Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
albiosz
őstag
válasz
albiosz #4299 üzenetére
Ránéztem azért kíváncsiságból mit kínál most az OTP:
- Sima Bonus, ahogy írtam max 30,000 HUF jóváírás évente, kártyadíj 4084, társkártya 3068. Zárlati (havi) díj 207 HUF.
- Bonus Gold, max évi 50,000 HUF jóváírás, kártyadíj első évben 8462, második évtől 16504 (uhh, bazz), társkártya első év 8914, második évtől is. Zárlati díj szintén havi 207.Első éves kártyadíjat mondjuk le lehet vásárolni, de második évtől elég húzósak.
Csak átfutottam a kondilistát, szóval lehet van még más is, ezek pl. nem tudom mik:
a) letéti díj 110Ft/hó
b) visszaszolgáltatási díj 207FtUtóbbi gondolom, ha felmondod, az nem is vészes. Mondjuk 6 hónapon belül ezt is felszámítják:
m) megszüntetési dj 8 122 Ft
Ez nekem nem tűnik túl jó ajánlatnak...
-
albiosz
őstag
válasz
betyarr #4298 üzenetére
Én is OTP-s vagyok és mellé van BB UPC-m. Milyen díjcsomagban vagy? Mennyiért utalsz?
Simple esetén én kértem tranzakciós csomagot, az 203 HUF és így 250,000 HUF-ig ingyen utalok, azon felül 0,3%. Mostanában olyan 300,000 HUF a havi költés BB UPC-vel. 2 felnőtt + 1,5 éves gyermek. Mindenhol ezzel fizetünk. Erről megy 2 lakástakarék, minden számla és még a csokiautomatánál is ezzel fizetek paypassal.
Tehát a fennmaradó 50,000 HUF-ra még fizetek kb. 150 HUF-ot. Havi OTP költség ~350-400 HUF.
Visszatérítés BB-től 6000 HUF 300,000 költés esetén és most a UPC számlával nem is számolok, mert arra nem 2%, hanem 6% visszatérítés jár. Költség: kártya éves díj 1320, társkártya 990 (opcionáis), SMS 436 havonta (opcionális). Havi költség tehát ~629 HUF társkártyával és SMS-sel számolva. Összköltség tehát (OTP + BB) 1000 HUF körül van, jóváírás 5000 HUF.
Számold ki, hogy neked megéri-e! OTP Bonus asszem 30,000 HUF-ot fizet max évente és ebből ugye lejön a költség. A fenti esetben BB-nél pedig a tiszta haszon 60,000 HUF. És én még kicsiben űzöm, sok user megforgatja a teljes 1,000,000 HUF-os visszatérítési plafont pár másik kártya bevonásával. Az havi 20,000 HUF visszatérítés ugye.
-
albiosz
őstag
válasz
Cathfaern #4296 üzenetére
Biztos, hogy ingyenes a hk-ra átvezetés minden díjcsomagban?
Nem tudom, kérdezem, de gyanús.
Én amúgy anno nem is foglalkoztam otp-s hitelkártyákkal, miután kicsit utánanéztem (akkor még amex néven futott). Elriasztott az évi egyszeri visszatérítés meg költségben is jóval kedvezőbbek vannak a piacon.
(#4295) betyarr: a kh-s jó, amit a másikban írtál + nézd meg a BB UPC kártyát, szerintem most az a legjobb a piacon.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
betyarr #4295 üzenetére
"mik lehetnek a buktatók?nyilván azon kívül,hogy nem fizetem vissza időben a költött összeget.vannak olyan dolgok,amire oda kell figyelni,mert ráfizethetek?"
1. ne köss hitelkártya biztosítást, mert elviszi az összes visszatérítést
2. SMS értesítés darabja 30 Ft, szóval olyat se kérj
3. Ha automatán vonják hó végén, azért is fizetsz havonta 300-400 Ft-ot (de ha beállítatod automatára, de kézzel átutalod, akkor az ingyenes, mert saját számlák közti átvezetés. És akkor ha valamiért elfelejtenéd, akkor sincs gond)"a hitelkeretet ki/mi határozza meg?"
Ugyanaz, mint bármilyen hitelbírálat, tehát jövedelem meg hitelek alapján megy."a költéseket gondolom simán követni lehet online?"
Lehet, ugyanúgy látod, mint a rendes bankszámlád."a visszafizetendő összeget nekem kell összeadogatni,vagy küldenek üzenetet valamilyen formában a hó végén,hogy mennyit kell visszatenni?"
Küldenek, de lásd előző pont, ott is látni fogod mennyi a tartozásod."illetve,ami még nagyon fontos:hogyan lehet visszajuttatni a hitelkártyára az összeget?az utalás és a befizetés ugyebár díjköteles.ha ezekkel akarnám megoldani,akkor a visszafizetésekre rámegy a haszon.netán itt is lehet alkalmazni a kártyák közötti ingyenes pénzmozgatást,mint a webkártya esetében is?vagy van valami egyéb trükk?"
Lásd első rész harmadik pontja, saját számlák közti utalás lesz, annak nincs külön díja. -
betyarr
veterán
gondolkodom hitelkártyában.nem tudom,hogy melyik banknál lenne érdemes igényelni.én otp-s vagyok.néztem az otp-t és ez a bonus hitelkártya lenne szerintem a költéseimnek megfelelő.
mik lehetnek a buktatók?nyilván azon kívül,hogy nem fizetem vissza időben a költött összeget.vannak olyan dolgok,amire oda kell figyelni,mert ráfizethetek?
a hitelkeretet ki/mi határozza meg?
a költéseket gondolom simán követni lehet online?
a visszafizetendő összeget nekem kell összeadogatni,vagy küldenek üzenetet valamilyen formában a hó végén,hogy mennyit kell visszatenni?
illetve,ami még nagyon fontos:hogyan lehet visszajuttatni a hitelkártyára az összeget?az utalás és a befizetés ugyebár díjköteles.ha ezekkel akarnám megoldani,akkor a visszafizetésekre rámegy a haszon.netán itt is lehet alkalmazni a kártyák közötti ingyenes pénzmozgatást,mint a webkártya esetében is?vagy van valami egyéb trükk?vagy ha van valakinek jobb ötlete más bank hitelkártyájára,akkor átmehetünk a másik topikba,ott is kérdeztem,de nem jött még válasz [link]
-
vnorbi
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valaki, akinek van aktív direktbróker szolgáltatása? Az érdekelne, hogy a külföldi szekció (XETRA) keresője ad-e találatot az IE00B1FZS574 keresésre.
Többször belefutottam már, hogy valamit kinéztem, aztán amikor a vásárlás miatt aktiváltam a szolgáltatást, akkor koppantam, mert nem volt benn a rendszerükben (ilyenkor lehet igényelni, és egy napon belül be is kerül, de ez pont elég szokott lenni, hogy addigra valami mást válasszak helyette).
-
viktorhu
veterán
-
namenlos
tag
Voltam Prágában, nagyon szép volt. Az ide kapcsolódó pozitív csalódás, hogy a budapesti valutaváltó 13,9 Ft-ért adott egy koronát (a kezelési költségekkel együtt), míg a bank a kettős konverzió után is csupán 12,8 Ft-ot számolt fel a külföldi kártyás fizetések után. Nem drágábbnak kellett volna lennie?
-
nuri
aktív tag
Hi all, tudja-e valaki; otp értékpapír számlán devizába is lehet-e kereskedni?
Bejön pár euró s nemigazán tudom hova tegyem úgy, hogy haszna is legyen.
Nyitnék egy devizaszámlát ha otp nem váltja át kereskedéskor forintra. -
meroly
veterán
Sziasztok!
Smart csomag esetén (régi simple) ha ma beállítom a 2 ATM opciót, akkor holnaptól már él a havi két ingyenes ATM? Ennél van összeghatár?
köszi
-
viktorhu
veterán
válasz
Criminal017 #4284 üzenetére
Az osztrákok ezeket a dombornyomott kártyákat nem tekintik debit kártyának, sok helyen volt problémám vele, ahol csak debit (és nem hitel) kártyát fogadtak el. Amikor sok időt töltöttem ott, külön tartottam egy maestro kártyát erre a célra.
-
Keem1
veterán
válasz
Criminal017 #4284 üzenetére
Ez érdekes, mert évente többször járunk Sógorisztánban, és mindig kártyával fizetünk, gond nélkül.
-
Criminal017
őstag
Sziasztok!
Mostanában sűrűbben járok Ausztriában és van pár kellemetlen tapasztalatom.
Ugyebár Horvátországban, Romániában, Szlovákiában képviselteti magát az OTP, ezekben az országokban mindig simán fizetek kártyával, ami egy OTP junioros Master Card debit kártya. Kínából is rendelek vele, hisz a PayPal azzal van összekötve.
Viszont az osztrákoknál nagyon nyögvenyelős a dolog. A bécsi főpályaudvaron a Sparban egyáltalán nem fogadja el, mindig hibát dob, a peronos automatáknál meg vagy megy vagy nem. McDonaldsban az automatás helyeken az automatákkal simán működik.
Van ahol második-harmadik próbálkozásnál sikerül, van ahol 1-2 percig gondolkodik, utána fogadja el.Valaki esetleg tudna erre mondani valami magyarázatot? Ennyit számít, hogy nincs jelen az OTP? Vagy az OTP tiltja le ilyenkor? Fogalmam sincs, a telefonos ügyfélszolgálat nem tudott semmi használhatót mondani.
-
astorre19
aktív tag
Sziasztok!
Folyószámla hitelkeretet netbankon keresztül meg tudom szüntetni,tudja valaki?
Vagy mindenképpen személyesen kell? -
trassher
addikt
Sziasztok!
Jump csomaggal kapcsolatos kérdésem lenne. Holnap indulok németországba és érdekelne, hogy tudom e kint használni a kártyám vagy csak komoly + költség ellenében? Céges út, pénz van nálam de bármilyen váratlan dolog bekövetkezhet épp. -
KubanitoS
veterán
válasz
betyarr #4268 üzenetére
Van valami speckó böngésző plugin installálva? Adblock és társai? Próbáld meg inkongnító módban futtatni a böngésződ és úgy létrehozni a kártyát.
szerk: Egy kérdés részemről is. Itthonról otpdirekten keresztül tudom módosítani valahogy a készpénzfelvételi / vásárlási limitet, illetve az SMS beállításokat, hogy miről kapjak üzenetet. Próbáltam keresgélni, de nem találtam ilyesmit.
-
betyarr
veterán
simple virtuális kártyát szeretnék létrehozni,végig megyek a lépéseken és a végén azt dobja,hogy sikertelen a művelet.másnak is volt ilyen
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már olyannal, hogy OTP SZÉP kártyával nem tudott fizetni (jelenleg most Netpincér).
POS 064-es hibakóddal tér vissza, de túl sok információt nem találtam róla.Egyenleg biztos, hogy van fent rajta. Esetleg valamit aktiválnom kellene még? Ez lenne az első vásárlásom vele. A telefonos kártyaaktiválást megtettem már, neten is be tudok jelentkezni, egyenleget lekérdezni stb.
-
thiclyoon
aktív tag
Sziasztok!
OTPdirekt-en átállítottam a számlakontroll limitjét 2 napja (nincs limitről 4000 huf-ra), de azóta is kapom az sms-eket akár a párszáz forintos tételekről (hiába az új hónap is akár). Mit ronthattam el, vagy hogy működik ez? Erről lenne szó: "Terhelés: Minimális értesítési limit: 4.000 HUF". Vagy ha nem ezzel lehet beállítani, hogy ne kapjak mindenről sms-t, akkor hogyan kellene?
Köszi előre is!
-
dptrsk
addikt
válasz
Atomantiii #4261 üzenetére
Nincs
-
Atomantiii
addikt
Otp-nél van olyan lehetőség ha nincs náluk számlaszámom, hogy besétálok hozzájuk, befizetem Ft-ban a pénzt és azt szeretném, hogy azt utalják át német számlaszámra euróban?
Ha igen mennyibe kerül a deviza átutalás kb?
-
törölt tag
Hali.
Név és születési dátum alapján kiadhat egy bank számlaszamot? Vegul is azzal visszaelni nem nagyon lehet. Haveromnak akarok utalni, tett pár szívesseget, de elkoltozott, kpt meg nem fogadott el. Nevét, születési dátumát tudom.. -
Remekelek28
őstag
Sziasztok.
Olyan létezik még a hiteleknél,hogy 3 hónap törlesztés szünetet lehet kérni? Lakáshitelről vsn szó. Ha igen,mik a feltételek és ez milyen időközönként vehető igénybe? -
maj-viktor
őstag
Sokan a fekete jövedelem - nehogy már tudják mennyi pénzem van... meg tartoznak ezért levonják a fizetésük 10-20-30%-át, stb. nem egy ismerősömel beszéltem már erről, mind-mind ezekkel érvelnek, hogy így a köcsög bankok lehúznak (ha jól használod még te kapsz pénzt és nem lehúznak)... hogy a NAV belelát, hogy az állam lehúz, stb.
Valamelyik nap is beszéltem egy ismerősömmel pont erről és neki 30+ évesen SOHA nem volt bankszámlája - bankkártyája!
Mondom bazze, azt hogy én napi szinten használom... mobil appon parkolok, veszek koncert - mozijegyet, autópálya matricát... paypassal fizetek minden 5E alatti vásárlást... gyorsabb! nincs ja apró, lehúzás, visszaadási probléma, lassúság, stb.
(tény én se tartom minden pénzem a bankba, de azért...)Mondjuk én nem értem ezt a "levonást" se, ugyebár inkasszóznak meg minden... valahogy én mindig korrekt próbálok lenni, így soha nem volt "behajtós" történetem... ellenben nem egy ismerősömnek van... hogy folyton akár egy bkv büntetés vagy banki hitel / cofidiis-provident, minden szar miatt ugyebár "tartozik"... és persze hogy "behajtják", amilyen formában tudják, ha inkasszó, akkor úgy! (ezért sincs sok ismerősömnek se számlája avgy munkahelyén is ugyebár ezért kp-ba kéri a fizuját, stb.)
Amúgy a kp-hoz téma:
https://kiszamolo.hu/keszpenz-te-draga/ -
leslieke
Jómunkásember
válasz
szabogabor10 #4254 üzenetére
+1!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- iPhone topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest