsolatban probléma adódhat.
Bízunk benne, hogy hamarosan rendeződik a helyzet. Bankunk szolgáltatásaival továbbra is készséggel állunk rendelkezésére."Milyen véletlen, hogy a felmerült „működési zavar” éppen a banknak kedvez.
-
net91
senior tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
"....bármekkora összeget utalhatsz,"
Nálam csak 999 999 forintig engendte az állandó átutalást. Nálad engedte 1 milló forint feletti összeg állandó átutalását?????
szerk: holex91-nek címezve
-
net91
senior tag
válasz
vnorbi
üzenetére
„….de nem SEPA utalás keretében történik a váltás.”
Én eddig mindig SEPA-val utaltam, akkor ezért nem láttam a még felhasználható összeget.
Megnéztem a nem SEPA utalást, ott kiírta, hogy a felhasználható összeg 400 ezer forint.
Most utaltam 500 EUR, azzal együtt teljes a 600 ezer forintos keret.De!
Külföldön fizettem az elmúlt napokban kártyával kb. 700 EUR-t. Én úgy emlékeztem, hogy a hirdetmény alapján a kártyával történő vásárlás is beleszámít a keretbe. Visszaellenőriztem és a 700 EUR költés elszámolását azt is középárfolyamon számolták el.
A jelenlegi egyenlegem alapján akkor ezt a költést nekem nem vonták le a keretből.Amúgy, amint átállítottam az utalást nem SEPA utalásra a fizetendő díj 100 EUR-nál párszáz forintról 3500 forintra ugrott.
-
net91
senior tag
A 600 ezer forintos kedvezményes devizaváltás-utalást szeretném teljes összegben kihasználni, amelyhez az Internetbankot használom.
Nekem az utalásnál sem azt nem írja ki, hogy mennyit váltottam eddig a kedvezményes összegből, sem azt, hogy még mennyit válthatok kedvezményesen.
Nem lehet ezt valahol megnézni? (a tranzakciókban lévő utalási összegek kikeresésén kívül)
-
net91
senior tag
válasz
Winnie The P
üzenetére
jotzo01,
Winnie The P,Köszönöm!
-
net91
senior tag
A telefonon rajta van a Simple és a Wallet is.
Hogyan tudom beállítani azt, hogy a Google pay helyett a Simple legyen az alapértelmezett fizetési mód?szerk.: A wallet beállításában, az alapértelmezett fizetési módnál nem lehet kivenni a pipát.)
-
net91
senior tag
válasz
yogibear
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
"Nem látok 178 forintos tételt.."
Fejből írtam és pontatlanul. 178 forint helyett 187 forintot tartalmaz a hirdetmény. Felcseréltem az utolsó két karaktert."Az 50 forint engedmény meg a csoportos beszedés díjából van nem a rendszeres átutaláséból... mert a kettő nem ugyanaz..."
Biztosan igazad van, valószínűleg elnéztem.
De nem erre irányult a kérdésem.
Az eredeti felvetésem az volt, hogy a rendszeres átutalási megbízásokra az elmúlt 6 hónapban nekem nem vontak le díjat és nem tudom, hogy miért nem. A számlakivonatok nem tartalmaznak "időszakos költségek"-et. -
-
net91
senior tag
A rendszeres átutalási díj összege 178 forint. Nálam ez a díj nem jelenik meg az átutalások megtörténte után a tranzakcióknál levonásként.
Nálatok az átutalás végrehajtása után ez a díj szerepel a kimutatásban levonásként? -
net91
senior tag
Lehet azt kérni, hogy ne adjanak bankkártyát a folyószámlához??
-
net91
senior tag
Ha megadok egy rendszeres átutalási megbízást, annak az ára 187 forint.
A havonkénti átutalások alkalmával, amikor realizálódik a megadott átutalás, akkor már nem vonnak le alkalmanként minden egyes alkalommal további 187 forintot ugye? -
net91
senior tag
Az OTP Internetbankból szeretnék devizaszámla és webkártya-számla kivonatot letölteni, DE a számlakivonatok között NEM SZEREPELNEK.
Hogyan tudom őket a számlakivonatok között megjeleníteni???? (Teljes körű jogosultság meg van adva a beállításoknál) -
net91
senior tag
Szerettem volna kipróbálni az OTP árfolyam+, kedvezményes számlacsomagot (devizaváltás középárfolyamon).
A hirdetmény alapján 0.3 %, min. 381 Ft a költsége számlámról külföldi devizaszámlára történő utalásnak (prémium plusz számlacsomag, SEPA utalás).Megadtam 100 EUR-t, a WISE központi EUR számlájára történő utaláshoz (SEPA utalás), amelynek során azt írta ki, hogy a tranzakciós díj 77.
Ezt nem értem 100 EUR utalásnál 77 EUR sok, a 77 HUF meg kevés, mivel 381 HUF a min. díj.
Akkor mi ez a 77?? -
net91
senior tag
Hitelkartyával fizettem ki egy terméket, amelyet a bolt nem tudott leszállítani.
A bolt utalná vissza a pénzt, de úgy emlékszem, hogy hitelkartyára nem lehet visszautalni.
Lehet vagy nem lehet? -
net91
senior tag
Ilyenkor bökj rá a simpleben a kártyára amellyel fizetsz.
Valamely oknál fogva néha nem működik az automatikus token letöltés.
Nekem is sokszor előjött a sikertelen nfc-s fizetés és ilyenkor, ha ráböktem az elmentett kártyára, mindig töltett le tokeneket és utána már sikeres volt a fizetés. -
net91
senior tag
válasz
pataslogeza
üzenetére
Ha téged szarrá adóztatnának (+kamatstop, meg egyebek), mit csinálnál? Nem továbbhárítanád?
A szomszédos külföldi országokba, ahol nem adóztatják szarrá, minden OTP termék, számlavezetés sokkal olcsóbb, mint Magyarországon. -
net91
senior tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Ilyenkor be kell lépni a Simple-be, majd kijelölni azt a kártyát amivel fizetni akarsz és utána menni fog a fizetés.
-
net91
senior tag
-
net91
senior tag
Nálam is kapcsolati hiba volt, de már működik.
-
net91
senior tag
Én az elmúlt napokban több alkalommal is vásároltam állampapírt Simple-el a MÁK-nál és egyik alkalommal sem volt problémám.Tehát hibátlanul is tud működni.
Naponta 3-5 alkalommal fizetek a Simple-el és nálam nem jelentkeznek az itt leírt problémák.
Nem lehet, hogy nálad a problémát valamilyen beállítási hiba okozza?
De hozzáteszem, hogy én még a régi változatot használom, nem a tesztelés alatt állót. -
net91
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Annál is kevesebb 25 nap eltelte után már plusszban vagy.
-
net91
senior tag
válasz
wyvonne4
üzenetére
„Érdemes elolvasni a kommenteket. Srác 0.99 EUR-ért vásárolt Gog.com-on aztán a megerősítés már 99 euróról szólt. Inkább nem kockáztat az ember. Valszeg csak a program bugos”.
„Ja
Ahogy emberünk is írta, nem kezelik értelmesen a tizedesvesszőt... Valszeg csak UI bug a smarthulladékon belül, de hát basszus, egy BANKnál hogy lehet ilyesmit csinálni? Még ha csak UI bug is, ezért fejeknek kéne hullnia.”Ez nem egy bug, hanem egy tipikus csalási mód.
Pont tegnap este tettek fel a YT-ra egy videót egy, amelyben egy digitális nyomozó beszélt többek között erről a csalási módról. Csalók feltörik a honlapot, ahol a terméket árulják és amikor a vevő fizet, a fizetés során átírják a fizetési összeget, úgy hogy valójában pl. a 0.99 USD helyett 99 USD fizettetnek ki vele. Amúgy a srác magyar és nagyon sikeres, több világcégnek is segített már. 500 milliós, több ezer milliárdos (USD) csalási ügyek felderítése során.
Megnézhető:
Aki elkapja a csalókat -
net91
senior tag
Ha most beállítok telekódot és internetes biztonsági kódot, akkor annak nincs kihatása a jelenleg használt fizetési módra (SmartBank, Simple)?
Gondolok arra, hogy a rendszer észleli az új azonosítási mód (telekód, internetes biztonsági kód) megadását és áttér annak használatára a jelenlegi Simple fizetésről. -
net91
senior tag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Inkább vigyáz a pénzedre, hogy ha elcsesztél valamit az utalásnál van még időd később korrigálni.
-
net91
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én tegnap és tegnapelőtt nem tudtam vele fizetni.
-
net91
senior tag
Köszönöm a választ.
Akkor nincs is kérdes, egyértelmű melyiket kell visszaváltani.
Belekeveredtem a sok papírba. Van mindenféle papírom, különböző időpontokból és mellette mindig változott a szabályozás.
szerk.: Bocs, így utólag látom, hogy nem is ide, hanem a megtakarítás fórumba akartam beírni.
-
net91
senior tag
MÁP+ szeretnék visszaváltani.
Mit javasoltak melyiket váltsam vissza? A régebbit, amelynek magasabb a kamata, de 15 % kamatadót kell fizetni utána, vagy a frissebbeket, amelyeknek kisebb a kamata, de nem kell utána 15 % kamatadót fizetni (az előbbi a 2019. június/július előtt, az utóbbi ezt követően vásárolt MÁP+)?
-
net91
senior tag
válasz
kw3v865
üzenetére
Nekem is Bonusz hitelkártyám van.
Korábban vásároltam vele egy műszaki terméket, amely hibás volt ezért visszavittem a boltba és kértem a termék árának a visszautalását.
Amikor megtudták, hogy hitelkártyával fizettem, azt mondták arra nem tudnak visszautalni, ezért a folyószámla számát kellett megadnom.
Szerintem kérdezd meg az OTP, hogy hitelkártyádra rajtad kívül mások is tudnak utalni? -
net91
senior tag
Nálam a Simple-ben volt egy levél, hogy lépjek ki, majd be, és újra aktiváljam a kártyát.
-
net91
senior tag
Ha a Simple-ben elmentem a SuperShop hűségkártyát, vásárláskor tudom érvényesíteni a kedvezménypontokat?
-
net91
senior tag
válasz
Pharaoh
üzenetére
Nettó, az alapkezelő kezelési költsége már le van vonva.
(Visszaváltás esetén természetesen számolni kell a 15 %-os adóval, ha azon kevesek közé tartozol, ahol pluszos az alapod és nem égetik el a pénzed.)Például én ezekből szálltam még ki időben. Görgess le a hozamokig:
Legsikeresebb alapjuk a supra -34 % körül van.
-
net91
senior tag
-
net91
senior tag
Sziasztok,
Eddig probléma nélkül használtam a telefonomat a simple-el fizetésre, de mostanában többször előfordult 5000 forint feletti fizetésnél, hogy nem tudtam fizetni. A kártyaolvasóhoz odaérintettem és az egy világító led után ott kigyulladt a többi is, majd egy hibaüzenetet írt ki. A hibaüzenetben a mobilkészülék hibájára hivatkozott, de a pontos szövegre nem emlékszem. A hiba kizárólag 5000 forint feletti vásárlásoknál jelentkezik.
Szerintetek mi lehet a probléma? -
net91
senior tag
Eddig havi előfizetéses telefonszámra kaptam az internetbank belépéséhez szükséges SMS kódot.
Az internetbankban megváltoztattam a telefonszámot egy feltöltős telefonszámra. A változtatást elfogadta, és ott már az új telefonszám található, de ennek ellenére a régi telefonszámra érkeznek a belépéshez szükséges SMS-ek.
Arra gondoltam, hogy talán a feltöltős telefonszám nem tetszik neki. De, akkor miért engedte elmenteni? Miért nem az új, elmentett telefonszámra érkeznek az SMS-ek? -
net91
senior tag
A telefonomra feltettem a smartbank alkalmazást és azóta azt használom és a QR-el lépek be.
Értelemszerűen amióta a QR-t használom nem kapok SMS kódot.
Ha ismét SMS-ben kapott kóddal szeretnék belépni, mit kell tennem? Törölni a SmartBank alkalmazást a telefonról? -
net91
senior tag
"Kivétel az állampapír-vásárlás az államkincstárnál,"
Biztos ez? Mert nekem fizetett visszatérítést a MÁK-nál történt állampapír vásárlásnál.
A hitelkártya jó termék annak, aki tudja használni.
Az OTP eddig nekem 315 ezer forintot fizetett azért, hogy használtam a kártyáját és eddig nem kellett kártyadíjat sem fizetnem. Nulla éves kártyadíj. Ingyen volt. -
net91
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen.
-
net91
senior tag
szerk: így sem lett jobb sajnos, görgess le a grafikonhoz, meg a hozamadathoz
"tőkegarantált rövid kötvény" 1 év mínusz 0,4 %
-
net91
senior tag
-
net91
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm White vízhűtés!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest