Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Meggyi001: Hasznos helyek és tippek Párizsban, amiket jó eséllyel keresni is fogsz...
- Jhonny06: Kindle reklámmentesítés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Nekem az tűnt fel, mintha a tv adás és más médiák esetén eltérő lenne a forrás gamma értéke, ami miatt némileg más beállításokat igényel. Mondjuk ez a profilokkal megoldható, mert nem ugyanazt a profilt használom filmezésre és tv nézésre, már csak az eltérő képjavító használat miatt is. Ha sötétnek érzed a gépet, akkor a sötét részletekre a gamma, még az abszolút fényerőben a kontraszt értéke is hatással van az oled fényerőn és világosságon (brightness) kívül.
Viszont az oled fényerő beállítás nekem is egy kicsit zavaros. Egyrészt nincs kedvem állandóan a menüben állítgatni, sem nappal, délután és este a profilok között ugrálni, mert épp mások a fényviszonyok.
Miért olyan ördögtől való az automata oled fény vezérlés?
Értelmezésem szerint ezen a beállításon használja a készülék saját fény szenzorát, ami a környezeti fényekhez igazítja az oled fényerőt, így az egyes profilokban már nem lehet azt szabályozni, viszont este se süti ki a tv a szemem és nappal se meresztem a szemem a sötét képre.
Értem én, hogy a kalibrált fényerő 120 cd/nm, de az is bizonyos fényviszonyok esetén ideális, ha tök sötétben ülök, vagy épp bevág a nap akkor a 120 cd/nm lehet nagyon sok, vagy épp nagyon kevés. Miközben az LG interjúban kiderült az is, hogy hollywood az sdr anyagokat eleve 100 cd/nm-re kalibrálja, csak hogy a színhelyesség még bonyolultabb legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Építő/felújító topik
- Elden Ring
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Huawei FreeClip 2 – csíphető csíptetős
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagyzási hóbortja van az ASUS legfrissebb, QD-OLED paneles monitorának
- Antik TV internetes TV
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG 48C5 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG 55C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG 65G5 - 65" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Magyar I Cam I W11 I Gar!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A320M R3 1200 8GB DDR4 370GB SSD GTX 1050Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor