Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25940) daneel_hu válasza dgyuri0123 (#25924) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ezzel az az egy probléma van, hogy abban a bizonyos jótállási füzetkében, sőt a készülék leírásában sem figyelmeztetnek kumulatív beégésre, pedig - szerintem - az oledeknek ez a fő problémája.
A beégést egy kalap alá veszi LCD, OLED és PLAZMA tévé esetében is.

Sem a leírásból, sem a jótállás füzetkéből nem derül ki, hogy egyáltalán nem jó ha statikus tartalmakat nézel, mert nemcsak akkor lehet gond ha hosszú ideig ilyet nézel, hanem akkor is ha sokszor rövid ideig. :(
Nincs részletesen taglalva benne: -----> mit jelent a "hosszú ideig"?

Sőt akkor is probléma adódik ha hírsávokat nézegetsz pirossal.... vagy - és ez a legszebb - bekapcsolod a FIREPLACE nevü csatornát.
Utóbbi esetben nem is a statikus tartalom fog beégni, hanem a mozgó tűz. :DDD

Aztán gyárilag szignózott APP-okban (webos) piros és foszöld gombocskákkal irányíthatod a dolgokat. (youtube app)... ezek szintén beégnek idővel.
Olyat is láttam ahol a webOS indítóképernyője égett be.

Szóval szumma szummárum lehet, hogy a Fogyasztóvédelem lepattintana, de per esetén nagyon nehezen bizonyítaná a gyártó az igazát. (szerintem)

Ha a kumulatív (ki)égésről tájékoztatást kapnál - szigorúan szerintem - az lenne a baj, hogy nagyon nehezen lehetne eladni ezeket a készülékeket.
De a jelenség nem jár egyedül, azért nagyon érdekelne, hogy sima LCD készülékeknél mennyi ideig és hány százalékon tudja a max fényerőt a tévé. Volt egy RTINGS teszt ahol egy LG LCD már 8000 óránál bebukott vagy 25-30%-ot a fényerőből, azért az nagyon-nagyon sok. Az oled pedig sehol nem volt, majdhogynem semmi veszteség nem érte. :)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.