Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partz
senior tag
-
daneel_hu
addikt
Egy gyártó nem lehet prémium.
Csak termék.
Nem kell elbeszélnünk egymás mellett.Édesmindegy milyen tévéket és porszívókat gyárt az LG, az oled-készülékeik prémium termékek ahogyan a többi gyártóé is. Oda is vannak pozícionálva.
De a gondolatmeneteteket elnézve, akkor - ha jól értelmezem - egy SONY AF8 az prémium de mondjuk egy LG 65W8-as az nem? Így kell érteni?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mert ha igen, akkor részemről befejeztem - nem vagyok hajlandó hülyeségről vitázni.
-
daneel_hu
addikt
B&O tényleg egy elbaszott izé, de ha jól tudom mégiscsak egy oled-készülék az ami megjelent.
Nekem sem tetszik, de ettől még prémium az is - szerintem.Az oled tévék között még kimérve sincs 1%-nál nagyobb különbség szinte semmiben sem, ez alapján végképp mitől prémium az egyik és nem az a másik?

Még a legolcsób 55 colos készülék is 400 rongy, és rommáver bármit képminőségben. Mindegyik.
Ha ezek nem a prémium szegmensbe valók, ami mi való oda?
Komolyan kérdezem...
-
daneel_hu
addikt
Kevered a szezont a fazonnal.
Prémium készülékről van szó - a fórumtárs annyit írt a hozzászólásában, hogy xy márka nem prémium, de az A és a B az, mert nem teheti meg, hogy ne az legyen.
Ez így önmagában egy oltári nagy faszság.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy márka nem lehet prémium, de egy termék igen.Sok-sok márkának vannak termékei a prémium-szegmensbe pozícionálva.
Ezek a termékek valamiért kitűnnek az átlagostól, és igen egy B8-as LG OLED is prémium.
Látszik ez az árán, az összeszerelés minőségén, az ergonómián, az anyagfelhasználáson, a képminőségen, a szolgáltatásokon, a vezérlő rendszeren, a csomagoláson, a marketingen stb... stb. Megannyi dolog van amitől prémium egy termék.Az LG egyébként az összes oled készülékét és 2-3 nanocellás LCD-jét pozícionálja a prémium szegmensbe.
Ha jól tudom nincs más.
Valószínű a SONY-nál és a PANA-nál is így működik.
Nem attól "prémium" valami mert a legjobb. Ez tévedés - ha ez akar lenni a mondanivaló, akkor ez nagyon félrement.Egyébként nem tudsz a 77W8-asnál jobb oled készüléket mondani, egyszerűen nincs.
Akkor most csak az LG a prémium vagy mi?
-
-
janos666
nagyúr
A video stream max 100 Mbps, a totál pedig 128 13. és 14. oldal, de nem tudom a gyakorlatban használják-e ma a 109 Mbps felettit (ahol a külső zónára kell tolni a lényeget ás bentre a salangot).
De ez a lemez olvasás minden sávval, DLNA esetén csak az ODD(/HDD)-ről kell ilyen gyorsan olvasni, a hálózaton nem kell áttuszkolni az összes hangsávot, csak amit a TV-n kiválasztottál.
A DTS-HD hang akár 24.5 lehet a 100-as mellé, de akkor mindkettőnek pont egyszerre kell csúcsot lőnie a váltakozó bitrátából.
Szóval elvileg túl tud lógni, de nem sokkal, egy szép nagy előreolvasási buffernek ezt el kéne tudnia fedni, ha csak pár másodpercre ugrik az elvi maximum közelébe, de aztán max ~90%-on van.Írjatok már nekem egy címet (release formában akár), hogy mivel nem birkózik meg LAN-on a TV. Kipróbálnám kíváncsiságból.
-
Élőben, kamera nélkül tökéletesen homogénnek látszik. Akármire megesküszöm. Ezért írtam korábban, hogy élőben lehet bármit is nyilatkozni, minden mást simán rá lehet fogni a fényképet készítő mobil kamerájára. Tele van a net azzal, hogy éjszaka használhatatlan bármilyen mobil kamerája, innentől pedig minden ilyen megörökített állókép hiteltelen.
-
-
-
A mobilos fényképező okozza az anomáliát. Kimerevítve egy 4k HDR anyagot, élőben nézve és közben a telefon kameráján keresztül nézve komoly eltérések vannak a színekben. Ez van. Amúgy napsütéses időben jó képeket tudok összehozni.
Viszont én se tintinget, se bandingot nem látok, ahogy eddig sem. Tehát létezik hibátlan tv. Ennyi a lényeg, a többi sallang. -
Tudsz linkkelni olyan képet, amin tuti látszik ez a banding dolog? Úgy értem olyan homogén mély szürke képet, ami gyárilag okés és tv-n nézve látszik rajta a jelenség?
Egyébként a tintinget már néztem, az nincs a tv-men. A fehér az fehér, semmilyen más árnyalatot nem láttam.
-
bigmasterg
addikt
77c8-ból visszajár egy 55b8 ára kuponban

Azért ebben a méretben már olcsóbb egy qled, akár a q90 is. Ebből a 30%ot leszámolva, már milla alatt van és képminőségben hasonlítható az oledhez.
Ebből is látszik, hogy drágább az oled panel, ahogy nő a méret, mert kisebb méretben meg a q90 a drágább, nem is kevéssel.
65q90ra: 900ezer
55q90ra: 650ezer
"alap" áron -
törölt tag
Tényleg differenciálhatnak így, és indíthatnak pl. egy A sorozatot HDMI 2.0-val, 60 Hz-es panellal, de az LG-re ez nem jellemző. Ha tartják a menetrendet, akkor szerintem már jövőre is lesz HDMI 2.1-es ebből.
Fun fact: a mostani 88"-os 8K paneljük tudtommal 60 Hz-es.
Volt ekkora tévém monitorként, számomra ez a határeset. A még kisebb nekem is még jobb lenne.
-
törölt tag
Nincs, és tudtommal semelyik webOS-re elérhető lejátszó sem tud ilyet.
Polonic viszont számítógépet írt (nem a kérdésre válaszolt), de az is nyögvenyelős lehet - a számítógépes Kodi + HDR-ről épp a napokban volt szó.
(#27346) ribarszki: Külső médialejátszóval a legegyszerűbb, vagy ha átkonvertálod magadnak MKV-re.
-
daneel_hu
addikt
Elképzelhető, hogy vettem volna egy nagyobbat már mivel azóta elköltöztünk máshova. (nagyobb helyre)
Sőt... valószínűleg ez sem lesz sokáig mert egyszerűen kicsi a 65 col nappalinkba.
77 colos
vagy nagyobb kell, de azt mondom a 77" már nem lenne rossz ide. (46 m2)A mázli inkább az, hogy van két gyerekem akik makkegészségesek.
Ez a fontos, és nem az, hogy a 100 colos oled beég majd kapok helyette egy zsírúj 140 colos új modellt. :
-
daneel_hu
addikt
Valószínűleg így van, de most nem értem ez miért ekkora mázli vagy mi...

Nem hiszem, hogy annyira egyedülálló lenne az eset, ráadásul nem direkt tettem tönkre vagy ilyesmi.Szóltál, megnéztem, szar volt (tényleg
)... bejelentettem és végigvittem a procedurát.
B8 is fel volt ajánlva helyette. (55B8)
-
daneel_hu
addikt
Neeeeem.
Már egyszer kitárgyaltuk.Amennyiben nem szólsz, hogy nézzem meg vörös tesztábrával a képet, akkor és csakis akkor lenne az eredeti készülék. Persze azóta lehet észrevettem volna, de bőven kicsúszva a gariidőből.
Szumma szummárum... azért van 65-ös E8-asom mert TE szóltál.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De tényleg.(küldjek egy pezsgőt?)

-
krx21
nagyúr
LG-nél nem igazán szabad hozzányúlni. 50-es a normál érték, ennél lejjebb véve könnyen bukhatod a sötét részleteket, feljebb emelve pedig a fekete színt is elkezd emelkedni, valamint ha még tovább emeled még a világos részletek is eltűnnek… Nagyon hasonlóan működik mint a gamma ...
Csak akkor érdemes hozzányúlni, és csakis ideglenesen ha a master nem úgy sikerült ahogy kell, picit lehet korrigálni… normál, jól sikerült anyagnál csak rontasz rajta. -
renatto
őstag
-
BenFe
tag
A tiéd is 65", igaz?
Mert megint csak ahogy utánad írtak az jött le, hogy az 55" méretnél valahogy nem ennyire gáz...
Én is 2 napja néztem meg ezt a részt amit írtál és nálam semmi banding nem volt annál a jelenetnél, pedig Full sötétben néztem!Rájöhetnének hogy mit kell helyesen csinálni a 65" nál, amit 55"-nél sikerül!
-
Kriszbmx
tag
Őszintén szólva, ha minden OLED tv-n megkell szokni az ilyen hibákat akkor inkább nem kell. Műszaki beállítottságú vagyok , és nehezen hunyok szemet dolgok fölött. Ha meg 600 ezer ft volt akkor főleg...
Az LCD tv amit vissza vittem és ezt az OLED-et hoztam foltos volt, arra is az volt a válasz hogy ez ilyen , és ez a nagy tv vele járója. Hiába VA panel és Direct ledes..
Mondtam az MM ben mi az a TV ami a legjobb itt. Megnéztem megvettem.
De ezen is van érdekesség. Őszintén szólva inkább vigyázom a hibátlan tárgyaimra , mintsem egy átlagosnál sokkal drágább tv-t nézzek erős kompromisszummal.
Vagy legyen hibája x év múlva...
-
Clay
senior tag
Szerintem lódítasz, mer csakazeldzsiaxar
. Én 55C8-on néztem, már mind a három részt, egyiknél se láttam problémát. A GoT-hoz még nem volt lelkierőm hozzá kezdeni. Igazából egyszer nézegettem tesztábrákat rajta, akkor az 5%-os szürkénél láttam kismértékű foltosodást, megpróbáltam lefényképezni, direkt nem raktam be ide, mert a fénykép durván kihangsúlyozta a "hibákat", szemmel sokkaldesokkal halványabb volt. Normál tartalom mellett, sötét szobában, akár HDR, akár SDR anyagoknál se fedeztem fel tinting vagy banding problémákat. A képminőség pedig még így, több mint fél éves használat után is elképeszt. -
Celtis
veterán
Az, hogy tinting van minden panelen csak a mértéke más, aláírom. Az is ismert, hogy egész sötét részeknél előfordul kisebb-nagyobb banding. De a kollégának világos képeknél jelentkezett teljesen szabályos mintában. Ez biztos nem általános probléma. Én nagyon érzékeny vagyok rá (egy TV-t emiatt cseréltem), tehát az első dolog volt amit a B8-amon is ellenőriztem és az teljesen mentes volt ilyen jelenségtől.
-
daneel_hu
addikt
Ez így van, de igazából még rá is lehet fizetni ha épp egy drágább készülék tetszett meg.
Abból kell kiindulni, hogy a szerződés előtti állapot "áll be" elméletben, tehát visszaadják az eredeti vételárat.
Ettől függetlenül a kiskernek jó ha azt az összeget levásárolod, de akkor is ha csak egy részét. És az is jó neki, ha ráfizetsz mert drágábbat szeretnél. -
alaves
addikt
Akkor legyél szíves megkérdezni:
- Egy pixel v. alpixel hiba esetén van -e panelcsere v. csereutalvány?
- Ha bármilyen statikus elem helye ott marad az OLED kijelzőn (kifakul) van -e panelcsere v. csereutalvány?
- Téglalap anomália esetén van -e panelcsere v. csereutalvány?
- A vásárló által szubjektíven már nem tolerálható color tinting és/vagy banding garancia időn belüli megjelenése esetén van -e panelcsere v. csereutalvány? -
bigmasterg
addikt
Ez itt lehet, hogy off off.
De mennyire potens medialejátszó egy xbox one (akár X) ? Annó reklámozták, hogy mennyire jó mediacenternek is.
Van egy ps4 pro-m, de ez pl nem tud 4k br-t, csak 1080.
Szivesebben kiadnék egy xbox-ért 120 ezret, mint egy "csak" media lejátszóért 60-at, ha tudja ugyanazt a kettő. -
daneel_hu
addikt
-
renatto
őstag
-
Joshi
titán
-
junior19
senior tag
A befejező évad mindegyik részére panaszkodtak itt is, de a 3. részre most nagyon.
S minden szava igaz szerintem is, s most nem leszek népszerű, de bebizonyosodott itt is, ebben a topicban.
Semmi olyat nem mondott, ami mentegetőzés lenne, szakmai megnyilvánulás volt minden mondata.
De gondolkodjunk egy kicsit. Van egy siker sorozat, amire áldoztak is pénzt, s ha jól emlékszem ezt az évadot több ideig csinálták, mint az előzőeket. Azt sem lehet mondani, hogy összecsapták, pedig megtehették volna. -
daneel_hu
addikt
Gagyi = rossz, kiszámítható történet, gyermeteg sztori, gyenge forgatókönyv, fos karakterek, rossz színészek stb.
Ezen nem javít semmiféle profi kivitelezés, atmos vagy 4K HDR.
(számomra)
Szerencsére elég jól meg lehet tippelni az előzetesek alapján, hogy milyen filmek lesznek ilyenek, ezért ezekbe bele sem kezdek. Ugyanez igaz a sorozatokra is. (pl. egy GoT-be bele sem kezdek mert nem jön be ez a világ nekem, időpocsékolás lenne akár 1 részt is megnézni - de vannak akik imádják)De demokrácia van, büntetlenül lehet hülyének lenni, nekem is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
univerzita
addikt
Az igaz hogy kicsit vontatott volt. Nekem a Viggo Mortensen alakítása tetszett benne. De megértem ha többet vártál a filmtől. Még ami otthon láttam a Egy éjszaka a El Royale-ban, ez is tetszett. Szerdára meglesz a új Mel Gibson film-Dragged.Acros ( kíváncsi vagyok). A Apocalypto nagyon jó volt számomra ( rendezte).
-
daneel_hu
addikt
De.
Pl. a Gyűrük Ura, a Hobbit filmek, aztán ott vannak a szuperhősös filmek, pókember, stb., Harry Potter filmek vagy úgy általánosságban (!) a hálivudi igénytelen, kulturálatlan vígjátékok (amiben fosnak, hánynak finganak és ez szerintük = poén)… nekem ezek szarok.De nem vagyunk egyformák.

A fentiek közül jöhet bármi 4K HDR-ben, atmos hanngal… sajnos attól még szarok maradnak. -
daneel_hu
addikt
-
Celtis
veterán
Samsungot azt nem veszek többet. Görény egy társaság. Meg ilyen "mozgásmegjelenítésre" nincs szükségem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Villanyszerelés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen autót vegyek?
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- További aktív témák...
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- Újszerű LG OLED EVO 65G42LW(2028 Januárig Garis) Gallery Edition
- LG OLED65C31LA 65" OLED 4K UHD evo TV! G-Sync / 100Hz
- LG 83G4 - 83" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- Garancia!: 2027.03.24 MSI Katana GF76! I7 11800H / 3060 / 16GB DDR4 17Colos kijelző!
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:87%
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Egyébként még most júniusban is fejlesztések folytak az említett készüléken, nem akarnak semmit sem a véletlenre bízni a Panasonic-nál.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

szép na 

Mondjuk ez egy érdekes helyzet lenne.

Vhiktor