Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Skylukos

tag

Ezt a kalibrálás dolgot nem igazán értem, természetesen a stúdiókban ahól képanyagokat készítenek ott értem a szükségességét, mert ott egy rosszul beállított monitortól függhet az egész elkészült képanyag minősége.
    Otthoni készüléknél az alap kalibrált állapot viszont csak kiindulási alap lehet esetleg, mert ott a világos vagy sötét nézési környezet, a néző vagy nézők szín intenzítás , a fényerő, a fehér egyensúly stb. Intenzitás igénye a mérvadó szerintem.
    És akkor még nem beszéltem arról, hogy két SDR vagy két HDR adás is tud elég sokban különbözni ezért nekem egy kompromisszumos beállítás kell hogy ne kelljen állandóan állítgatnom a tv-t ha lehet.
    A másik dolog az LCD-ről OLED-re váltás "problémája", a sok év lcd-zés után a szemem ugy veszem észre megszokta az lcd megjelenítési karekterisztikát és azt keresi az oled-ben is, idő kell az átszokásra és hogy az igényeimre hangoljam a beállításokat, mert ezért is tettek a gyártók a menübe erre beállításokat. Az csak bonyolítja a dolgokat esetemben, ha az ember az este felén oled-et majd lcd-t néz.
    Végezetül, ettől az Oled-eknél minden második menű pontban rád erőltetni akaró kímélő és védő beállításoktól kivagyok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés