- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
yogibear
addikt
ezért kellett letiltani mindkettőt.
Így már érthető... sajnálom...Ezért kellett bemennem személyesen
Ahogy mondtam, adatmódosítás (ez is az volt) csak személyesen lehetséges...
mert állítólag a mobil app csak úgy működik
Macera, de ha lehetne csak úgy user/passt módosítani akkor bárki megtehetné akárki nevében...
Hasonló vintedes kamura volt olyan nő aki meggondolatlanul kiadta minden számlaadatát üzenetben, még az smsben kapott kódot is, a csalók meg azonnal be is léptek vele és lefosztották a számlát, meg még kölcsönt is vettek fel online a számlára...
tavaly, vagy tavalyelőtt volt
Szóval macera hogy csak fiókban lehet bármilyen adatot módosítani, de inkább ez, mint hogy a nevemben garázdálkodjanak és megszívjam, kifosztanak, vagy extrémebb esetben elutalják a pénzem valami tenorista számlájára és még a zsandárok is megkeressenek... -
yogibear
addikt
Amikor a fizikai kártyámat letiltották, akkor az otp mobilbankos hozzáférésemet is letiltották és be kellett mennem személyesen egy új szerződést aláírni
De miért kellett a plasztikot letiltaniuk?
Illetve ha a plasztikkal próbálkoztak online valahol, akkor meg a mobilbankot miért tiltották le külön?
Ha elhagyom a plasztikot, vagy ellopják, letiltom és ennyi, kérek újat, de akkor a mobilbankot miért kell letiltani?.... Azt értem hogy olyankor személyesen kell új email/jelszó párost kérni, kapni, ez eddig is így volt, mert online át lehet esetleg verni a rendszert és a nevedben kérni új belépést... macera persze, nem is vitás.. de bármilyen adatmódosítás eddig is csak személyesen volt lehetséges...netes vásárláshoz a webkàrtyàt, vagy Revolut egyszer használatos virtuális kártyát fogok használni.
Helyes.
Plasztikomon le van tiltva minden online vásárlás, csak fizikai bolti vásárlásra (telefon, óra) használom, magát a plasztikot max akkor viszem ha ATM pénzfelvét kell, mert van ahol nem mindig működik a gép NFC-je, de ha működik akkor persze azt használom óra, telefon,
minden onlinera meg csakis a webkártyát de azt sem regelem be sehol... csekkbefizetésre is (iCsekk) webkártyával...
Pénz sosincs a webkártyán csak max minimális, közvetlen vásárlás előtt teszem csak rá.
Ennyit tudok tenni a saját védelmemben... de azt legalább megtettem.
-
yogibear
addikt
és két hetet kellett várnom az újra,
Ez eddig sem volt másként... a fizikai plasztikot nem egyesével gyártatják le, hanem kb hetente egy adagban a lejártak helyetti újakat meg a letiltottak helyetti újakat, van kb 3-4 jogosult gyártó, pl MNB, akik a bankkártyákat hivatalosan gyárthatják MC VISA engedéllyel...És akkor egy szóval sem említették a webkàrtyàt, teljesen meg voltam lőve.
Pedig létezik vagy 25 éve, mikor bevezették a NET csomagot, ahhoz alapból jár (nekem pl kb 21 éve van meg), de azóta kb bármelyik csomaghoz kérhető kiegészítésként, évente egyszer legalább a számla hirdetményét át kellene lapozni... vagy a bankkártyákat a bank oldalán...
4 éve karikor vettem akciósan a Mi Band 6 órámat, akkor még Visához telefonos app sem volt (pedig már 3 éve azt adtak lejárt MC helyett), regeltem egy ingyenes Curve kártyát, az alá simán be lehet tenni akár a webkártyát is és minden boltban azzal fizettem az órával, a plasztikot már nem is vittem onnantól...
Csak némi utánaolvasás kellett, hogy ez a módszer is működik... Visa app csak fél év múlva lett, Gpay, Xiaomi Pay, meg a többi, meg csak rá két évre lett elérhető direktben az OTP-nél...
Most arra leszek kíváncsi, hogy mikor lehet majd hivatalosan is NFC gyűrűt használni (CIB meg Gránit már lehet), mert a gyűrűt is csak Curve kártya közbeiktatásával lehet most használni, mint anno az órát is...Kvázi ezzel nekem okoznak gondot, mert igényelnem kéne egy új webkàrtyàt?
Miért gond, ez nem értem... örülni kéne, hogy a rendszer ebben az esetben megvéd attól, hogy kifosszanak... Neked meg csak akkor kell igényelned, webkártyát, vagy plasztikot, ha te magad tiltod le valamiért, ha a bank tiltja le automatikusan, mert zavart észlel az erőben, akkor automatikusan újat kapsz, semmi dolgod nincs... Hidd el, sokkal nagyobb gondod lenne, ha a bank rendszere nem észlelné, hogy ellopják a pénzed...
Az lenne az igazán nagy gond...
Figyeljen csak a bank rendszere... pár napja áttoltam egy összeget a webkártyára, elvásároltam, másnap kellett megint pénz rá és a rendszer külön megkérdezte, hogy 24 órán belül megint ugyanannyit tennék a webkártyára, biztos akarom? Nem okozott gondot kipipálni, hogy igen akarom... Jobb ez így, mintha valaki lenyúlná a pénzem és futhatnék utána, hidd el....
-
yogibear
addikt
Kvázi ezzel nekem okoznak gondot, mert igényelnem kéne egy új webkàrtyàt?
Édes kenyér...
Képzeld el, az mekkora gondot okozna, ha ráteszel pénzt vásárláshoz és azonnal le is húznák róla a csalók... Akkor meg menne a visítás jó magyar szokás szerint, hogy a bank miért nem akadályozta meg, miért nem tiltotta le a kártyát azonnal?
Bakker ez annyira magyarosch...
Ha a bank tiltja le generálnak újat, mint már előttem írták, ha te tiltod le, egy telefonodba kerül és generálnak újat... roppant nagy gond ám hogy 2-3 napig nem lehet Temun vásárolgatni... kvázi...
-
Moleman
addikt
-
Peter.70
addikt
-
norti
addikt
Nem. Csak ha lemásolják a kártyád adataid (száma, CVC kód, lejárati dátum), de NFC-s fizetésnél nem kell ettől félned. Küldöldön fordulhat elő olyan, ahol bedugós/lehúzós kártyaterminál van, hogy lemásolják a kártyát (a terminál is gyanús lehet már), de nem túl gyakori az ilyen és amúgy is le lehet tiltani a kártyát, ha gyanús tranzakciót látsz. Emiatt nem idegeskednék annyira
-
Winnie The P
őstag
-
norti
addikt
-
norti
addikt
-
yogibear
addikt
Besétálsz egy fiókba és leadod a plasztikot, érvénytelenítik és pár munkanap alatt visszaadják az éves kártyadíj időarányos részét...
Persze azzal együtt kell élned ha mondjuk kp-t akarsz befizetni automatánál, azt virtuális kártyával nem fog menni, fiókba kell bebattyognod a pénztárba és annak díja van, illetve ha pénzt akarsz kivenni automatából és lehalt vagy ki van kapcsolva az NFC-je (jártam már így), akkor is meg leszel lőve kereshetsz másik automatát (a bedugós plasztik persze működött). -
lkristóf
senior tag
-
Noxy
veterán
-
yogibear
addikt
-
DS39
nagyúr
-
Noxy
veterán
-
Noxy
veterán
Pld kap egy e mailt vagy SMS-t hogy csomagja jött, vagy villany, gázszámla, adó, Netflix stb.. tartozása van.
Vagy venni akar egy terméket. Az oldalon fizetéskor kell regisztrálni, ahol a reg.. adatok között kérik a b..kártya adatokat. . Megadja, majd a tényleges fizetéskor, még plusz kedvezményt is kap.
De olyan is van hogy a b..számla helyett, a b..kártya adatokat adja meg.
Ezek soha nem derülnek ki panasz esetén, csak az hogy támadás érte a bankkártyáját.
-
namenlos
tag
Itt keverednek szerintem a fogalmak:
Virtuális kártya: egy “nem legyártott” bankkártya. Nincs hozzá plasztik, csak a banki mobilappban vagy netbankban látod. Ugyanúgy van saját kártyaszáma, lejárati ideje és CVC kódja, mint egy fizikai kártyának. Ezt a kártyaszámot megadhatod online vásárláskor, pont úgy, mintha egy fizikai kártyáról írnád le az adatokat. (Tehát: a “virtuális” attól virtuális, hogy nincs műanyag kártya, de maga a kártyaszám a bank rendszereiben egy normál kártya.)Tokenizált kártya: akár fizikai, akár virtuális kártyáról van szó, mindkettőt hozzá tudod adni a mobilos pénztárcákhoz (Apple Pay, Google Pay, Simple stb.). Ilyenkor a tényleges kártyaszámod helyett létrejön egy úgynevezett token, ami egy másik, az adott eszközhöz kötött kártyaszám. A blokkon ez a token látszik, ezért más a kártyaszám, mint ami a fizikai kártyán vagy a virtuális kártya adatainál szerepel, mégis ugyanarra a számlára megy a terhelés.
Tehát, ha a virtuális kártyát tokenizálod és azzal fizetsz, akkor más lesz a kártya száma a blokkon. De ugyanez igaz a fizikai kártyára is.
-
Peter.70
addikt
-
RR-13
őstag
-
namenlos
tag
-
sunnyside
csendes tag
-
nggabi
félisten
-
DS39
nagyúr
-
leslieke
Jómunkásember
-
Oldman2
nagyúr
-
rothfb
veterán
-
KubanitoS
veterán
-
axioma
veterán
Hat, nem tudom hogy meg fogjak-e oldani, er-e nekik annyit, nyilvanvaloan a rendszer bugos. Nalunk pl. OTP aruhitel nalunk azzal hiusult meg (igaz, par eve), hogy a munkahelyem egyetlen, telekom alatt megtalalhato telefonszama egy adatra hasznalt sim szama volt, ok meg azt hivogattak a megadott ill. honlapon sot sztem cegjegyzekben megtalalhato (telenoros, varosi mar nem is volt) helyett, es kozoltek hogy a majd 100 fos kkv nem erheto el, es oket nem erdekli hogy miert, nem kotelezo hitelt adniuk. Itt mondtam azt hogy koszi, soha tobbet, bar azota mashol dolgozom.
Az adott termek mas aruhitellel (esetleg masik uzletben nem erheto el? Lehet jobban jarnal...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 27% - Samsung S49CG954SU OLED Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- Dobozos! Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- LG UltraGear 45GX90SA-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámitOK
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest