Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Strezi
őstag
Az a baj az ilyenekkel, hogy viszonylag drága az elektronika, ami hdmi(pláne 4k) jelből dekódolja az adott részpanelre valót.
Nemrég volt itt szó az ambilight kapcsán ilyenről. 50 000/db... persze mindent lehet nagy tömegben olcsóbban gyártani.
Nekem nagyon tetszene egy legózható mikroled(vagy oled) kijelző, max havonta vennék hozzá újabb sorokat
-
Ren Hoek
veterán
Ja sajnos ez igaz :/ Tényleg max az, ha már elengednék az LCD szegmensüket, mert olcsóbb gyártani az OLED-et és felesleges konkurencia lenne maguknak. Ami még távoli esemény.
Azért remélem a Samsung tényleg kijön valamivel (Natív QD, vagy mikroLED legalább 65 colon), mert élég gáz a helyzet így.
Amúgy az egyik videóban hallottam, hogy a CES mLED fal, kis panelokból van összerakva, bizonyos fényerőnél láthatóak az illesztések. Egyelőre inkább ipari vagy szórakoztatóipari felhasználása lesz szerintem. Ha 2020-ra lenne valami ezekből már előrébb lennénk. -
Ren Hoek
veterán
A mikroledet már megcsinálták évekkel ezelőtt kisebb panelméretben is.... Volt prototípus is. Itt a tömeggyártáson van a hangsúly, ráadásul elég extrém pixelsűrűség van 55col 4K-n a mikroLED-nek.
Főleg ha az LG beindítja a teljes pályás letámadást 2019-2020 körül, akár 40col/4K fronton is... akkor nehezen versenyez majd vele a csak nagyobb méretekben és jóval bonyolultabban gyártható mLED.
-
Ren Hoek
veterán
Ez még több év mire miniatürizálják. 55-77 col között senki nem képes értelmes áron gyártani.
Amire ez forgalomba kerül, addigra tapétaként nyomtathatják az OLED-et. Eleve a mikroLED sokkal bonyolultabb gyártástechnológia.
Szerintem az elumineszcens Quantum Dot előbb lesz piacon. Lényegében az is mikroLED, csak nm méretben, és remélhetőleg printelhető formátumban.
Az OLED jelenleg ezeknél fényévekkel előrébb jár már most.
-
Ren Hoek
veterán
Tudom vicc volt... de gondoltam nehogy beparázzanak tőle
... ez az első kérdés mindig, beég-e? 
Elengedtem én, bár szerintem ontopic és elég sokan használják gamingre. Akár PC-vel "monitorként", akár konzollal. Ma már a TV fogalma eléggé elmosódott, és inkább egy multimédiás megjelenítő eszközzé vált.
Sokaknak szerintem ott bukik a dolog, hogy valóban necces monitorként és TV-ként használni nappaliban, billentyűzettel és egérrel. Bár megoldható, de ez teljesen jogos és erre akartam kilyukadni. -
daneel_hu
addikt
Youtube-on megnéztem poénból mi a helyzet Quake szinten, hát lesújtó.
A kontrolleres gamer 1 fraget nem tud bevinni az "egér+billentyűsnek"...
Tragikus.. olyan videó is van, ahol körfűrésszel aprítja az arcot végig, mert a kontrolleres rendesen mozogni sem tud, nem tudja felvenni a strafe-jump által elérhető minimál sebességszintet.Persze amikor mi anno toltuk, akkor is lehetett találni olyan szervereket amelyet relatíve zárt közösséget alkottak. Voltak elképesztő kezdők, kizártak minden jól játszó playert, vagy csak szimplán kiszavaztak.

Egy szó mint száz, sokszor az ember nagyon jónak gondolja magát egészen addig amíg nem jön egy jobb player és fossáveri.

De ilyen competitive fps játékoknál a kontroller az nagyjából ugyanaz mintha a teniszt kerekesszékkel akarnád játszani. (van olyan tenisz is, de ott nem véletlenül pattanhat kétszer a labda az adott térfélen)
A legközelebbi agymenés majd az lesz, hogy VR-szemüveggel alázzák az egeres gamert.

-
Ren Hoek
veterán
Ha fehér akkor lehetetlen beégetni. A sárga és a piros fix logókat lehetséges.
Szerencsére a BW fehér tartalmak még fixen sem égnek bele a W subpixel hatékonysága miatt. Rtings torture is bizonyítja.Más.: Gaming OLED "vs" témában... Nekem az volt a koncepció, mivel relatíve keveset játszok, max heti pár óra, az is single "filmszerű" játékokkal. Ezért vagy vettem volna egy 4K LCD-t és egy durván túlárazott gamer VA monitort... aminél számomra kérdés, ha csak 60 FPS-t tud a VGA vajon akkor is javít a strobe light a mozgáson? Mert ha olyan gány a mozgás mint a 60 Hz-es SVA panelon, akkor halottnak a csók. IPS "feketéjét" nem tudom megszokni, pedig a mozgás sokkal pontosabb...
Egy szó mint száz, nekem a koncepció egy multifunkciós készülék volt, így nem kell LCD-n nézni a filmeket és a kontraszt is marad játéknál, úgy hogy a VA panel nem tűnteti el az apró részleteket mozgásnál. Meg lehet oldani okosan, hogy simán lehessen gamelni és filmezni is. Bill egér kombóval, csak egy olyan asztal kell, vagy platform amire rátehető a bill egér. Jó egy nappali fő funkciója valóban nem ez, ez inkább hálószoba, kihúzható ággyal.
-
daneel_hu
addikt
Igazán nem akarok ebbe beleszólni... de szerintem egy komolyabb egér+billentyűzetes gamer szétszedi a kontrollerest, legyen az bármilyen ügyes. Az "ügyes" lehetne idézőjelben is.
De itt nem is egy World Class playerre gondolok, elég ha csak sima kocka.
Legalábbis quake, unreal, doom, cs és hasonló játékokban biztos.
Szerintem kontrollerel pl Quake-ben rendesen mozogni sem tudnál, márpedig ott az az alap. -
-
hakos1987
őstag
"Tévén inkább a konzolosok játszanak, kontrollerrel meg egy vicc."
Bocsi, de erre reagálnom kell

kb 15-16 éve játszok online FPS játékokat, gyakorlatilag ezen nőttem fel. 2 éve van PS4-em, abból építkezés miatt 1 évet be sem volt kapcsolva, de kontrollerrel már jobban nyomom, mint egér+bill. Továbbá a PC-k terén a lehúzás irányába ment a 2 évente vegyél új gamer gépet, most már milla fölött egy vicc. PS4 bekapcs, egyenlő feltételek mellett lehet game-elni. Igaz nem olyan csúcsgrafikával, mint egy milliós PC-n, viszont aki multiba FPS-ezik az ezt pont lesz.rja
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szóval PS4+joy témát nem bántani!

-
Gtaati
őstag
Helló!
Hát ezek a dolgok relatívak meg kinek mi a megfelelő és mi a megoldható.... Nekem pl PC-m van de mivel a lakás kialakítása nem teszi lehetővé, hogy külön asztal külön monitor stb és az mellé üljek le játszani, így a nappaliban a szekrénysoron van az 55B7 és mellette a PC Hdmi-vel összekötve. És mivel ezzel szemben van a kanapé azon meg érdekes lenne billentyűzettel egérrel játszani, így vettem xbox kontrollereket hozzá való usb-s stick-el és én így játszok a kanapéról kb bő 2,5 méter távolságból. Kivétel a szimulátorozás mert akkor megy a cockpit a kanapé elé és ülök bele
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ren Hoek
veterán
Ez megint csak igény kérdése... Nekem 55 colon (monitorként leülve elé), végtelen kontraszttal sokkal gyönyörűbben mutatnak a játékok, mint bármilyen gamer monitoron amit eddig láttam. Kompetitív/online/multi FPS egyáltalán nem érdekel. Netezni, kódolni, egyéb munkára jó egy olcsóbb VA/IPS monitor is.
Ha már monitor akkor megvárnám az OLED-et. Egy 27~32 colos OLED zsear lenne, csak akkor már felmerül, hogy ott a TV, minek fizessek 2x? Inkább VGA-ra költöm a monitor árát.
-
Ren Hoek
veterán
Csak azt mondom, gondolkozzunk realistán. Ha lenne két Titan V a gépben, azt mondom 120 Hz, tényleg nem rossz, de nekem nem ad akkora pluszt mint az OLED maga.
Ez a nagyítós gondolat szerintem ostobaság. Lehet az agyatlan lövöldéknél nem számít a grafika, de amúgy miért ne lennének fontosak a részletek?
Nem csak a részletek, de VA és IPS között durván látszik a különbség, és ehhez nem kell nagyítóval nézni. Igen vannak jó VA gamer monitorok, ezzel nem is vitatkoznék.
... de összességében az OLED kontrasztja és hogy nem nyírja ki a részleteket, (strobe és BFI nélkül) brutális álleejtés nekem VA és IPS után is, ráadásul 55 colon.Ismétlem, ha a hw ott lenne, hogy kitudná pörgetni a 120Hz-et értelmes áron, akkor azt mondanám teljesen oké a dolog... de most ez irreális igény. (Érdekes módon nemrégen még a 60Hz teljesen oké volt, sőt be is szóltak egyszer tavaly, hogy a fix 60 Hz egy prémium igény. Hirtelen gáz és ciki lett és már csak 120 Hz-en lehet játszani
) -
Ren Hoek
veterán
Játékra szerintem nincs undorítóbb, mint az LCD. A szalonnás VA panel kinyírja a részleteket a response miatt, vagy overshootol...cserébe a kis fekete koloncért...az IPS-nél meg szürkéket látsz. Csak kompromisszum létezik.
Játéknál is iszonyú királyság szerintem
Csak marha drága a 4K jelenleg, ami kihajtja. -
Joshi
titán
Én ilyen falikonzolt ajánlok, mert ezt tetszőlegesen tudod tolni le és fel. Magyarul oda rögzíted a tévé hátlapjára ahova akarod. Most itt nem a mechanikai megoldásra gondolok ahogy ráakasztod a tartóra a tévét, hanem a két függőleges lemezre amit a tévé hátuljára csavarozol.

-
Zsmester89
őstag
8 éve élek külön, azóta nincs tv adásra alkalmas eszközöm sem, csak a tv
filmek+sorozatok+mesék elérhetőek neten, a többi meg csak agyzsibbasztásra van, s mivel ezt pc-ről teszem (képen látszik, a gépem van fent a falon a tv mellett), így ez nem okoz problémát.
Egy splitter beépítésével lehúzható a hdmi-ről a képi adat, így bármire meg lehetne csinálni, ami hdmi-n küldi ki a jelet.
A kontraszt hibájára vonatkozó beírásod pedig maximálisan helytálló
az ips-nél sem ártott erre használni. Olednél ezen célját elveszítené, az fix. -
Partizan182
senior tag
Prémium home appliance meg prémium tv húzta fel a bevételt rekordmagasságba, profitot meg 85%-al a tavalyi fölé. Lehet hogy pünkösdi királyság de egy jóárasított oleddel nem csak a saját középkategóriás lcd bizniszét nyírná ki hanem a teljes prémium oled portfólióját.
Ez nem olyan mint az lcd hogy van a gagyi meg a fasza kvantumpöttyös localdiminnges 5x annyiért, oled az oled, ha 200-ért megkapnád ugyanazt a képminőséget senki se venne 600-ért prémium cuccot.
-
Partizan182
senior tag
"Csak a prémium kategóriából nem lehet megélni."
Százezer Apple részvényes egyszerre röhögött fel ezt olvasva. Tömegterméket, pláne ha bemész egy árversenybe kb nullásan lehet eladni. Prémiumért annyit kérsz amennyit nem szégyellsz. Ráadásul az LGD-nek az is buli ha a Sony, Pana, Phillips stb prémiumtermékeit veszik, az is oled mind már. Lg IPS gyártása dettó szárnyal, már a Samu is tőlük veszi a panelt, olyan eredményei vannak az egész tv divízónak hogy a CFO elcsöppen örömében.
Konkurencia kellene ide, nem új gyártósorok.
-
Ren Hoek
veterán
Ja de változott a helyzet. Az OLED-et szépen bepozícionálta a prémiumba, az LCD-t meg alá. Kb bármit megtehet, mert monopol helyzetben van.
Képzeljünk el egy jelenleginél is sötétebb VGA piacot, ahol nem létezik AMD, semennyire sem, csak NV kártyát kapni.
Na ilyen most az OLED piac.
-
daneel_hu
addikt
Persze ez igaz, de ettől még a prémium kategória nem lesz olcsóbb.
Elképzelhető, hogy ezáltal lesz 55 colban és kisebb képátlóban olcsóbb panel, és be tud furakodni az LG a középkategóriás LCD TV-k közé.Az lesz nagy csapás a Samsungnak.

De ettől még továbbra is áll a probléma, hogy nincs konkurense ezért annyit kér a tévékért amennyit nem szégyell.

-
Ren Hoek
veterán
Attól félek, hogy ilyen árakon is el tudják adni még. Pontosan ki van számolva ez, hogy mennyit lehet eladni, és hogy van rajta a legtöbb haszon. Amíg nincs konkurencia, addig az olcsóbb tömegtermelt panelokat is drágán fogják adni.
Ez alól az lesz a kivétel, ha már felhalmozódik akkora készlet a termelés felfutása után, amikor lassabb ütemben fogy és megéri levinni az árat, hogy maximalizálják a profitot. Nem tudom ez mikor következik be...
-
daneel_hu
addikt
Amíg nem lesz konkurencia addig fejik majd a népet, - már aki ilyen tévét akar venni.
Márpedig jelenleg csak LG-paneles konkurencia létezik és nem nagyon van olyan termék sem amely más technikai alapon de partiban lenne az oleddel.Amíg ez így működik addig drága lesz, az LG helyében én is ezt tenném.

-
Ijk
nagyúr
Nem elleneztem a HDR-t, OLED-et sem fikaztam, az meg nem tudom miert general feszkot ha beirom hogy plazmat vettem, kb egy 2 soros hsz-ben. Te kezdtel el oled vs plazma videot bepakolni, nem en.
Mint mondam jo lesz az oled, majd meg csokkennek az arak, meg fejlodik a mozgasmegjelenites, novekszik a kepatlo. Valoszinuleg b7 is becsuszik 700k-s arsavba ami elfogadhato. Bfi-vel ki is vartam volna, de az csak a b8-ban lesz. -
Ijk
nagyúr
Szerintem nem kell valaszolnod minden hozzaszolasomra, meg vita sem kellett volna de csak sikerult kihoznunk.
Dadan01: 65St50, st60 500 ezer korul kaphato volt ujonnan. Nem tartozik ide, kb 10 hsz ota csak valaszolok.
B7 mar van 840 korul, eddig a c6 volt a legjobb 730-ert osszel.
-
Ijk
nagyúr
Nem volt 900 ezren tv-re, 500 sem. Volt 300 amit el tudtam költeni tv-re, most 500. Kölcsönt nem veszek fel elektronikai cikkre. Sovarogni meg mindig lehet valami után.
A lényeg hogy 5 éve lehetett 500k -bol jó 65"-os tv-t venni (st60), most nem lehet, ez a "fejlődés" és egyedül ezen sopankodtam.
-
Ijk
nagyúr
Drága a 65"-os OLED? Drága. Téma lezárva. Anno a ZT60 és a VT60 is drága volt. Ez nem változtat a jelenlegi helyzeten, soha nem írtam hogy a csúcskategóriás plazma ne lett volna drága. Ellenben egy 50"-s ST-t jó vétel volt 250-270 ezerért. Félmilliót nem ér egy 55"-os tv és 1 milliót sem egy 65"-os.
Amúgy meg azóta eltelt majdnem 5 év, aztán sehol nincsenek a megfizethető nagyképernyős (75" +) tv-k. Nekem ez minimális fejlődés ennyi idő alatt. -
Ijk
nagyúr
Gondolom nem sikerült értelmezned amit írtam, akkor leírom mégeygszer. Nem volt pénzem akkor sem új 65"-os VT60-ra, de a ST60-ra sem, az meg 600k-ért volt kapható, ami még mindig jóval kevesebb mint 900.
Nem tudom miért kellett volna fikáznom mert nem tudok annyit rászánni, mint ahogy az OLED-et sem fikáztam, azt meg akkoriban is leírtam hogy túl drága.
A plazmáról meg irreleváns a véleményed mert nem láttál soha VT60-at, de talán még egy ST50-et sem. Lehet hogy ha volt valami alsó kategóriás LG plazmád azt agyonveri az OLED, de azt még egy UT50 is. -
salapp
addikt
Nem hiszem, hogy komoly érdek fűződne egy VT60 és jobb fajta aktuális LG, Sony, Pana oled dokumentált összehasonlításához.
Plazmát már egy gyártó sem kínál, minek borzolni a kedélyeket, ha nem tudnak értékesítéssel "mögé állni".
Amúgy már láttam normális környezetben Pana EZ950-et. Engem nagyjából lenyűgözött. De nyilván a tartósabb használat szükséges annak megítéléséhez, hogy - értelmesebb árú két-három évvel ezután érkező utódja - megfelelne-e otthoni felhasználói szokásainknak.Szegény VT20 meg mégiscsak 8!!! éves modell (a leglátványosabb fejlődést az utána következő két-három modellév hozta), annak oled mellé állításával már önmagában kifejezi a "tesztelő" a szándékait.
-
Ijk
nagyúr
Hát nem tudom ezt hogy láttad ebben a videóban, egyébként meg egy VT20 van benne ami messze nem a legjobb plazma, persze az is elkalapálja sötét szobában az összes LCD-t.
De ne aggódj nem kell önigazolást keresni, jobb az OLED a legtöbb téren. Nekem nem volt 900 ezrem tv-re, ennyi. -
kalimist
aktív tag
Egyébként az idézett cikkben pont épp az Oppo-ra hivatkoznak, mint aki fog firmware frissítést készíteni ehhez az egyedi Dolby Vision-höz de ha erősítőre kötöd az Oppo-t akkor annak is kéne frissítés és arra nem vennék mérget, hogy lesz is.
Dolby Vision anyag pedig nagyon sok ha van ATV 4K-d de itt sem gondolnám, hogy majd pont az Apple fog a Sony miatt frissíteni. 
-
-
Strezi
őstag
Néhány tv támogatni fogja a dv-t streamból vagy HDMI-n a frissítés után, amennyiben a megfelelő appot illetve az uhd bd lejátszó szoftverét is frissíti majd annak gyártója....
Ez amolyan nesze semmi fogd meg jól! Eléggé háborognak is a népek a fórumokon hogy ezt hogy gondolta a Sony. Ha egy lejátszó tud dv-t lg tévével, akkor tudjon már a sony-val is!

Ahogy én értem nem tudták a dv specifikáció minden szintjét implementálni(talán nem is tudjàk a sony hardveren), ezért mutogatnak a lejátszókra, hogy azok is megcsinálhatnák a feldolgozás egy részét ...
-
Joshi
titán
A cikkből idézve ez pontosan mit akar jelenteni? Google fordító elég kacifántosan fordítja.
[Update 22/01/2017: Sony Europe has since released an official statement which backs up our original thoughts and conclusion.] As follows:"Select Sony TVs will support Dolby Vision with the software update to be rolled out in Europe within February, 2018. After the Sony TV receives the software update, devices with Dolby Vision playback (such streaming media players and UHD Blu-Ray players) that are connected to the Sony TV by HDMI will also require a software update to support Dolby Vision playback through the device. For more info on the timing of an update to a particular player, please contact the player’s manufacturer.”
-
-
Madwe
nagyúr
A1et a C7el vesd össze, mert ez usa, náluk a b7(a) az kicsit butitott a c7hez képest, míg euban mind ugyanazt tudják mint az usa c7
-
Partz
senior tag
Az Egyesült Államokban évek óta nem forgalmaznak Pana tévéket, ezért amerikai oldalak nem tesztelik. Itt is az LG B7A-t tesztelték aminek hangszórói eltérőek az Eu-ban forgalomban lévő tévékétől, ebből volt itt félreértés korábban, más piac. A tavalyi Pana EZ1000 oled tévéjét egyébként több helyen használják stúdiók filmes utómunkáknál, mint otthoni referencia kijelző.
-
toto222
tag
gondolom ha a plazma bírta napi 7 órában több évig beégés nélkül az oled még inkább kell,hogy bírja,van LCD monitorom de sehol sincs a képminőség a plazmához viszonyítva,ezért is gondolkodom inkább oledben vagy esetleg régebbi plazmában.
Az oled kicsit elbizonytalanított a múltkor amikor az euronicsben egy lcd mellett láttam sima tv adással egy LG-t,az LCD-n volt az embereknek valamiféle elmosódott arc vonása,de az oleden tiszta zombik voltak foltos arccal.
Ehhez képest a 10 éves plazmámon abszolút élethű természetes arcvonásaik vannak az embereknek sima nem HD-s adásnál is,vissza felé azért nem mennék a minőségben.
Itt viszont ahogy olvasom mindenki dicséri az oled képminőséget,
Érdekelne,hogy a fenti hibajelenség csak beállítási hiba lehetett vagy sima Tv adásnál még az LCD is élethűbb az olednél és csak FHD vagy 4K ban van létjogosultsága az olednek
A reklám anyagokkal valóban szép képe van az oledeknek de gondolom azok UHDs anyagok
-
Ren Hoek
veterán
Igen de lehetetlen megoldani trükkök nélkül. A kevés FPS az kevés FPS.
Tényleg az lenne a megoldás, ha valami irdatlan magas Hz-en járatnánk a panelt, és akkor lehetne csúszkával szabályozni igények szerint... de épp a vibrálás lenne a BFI lényege.
Szóval ha nem vibrál, akkor nem fogod látni a hatást
Lehetséges, hogy ha mondjuk állítható lenne 1kHz és 60 Hz között az egész, akkor megtalálnánk az ideális beállítást...de kitudja. Az a baj, hogyha az OLED-nél a nyugodt vibrálásmentes sample&hold-hoz vagy hozzászokva, akkor hirtelen minden BFI zavarónak tűnik.
Na azért kíváncsi leszek a 8-as szériára...
-
torma1981
veterán
Bizonyos működési idő után van csak. 10 perc-30 perc után ha kikapcsolod nem indítja el. Legalábbis nálam az LG. Nekem van usb-n led szalag rá kötve. Addig amíg nem kattan nem veszi le az áramot az usb-ről. Addig világit még.
Utána gondolom még dolgozik.Amúgy nem tudom mit aggódnak az emberek. Nekem monitornak van használva 4 hónapja lassan de semmi gond. Annyi hogy a tálcát elrejti automatikusan,meg képernyőkímélőt állítottam be. Ennyi. Még nem vettem észre semmi zavarót. Játszani is nagyon jó rajta.
-
Partz
senior tag
Az idei Sony oled-ek ugyanazokat a technikai paramétereket kapták mint a tavalyiak (proci minden maradt), csak a design más, közkívánatra függőleges a panel, illetve az acoustic surface-en alakítottak kicsit. 77"-ban csak az A1 lesz kapható, Panasonic-nál is kb ezért maradt az EZ1000 forgalomban. Jövőre szerintem nem marad ez a helyzet, mivel új oled panelek, technológia, hdmi 2.1 lesz soron.
Viszont bemutatott a Sony egy 85" 8K-s 10.000 nites lcd kijelzőt is, a továbbfejlesztett X1 Ultimate procival, egyenlőre prototípus.
-
Strezi
őstag
Szerintem a Sony a marketing erejével(és technológiájával) jobban tudja majd fogyasztói rétegekre szabni a termékeit mint az LG. Nem az A1 lesz olcsóbb hanem a másik drágább, és venni fogják!
Szerintem hamarosan eljön az idő, hogy más gyártók jóval meghaladják amit az LG tud csinálni a paneljaival. Vagy legalább diverzifikálják a piacot, más más igényeket kielégítve. Csak tudjon az LG elég panelt gyártani

-
Madwe
nagyúr
Hát figyelj, 4-5 évvel ezelött az 55" mentek kb millióért felsöbb szegmensben, nem
? Oledből meg pláne. Miért ne lehetne, h megint ugrik egyet 4-5 év alatt, 65ös lesz 55ös árban,. 77es meg 65ösben
? Nem sietek sehova mondjuk, de a 65öt szívesen kihagynám 
Egyébként nyugaton nem ritka a 77 és nagyobb tévék, igaz ott meg is tudják fizetni

(#9546) Joshi Ebből hiányzik a hdr10+ nem
? -
Madwe
nagyúr
Én csak 55öst vettem. Remélem 4-5 év múlva a 77" lesznek olyan árban, mint ma a 65ösök, s akkor ugrok egy nagyot megint
Az már majdnem akkora mint amekkorát a projektorommal vetítettem, az 85 volt 
(#9541) Pro Koryak Én ebből azt szűrtem le, h marad az A1 s jön vmi új is. The new model extends the OLED line-up." Az új modell kibővíti a (sony?) oled felhozatalát.
-
Pro Koryak
addikt
Az a1 marad 2018-ban is

Csak olcsóbb modell lesz, újabb/jobb nem?
Flatpanelshd:
"Sony says that last year’s A1 OLED has been ”extremely well received by customers and reviewers“ so why change a formula for success? The new OLED model builds on many of the technologies first introduced with the A1 OLED last year.
Last year’s A1 OLED will carry over into 2018. The new model extends the OLED line-up." -
Ijk
nagyúr
Valamennyit segít a BFI a 24p judderen, de nyilván nem képes eltüntetni. A gond hogy sample and hold kijelzőn és az OLED gyors válaszideje miatt azonnal vált képkockát. Egy LCD még jobban eltaknyolja a lassabb válaszidő miatt, impulzusos képernyő vagy bfi bedob egy fekete képkockát ami kicsit becsapja az agyad, ugyanúgy fog szaggatni de mégsem annyira látványosan.
Sajnos mindenen szarul néz ki, de szerencsére nem sok ilyen jelenet van. -
hm15
senior tag
Mellékhatások nélkül talán, ha 60 fps-szel veszik fel a filmeket, mint például a Billy Lynnt, de az nem ma történik meg. Ha több ilyen is lesz, nagyon furcsa lenne egyik filmet 24-ben, másikat 60-on nézni. Szerintem a 60-at is szokni kell, időbe telik. Én se tudom a megoldást, de a 24 képkocka biztosan nem elég.
-
Madwe
nagyúr
Konkrétan a DV hdmi 1.4en is kifér

"Another advantage of Dolby Vision is that the metadata is embedded into the video signal, meaning it can run across ‘legacy’ HDR connections as far back as version 1.4b. Despite only using static metadata, HDR10 requires HDMI 2.0a compatibility." -
törölt tag
Ez nem válasz, hanem egy tök más kérdés lesz. A Sony A1 Android TV-t futtat, ha jól tudom. Tényleg nincs rá HBO Go?
A Shield TV kapcsán olvastam Redditen, hogy Android TV-re ebben a régióban nem elérhető. Egy cseh csapat az HBO-nál viszont már dolgozik rajta hogy legyen, így talán érkezik, hozzánk is.
-
Morph76
senior tag
Én is nagyon várom.Ugyan 150"-t nem tudok betenni a nappalimba ,de majd olyan 100-110"-t igen!
Arra lennék kíváncsi ,hogy a végtelen kontraszt mellett,milyenek lesznek a betekintési szögei?
Ha továbbra is gyenge,mondjuk 40 fok alatti ,akkor nincs értelme sok.
Ehhez már nem kéne dedikált moziszoba sem ,hiszen a fény nem ront a képen.
Az biztos ,hogy nem lesz olcsó,és ha igaz túl nagy egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Escape from Tarkov
- EA Sports WRC '23
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Panasonic 55" Z80AEZ 4K HDR Smart 120Hz Gaming TV
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Panasonic 55 HZ 980 oled tv
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- OnePlus Pad Green nagy kijelzős, pehelykönnyű tablet 128 GB Wi-Fi Használt, karcmentes 3
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

)

nem lehet fali konzolra helyezni a TV készüléket?

Vhiktor