Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Samsung Deskmaster 386s/20n
- Keychron K1 V6 Bluetooth/USB-C magyar low profile mechanikus gamer billentyűzet
- Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- IMG_20250917_090039
- koxx: Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
-
daneel_hu
addikt
válasz
janos666 #5717 üzenetére
"I.) Mondjuk az UHD HDR mozifilm az nyilván az egyik ilyen fő felhasználási kör, amiben szerintem remekel is. A 24fps-re jellemző lassú, és már a tartalomban is némileg motion blur-os mozgásoknál nem is hiányolom igazán a BFI-t (így, hogy nincs LCD féle csóvázás is, mert az egy külön LCD rákfene volt az OLED előtti, LCD-vs-PDP időkben). Ugyanakkor a HDR nekem közel sem olyan nagy szám, mint sokan hinni szeretik (erről majd még írok külön, de tömören: nyilván jobb, csak nem sokkal)."
Nem rossz a HDR de itt sem mindegy, hogy mit vársz el.
Megnézel egy 4K HDR mozifilmet, amely a producer/rendező szájíze szerint készült el - elmesél egy történetet képi világba csomagolva -, magyarán fogalmad sincs hogyan kellene is kinézzen a film.Természetfilmeknél jobban látszik a különbség, hiszen eleve a nézőnek is több fogalma van arról, hogy a valósághoz képest ez hogyan is kellene kinézzen.
Nincsenek bebukott élénk színek, nincs sávosodás stb...
Nekem pl az Avatar 4K/HDR semmi pluszt nem ad, ellenben nem 3d*s ami óriási mínusz.
-
daneel_hu
addikt
válasz
janos666 #5717 üzenetére
"Ne lincseljetek meg, de én tényleg nem értem, hogy lehet azután 30fps-el játszani, hogy valaki próbálta a 120-at is, akár csak néhány percre. Azután már a 60 is némileg kompromisszumosnak érződik. 30 szerintem csak annak elég, aki nem is tudja miről marad le, mert sohasem tudta megszokni a jót (azaz legalább 60-at, vagy ... puff-durr-késelés ... "igénytelen").
"
+1
Ez még általánosságban véve is igaz a játékokra, competitive gammákra pedig méginkább.
Utóbbiaknál nem tudsz ekkora tévéken játszani, szerintem nem lesz célzás - fontos, hogy a látótered szinte teljesen befogja a képet és azonnal reagálj bármire.
De ezekhez a játékokhoz alap a min 120fps és a lebutított grafika.Mondjuk már öreg vagyok ezekhez, de nem tudom megérteni hogyan lehet NEM competitive cuccokkal nyomulni.
Ismerek elég sok 40+-os tagot, de még mindig inkább ilyeneket szednek elő.
Vagy lemennek focizni, teniszezni a sporttelepre, hiszen ezeknek még mindig sokkal jobb a grafikája.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Lexus, Toyota topik
- Milyen autót vegyek?
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Építő/felújító topik
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Delta ADP-65VH D 65W töltő eladó
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest