Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic

Hozzászólások

(#4212) dptrsk válasza namenlos (#4211) üzenetére


dptrsk
addikt

III. 5. Tranzakciók engedélyezése és elszámolása, valamint az alkalmazott árfolyamok
III. 5.1. Forint alapú kártyák árfolyamai (57) A tranzakciók engedélyezésekor használt árfolyamok
a) A forintban végzett tranzakciók, az eredeti összeg változtatása nélkül, forintban kerülnek engedélyezésre.
b) Az euróban/amerikai dollárban végzett tranzakciók engedélyezésekor a Bank az euró/amerikai dollár összeget az engedélyezés időpontjában érvényes, napi első deviza eladási árfolyamán számítja át forintra és ezen összeg kerül engedélyezésre.
c) A Magyarországon kívül és a Magyarországon nem forintban/euróban/amerikai dollárban végzett Tranzakciók engedélyezésekor a tranzakció eredeti pénznemét a Mastercard és VISA Nemzetközi Kártyaszervezetek forintra átszámítva küldik meg a Banknak és ezen összeg kerül engedélyezésre.

(58) A terhelési tranzakciók elszámolásakor használt árfolyamok
a) Maestro, MasterCard és VISA típusú kártyákkal a Magyarországon kívül és a Magyarországon nem forintban végzett tranzakciók (kivéve: OTP Bank által Magyarországon üzemeltett euró töltésű ATM-ekben végzett készpénzfelvételi tranzakciók, valamint az OTP Bank magyarországi hálózatában, euróban és amerikai dollárban végzett tranzakciók) eredeti pénznemét a Nemzetközi Kártyaszervezet átszámítja az általa alkalmazott árfolyamon euróra. A Bank a Nemzetközi Kártyaszervezet által elszámolt összeget a Kártyaszervezet általi elszámolás napján a Banknál érvényben lévő, aznapi első deviza eladási árfolyamon számítja át forintra.
b) Az OTP Bank által Magyarországon üzemeltett euró töltésű ATM-ekben végzett tranzakciók, valamint az OTP Bank magyarországi hálózatában, euróban és amerikai dollárban végzett tranzakciók árfolyama a tranzakció napján a Banknál érvényes, aznapi első deviza eladási árfolyam.

Azaz a kártyatársaság és a bank is átvált.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.