Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9620) dgyuri0123 válasza torma1981 (#9617) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Én is nagyon megszoktam. Őszintén szólva el is felejtettem, hogy a plazma milyen volt, de nem is akarnám állandóan összeméri vele. Ez van, ezt kell szeretni és én szeretem is.. :)

Más... általában írom, nem kifejezetten Neked. Tudjuk létező dolog a near black és a vertical banding, csak mindenki hallgat róla.. :D Nálam, 4 hónap múltán sokat javult, de nem tűnt el teljesen. Viszont vettem egy Dune 4k-s médialejátszót, amivel ezek az "anomáliák" egészen elhanyagolható mértékűre csökkentek.
(Bizonyos filmek bizonyos részeinél véltem először felfedezni, aztán időnként ezekkel ellenőriztem "hogy is állunk".) Egy idő után már nem történt változás... az anomáliák (nevezzük így) megmaradtak, de szerencsére nem látványosan zavaró módon. Nos, a Dune jóvoltából az ominózus jelenetek nagy részénél teljesen eltűnt minden zavaró körülmény, egyetlen rövidke részletnél marad meg pár nagyon halvány sáv. Szóval, miután a saját szememmel tapasztaltam meg (ismét), hogy mennyit számít a forrás így javaslom, ne csak a beépített lejátszót erőltessétek, mert egy "jobb" fajta külső lejátszó, még további javulást hozhat, nem csak az ominózus "anomáliák" eltüntetésére vonatkozóan, hanem az általános képminőséget illetően is. Aki teheti próbálja ki. Én megtettem. A belső lejátszót laptop/Kodi szerveren futtatva néztem "a" bizonyos filmeket, utána a Dune jött. Nem kellett sokat tépelődnöm, melyik a jobb, pedig ez csak egy FHD kijelző. Azóta nem használom a belső lejátszót...

Ne kövezzetek halálra, ha kérhetném... :N

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.