- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cszolee79
tag
válasz
body007
üzenetére
Nem csak a motorok, de kb minden. Látszik rajta ha jobban belenézel, hogy szándékosan úgy tervezték hogy elromoljon. eltörjön, elkopjon. Az anyaghasználaton. A kialakításon. Hogy olyan megoldások vannak, amiért általánosban a technika órán karó járt. Aztán 10-15 év múlva meg már alkatrész sincs hozzá, max. utángyártott, gyenge minőségű, vagy ha szerencsénk van megkímélt, bontott gyári.
Lehet itt bullshitelni a kibocsátással, ami szép és jó, de inkább azt kéne megnézni hogy mekkora környezeti terhelést okoz egy komplett autó legyártása. Most meg jönnek az elektromos autók, az akkumulátorokkal.Mikor éri meg lecserélni, hol van az a határ, hogy új autót venni környezetszennyezőbb mint a régit tovább használni még akár évekig?
Meh... fogyasztói társadalom. Fogyassz, herdálj, pörgesd a nem létező pénzt, növekedjen a gazdaság. De hova? És meddig?
-
SPeti1984
senior tag
válasz
body007
üzenetére
Nekünk volt már két 1.0-s Ford Focus 125le-vel de semmi baja nem volt egyiknek sem sőt nagyon kellemes volt vezetni. 1.6-hoz képest jóval fürgébb és a fogyasztása is kedvezőbb volt. Én azt látom a tendencia nagyon az, hogy kis ccm vagy nemsokára a kis ccm+hybrid rendszer. Inenntől kezdve meg előbb veszik meg ami csak kis ccm-es mert kevesebb a hibaforrás.
-
cszolee79
tag
válasz
body007
üzenetére
Kollégám sok éve egy kis lakóövezeti egyirányú utcában lakik, párhuzamosan parkol, mindig szépen beáll, eddig háromszor vagy négyszer törték össze az autóját - elöl, hátul, oldalt. Minden alkalommal az elkövető el (akart) menekülni, de vagy látta valami segítőkész lakó és felírta a rendszámát vagy épp meg tudták állítani.
Elképesztő milyen söpredék jellemtelen emberek vannak. -
Sanki
addikt
válasz
body007
üzenetére
Levegőszűrős: valószínűleg annak nincs másik csatlakozója, csak 1 bemenet, így a takony kicsapódik a levegő meg a szűrőn keresztül távozik a motortérbe.
Pont mohabá is csinált olyat, hogy 2 szűrőn keresztül a kartergázt kivezette, a második szűrőn, ha jól emlékszem szinte már semmi se csapódott ki.
z16xe: nem tudom, nekem z14xep, a leggyorsabb, ha lekapod a csöveket és megméred.

-
Sanki
addikt
válasz
body007
üzenetére
Érdemes, az új festo tartályomon is van pár betekintő nyílás. Majd lesz kép is.
Viszont, amit linkelt mohabá, azon is látod, oldalt az átlátszó cső a telítettségi szintet jelzi a folyadékkal.

Nekem a nagyobb cső a gázabb, mert elég nagy csőátmérő kell hozzá, és ahhoz még nem kaptam meg mindent.
-
Sanki
addikt
válasz
body007
üzenetére
Én szerintem pont ezt rendeltem.
Z14XEP-n a kisebb kartergáz csőre ezt raktam.
[link]Annyi, hogy ez nagyobb csövekhez már kicsi lesz.
Én olyan hetente letekerem az átlátszó részt és ürítem a felgyűlt folyadékot, általában félig / háromnegyedig szokott lenni. --> Ezért szereztem 1 festo levegő szűrőt és a tartálya pont ugyanolyan menetes, szóval arra cseréltem le előző hétvégén.
-
válasz
body007
üzenetére
szerk.:
Ez is megvan: Opel Vectra B ABS vezérlőegység javítása
-
HoaryFox
őstag
válasz
body007
üzenetére
Meg kéne nézni géppel mi a hibakód, de igen, sanszos, hogy az ABS vezérlő mondta be az unalmast. Forrasztások nem bírják, így elkezd hol működni, hol nem.
Ha tagja vagy az OVBH FB csoportnak, ott van egy debreceni srác, aki megjavítja valami 5.000 + posta költségen, megcsináltattam, azóta csak gyújtás ráadáskor látom az ABS lámpát

-
becsitibi
senior tag
válasz
body007
üzenetére
ABS kocka lesz a hiba,a pontos számozás miatt ugyan olyat keress facebook opel adok veszek csoportokban,2x nálam is be..art,innét tudom.
ÜDV!
5-10000 forint között vannak eladóak,autó elektronika szerelőt keress a könyékeden.15000 Ft a szerelés.Ha pesti vagy,szentmihályi úton tudok egyet.
-
Szada85
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Idöközben elhangzott a megoldás, valóban 215/45R17 a hivatalos méret, és 5%-nyi eltérés az már kívül van az "elfogadható" határon. Az ET39-nek elvileg el kellene férnie, de a magasabb oldalfalú gumival már valóban lehet túl sok.
Elsö körben meg lehetne próbálni egy /45 méretü gumival szerelt kerékszettel (ha van ismerösi, vagy Opeles körökben akár kölcsönkérni) menni egy kört figyelve, hogy akkor is beleér-e, mert lehet, hogy pl. a rugó-gátló páros is öregszik már, emiatt is rugózik be akkorát.
-
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
body007
üzenetére
És ezzel megoldod a futóműgeometria elkúródását, az esetlegesen asszimetrikus gumikopást, a határhelyzetben nem megfelelő tapadást vagy azt, hogy ha nem egyedül mész esetleg begyilkolod a kerékjárati ívet?
Szerintem nem. Ott valami nem okés. Ezzel ne szórakozz, láttam telepi verdás gyereket gólyalábat elreszelni és leszakadni.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
body007
üzenetére
Attól, hogy keményebb gátlót-rugót teszel bele, ugyanúgy bele fog érni. Ha betonkemény versenyre valót teszel bele, akkor is.
Gyári váltóméret mellett nem kéne érnie semminek semmibe. Ha mégis, akkor eleve futóműgyilkos és rossz felnit vettél, ami nem a kocsira való.
Luck Dragon: Valóságban: ha van leeresztő akkor olaj le, vákuum szívóval kis cső be, csavar vissza, olaj bele, szevasz.
Szerintem a főnök szeretne egy kis misztikusságot teremteni, hogy az ügyfél lepisilje a bokáját. 2 nap alatt az olaj az ukránoktól lemegy a Tiszán a Dunáig
Az az 5-10ml pedig semmit nem zavar, ezért szokták azt csinálni ha nagyon vadorzó az ügyfél, hogy 2-szer cserélnek olajat. Akkor tényleg szinte teljesen át lesz mosva a rendszer és nem tart 2 évszázadik. -
-
Szada85
aktív tag
válasz
body007
üzenetére
Az ilyeneket leginkább úgy, hogy jó messziröl nézegeted a monitoron, aztán bezárod az oldalt.

Az, hogy 23-szor leírják, hogy semmilyen felelösséget nem vállalnak gyakorlatilag semmire, elegendö bizonyíték, hogy az ember fenntartásokkal kezelje az ilyen nevenincs dolgot szerintem. (már az 5 dodó is megmosolyogtató azért)
De egyébként autótípusa válogatja, az F-nél pl a software-t tartalmazó eepromot ki lehet venni, és megfelelö kütyüvel feltölteni a vezérlöprogramot, majd visszarakni, G-nél H-nál már ezek fixen be vannak forrasztva, így ott flash-elni kell a dolgot a megfelelö csatlakozókon keresztül.
-
válasz
body007
üzenetére
Vmi mást linkeltem

Opel | ECU Map Tuning Files | Stage 1 + Stage 2 | Remap Files
-
Magnum_
nagyúr
válasz
body007
üzenetére
szerintem alapozni kellene, úgy rá a festék meg a lakk. YT-on sok videó van, ha Te állnál neki. De dobd már fel, hogy így natúr milyen, ezüst autóhoz szerintem jó a fekete rács (kerettel).
Kukac: holnap hozza a futár, betesznek valami ajándékot is.. izgulok, mi lehet az
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- Wuthering Waves
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Robotporszívók
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Diablo IV
- Nintendo Switch 2
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Neo 13 A18 Pro - 8GB/512GB SSD Touch ID (MHFG4MG/A) Indigo -3 év garancia
- Dell Latitude 5530 Core i5 1245U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

..."
Jól mondom? 

Jött egy haver ugyanilyen vectrával és lelestem

Az az 5-10ml pedig semmit nem zavar, ezért szokták azt csinálni ha nagyon vadorzó az ügyfél, hogy 2-szer cserélnek olajat. Akkor tényleg szinte teljesen át lesz mosva a rendszer és nem tart 2 évszázadik.