Új hozzászólás Aktív témák

• Lipton

őstag

válasz parandroid #40406 üzenetére

Nem sikerült értelmezi amit írtam.
    Nem szeretem az ilyen multis általánosítós szöveget.
    1. A multik inkább fizetnek utánad adót és fizetnek be bármilyen egyéb adót szember a "hazai kisvállalkozókkal". Lehet mondani sok mindent, de még így is jobb körülmények vannak mint az előbb leírt helyen (bejelentés, adók, munkaruha, cafeteria, stb.)
    2. Miért hasonlítassz más országokhoz és az ottani (bér)szinthez? Menj oda, tanuljad meg a nyelvet, előtted a lehetőség.
    3. Adó és levonások: ahogy meg is jegyezted, nem a munkáltatón múlik. Vagyis talán egy kicsit igen. Amennyiben mindenki mindenhol minden adót befizetne akkor lehet jobban eloszlana a teher (na ki fizet kevesebb adót? ki csal a köznűvekkel? stb.). Amúgy ameddig az átlag ember inkább megvesz bármit számla nélkül addig miért várja el, hogy szemben befizessenek mindent, stb.

A magyarországi HR-esek erős általánosítás. Ugye a kisvállalkozó nem érezteti, nem "jelent ki év ején mert mondjuk az építőiparban nincs munka", stb. Haver ismerős duma nem multi vagy nem multi kérdés.

Nem tudom mitől ez a nagy megkeseredettség, de a HR nem mindenhol "aljasult le".

EQMontoya: hosszú távon és alapvetően. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy bármennyiből meg lehet élni, hanem hogy a motiváció nem csak a pénzről szól

Integra: Maslow bullshit? Pont neked kellene tudni ilyen tapasztalattal, hogy azért nagy igazság van ebben.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés