Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
Beszéltem a Hervissel. Tudnak a fizetési problémáról, elseje óta dolgoznak a megoldáson. Azt az infót kaptam, hogy nemcsak OTP-s kártyával van probléma, K&H és még ki tudja melyik bankéval, de állítólag a vásárlók 10%-a nem tud fizetni, nem tudják mi a hiba oka...
Vagyis igen, a 2 faktoros hitelesítéssel van probléma. -
malacka87
őstag
Üdv. Van egy kis probléma telekomos és a tarr kft számlám se tudom befizetni. Simple pay el mennek ezek de azt írja ki hogy sikertelen tranzakció. Látom hogy január 1-től új szabály van a kártyás fizetésre de az appban sehol se tudok regisztrálni. Bekell menni a bankba ilyenkor?
-
tomp
félisten
Oké nincs integrálva az oldalba. De ha egy fintech kártyát adok meg, azzal miért megy a 2 lépcsős megerősítés?
pl OTP kártya automatikusan elutasításra kerül egy oldalon ahol a CIB online fizetési oldala megy. Ellenben megadom a Transferwise kártyát, amire megjelenik a TW oldala, hogy SMS vagy mobilapp megerősítést szeretnék e használni. Miután megerősítem mobilon, visszamegy a CIB online fizetési oldalra ahol közli, hogy sikeres tranzakció.Amúgy a Google Pay online fizetéshez nem kell 2 lépcsős izé. Simán tudtam venni filmet a Play Movies-on.
-
-
ates2
senior tag
-
zzola
titán
-
ates2
senior tag
Helló!
Akkor én is panaszkodnék.
Telekód van,OTP Smart bank alkalmazás van.
De pl: lotto.hu-n nem tudok feltölteni/fizetni mert semmi autentikácio nem jön fel a kártya,név,lejar,cvv Fizetés gomb nyomása után,csak hogy sikertelen instant.Hasonló probléma MVM gázszámla bankkártyás fizetésnél.
OTP ügyfsz szerint minden jól van beállítva...még se tudok online/vásárolni/fizetni.
Ötlet valakinek esetleg? -
zzola
titán
Én nem küldenék térti levelet! Egy e-mailt, nem jött meg a csomag (csomagkövetés nincsen?), elállsz a vásárlástól. Ha nem jön válasz, akár online is kezdeményezheted OTP oldalán.
Nekem korábban volt egy ilyen ügyem, anno amikor megjelent az XBOX ONE X, az edigital elírta az árát webshopban. Vettem egyet, a terméket nem kaptam meg, de a vételárat sem utalták vissza a kártyámra, folyamatosan az OTP-re mutogattak.
Elegem lett, indítottam egy chargeback-et - amiről egyébként korábban sosem hallottam - és pár nap múlva az OTP jóváírta az összeget.... -
Keem1
veterán
Srácok, nem tudom, hogy az alábbi fogalom az én problémámra való-e, sejtésem szerint igen, de mielőtt ezen a procedúrába belevágnék, érdekelne egy rutinosabb topiktárs véleménye.
Még bőven az egyik itthoni webshopból rendeltem egy karácsonyi ajándékot, ami nem jött meg azóta sem, folyamatosan "fizetve" státuszú, decemberben telefonon töröltettem a megrendelést és a pénz visszatérítését kértem, mivel karácsonyi ajándék volt a terv és nem akartam tovább várni, megvettem máshonnan, mielőtt mindenütt elfogyott volna. Azóta számtalan telefon, meg egy meg nem válaszolt e-mail, kb egy hónapja. Nem egy nagy értékű termék, 10 ezer Ft alatti vételár, de én azért szeretném visszakapni a pénzemet. A magyarázat az, hogy valószínűleg elkallódott a csomagom, és keresik. Hát keressék, ez engem nem érdekel, nekem a pénzem kell.
Mivel ekkora összeggel nyilván nem fogok bíróságra menni, azt tervezem, hogy az OTP-től kérek chargeback-et. Nyilván, mielőtt ennek nekiállok, mindent megragadok hogy még ez előtt visszaszerezzem a pénzem, holnap egy tértis levelet adok fel a webshopnak, de azt minimum 30 napig pihentetik, mielőtt bármi választ kapnék, a chargeback meg határidós, talán 120 nap, szóval abból se kéne kifutni.
Vélemény a fentiekről? Mivel ez OTP topik, itt inkább a chargeback-kel kapcsolatban érdekelne a dolog.
Amúgy eddig ilyet még nem b*sztam, pedig rendszeresen vásárolok webshopokból.
-
Serpiko
addikt
Az OTP webbkártyához virtuális kártyához lehet beállítani telekódot?
-
Sziasztok!
Ha a meglévő megtakarítási számlám mellé szeretnék nyitni egy másikat is, más célokhoz, akkor mindenképp muszáj bemennem személyesen egy fiókba, vagy intézhetem online is a nyitást? -
qqzs
őstag
Állandó lakcím változást lehet online intézni ügyfélkapun, de az OTP-be ezt bejelenteni csak személyesen lehet??
-
zzola
titán
Üdv!
Online szerettem volna fizetni (Hervis), de nem megy végig a fizetési folyamat! Természetesen korábban be lett állítva a kártyákhoz a megfelelő kód, idén már többször fizettem online.
Többször próbáltam, app hitelesítésig és jóváhagyásig el is jutottam, de nem ment végbe a fizetés.
Most újra próbáltam, Hervis oldala már a hitelesítésig sem továbbít, azt írja a weboldal piros karakterekkel, hogy "Sajnos a rendelés befejezése sikertelen. Rendelésed a pénzügyi partnerünk által került elutasításra. Kérünk válassz egy másik fizetési módot."
.2 kártyával is próbáltam, mindkettőn van fedezet, de mégsem.
WTF? -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
TigerDzsó #8769 üzenetére
Szia!
Részvétem.
"Ilyenkor mi tudok tenni külföldről?"
Sajnos szerintem semmit...
Én is igy jártam másik banknál. (csak személyesen bankfiókban változtatható meg a telefonszám)
Úgy oldottam meg hogy külföldön nyitottam számlát, amire minden hónapban telebankkal átutalom a nyugdíjamat (átmenetelig), várhatóan februártól meg egyenesen arra fog utalni a MÁK.
Persze ez a megoldás nem mindenkinél megfelelő.
-
TigerDzsó
tag
Sziasztok!
OTP internetes felületen keresztül van lehetőség cserélni a számlához rendelt telefonszámot?
Még dec. 23 körül megpróbáltam megváltoztatni, a netes felületen az új számot írta, de természetesen az új számra nem jött megerősítő SMS, se semmi. A régi számhoz jelenleg nincs hozzáférésem. Ilyenkor mi tudok tenni külföldről? -
i3odnar
tag
Hasonló hiba áll fent nálam is netes vásárlásnál, mint az előttem hozzászólóknál. Idegességemben már a kártyát is letiltottam, nem gyanítottam, hogy újraaktiválni már csak személyesen lehet .
Lesz egy köröm a bankfiókba, utána hátha helyreáll.
-
Grande Ale
őstag
Feleségem szeretett volna about you-fizetni, visszadobta, nem engedte. Mi a franc van az otp-nél, miért nem lehet online fizetni?
-
KubanitoS
veterán
Minap próbáltam NET számlacsomagot átváltani SMART számlacsomagra. A jelenlegi számlámom van e-gépjármű betétkönyv. Az ügyintéző azt mondta, hogy ha átvált másik csomagra, akkor a jelenleg iszámlámon lévő összes dokumentum (visszamenőleges számlakivonatok pl) eltűnnek, valamint a gépjármű betétkönyv megnyitásáról szóló elektronikus szerződésem is. Magyarán ha esetleg nyerek, akkor nem tudom majd szerződéssel igazolni, hogy az enyém a betétkönyv. Ez vajon igaz lehet? Kicsit szkeptikus vagyok ebben a dologban.
Illetve, vajon mennyibe kerülhet a betétkönyvek visszaváltása?
-
Viper26
nagyúr
Társkártyát lehet igényelni online?
-
kp78
addikt
Ma kíváncsiságból tettem egy újabb próbát, és sikerült a topup az OTP-s kártyával, amivel korábban nem.
Akkor azért mégis csak az OTP volt/lehetett a ludas... -
BobTail
őstag
Köszönöm válaszod! Amióta regisztráltam az új Internetbank szolgáltatásra, ezt írta a Smartbank app, akárhányszor próbáltam az OTPdirektbe belépni:
Viszont most újra megpróbáltam belépni, és sikerült
... és most már látom is, hogy nem volt telekód beállítva, szóval probléma megoldódott, és sikerült kifizetni a számlát! Köszönöm!
-
válasz
BobTail #8759 üzenetére
Az internetes vásárláshoz a ("régi") SmartBank app kell, az újban nincs lehetőség jóváhagyni az kártyás vásárlásokat jelenleg. Viszont a SmartBank felrakása után 24 órának el kell telnie, hogy aktiválhasd a regisztrációt a beállításokban és csak ezután fog működni a netes vásárlások jóváhagyása is az app segítségével, addig a telekód+sms fog kelleni.
Telekód be van állítva az adott kártyára?
Hogyhogy nem tudsz belépni a webes felületre? Annak is működnie kellene, párhuzamosan az új felülettel.
Én amúgy pont hétvégén fizettem ki egy Telenoros számlát, szóval az működik. -
BobTail
őstag
Sziasztok,
Olvastam az előzményeket, és látom többen hasonló cipőben járunk az utóbbi időben, ami a sikertelen kifizetéseket/utalásokat illeti., de ugyanolyan esetet nem találtam, mint az enyém, ezért vázolnám röviden a helyzetet:
Szeretném kifizetni Telenor telefonszámlámat Barion tárcával, amihez OTP-s debit és credit kártya is társítva van (volt, mert egyik próbálkozásom az volt, hogy töröltem őket), és sajnos "A fizetés sikertelen" üzenettel találom szembe magam, és hogy forduljak a bankomhoz. Így tettem, lassan egy órája várok válaszukra több felületen is. Az új Internetbank fiókom él, appot is használok, ill. Smartbank appot is tudom még használni, de a webes felületre már nem tudok belépni. Gondoltam ha Nektek ment Revoluttal, akkor majd megpróbálom azzal, csakhogy Revolutra sem tudok tenni pénzt egyik OTP-s számlámról semFüggőben lévő kifizetések nincsenek, értesítést és SMS-t nem kaptam, telefonszám megvan adva, szóval ötletem sincs, hol lehet a probléma.
A fentiek alapján, kérlek tudnátok tanácsot adni, hogy mivel-hol próbálkozhatnék még?! -
Littoral
aktív tag
kp78
Ryder1Köszönöm a válaszokat. Bejelöltem, beállítottam, de egyelőre még nem jelent meg a listán, ez a "megbízását az OTP Bank befogadta és feldolgozta" szöveg jelent meg, gondolom, később majd történik valami. Amikor aktiváltam a webkártyát, az rögtön és automatikusan megjelent, arra számítottam, hogy ezzel is így lesz.
-
Keem1
veterán
Alapvetően külön, ez az 5 db fizetés összesen 4 db vásárlás volt, 4 db különböző helyen, azért nem 5, mert a sikertelen OTP után a Revoluttal fizettem végül sikeresen. Tehát ahol az OTP sikertelen volt, ott a Revolut simán ment. Ki is írta a webshop, hogy várakozás a Revolut appos jóváhagyásra. Jött a push üzenet, confirm, és kb 3 másodperc múlva már "Thank you".
-
GabN73
addikt
válasz
Flowtation #8754 üzenetére
Attól mert közös a számla, még mindig személyenként/kártyatuladjonosonként kell lennie direktnek vagy kártyának.
Más megoldás nagyon nincs, max a webkártya. Az hogy a te nevedre is szóljon egy kártya, ahhoz kell egy társkártya.Keem1
Ugyan azokon az oldalkon fizettél volna, vagy ezek külön-külön fizetések lennének? -
Keem1
veterán
Srácok, hogy van most ez a 2FA januártól az OTP-nél? Lehet, hogy ez még igencsak hektikusan működik?
5 vásárlásom volt az elmúlt 24 órában, ebből 3 Revolut, mindhárom csont nélkül működött (appban kellett megerősítenem).
Kettő volt OTP-s (webkártyával, telefonszám hozzáadva), az egyik rögtön elutasításra került, a netbankban még csak nyoma sincs (láttam, ahogy a webshop feldobja hogy ügyfélhitelesítés blabla, de se sms, se push confirmation nem jött róla, egyszercsak visszakerültem a webshopba, hogy fizetés elutasítva). A második (Netpincér) sikeres, de semmi ügyfélhitelesítés nem kellett (nem mentett bankkártyával fizettem, szintén ugyanaz a webkártya, mint a webshop esetén). Mindkét vásárlást problémásnak érzem. Az egyiket csípőből elutasította az OTP, anélkül, hogy megkérdezett volna. A másik esetben meg ha megkerülhető a 2FA, mi értelme az egésznek?Igen, jól érzitek, rohadtul bosszús vagyok, mert eddig flottul ment minden, most bejött ez a biztonsági faktor, de ahogy látom, eléggé szarul megy. A Revolutnál 3/3, az OTP-nél 2/0, ha azt nézzük, hogy hány viselkedett úgy, ahogy kellett volna.
-
Flowtation
őstag
Egy számlánk és egy kártyánk is van és közösen vagyunk tulajok. Persze hivatalosan én nem is használhatnám a kártyát, ez stimmt. Igazából másik kártyát biztos nem szeretnék, ha lehet másik számlát sem, de ha lehet virtuális kártya a meglévő számlához, akkor az már ok lenne.
Milyen sok más megoldás van még? Csak kíváncsiságképp kérdem.Azért van ez egyébként, mert mi eredetileg AXA-sok voltunk (lakáshitel), ott pedig a nejem volt a szerződő fél, ezért amikor átvett minket az OTP akkor alapból a nejem lett a számlatulajdonos. Én mint társtulajdonos utólag lettem hozzáadva.
-
axioma
veterán
válasz
Flowtation #8752 üzenetére
A kartya a banke, es a birtokosnak (de csak neki) engedi meg hogy koltson vele. Az hogy a koltest hova konyveli (kartyaszerzodesben van) es annak milyen tulaja van me'g, huszadlagos. Te jogosan nem vagy jogosult kolteni a kartyaval.
OTP-t nem ismerem elegge, de nem lehetne virtualis kartyat kerni kulon szamlaval, amire mar te a sajat belepeseddel is tudsz fedezetet rakni? Amugy van sok mas penzugyi megoldas ra. Igaz, mind macerasabb, tenyleg egyszerubb lenne igenyelned egy sajat kartyat, ha egyszer valoban te is koltekezni akarsz... -
Flowtation
őstag
válasz
emeritus #8750 üzenetére
Ez rendben van, nekem csak az a bajom, hogy hiába vagyok én is számlatulajdonos, a kártyát mégsem tudom használni (netes fizetés esetén), csak az asszony.
#8751 herdsman12:
Holnap megy a bankba, remélhetőleg mindent el tud majd intézni, jó lenne ha működhetne normálisan is. -
herdsman12
őstag
válasz
Flowtation #8746 üzenetére
A SmartBank telepítésnél figyelmeztet, hogy más nem használhatja, de működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest