Hirdetés
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
peanar
senior tag
válasz
berbatov2 #13980 üzenetére
Hát, míg kp felvételnél (lopásnál) ha leleményes az ember, lehet bizonyítékot szerezni (elrohan a hozzá legközelebbi autómatához, kártya be, egy tranzakció indít....ez magyarázat lehet a hogy lehettem közel azonos időben két különböző autómatánál), addig az online vásárlást már (szerintem) nehezebb kimagyarázni.
Az ilyenek ellen a legjobb védekezés pl egy webkártya.Szerintem sos módosítsd ezen helyek belépési jelszavait ezzel is megtéve egy plusz óvintézkedést.
Én a telóm is szét néznék, hogy nem történt e "illetéktelen" behatolás.Nagyon sok csaló link emailen, sms-ben kering a nagyvilágban...az ilyeneket kellő elővigyázatossággal lehet csak elkerülni.
Ezért használok én a telón, otthoni sz.gépen is vírusirtót valamint online vásárlásoknál a fentebb említett webkártyás megoldást.
(a vírusirtó a telón már nagyon sok csaló smst elkapott, figyelmeztetett a nem megnyitására) -
peanar
senior tag
Otp alkalmazás, Kártyáim, itt válaszd ki a b.kártyád, majd görgess lefele és az Egyéb lehetőségek-nél lesz olyan opció hogy Kártya éves díj kedvezmény.
Ezt megnyitva (nálam) meg tudom nézni a kártyaforgalmat az aktuális időszakra, valamint alatta az éves díjmentességhez szükséges kártyaforgalom szerepel, azaz 600eFt.Annyit tudok, hogy az összegbe csak a kártyás vásárlások tartoznak bele, de ezen belül hogy pontosan mi(k) azt nem tudom.
Fontos hogy nekem a kártyám Mastercard Prémium kártya, gondolom ezen van itt a hangsúly!
Előtte prémium csomagom volt, onnan váltottam és maradt a kártyám.
Mint ahogy te is, én is mindent kártyáról intéztek, így nekem megérte/megéri ezzel a kártyával (és mivel nekem kell dev.számla) + számlacsomaggal.Nézz utána te hogy járnál jobban, kártya csere és éves díj mentesség vagy számlacsomag csere.
-
peanar
senior tag
Miért szeretnél váltani?
Nekem is net számlacsomagom van és igazából nincs bajom vele.
Tartozik hozzá ugye a net számla, nekem van még egy deviza valamint egy "webkártya" számlám, ezért havi 685 Ft + 77Ft (a dev.számla miatt) fizetek. A kártyás forgalmam eléri az évenkénti elvárt összeget, így még eddig egyszer sem fizettem a b.kártyáért.
Net számla <-> web számla közötti pénzmozgás ingyenes.
Mivel tud többet vagy miért jobb a start? -
peanar
senior tag
válasz
venom8888 #13919 üzenetére
A díjnet nem jobb, az csak egy plusz lehetőség, alternatíva.
Én pl olyan szolgáltatóknál használom (víz, hulladékelszállítás) akik nem rendelkeznek alkalmazással és nincs kedvem a csekkekkel bíbelődni.
Szerencsémre mindkét szolgáltató elérhető a díjneten, így az aktuális számláikat ugyanúgy telefonról (pár kattintással) el tudom intézni.De pl az otbp alkalmazásában beállítható időzített vagy rendszeres utalás, ami akár szintén segítség lehet.
-
peanar
senior tag
válasz
venom8888 #13916 üzenetére
Fizesd kártyával a szolgáltató alkalmazásain keresztül, annál olcsóbbat nem találsz (az ingyenes).
Amelyiknek nincs alkalmazása, vagy mindent egy helyen szeretnél kezelni (persze ez szolgáltató függő) add hozzá amit lehet a díjnet-hez + icsekk fizetési lehetőség, így szintén tudsz kártyával fizetni icsekk alkalmazással a simple-n keresztűl ami szintén ingyé van és nem kell hozzá más, csak egy mobil.Hogy a te csomagodban az átutalás vagy a csoportos beszedés az olcsóbb, azt neked kell kiderítened....vagy guglibarát vagy az ügyfélszolgálat megmondja.
-
peanar
senior tag
válasz
#33802016 #13906 üzenetére
Köszönöm, de egyáltalán nem kértem összehasonlítást, legfőképpen a revolut sztárolását nem! Értem én, hogy te miért teszed, de engem hidegen hagy, nem érdekel!
Pusztán válaszoltam a fórumtárs kérdésére, alternatívát írtam az órával való fizetés lehetőségre (olyat amit még nem említettek és ingyenes).
✌️ -
peanar
senior tag
válasz
BullZeye #13899 üzenetére
Ha maradsz az otp-nél akkor semmi hacsak nem (mint ahogy mások is írtak) választasz valamilyen másik alternatívát.
Én telóról Simple-t vagy Wise-t (G-pay) használok, Garmin órám van, a Wise működik a Garmin Pay-el is.
A Wise hasonló a Revoluthoz. Én pl ott a webkártyámat adtam hozzá mind a telóm mind az órámhoz (otp/simple ugye webkártyát nem lehet hozzáadni), ha bármi baj történne, csak törölni kell a w.kártyát és pár kattintással létre lehet hozni másikat, amivel azonnal működik (G-payhez adva) a fizetés.
Egyszerre több virtuális kártyát is létre lehet hozni. -
peanar
senior tag
válasz
viktorhu #3256 üzenetére
Szia.
Tudom, hogy befoglalja, ezzel nincs is semmi gond, viszont nem az előjegyzett kártyaforgalomnál csücsül az az ominózus összeg (mint ahogy az összes többi), hamem a zárolt összegeknél. Ez általában akkor van, ha az ellenfél bankja nem tudja/tudta befogadni a pénzt (Egyszer jártam így, az eladó bankjánál valamilyen rendszer hiba volt, vásárlás után tőlem levonták az összeget, de mivel a másik bank nem tudta befogadni, így ment a zárolt összegekhez. Így egy ideig se pénzem, se áru nem volt...Leinformáltam, hogy az eladó nem kapta meg a pénzt, így megreklamáltam az otp-nél, hogy mihamarabb oldják fel az adott összeget a zárolás alól, ugyanis addig nem tudom ismételten kifizetni az áru ellenértékét. Hivatalosan a zárolás feloldása 30nap).Attól függ, hogy milyen telefonod van, illetve hogy be van e állítva, hogy a simple alkalmazás (android 6, 7) futhasson a háttérben. Ha nem, nagy valószínűséggel nem fogja megnyitni a simple alkalmazást a terminálhoz való érintésnél.
Próbáld meg te is úgy, hogy megnyitod az alkalmazást, és ráböksz arra a kartyára, amivel fizetni szeretnél, majd ezután erinted a telefont a terminálhoz (persze nfc legyen már előtte bekapcsolva).
Nálam így tegnap két fizetésből kétszer sikerült.... -
peanar
senior tag
válasz
viktorhu #3254 üzenetére
Nem biztos.
Mint ahogy már írtam, egy helyen (Auchan benzinkút automatánál) tudtam vele fizetni, egy helyen (Aldi, eddig 2x nem sikerült) pedig nem.
Ma én is bebattyogtam a vodafone-hoz, kertem egy nfc nélküli simet. Mire észre vettem, hogy ugyanúgy nfc simet vettek elő, addigra már késő volt, felvitték a rendszerbe és a régi simemet deaktiválták.
Még egyszer elmondtam az ott dolgozónak, hogy mit szeretnék, mire azt a választ kaptam, hogy vodánál nincs (már) nfc nélküli kártya.
Így a cserének nem volt értelme, de hát ez van, túlestem rajta...
Ezután egy boltban úgy voltam vele, hogy próba cseresznye és úgy néz ki, megérett a gyümölcs, mert ment a telefonnal való fizetés (úgy, azzal a módszerrel, amit fentebb leírtam).
Később mekibe is megpróbáltam, ott is sikerült...lehet, csak rá kellett jönnöm, hogy a telefonomnak mely részét kell a terminálhoz érintenem, de az is lehet, hogy valamilyen oknál fogva az Aldiban lévő terminálokkal nem tud kommunikálni...de azért majd még ott is megpróbálom párszor
A fizetett összegek gyönyörűen megjelentek a simple alkalmazásban, igaz az első sikeres fizetéskor (Auchan benzinkútnál fizető automata) levont összeg még mindig valahol a fekete lyuk környékén kering, már harmadik napja zárolva van az összeg, el is tűnt az egyenlegemről, viszont még egyik otp-s alkalmazás sem látja feldolgozottnak... -
peanar
senior tag
Sziasztok,
lenne pár kérdésem, hátha tud valaki válaszolni.
Telefonnal való fizetésnél nálatok is eltér a bizonylaton lévő kártyaszám a bankkártya kártyaszámától?
Fizetés után mennyi idő elteltével kerül feldolgozásra a levont összeg, mert nálam már lassan két napja zárolás alatt van a fizetett összeg, így egyenlőre sem a simple, sem pedig a smartbank alkalmazás nem mutatja, hogy hol, mikor, hova tűnt el a pénz...Először Aldiba szerettem volna telefonnal fizetni, ott nem sikerült. Aztán tegnap reggel tankoltam az Auchan kútnál és az autómatánál sikerült a telóval fizetni, még pedig úgy, hogy a simple alkalmazást megnyitva, ráböktem a fizetni kívánt kártyára, ezután már csippant is. Belelkesedve ugyanezzel a taktikával ma ismételten megpróbáltam az Aldiba fizetni, de sajnos újra sikertelen. Megpróbálom még kicseréltetni a Sim-et, ugyanis NFC-s kártya van a telefonban, meglátjuk hogy az majd segít e a problémámon.
(#3247) gabesz839
Nálam (is) 5000Ft. a limit, de tankolásnál a telefonnal való fizetéskor (15eFt. volt a végösszeg) nem kért kódot.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ingyen szoftverekkel teszi vonzóbbá a processzorait az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ubiquiti hálózati eszközök
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest