Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland861010
veterán
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Köszi mindenkinek!
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
A C4 a kategóriában egy bestbuy. ( Pláne , ha jó áron csípi meg az ember , egy jó méretben)
-
gabber01
addikt
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Nem zöldes a képe, különösen oldalról nézve? Vagy sikerült ellensúlyozni megfelelő beállításokkal?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Csak belenéztem a videóba, nem tudom arról beszélt -e, hogy szerinte milyen védelmi szerepet lát el a fólia. Mert mondjuk emiatt a panel nem kapta meg.
Pl. mennyire lesz így sérülékeny, karcálló. Mondjuk egy tisztítás során. Vagy hogy a közvetlen napfény így mennyire tudja károsítani a kijelzőt. Ami alapjában véve, védőréteggel sem túl jó a TV -nek hosszútávon.
Tehát a garanciától függetlenül lehetnek(?) kockázati tényezők. Azért írom, mert akkor nem csak arról van szó, hogy leszarja -e valaki a garanciát. Hanem még rendesen meg is szivatja magát.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
a fénysűrűséget állítja, jobb a csatornákat egyformán emelni mint azt.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Senki nem lövi be szemre a fehéret tokeletesre ezt garantalom, még a sajat szemehez sem. Többen próbálkoztak vele, mind elbuktak. Váltig állították hogy már pedig az a fehér, amíg meg nem lett mutatva nekik hogy valójában mi a fehér. Utána már ők sem látták fehernek a sajátjukat amit szemre állítottak be. Ezért is bukik el minden esetben a perceptual matching (csak percekig allja meg a helyet).
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Ha te a pirosat kéknek látod, akkor annak a színnek pirosnak kell lennie, hogy kéknek lásd. Nem?
A színek helyes és pontos beállítása nem szubjektív téma.
-
eL Geri
őstag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Az én 12-13 éves Pana plazmám is szuper még mindig… csak sajnos kicsi a mérete
(meg hiányzik az eARC)
Bár nálam inkább napi csak egy órát megy. -
hyppo!
aktív tag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Minden vágyam az lett volna, hogy ragasztópisztollyal újra pasztázzák a keretet.

samsung üszi
-
Quadgame94
őstag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Magasabb szín/fehérfényerő. Nagy a differencia igen.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Erdekes, általában mindneki arra panaszkodik hogy milyen sötét. C4?
-
Tyrone89
senior tag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Igen valóban mindenki máshogy érzi megfelelőnek, és ugyan írtad hogy sötétben nézéshez állítottad ezeket az értékeket valamint említetted hogy sajnos már romlik a szemed, de HDR/DV esetében SZERINTEM ennyire levenni a fényt, sötétben sincs túl sok értelme, mert ezzel pont a HDR/DV lényege veszik el. Nem nagyon lesz dinamikája a képnek..és mivel egyre több HDR/DV anyag elég silány, így az alapból nem valami veretes minőségű anyagból még rosszabb megjelenésű lesz. Ugyanakkor értem ha valakinek a nagy fényerő zavarja a szemét főleg este, pusztán csak technikai megközelítésből írtam, hogy HDR/DV esetében így pont ami miatt látványos lehetne az adott film, az lesz semmissé téve ilyen alacsonyabbra állított oled fénnyel.
-
alaves
addikt
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
A HDR/DV 50-60 fényerővel az a probléma, hogy az átlag filmeknél (600-800 nit csúcsfényerő) már gyakorlatilag nem is marad HDR/DV (sötét jeleneteknél pedig nagyon gyenge lesz a láthatóság). A 200-300 nites " "HDR/DV" "-ről nem is beszélve.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
+1! Én is úgy terveztem majd használni a TV-t, ha vettem végre egyet, hogy HTPC-re lesz kötve (egy kis i3-as + Intel B-s VGA). A TV-t nem is biztos, hogy ráteszem a net-re, a gép persze rajta lesz.
-
lala666
őstag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére

Ez nagyon jó az okos tévéknél![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
RockCNC
őstag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
offline van a tv.
Nem mindenkinek való az okos tv
-
Peat76
őstag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Én frissítettem rögtön, teszi a dolgát, gyors és minden rendben, nem indulgat újra, boot-ol többször mikor bekapcskol, mint a Sony Oled Google TV!
-
hunspikey
őstag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Én is költöttem már néhány haute cuisine szóvirágot, de ezután a tiédet fogom idézni (ha sikerül bemagolni)
Visszatérve a miért sötétre, azt azért látni kell, hogy az SDR illetve a klasszikus ezüst kolloid alapú mozi esetén érdekes, de nem volt ilyen gond. Itt mostanában a fene nagy HDR rejtelmes világában adódnak a gondok, illetve azzal van még nekem személy szerint igen nagy gondom ahogy a coloristok manapság a sablonokat használják, tehát ha mélyen a föld alatt vagyunk akkor elővesszük a minden csupa zöld colorwheelt, ha mexicoban vagyunk akkor a csupa narancsot, ha depressziós filmdráma akkor a deszatúrált, low-key + kékre húzott árnyékos szart - komolyan tisztára azt érzem, hogy mint a kezdő gyökér digit hívó amikor első alkalommal megtalálja a lightroom presetjeit úgy hajigálják fel ész nélkül a jelenetekre és elégedetten hanyattdőlnek.
Pedig azért ennél sokkal több és szebb lenne az a szakma is. Vannak persze kivételek, illetve sokakat ott kell felmentenünk hogy valószínűleg egyrészt fogták a kezüket, másrészt csomószor streaming közben adódnak a gondok, mégha jó is volt az eredeti.
Mindenesetre én azt látom, hogy lassan de biztosan javul a helyzet, ahogy annak idején a fotózásban a színesfilm bevezetésekor több nagynevű FF-re dolgozó kolléga felkötötte magát, olyan volt a mentális tiltakozás, most is gyakorlatilag csak kell egy-két tucat év és minden újra sínen lesz, reméljük a Lumiére fivérek vonata is hamarosan befut, hogy stílszerű legyek
-
hunspikey
őstag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Ez a téma lehet egy nagyon jó és informatív beszélgetés alapja, de sajnos nem lehet benne és nem is kell elvárnunk magunktól, hogy lehessen benne igazságot tenni, mert nincs igazság az ügyben, illetve a végére majd kiderül, hogy féligazság azért van

Vannak ipari alapelvek, tehát van a szakma.
Én fotósként dolgoztam, sőt oktattam és stúdióm is volt sok sok éven át. Dolgoztam magazinoknak, egészen neveseknek is pl NG, de Nők Lapja, Marie Claire stb mind ügyfél volt. Amikor ilyen munkákat adtunk le, menni kellett nyomdába gépindulásra hiszen ott lehetett még picit a terheléssel mókolni, de alapvetően régen csakis expozicióval és hívással, aztán expozicióval és sok sok digitális fényeléssel álltak elő az anyagok.
Az egy teljesen hipotetikus kérdés, hogy mit nevezünk "helyes" anyagnak.
Azért indítottam az elejét a szakmával mert alapvetően vannak szakmai elvárások és standardok pl arra vonatkozólag, hogy mit nevezünk helyes expoziciónak - de mivel ez alapvetően egy kreatív iparág a tartalom gyártója mondhat amit akar, és fel is rúghatja az összes írott / íratlan szabályt az ügyben - hiszen ő a kreátor, ő mondhatja azt, hogy ez azért ilyen mert ilyennek szántam és kész.
Csak amíg annak idején volt egy főszekesztő akinek ha nem tetszett elhajtott a faszba és nem adott előbb utóbb több munkát, úgy most a végleges fogyasztó nem hat vissza a tartalomkészítő láncra, ebből fakadóan vannak anyagok melyek kiverik a biztosítékot sok embernél.
Én erre az egészre mindig azt mondom, hogy az a jó séf akinek megeszik a kajáját. Lehetsz te akárhány Michelin csillagos sztár ha már annyira kreatívra képezted magad, hogy plazma deflukciós csillagszél fújta hínárspektrográfiás szublimált gilisztafitymát árulsz konfitáltan, és szerinted ez a szakma csúcsa, de ezt élő ember nem tudja jóízűen megenni, akkor értelmetlen a létezésed és értelmetlen a magas szakmai felkészültséged, hiszen elmentél már rég a lényeg mellett: kiszolgálni a fogyasztókat és élményt nyújtani a fizető közönségnek.
És sajnos azt látom, hogy a mai világban a HDR / DV anyagok esetén kezd idáig fajulni a dolog. Igen én vállalom, hogy kimondottan megvetem egy-két anyag esetén a mögöttes "kreatív" döntéseket, illetve elítélem azt amilyenre készült, sőt hibásnak is titulálok bármit ami az általam tanultak / gyakoroltak / okítottak alapján ordenáré szakmai hibának számítanak. Pl ne ábrázoljunk már verőfényes kültéri jeleneteket úgy, hogy az égbolton a felhő 60 nites fehér, mindemellett még okosan ki is szedjük a meleg árnyalatokat, hidegre húzva a wb-t - mert az egy másik bolygó másik nappal, vagy kikúrt módon beállt napfogyatkozás ahol a égbolt reflex fények világítanak meg mindent... ugye..
Félreértés ne essék: nem a kreatív képi világ zavar, pl pont az említett BladeRunner 2049 szerintem egy mestermunka - egyszerűen hibátlan. Bele vagyok szeretve a darkos, cyber punk világba, imádom a lassú snitteket, a zenét, a képi hangulatot, a full low-key deszaturált képeket - ennek így kell kinéznie anno ködös tájképet se Fuji Velviára fotóztunk mert szarvashiba. De sajnos kevés ilyen anyag van. Van aki csak ilyet akart de nem ment. Tudod ez olyan mint a fing: ha sokat erölteted beszarás lesz a vége. Hát ezt látom a mai anyagok zömén. Becsokkentett a colorist meg a stáb, nem tudtak újat csinálni, jót csinálni ezért csináltak egy szart, hogy legalább különböző legyen.
Szóval a féligazság: a féligazság a fogyasztónál van, neki kell tetszenie az anyagnak. Ha mindenki azt mondja sötét akkor az sötét - ez sajnos ilyen egyszerű. Director's intent?!?! lófaszt

-
Tyrone89
senior tag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
A Hetedik alapból olyan film ami nem igazán HDR-re van kihegyezve. A Blade Runner 2049 az valóban jól néz ki, de HDR-hez képest nagyon alacsonyak a csúcsfények. Ettől függetlenül baromi jól néz ki, csak a HDR-t mint szabványt messze nem használja ki, pedig annál a filmnél még noir jellege ellenére is lenne értelme a HDR- hez méltó csúcsfényeknek

-
Peat76
őstag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Igen, jobban megnézve minimális dőlésszög hátrafelé..
-
Csandi
addikt
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Az a talpa miatt van, nem a panel hajlott. Mind dől hátra, szándékosan, mert LG úgy ítélte, hogy ha full függőleges lenne akkor nagyobb eséllyel billen előre egy lökéstől.
-
Peat76
őstag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Most jól megnéztem minden irányból a C4-em, tökéletes mint az üveglap, egy forgatható tv állványon van, de tökéletesen függőlegesen áll!
-
anderledani
őstag
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Én látom sajnos
a képen csak az egyik hajlása látszik, a bal alsó sarka kifelé, a jobb alsó befelé hajlik, csak azt nem tudtam olyan jól fotózni -
ρσгτσ
addikt
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
Felénk csak a 65 colos QD OLED, ami DAT. A többi DAE, tehát WOLED. Legalábbis eddig nem derült ki más infó S90D szériáról.
Ami nagyobb baj egyébként, hogy tőlünk nyugatra, de még szintén Európában maradva is össze-vissza kavarják a típusszámokat a kereskedők.
Szokásos Samsung sztori, de most már nem csak VA vs ADS esetében, hanem OLED -nél is.
Szerk.:
Samsung -ról ezért nem érdemes népszerű észak-amerikai teszteket olvasni. Mert nem ritka, hogy eltér az ottani modell. Panelben vagy egyéb másban is.Vagy ha olvas is az ember, akkor előtte utána kell járni, hogy tényleg azonos -e a nálunk kapható készülékkel.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Nagy_Gábor
üzenetére
A fenti is LG paneles, csak Samsung "tokban". Egyébként LG -nél már korábban is volt ilyen zöldülés, de szerintem C4 -nél jobban látszik.
A rózsaszín elszíneződés szintén, de kép alapján ezt elég nehéz megítélni, hogy mennyire erős, vagy mennyire van jelen a panelen. De ezt az LG a panel sajátosságának tekinti.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG OLED C1 48"
- LG 83G4 - 83" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG C2 OLED TV - 55 coll 4K, HDMI 2.1 - 120Hz - Garancia
- LG OLED 55 B3 - 120Hz, 140cm, 4k - gari, fóliás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
(meg hiányzik az eARC)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vhiktor