Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4697) Piftuka válasza daneel_hu (#4693) üzenetére


Piftuka
veterán

"Egyébként miből gondolod, hogy amikor megjelennek a HDMI 2.1-es csatlakozással ellátott tévék + 8K ( :D), akkor majd megáll a fejlődés? "

A fejlődés természetes folyamat, és nem is szabad megállnia.

A tévék képátlójának a növelése egyenesen indukálja, igényli a minél nagyobb felbontást. Valahol a 65 colos tévék esetében értünk el ahhoz a szinthez, amikor a Full HD felbontás közelről nézve már nem tökéletes. Túl nagyok a pixelek.

Nyilván elkerülhetetlen a tartalom felbontásának a növelése is, és tény, hogy ebben a televíziózás lemaradt. A filmipar annyira azonban nem. És itt jegyzem meg, hogy számos "felkonvertált" 4K film is elképesztően szépen mutat; sokkal szebben, mint a Full HD BD változata ugyanannak a filmnek.

Tehát már csak a "házimozi", a tévézés mentén is elkerülhetetlen igény van a 4K (és lassan 8K) felbontásra.

Amit viszont sokan elfelejtetek, hogy manapság nemhogy a 4K, de 6K (és szintén, lassan 8K) felbontású fényképezőgépek, kamerák egyre nagyobb tömegek számára elérhetőek. (Nem csak fizikai valójukban, hanem anyagilag is.)

Márpedig a saját készítésű fotók és film felvételek megfelelő minőségű visszanézéséhez szükséges az azokat támogató, natív felbontású képernyő.

Azt pedig tessék elhinni, hogy a családi felvételek ilyen módon történő visszanézése bizony így sokkal nagyobb élmény, mint akár egy - manapság még nagynak mondható - 24 colos monitoron is, egy átlagos tableten, vagy pláne az adott készülék kontroll kijelzőjén böngészve. Ezt tapasztalatból mondom. Mi már évek óta a tévén nézzük vissza ezeket a felvételeket, pedig ezeknek egy része csak 720p felbontású (film).

"Aquila non captat muscas."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.